View Single Post
Eski 23-05-2013, 21:25   #123
dağçiçeği
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2011
Cymbelina cım benim tarifimde gazete ya da yumurta kolisini ıslatıp bir iki gün gibi beklemek gerekiyor. Sonra iyice sıkıp tutkalla karıştırıyoruz. Bu yüzden senin bahsettiğin hamur bence daha pratik.
101 Nolu mesajdaki yapraklar latin çiçeğinin evet. Merakla bekliyorum büyümelerini. Bakalım istediğim formu ortaya çıkarabilecek miyim? Saksıların kenarları dolu dolu olsun balkondan sarksın istiyorum. Bu arada latin çiçeğinin yaprak ve çiçekleri yenebiliyormuş. Salata süslemek için müthiş bir bitki.
Karanfili çelikle üretmek konusuna gelince. Şimdiye kadar daldırdığım karanfil çeliklerinden tutmayan çok nadirdir. Bunu kendimi övmek için yazmıyorum. Demek istediğim karanfil çabuk tutuyor. Ya da benim acemiliğime denk geliyor.
En son karanfili Kasım ayında tek dal hediyelik bir karanfilin kenarındaki daldan ekmiştim. Kış boyu dışarıda balkonda durdu. Ne öldü ne büyüdü. Bahar gelince baktımki yeni bir dal çıkartmış. Ama ne hikmetse sadece boyuna gidip tomurcuk veriyor. Yan dallar çıkartıp genişlemiyor. Cinsi ticari amaçlı olduğu için zannedersem.

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön