![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Çok çok sekerrrr, maşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Rengi çok tatlıymış.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili lusoari, crassula ovata bahçede yanlış görmüyorsam. Biz küçücük saksılarda köşe bucak korumaya uğraşıyoruz. Yaşadığınız yerin en düşük ısı değeri nedir? Sayenizde bir bitkiyi yanlış korumaktan kurtuluruz belki. ![]() Açtığında da görmek isteriz. Ayrıca tüm bitkileriniz çok hoş ve paylaşımlarınız bilgilendirici. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Sevgili akçabardak ve sonkez beğenileriniz için çok teşekkür ederim, gerçektende çok şeker bir rengi var baktıkca dinlendiriyor beni. ![]() Sonkez ablam sende de var mı bu renkten, yoksa bileyim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Crassula ovata aslında komşumun bitkisi, (gül serasının sahibi) kocaman bir saksıda yaşamına devam ediyor. Burada hava sıcaklığı kışın -30 dereceye kadar düşüyor, yazları ise aşırı sıcak ama o yaz kış aynı yerde duruyor. Bana kalırsa müsait şehirlerimizde dışarıda da denemek gerekir. 2004 yılında komşum onu küçücük bir çelik olarak dikmişti ve ilk çiçeklerini ise 2010 yılında gördük, büyüklüğü dudak uçuklatacak türden. Çiçekleri açıldığı zaman çekeceğim ayrıntılı resimleride sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaç Dostu
|
Durumu gayet iyi sevgili Jezebel. Eğer onunla ilgili bilgiye ihtiyacınız olursa söylemeniz yeterli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaç Dostu
|
Cam güzeli ![]() Yalın kat çiçekli kalanchoe açtı ama katmerlilerden daha ses soluk yok. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
Canım annem, beni sakın merak etme keyfim yerinde. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaç Dostu
|
Aloe arborescens ![]() ![]() ![]() Hibrit afrika menekşelerinden sayfamda da paylaşmasam olmazdı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaç Dostu
|
Senecio karanfil kokularını yaymaya başladı. ![]() En özelini sona sakladım crassula ovata. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Hay maaşallah nede güzel süslemişsiniz crassulayı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
|
Mükemmel..Söylenecek sözler yetersiz kalıyor.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Aysel Yavuz ve değerli ablam Sonkez, Beğenileriniz ve güzel sözlerinizin duymak çok güzel, teşekkür ederim. Bitkilerimin sayısı gün geçtikce çoğalıyor tabii ki arada kayıplarda oluyor ama benim hiç birisini ayırt etmeden verdiğim en büyük besin sevgi. Onlar da bunu biliyor olmalılar ki beni böyle mükafatlandırıyorlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#406 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili lusoria o crasula nasıl güzel olmuş öyle bayıldım ne kadar zamanda bu hale geldi acaba harika görünüyor maşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günebakan, crassula 2004 senesinde minik bir çelik olarak dikildi ve bugün bu halde. İlk çiçeklerini 6 yaşına basınca gösterdi, aşırı büyük olduğu için komşumun gül serasında yaşıyor. Daha ne kadar büyüyecek merak ediyorum doğrusu. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sevgili kardeşim, Yine hepsi muhteşem ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Emeğine yüreğine sağlık Sevgili lusoari... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim ablam. ![]() Bu crassula İstanbul'da olsaydı hemen sana çiçekli bir iki dal koparıp verirdim. Şaka bir yana sen de crassula var mı? Yoksa bileyim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Benim assolist buralarda oldukça meşhurdur. ![]() 2004 yılında annesini ilk gördüğümde bu boydaydı, şu an hayatta mı değil mi bilmiyorum ama benim prensesim de annesinin yolundan gidiyor. Çiçek açması için sonbaharda biraz üşümesi ve susuz kalması sonra ise fosfor ağırlıklı bir besin ile sulanması gerekli bütün sırrı bu. Senecio için endişelenme sana gelecekler arasına onu da eklerim, yeter ki sen hep mutlu ol. ![]() Düzenleyen lusoari : 10-01-2015 saat 14:33 Neden: imla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Beni merak etme annem, dayımın yanında çok mutluyum. ![]() ( Çok yakında bir sürprizim daha var) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Hoyaların ne alemde, düzelme belirtileri var mı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 |
Ağaç Dostu
|
Malesef keriiyi kurtaramadım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, senin çiçeklerin o kadar güzel ki hiç birisine hayır diyemem. ![]() Benim carnosayıda ben kurtaramayacağım galiba, neyse ki yavrusu var. Of offff nerden geldi şu hoya sevdası bana. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
|
İş yerindeki japon güllerinden biri bu soğuk havalarda benim içimi ısıtmaya yetti. Çok açık toz pembe diye tabir ettiğimiz bir renge sahip ama sahibinin dediğine göre aslında katmerliymiş ( çok önceden bir kaynakta katmerli japon güllerinin katları ne kadar çok güneş görürse o kadar çok arttığını okumuştum ). Sıra bu güzellikten çelik istemeye gelince, sahibini elleri titreyerek, cılız bir dalı ancak layık gördü. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#419 |
Ağaç Dostu
|
Beni bu senede çiçekleriyle mutlu eden clivia, senin güzelliğini anlatacak kelime bulamıyorum. ( Bu resim senin için Sevgili Milla ) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2014
|
Harika çiçekler bizlere de gösterdiğin için teşekkür ederiz bu ara hibiscusa merak saldım hadi hayırlısı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|