![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2011
|
Tömürcek abisi " bay tömürcek " sayın Sudem. Kendileri bardak menekşeyi çok seven bir bitki delisi olduğu için ben de ona şikayet etmiştim. İşin espirisi böyle tabii ama benim bardak menekşe mevsimleri şaşırdığı için ancak uyanabiliyor. Yavrulaması yumrudan oluyor galiba. Sizdeki kaç yıllık? Eğer kendi de yavru sayılacak yaştaise boşuna beklemeyin diye dedim. Benimki ikinci yılında. Yavrusu yok hala. Ben yavrudan geçtim , canlanacağından bile umudumu kesmiştim nerdeyse. Umarım bol yavru ve çiçeklerini görürsünüz. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Lavantalarım tomurcuklandı |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sondemler Artık çiçekleri yavaş yavaş soluyor. Sırada diğeri var bakalım ne renk açacak |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Adını bilmiyorum ama rengini ve formunu çok seviyorum.Saksısı çok dayanıksızmış. Tam yeni ektiğim bir zamanda tekrar yerinden oynatmak istemediğim için şimdilik böyle idare edecek artık. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Açmasını merakla beklediğim lilyum. Lilyumların yaprakla sap kısmı arasında yumrular oluşuyor. Ben bu yumruları gördüğümde tamamen içgüdüsel olarak toprağa ekmiş ve unutmuştum. Çimlendireme kabında yapraklarını görene kadar. Bu yumrular her sene olur mu bilmiyorum. Ama olursa kaçırmak istemiyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunlar da bahsettiğim minik yumrudan çıkan lilyumlar. Yanlardaki yuvarlak yapraklı olanlar latin çiçeği. Her yere ekmiştim nasılsa çıkmaz diye ama beni utandırdılar. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaprak güzellerimin renkleri belirmeye başladı |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2013
|
Alıntı:
ben yaprak köklendirip diktim...oluyor öyle dedi veren kişi..diktim bir hevesle hergün konuşup duruyorum çiçekle... ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
Siz bardak menekşeleri bana yolluyorsunuz ben hallediyorum onları Ama geri verirken belki gitmek istemezler, bana çok alışırlar falan diye diyorum Korkutma işine gelince bizim buralarda da çok sık yapılır öyle şeyler hatta bizim ıhlamur da cildim bozulacak diye çiçek vermiyordu babannem yanına gidip baltayla sevmişti biraz onu inanırmısınız o sene çiçek açtı nekadar doğru, aslı var mı bu korkutmanın bilmiyorum ama, çivi çakıldığını da biliyorum aynı zamanda ![]() Bende menekşede denedim büyüdü büyüdü açmadı konuştum olmadı, sevdim olmadı dedim tatlı dilden anlamıyor başladım alttan yapraklarını kırmaya her kırışta eğer açmazsan kökünü kırcam dedim valla bir avuç yaprak kopardım 15 20 güne tomurcuklandı ama tabi bu yaprakları kırdığım için kuvvet toplayıp tomurcuklanmışta olabilir Ama ben inanırım öyle şeye hani körü körüne inanmasamda eskilerin tecrübelerine, bildiklerine saygı duyarım kanaat getiririm belki de inandığımızdan başarılı sonuçlanıyor eylemlerimiz ![]() |
|
|
|
|
![]() |
|
|