![]() |
|
![]() |
#91 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Bu sezonun ilk küpelisi açtı. Deep purple ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Güller. Her bahçede yetişen, asil ve güzel çiçekler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
|
......... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
|
Dutlarımız olmuş hemde bal gibi tatlı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
|
Çilli begonyam gizli gizli çiçek açmış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sevgili lusoari bitkileriniz çok güzeller, tertemiz pırıl pırıl canlı canlılar maşallah, küpelinizin rengi çok tatlıymış, güller çilli begonya hepsi de harikalar, ellerinize sağlık huzurla mutlulukla büyütün bitkilerinizi her şey gönlünüzce olsun dilerim. Dutlar da çok güzel görünüyorlar afiyet bal şeker olsun size. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Kaç gündür öyle yağmur yağıyordu ki, her yer çamur deryası olmuş, bahçede ve saksılarda yabani otlar yetişmiş durumda. Epey iş var yapılacak, eğer akşam üstüne kadar yetiştirebilirsem komşumla birlikte seradan sebze fidesi almaya gideceğiz doğru bende ağaçlar çok olduğu için bahçe gölge durumda ama geçen sene seracı adama söz verdiğim salon çiçeklerinden dikmiştim onlarıda götürmem lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
Sayfanız çok şık olmuş, bitkilerinizde bakımlı gözüküyorlar. . . Yağmur hayattır, burada da yağsa keşke. Siz neredesiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben aslen doğma, büyüme İstanbul'luyum ama üniversite eğitimim için Ermenistan'ın Erivan şehrine geldim, burada nişanlandım ve kısacası burada kaldım, şimdi ailecek burada yaşıyoruz. ![]() ![]() Burayı aldığımızda dümdüz bir toprak alandı, o senenin sonbaharında bir sürü meyve ağaçları alıp diktim, o zamanlar ağaçlar çok küçük olduğu için sebzede yetiştirebiliyordum. Tabii çocukluğumdan beri yeşili sevdiğim halde sebze, meyve yetiştirmeyi bilmiyordum hatta meyve ağaçlarını bile tanımıyordum denebilir. Yaşadığımız sokakta dört tane muhteşem gül seraları var, komşularımız yetiştiriyorlar onların hakkını, yaptıkları iyilikleri unutmak ne mümkün! İlk başlarda ordan burdan sebze fidesi getirirdim ama nasıl dikileceğini, nasıl bakılacağını bilmediğim için her gün yardım isterdim, zaman içinde her şeyi dahada iyi öğrendim. Şu anda sayısını bilmediğim kadar güllerim, meyve ağaçlarım, sayısız salon ve bahçe bitkilerim var. Kendimi mutlu ve huzurlu hisettiğim bahçemdeyim. Yeğenlerimede yeşil ve hayvan sevgisini aşılamaya çalışmak ve bunun sonucu olarakta meyvelerini toplamak kadar güzel bir duygu olamaz. Allah'tan tek dileğim biz insanların doğayı sevmesi ve ona zarar vermemesi, doğa bizsiz yaşayabilir ama biz doğasız yaşayamayız. Kimimizin bahçesi vardır, kimimizin balkonu, kimimizinde salondaki saksıları. Üçüde farklı şeyler olmasına rağmen bunları birleştiren, ortak tek bir kelime vardır " sevgi ". ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-05-2013
|
Allah nazardan saklasın, mutluluğunuz daim olsun. Sağlıklı ve mutlu kocaman bir ömür geçirmenizi dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Çok çok teşekkür ederim. Eğer olduda bir gün yolunuz düşerse kapımız her zaman size ve bütün Ağaçlar.net üyelerine açıktır. Daha güzelleri sizlerin olsun. Saygılarımla..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Dün can sıkıcı bir haber aldıktan sonra, sabahı sabah ederek kendimi bahçeye, çiçeklerimin yanına zor attım. Bahçede ne kadar yabani ot varsa hepsini teker teker topladım ve işim bitincede güllerin karşısında yorgunluk kahvesini içip, içimdeki sıkıntıyı atmak için biraz resim çekip sizlerle paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
........ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaç Dostu
|
