Hmm, o zaman senin o karanfilde 2 dal mı vardı?
Peki şeyi sorsam, mesela yan dalı olmayan, gene çiçekçiden tek dal karanfili mesela direkt saksıya diksek, tutar mı? Önce suda mı bekleteceğiz birkaç gün?
Senin karanfilin uzasın, olsun ne güzel

çiçek verdiği sürece. Olmazsa, bu tepe budaması diyesim geliyor, uç alma işlemi yaparsın. Zinya ve kozmosta mesela yapılıyormuş. Uç alma yapılınca yanlardan dallanmayı teşvik ediyormuşuz. Ama ay olarak ne zaman yapılmalı seninkinde bilmiyorum, yanlış yönlendirmiş olmayayım. Ya da baktın 50-60 metrelik bir ceylana benzedi

kısa kalacak şekilde budarsın. Gerçi karanfilde budama olur mu onu da bilemiyorum, deneysel takılmak istenirse belki budanıyordur. 50-60 metre demişken, Ranacığım'a takılıyorum sadece, bizim sardunyalar da çok uzundu, epey uzun süre budama filan da yapmamıştık. Geçenlerde budadım. Bilmem iyi mi ettim, kötü mü ettim.
Balkona çivi veya raf çakma şansımız olmadığında, saksıları nasıl sığdırabiliriz, dikey düzenekler
vb günlerdir kafa patlatıyorum ben de ona. Senin işine yarayacak bir formül bulursam sana da söylerim. Çıta türü birşeylerim olsa, çivilerle çakıp uzun, ayaklı birşeyler yapacaktım ama o da olmadı.
Uzun bir kumaş parçasına cepler - gözler dikip küçük saksılar ona konulabilir, o kumaşı da sağlam çivilerle duvara sabitleriz mesela ama gene aynı noktaya dönüyorum, çivi çakamıyoruz.
Latin çiçeğinin yendiğini bilmiyordum, artık eşine onunla süslenmiş salatalar yaparsın

Tabi karşılıksız olmaz böyle romantizm, o da karşılığında eldivensiz eliyle kaktüs çeliği almalı

. Boşuna mı çiçekli, güzel salata yediriyoruz ona?