Üzerinde ve her rafta saksılar olacağı için devrileceğini sanmıyorum ama açıkçası rüzgar faktörü aklıma gelmemişti, bilemiyorum ki. Bizim de burada bazen esince çok kuvvetli esiyor, bugün 2-3 tanesi devrilmiş - saçma sapan noktalarda duruyorlardı, ondan açıkçası (bilahare sana anlatırım).
Ben bir de şeyi anlatacağım sana, şöyle bir şey düşündüm, ne dersin: Şimdi bu kapı arkalarına takılan askılar var ya. Bizde kullanmadığımız fazladan askılar var, çiviye takılanlar değil, kapının üst kısmına geçmeli olanlar. İşte diyelim böyle bir askımız var. Bunu balkon demirine asarsak nasıl olur? daha doğrusu, kaç gündür düşünüyorum demiştim ya, bugün balkonda ölçtüm denedim bir tanesini. Tam uymadı o üst, oturan kısım. Şimdi tam izah edemeyeceğim ama böyle bir şekilde oturtmaya çalıştım, olur gibi oldu. Ancak öyle kapıya taktığımızdaki gibi kendiliğinden boşta durmuyor, ölçüsü tam denk gelmediği için. Ancak, o askı kısımlarına ağır birşeyler asılırsa durur gibi oluyor. Onu diyorum öyle taksam, askı kısımlarına iple benim küçük yoğurt kaplarını bağlasam. Güzel durmayacak ama ne yapayım. Bir tek işte, rüzgar veya ağırlıktan ötürü düşerler mi, orası muamma. Ama büyük ihtimalle deneyeceğim gibi.
Gerçi bu askı olayı senin işine yaramayabilir. Ama ayakkabılık olur bence, eğer çok çok rüzgar varsa, duvara kuytuya doğru koysan olur mu acaba? Koyu renk plastik hoş durmaz dersen, eğer varsa fazladan boya, boyayabilirsin. Veya bu hazır yapışkan kaplama malzemesi oluyor ya, adını bilemiyorum, rulo olarak satılıyor. Onunla kaplanabilir de. Bizde ayakkabılık var ama kullandığımız için onu alamam. Yoksa şimdiye kadar çoktan balkona koyup saksı yerleştirmiştim.
|