Bugün çok yoruldum ama değdi tertemiz, otsuz bir bahçeye sahip oldum. Şimdi de komşum sebze fidesi almaya seraya gidecek, çok yoruldum ama en iyisi bende gideyim, dün söz vermiştim bende gelirim hem de seracıya söz verdiğim çiçekleride götürmüş olurum.Sebze fidesi dikecek bol güneşli alan kalmadı arka bahçede ama bilmiyorum belki bir iki bir şey alırım. Bunlarda bugün resimlerini çektiğim dikenli güzeller..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Ağaç Dostu
|
Şeftali ağacına asılı olan saksısıyla asparagus ve monsteranın gölgesinde yaşayan arkadaşı pilea. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
|
Bu çalıyı çit bitkisi olarak kullanmayı seviyorum ama adını bilmiyorum sanki taflanlara benziyor ama acaba nedir? Beyaz çiçeklere sahip, kokusu sanki hanımelini anımsatan tatlı kokulu bir çalı ve hızlı büyüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Çam ağacımın tam cinsinide bilmiyorum ama bu bahar altına diktiğim mini hercailerle ve petunyalarla güzel olmuş gibi, hele birde petunyalar açsa daha güzel gözükürler. Onların bahar aylarındaki resimleri daha önceki sayfalarda var olması lazım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-05-2014
|
Sayın Lusoari, bu çiçeğe süsen de deniyor; fakat gerçek adından kastınız nedir bilemedim. Iris bilimsel adı olsa gerek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-05-2014
|
Bu arada söylemeden geçmiş olursam içim rahat etmeyecek, çiçeklerinize bayıldım. Hele mor aşığı olan biri olarak o tatlı küpeniz ve mor ceylangözü beni bitirdi. ![]() Gördüğüm yerde alırım artık canandan. Hiç denk gelmedim şimdiye kadar. :/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Yaprak Güzeli sayfama hoş geldiniz. Süsenin adını o arada unutmuştum, internettede araştırdığımda hem süsen hem iris olarak çıktı, hatta ağaçlar.net sitemizde de o bitkinin konu başlığı öyle geçiyor. İnanın bende de mor hastalığı var sizi çok iyi anlıyorum. ![]() Şu bir kaç gün evden uzakta geçireceğim. Geri döndüğümde petunyaların bir çoğu açmış olur, onların dışında kohleriam, orkidelerim, japon güllerim hepsi açmayı bekliyor inşallah resimlerini çekip sizlerle paylaşmaya yetişebilirim. Düzenleyen lusoari : 26-05-2014 saat 08:28 Neden: imla hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili lusoari o dikenli güzellere maşallah, ne kadar güzel olmuşlar. Merak ettim 2 ve 3. karedeki dikenli güzeller kaç yaşındalar. Maşallah hepsi birbirinden güzel. Çit, çalı bitkin de sanki ligstrüm gibi geldi bana. Ama onun çiçeklerinin kokusu bana da hanımelini andırmaz üstelik acımsı bir kokusu var gibi gelir. Sen en iyisi bir araştır. Ellerine, emeklerine, gönlüne sağlık; rastgelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dikenli dostlarımızın, bir çoğunun ismi aklımda kalmıyor ne yazık ki söylenişleri çok zor. ![]() 3. resimdekini geçen sene çöp konteynırının yanında terk edilmiş olarak buldum ve içim rahat etmediği için eve kadar taşıdım ( dikenleri çok batıyor, tarif edemeyeceğim bir acı. ) Tahminen 6 ile 10 yaş arasında vardır. Kayın babamın var bir tane kocaman o daha bir güzel, mutlaka resmini çekip paylaşırım. ![]() 2. resimde olan sol taraftaki mavimsi gri renge sahip olan, 3. yaşında ( çelikten yetiştirdim ) sağ taraftaki ise tam 4 yaşında. Çok güzel çilek meyvesine benzer çiçekler açıp, her gelenin beğendiği bir güzel. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç gündür evde olmadığım için, döndüğümde aralarında beni hediyelere boğanlarda vardı. İşte çiçekli güzellerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
Benim için ömrümde aldığım en güzel hediyeler, onlara her baktığımda kendimi çok mutlu hissediyorum. Beni bu kadar çok sevindirdiğin için sana sonsuz teşekkürler canım ablacığım. Hepinizle paylaşmaktan gurur duyuyorum, karşınızda opuntialar ve kaynana topuzu. Bu karışık renkli opuntiaya sahip olmayı hep hayal etmişimdir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Telgraflarım, aşkın gözyaşı ve parlak Mustafa. Telgraflar diktiğimden beri sürgün bile vermişler. Maşallah benim yavrularıma. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Yılan kaktüs, sedum palmeri ve cassula ovata. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |