![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Kaktüsler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 |
Ağaç Dostu
|
Biz çocukken annemin bir sandığı vardı. Arada bir açardı, merakla başına toplanırdık; içinde ne var diye. Sizin balkon da annemin sandığı gibi maşallah, çıkar çıkar bitmiyor. Ne kadar güzel çiçekleriniz varmış. Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Korkutma işine gelince bizim buralarda da çok sık yapılır öyle şeyler hatta bizim ıhlamur da cildim bozulacak diye çiçek vermiyordu babannem yanına gidip baltayla sevmişti biraz onu inanırmısınız o sene çiçek açtı nekadar doğru, aslı var mı bu korkutmanın bilmiyorum ama, çivi çakıldığını da biliyorum aynı zamanda ![]() Bende menekşede denedim büyüdü büyüdü açmadı konuştum olmadı, sevdim olmadı dedim tatlı dilden anlamıyor başladım alttan yapraklarını kırmaya her kırışta eğer açmazsan kökünü kırcam dedim valla bir avuç yaprak kopardım 15 20 güne tomurcuklandı ama tabi bu yaprakları kırdığım için kuvvet toplayıp tomurcuklanmışta olabilir ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz karanfil |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Angels Sour benimde annemin sandığından çıkacakları heyecanla beklemişliğim vardır. Nasıl heyecan verici bir şeydir iyi bilirim. Balkonumu sandığa benzetmeniz çok hoşuma gitti. Daha her şey gün yüzüne çıkmadı. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
|
Karanfil hastasıyım ben yavv ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili tömürcek rehabilite merkezi kurmuşsun haberimiz yok. :P hatta bu merkezde açmak istemeyen , yavru oluşturmayan bitkilere cilt bakımı adı altında baskı ve şiddet uyguladığın yetkili birimlerce tespit edilmiş. Bu konuda savunmanızı ne şekilde yapacağınızı merak ediyor ve benim menekşemden litfen uzak durmanızı önemle rica ediyorum. Bu gün Cymbelina yok ortalıkta bende yerini aratmayayım dedim. Onun yerini asla tutamam ama idare edin işte. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 |
Ağaç Dostu
|
Karanfil hastasımısın ? Sadece karanfile mi hastasın ? ![]() Ben bu sözleri bardak menekşe , Afrika menekşesi , peperomya mıydı neydi işte o , ........ ( Bu liste bitmez) içinde duymuştum sanki. Bu beyaz olan kokulu evet. Diğer uzun boylu kırmızı karanfilim kokusuz. Minyatür olan da kokulu. Dert etme karanfil sevdana çare bulunur. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada aklıma geldi: Toybox'u biliyorsunuzdur, o ve toto türü yımırtalardan güzel şeyler çıkabiliyor bazen, bazen de uyduruk şeyler çıkıyor. İşte, çok güzel olanları çocuklara veya kendinize ![]() Geçen gün pazarda bir tezgah vardı, ne alırsan 1 milyoncu. Plastik mutfak kap kacağı satıyordu. Resmen ağzımın suyu aktı ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Ağaç Dostu
|
Sandık benzetmelerinize de katılıyorum, maaşallah hepsine, yok yok sende Dağçiçiiii ![]() ![]() Bir de şeyi soracağım: O zambağının yumruları oluştu demişsin, orayı tam anlayamadım, esrarengiz bir insan olduğundan olsa gerek ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#162 |
Ağaç Dostu
|
Minyatür bahçe için verdiğin fikirler harika Cymbelina' cım. Artık herşeye dikkat ederek acaba bundan ne yapılabilir diye bakmaya başladım. Sayenizde bu işe de el atacağım ya kendime şaşırıyorum . Bakalım neler çıkacak. Zambağın yumruları dal ile yaprak kısmının birleştiği kısımda oluşuyor. Nasıl tarif edebildim mi bilmiyorum. (Bir çaresini bulup görsel olarak göstereceğim ama şimdi akşam oldu. ) Yaprağın gövdeye birleştiği yerde oluşuyor tam. Siyah bir oluşum. Çilleri vardı benim gördüğümün bu yüzden belki de tohum falandan diye düşünüp ekmiştim zaten. İnşallah benim lilyumlarda tekrardan oluşursa resmini çekerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Şimdiden çok teşekkür ederim ablacım eski karanfil koleksiyonumu toplamak istiyorum yeniden ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
Sineralyayı ben de ilk kez bu yıl yetiştiriyorum. Çiçekçiden aldım. Aslında ben bu yıl belki de ilk kez mevsimlik çiçek alıyorum. Petunya ,çanta çiçeği, sineralya hepsini çiçekçide görünce dayanamadım. Forumda resimlerini görüp beğenmiştim. Horozibiği de çok ilginç geldi. Mevsimlik olduğunu bilmiyordum aslında. Tohum yapar mı bilmiyorum. Şu an için bozulmaya başlasa da üzerinde tohuma benzer bir oluşum görünmüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnşallah bu eski çiçeklere yeniden kavuşuruz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 |
Ağaç Dostu
|
Sarkan ve sarılıcı türler deyince eğer bu yıl çiçeğini görürsem sana da bir Zülfü edindirmek şart oldu o zaman. Zülfü (selluka olur Tömürceğe göre fasile ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Ağaç Dostu
|
Tohum yapıyordur herhalde. Yapar, yapar, yapmıyorsa da yaptıttırırız ![]() ![]() ![]() ![]() Bu arada ben de 80 saattir eski bir mesajımı arıyorum Bitki delileri başlığında, beynim döndü artık, bulamadım. Sizin bahsettiğiniz tehdit mevzuuyla ilgiliydi, gitti caanım mesajım ![]() ![]() http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...r/8436-145.htm Bu arada herkes aynı anda yazınca ben de yazacaklarımı unutuyorum, bi susun artık dermişim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#169 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Hani bir bilim adamı vardı adını bilemicem şimdi kaktüsler üzerinde araştırma yapmış kaktüs dikenleri kendini savunmak içinmiş, kaktüsleriyle konuşa konuşa nasıl yaptıysa artık onlara kendilerini güvende hissettirip dikensiz kaktüsler üretmiş, sanırım bunların tohumlarındandır olayı tam bilmiyorum ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 |
Ağaç Dostu
|
Aslında iyi fikir (gibi görünse de değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Ağaç Dostu
|
Bak, valla kafam ambole oldu, ne diyecektim ben? ![]() Rehabilitasyon merkezinde sıpa masajı ben de isterim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
|
Bak bu ayakkabılık fikri iyi . Benim üç gözlü hasırdan yapılmış bir rafım var. Geçen yıl ona koymuştum balkonda çiçekleri. Ama dediğin gibi raf araları dar olduğu için fazla saksı almıyor, yer kaplıyordu. Eski resimler diğer bilgisayarda şimdi ekliyemiyorum. Bu ayakkabılık fikri çok hoşuma gitti aslında. Denemek lazım. Aklıma geldi de acaba rüzgarda falan devrilir mi ? Üstünde ağırlık olunca devrilmez değil mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Ağaç Dostu
|
Bu akşam bahçedeki Hanımeli den biraz topladım. Bütün evi sardı kokusu. Komşunun filbahri çiçeğinin (ağaç oldu ) mis kokusu ile bizim bahçedeki Hanımeli kokusu birleşince mahalleyi harika bir koku bürüdü. Kokusunu gönderemesemde resmini gönderiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu
|
Üzerinde ve her rafta saksılar olacağı için devrileceğini sanmıyorum ama açıkçası rüzgar faktörü aklıma gelmemişti, bilemiyorum ki. Bizim de burada bazen esince çok kuvvetli esiyor, bugün 2-3 tanesi devrilmiş - saçma sapan noktalarda duruyorlardı, ondan açıkçası (bilahare sana anlatırım). Ben bir de şeyi anlatacağım sana, şöyle bir şey düşündüm, ne dersin: Şimdi bu kapı arkalarına takılan askılar var ya. Bizde kullanmadığımız fazladan askılar var, çiviye takılanlar değil, kapının üst kısmına geçmeli olanlar. İşte diyelim böyle bir askımız var. Bunu balkon demirine asarsak nasıl olur? daha doğrusu, kaç gündür düşünüyorum demiştim ya, bugün balkonda ölçtüm denedim bir tanesini. Tam uymadı o üst, oturan kısım. Şimdi tam izah edemeyeceğim ama böyle bir şekilde oturtmaya çalıştım, olur gibi oldu. Ancak öyle kapıya taktığımızdaki gibi kendiliğinden boşta durmuyor, ölçüsü tam denk gelmediği için. Ancak, o askı kısımlarına ağır birşeyler asılırsa durur gibi oluyor. Onu diyorum öyle taksam, askı kısımlarına iple benim küçük yoğurt kaplarını bağlasam. Güzel durmayacak ama ne yapayım. Bir tek işte, rüzgar veya ağırlıktan ötürü düşerler mi, orası muamma. Ama büyük ihtimalle deneyeceğim gibi. Gerçi bu askı olayı senin işine yaramayabilir. Ama ayakkabılık olur bence, eğer çok çok rüzgar varsa, duvara kuytuya doğru koysan olur mu acaba? Koyu renk plastik hoş durmaz dersen, eğer varsa fazladan boya, boyayabilirsin. Veya bu hazır yapışkan kaplama malzemesi oluyor ya, adını bilemiyorum, rulo olarak satılıyor. Onunla kaplanabilir de. Bizde ayakkabılık var ama kullandığımız için onu alamam. Yoksa şimdiye kadar çoktan balkona koyup saksı yerleştirmiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Ağaç Dostu
|
Bende düşünüp duruyorum bakalım . Aslında senden güzel fikirler çıkıyor askı fikri de güzel ama işte geç olduğu için karanlıkta deneyemeyeceğim. İnsanın kendine ait evi olmayınca böyle oluyor işte. İnşallah ilerde şahsımıza ait bir bahçeli evimiz olur da bu kadar sıkıntı olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
|
Heh, 80 saat geçti anca hatırlayabildim, etrafta kimse yokken yazayım hemen ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Ağaç Dostu
|
Tohumu ben hazır pakette almıştım toz kadar olmasa da küçüklerdi. Tam hatırlamamaya birlikte maydanoz tohumu kadar diyebilirm galiba. Bodur tür olanları da marketten yumru şeklinde alıp ekmiştim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
|
Tam buldun maydanoz tohumunu bilen adamı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|