agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni4079Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-05-2013, 22:01   #1
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 18-07-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Angels Sour Mesajı Göster
Cymbelina aklıma kavanoz bahçe ve minyatür bahçe fikrini sokunca, evi bir güzel karıştırıp malzeme topladım. Oğlumun oyuncak sepetinden cebren de olsa, bir sürü şirinler ( yumurtadan çıkan) topladım. Bunlarla ne güzel şirin köyü olur; ama mantarları nereden bulacağım derken, onu da yapmayı öğrendim.
Şimdi... Asıl mevzu; kim, kimin beynini okuyor?
Çok tırstım!
Ütü masasını ben de zaman zaman ara kablo olarak kullanıyorum; ona da çok güldüm...
Doğru yerdesiniz sevgili Angels Sour , aramızda hiç zorluk çekmezsiniz. Guruba hoş geldiniz. Burada kendimizden bahsettikçe hep bir yönümüzün benzediğini görüyoruz değil mi ?
Cymbelina tam ben sürpriz olsun sonra açıklayayımdediğim bir anda şirinler köyü diye yazınca " , Aramızda casuslar olabilir ( bu kısmı hababam sınıfında ki İnek Şaban gibi söylemiştim. ) kamera falan mı koydular eve dedim
Güya ben de şirinlerle bir düzenleme yapıcaktım da ekleyecektim sonra da ta ta taaaam işte sürpriz diyecektim. Bu durum ilginç oldu. Cymbelina kabul etmese de onda bir kuvvet var. İnanıyorum ben

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2013, 10:30   #2
Ağaç Dostu

Angels Sour's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği Mesajı Göster
Doğru yerdesiniz sevgili Angels Sour , aramızda hiç zorluk çekmezsiniz. Guruba hoş geldiniz. Burada kendimizden bahsettikçe hep bir yönümüzün benzediğini görüyoruz değil mi ?
Cymbelina tam ben sürpriz olsun sonra açıklayayımdediğim bir anda şirinler köyü diye yazınca " , Aramızda casuslar olabilir ( bu kısmı hababam sınıfında ki İnek Şaban gibi söylemiştim. ) kamera falan mı koydular eve dedim
Güya ben de şirinlerle bir düzenleme yapıcaktım da ekleyecektim sonra da ta ta taaaam işte sürpriz diyecektim. Bu durum ilginç oldu. Cymbelina kabul etmese de onda bir kuvvet var. İnanıyorum ben

Hoş bulduk o zaman, kesinlikle doğru yerdeyim; eminim. Cymbelina'da bence de bir şeyler var. Benim sepetin dibindeki oyuncak bebeklerin kol ve bacaklarını,araba tekerlerini de bildiğine göre
Ben de sürprizin başka bir şey olduğunu düşünmüştüm. Sürpriz bozulmuş sayılmaz; şirinler köyünü merakla bekliyorum.
Ben de kol ve bacaklarla zombi köyü yapayım bari...

Angels Sour Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2013, 11:26   #3
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Yenigine
Bu çiçeğimi geçen baharda almıştım. O gün bu gündür baya bir çaba sarfetti yaşamak için. güllerdeki pas hastalığına benzer bir şekilde yaprakları sarardı. Tek tek kopardım. Dal halinde kalmıştı. çok şükür şu an düzeliyor. Tomurcuk bile vermiş. Suyu ve gölgeyi seviyor.

Eklenen Resimler

Eski 24-05-2013, 11:35   #4
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Bu saksıdaki kurdele çiçeğim kaç yıldır benimle hatırlamıyorum. Bir çok yavrusu oldu. Komşulara dağıttım. En son saksı ve yer kıtlığından bahçeye ekmiştim. Kışın karın altında kalmasına rağmen gayet sağlıklı kaldı.
Saksıdaki anacı budadım. Yaprakları daha sağlıklı gelişebilsin diye.çünkü kışın evde kaldığı, gün ışığı görmediği için yapraklar çok cansızdı. Şu an çok iyi büyüyor.

Eklenen Resimler

Eski 24-05-2013, 11:43   #5
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Telgraf çiçeği benim için özel. Yıllar önce gayet güzel bir telgrafım vardı. Evde olmadığım bir dönemde susuz kaldığı için kaybetmiştim. Bu rengini aramama rağmen bulamamıştım.
Tömürcek sağolsun ıtır gönderirken yanına telgraf da eklemiş. (Hatta bir dalını teyzem kaçırdı )
Büyük olanlar ise rhepsağ 'cım ile buluşmamızda kendisinin hediye ettiği telgraf. Çiçeği ile gülümsüyor sanki. İki arkadaşıma da tekrar dan çok çok teşekkür ediyorum.

Eklenen Resimler

Eski 24-05-2013, 11:49   #6
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Telgraf demişken

Eklenen Resimler

Eski 24-05-2013, 21:04   #7
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Angels Sour Mesajı Göster
Hoş bulduk o zaman, kesinlikle doğru yerdeyim; eminim. Cymbelina'da bence de bir şeyler var. Benim sepetin dibindeki oyuncak bebeklerin kol ve bacaklarını,araba tekerlerini de bildiğine göre
Ben de sürprizin başka bir şey olduğunu düşünmüştüm. Sürpriz bozulmuş sayılmaz; şirinler köyünü merakla bekliyorum.
Ben de kol ve bacaklarla zombi köyü yapayım bari.
Zombi köyü konulu minyatür bahçeye çok güldüm, çok yaşayın, ayrıca son derece ilginç bence, neden olmasın? Ve de artık tamam, pes ediyorum, artık adım çıktı dokuza inmez sekize hesabı, kaderimde bu da varmış demek, kabul edeyim madem. Aslında sadece yeterince oyuncak toplamış biri olarak biliyordum hadiseyi, hepsi o. Evdeki çocuk adını verdiğimiz minik bücürler oyuncak sepeti/torbasını odanın orta yerine boca etmek suretiyle seçecekleri parçaları seçerler. Sonrasında, genelde kısa bir süre sonra sıkılıp seçtiklerini de bırakırlar zaten ve de evdeki büyük insanlar (biz oluyoruz) o saçılanları tek tek toplarız. Bazen de o sepetten "özel bir parça" lazım olur, onu ararken veya bir önceki işlemde, arta kalan parçalar neler hepsini görmüş oluyoruz. Oradan biliyorum yani

Bu arada aklıma geldi: Toybox'u biliyorsunuzdur, o ve toto türü yımırtalardan güzel şeyler çıkabiliyor bazen, bazen de uyduruk şeyler çıkıyor. İşte, çok güzel olanları çocuklara veya kendinize ayırın. Çok uyduruk olanları da almayacağız, tam ortası olsun kullanılacak şeyler. Dağçiçeğinin saksısındaki tırtıl şeklindeki parça ve mantarlar bana Alice Harikalar Diyarı'nda masalını anımsattı. Mesela öyle bir şey de olabilir veya diğer masallardan da olur (eski, saçları yeterince yolunmuş ve yıpranmış bir barbi Alice olabilir). Buz Devri konulu bir bahçe çok tatlı olurdu ama onun oyuncaklarını bulamayız - Kar için köpük filan kullanabilirdik ama, neyse. Veya ne bileyim, illa konulu olması gerekmez, serbest takılın, serbest bir kompozisyon olsun. Aklıma geldikçe söylerim gene.

Geçen gün pazarda bir tezgah vardı, ne alırsan 1 milyoncu. Plastik mutfak kap kacağı satıyordu. Resmen ağzımın suyu aktı İçimden ay bu da güzelmiş, bundan çok güzel saksı olur, buna şu dikilir filan diye geçirdim. Bir tane yayvan, geniş, derinliği az, süzgeçe benzer bir şey vardı, dedim bu tam minyatür bahçelik, gerçekten. Mandal sepetleri vardı mesela, onların kendinden kanca gibi kısmı var ya, onlar mesela tam duvara asmalık. Öyle bakındım bakındım, sonra "Benim sadık yârim yoğurt kaplarımdır" türküsünü mırıldanarak eve döndüm tabi

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2013, 21:13   #8
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Sandık benzetmelerinize de katılıyorum, maaşallah hepsine, yok yok sende Dağçiçiiii Tömürcek'e diyorduk, sende de neler var bak. O Sineralyayı mesela ilk kez gördüm, forumda da dikkat etmemişim demek ki, keza sendeki tür Horoz ibiğini de ilk kez gördüm.

Bir de şeyi soracağım: O zambağının yumruları oluştu demişsin, orayı tam anlayamadım, esrarengiz bir insan olduğundan olsa gerek Şimdi sayın hocam, yaprakla dal arasında yumru mu oluştu, nerde nasıl bir şey onu tam anlayamadım.

Eski 24-05-2013, 21:35   #9
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
O Sineralyayı mesela ilk kez gördüm, forumda da dikkat etmemişim demek ki, keza sendeki tür Horoz ibiğini de ilk kez gördüm..
Sineralyayı ben de ilk kez bu yıl yetiştiriyorum. Çiçekçiden aldım. Aslında ben bu yıl belki de ilk kez mevsimlik çiçek alıyorum. Petunya ,çanta çiçeği, sineralya hepsini çiçekçide görünce dayanamadım. Forumda resimlerini görüp beğenmiştim. Horozibiği de çok ilginç geldi. Mevsimlik olduğunu bilmiyordum aslında. Tohum yapar mı bilmiyorum. Şu an için bozulmaya başlasa da üzerinde tohuma benzer bir oluşum görünmüyor.

Eski 24-05-2013, 21:43   #10
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Tohum yapıyordur herhalde. Yapar, yapar, yapmıyorsa da yaptıttırırız Senden kaçamaz, sen ki sıklamen ve diğer tohumunu aldığın çiçeği unuttum şimdi, onlardan tohum alıp yetiştirmiş insansın Ayrıyeten bu zambağın koltukaltı diyeyim koltukaltından yumrulattırıp oradan da yeni zambak çoğaltan insansın. Önünde saygıyla eğiliyoruz.

Bu arada ben de 80 saattir eski bir mesajımı arıyorum Bitki delileri başlığında, beynim döndü artık, bulamadım. Sizin bahsettiğiniz tehdit mevzuuyla ilgiliydi, gitti caanım mesajım Neyse, ama tıpkı sizlerin anlattığı gibi başka bir mesaj var, Adalet hocam anlatmıştı, 4337 nolu mesaj:

http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...r/8436-145.htm

Bu arada herkes aynı anda yazınca ben de yazacaklarımı unutuyorum, bi susun artık dermişim Bak unuttum şimdi, başka diyeceklerim ve sorularım da var, al, gitti işte hepsi, mutlu musunuz ha, mutlu musunuz?:P Koptum gülmekten, şaka yapıyorum, yanlış anlaşılmasın, yazın elbette.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025