![]() |
|
![]() |
#481 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
her zamanki gibi çiçekler çok güzeller [ her ikiside ] allah bağışlasın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu bitkiyi gördüğüme çok sevindim, tohum takasta bana da hediye olarak 5 tohum gelmişti. Beşini de çimlendirdim, birini balkonda saksıda bırakıp dördünü kayınvalideme verdim, bahçeye dikmesi için. Balkonda bıraktığımda henüz çiçek falan yok, kayınvalidemdekiler epey patlıcan yapmış. Ben gelene kadar dalında dursun dedim, dalından koparma zamanıyla ilgili sorular vardı kafamda. Mesajınızı okuyunca cevaplandı. Yemek yapma zamanı... ![]() Yaprakları diğer patlıcana göre biraz farklı ve çiçekleri de beyaz açıyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu
|
Kirli Hanım Çiçeği (Zinnia elegance)
Sevgili h_dogan'ın kıvırcık zinniasında gözüm kaldı. Ama benimkiler de hiç fena değil. Yiğidi öldür, hakkını yeme! Hele şu ne renk olduğu belli olmayan pek bir güzel! ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün gün bir bitkilere, bir hayvanlara koşturmaktan pasaklı olan prensesim... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#485 |
Ağaç Dostu
|
Rozet Çiçeği (Vinca Rosea)
Geçen yıl satın almış olduğum fidelerden yetişenlerin tohumlarını da baharda toprak anaya emanet etmiştim. Şimdi sevgi ve emeğin karşılığını alma zamanı... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen loveforlife : 28-07-2013 saat 20:42 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Canım arkadaşım sayfanda dolaşmaya bayılıyorum,bir çok bitkiyi burada ilk defa görüyorum.İncir ve yumurtaya benzeyen patlıcanlar,inci biber bana aaa bunlarda varmış dedirtti ![]() ![]() Dayın adına gerçekten çok üzüldüm,insanın insana yaptığını hiç bir canlı yapamaz yazıklar olsun diyebiliyorum sadece ![]() ![]() Yine harikasın sevgili arkadaşım güzellikler hep seninle olsun... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#489 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2013
|
Her mum hayatının ışığıdır,pastandaki mumlar çoğaldıkça yaşamın daha çok aydınlanacaktır... ![]() Yeni ışığın kutlu olsun ablacım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#491 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Ablacığım doğum günün kutlu olsun nice mutlu huzurlu senelere ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
doğum günün kutlu olsun nice mutlu yıllara inşallah hep beraber |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Şımartılmayı hak ediyorsun Sevgili Loveforlife , iyi ki doğmuşsun. İyi ki seni tanımışım. Nice senelere sağlıkla , sıhhatle inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Angels Sour, Çok teşekkür ederim iyi dileklerin için. Dilerim dostlarım da ne kadar uzak olursa olsun, hep benimle olsun! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#498 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben de seni iyi ki tanımışım Canım. Çok teşekkür ederim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#499 |
Ağaç Dostu
|
Kudret narı (Momordica charantia)
Kabakgillerden biri daha... Zaten çiçeği de fazlasıyla benziyor kabağa. ![]() Geçen yıl 2 tane fide alıp dikmiştim. Sarmaşık formuyla bahçeden balkona tırmanıp durdu. Sonra da bir sürü meyvemiz oldu. Kavanozlarla ilaç yaptık. Şifalı bir bitki. Özellikler mide rahatsızlıklarında çok etkili. Bir akrabamız çok ilerlemiş düzeyde olan mide ülseriyken düzenli olarak kudret narı kullanımıyla şifa buldu. Doğada öyle çok şifa var ki, arayıp bulana! ![]() ![]() Geçen yıldan ayırdığım tohumlardan çimlediğim iki kök salkım salkım narlarıyla salınmaya başladı bile... Saksıdaki hapis olduğumuzu da özellikle belirtmek isterim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#500 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Sevgili loveforlife, geçmiş doğum gününüz kutlu olsun.. En güzel çiçeğiniz Eylül'ü ve sizi nazarlardan korusun Rabbim, bu kadar da güzel olunmaz ki canım, kırk bin kere maşallah.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#501 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Prensesimin gerçekten de maşallahı var... Ama senin kızının da aşağı kalır yanı yok Eylül'den, bunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Her ikisinin de bahtları güzel olsun! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Moderatör
|
Kudret narından ilaç yapımı nasıl oluyor. ![]() Ben de duydum yapıldığını ama nasıl yapılıyor bilmiyorum. İçindeki kırmızı meyvelere ise kızım bayılıyor, arada ben de yiyorum ama tadı çok güzel gelmiyor bana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Alıntı:
Ben hem balla, hem zeytinyağla yapıyorum. Balla yapılan; iyice olgunlaşmış kudret narınının çekirdeklerini (çekirdek etrafındaki kırmızı meyvesini de atıyorum) çıkartıp bir tabakta çatal yardımı ile eziyorum ve yarım kilo hakiki bala karıştırıp kavanoza koyuyorum, 4-5 ay kadar bekletiyorum. mide ülserine iyi geldiğini okumuştum, şekeri de düşürüyor, sabah kahvaltıdan yarım saat önce bir tatlı kaşığı alıyorum (şekeri olan dikkatli kullanmalı). Balla yapılan biraz sulanıyor, bu bozulmuş diye düşünmeyin. Zeytinyağlısı (hakiki zeytinyağı) da aynı şekilde yapıyorum yalnız kokusu biraz ağır oluyor tadı da acımtırak oluyor ama ilaç için ben kullanabiliyorum özellikle şekeri olanlar tercih ediyor, yine sabahları aç karınla alınıyor. kür halinde yapılır ise 41 gün boyunca her sabah, diye okumuştum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#504 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Akçabardak sağ olsun benden önce davranmış. Biz de hem zeytinyağı ile hem de bal ile yaptık ilaç. Bir de zeytinyağı ile yaptıklarımızdan birine kantaron da ekledik. Annemde sedef hastalığı var. Bu yağdan ellerine sürdüğünde oldukça rahatlıyor. Bu arada yağ için sadece meyveleri değil kabuğunu da kullanıyoruz biz. Sedef zor bir hastalık ama egzama gibi daha basit bir sorun olması durumunda kesinlikle tedavi edici olacaktır. Hayvensever bir dostum, sokaklarda baktığı kediler yaralandığı zaman kudret narı sürerek, kısa sürede iyileştiriyor yaraları. Fincan bebekken bacaklarımı çok fazla tırmalıyordu. İz kalacak diye üzülmüştüm. Kudret narlı yağ sayesinde oldukça derin olan tırnak izlerini de geçirdik... Üstelik benim hastalığım nedeniyle yaralarımın iyileşme sürecinin normalden uzun olmasına rağmen! Ayrıca mide ülserindeki etkisini çok yakın bir akrabamızda gördük. İnanılmaz bir sonuç... İlaçların hazırlanışıyla ilgili burada ayrıntılı bilgi mevcut... Mutlaka yapın ve evinizde bulundurun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Sevgili loveorlife, farkında olmadan h_doğanın sayfası olduğunu sanarak yazmışım, şimdi sizin yazdığınızı görünce fark ettim kusura bakmayın, evde misafirlerim var ve foruma çok kısıtlı girdiğimden dolayı aceleyle oldu sanırım, ama bende zizin yazdıklarınızı bilmiyordum şimdi daha detaylı olarak kudret narının faydalarını öğrenmiş oldum. Çok teşekkür ederim egzama ve sedef hastalığı için verdiğin bilgilere. Kantoton yağı bende yapıyorum ama nelere iyi geldiğini fazla bilmiyordum, sadece yanıklara iyi geldiğini biliyordum, iyiki acele edip yazmışım yoksa öğrenemezdim. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 | |
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Ooo, aynı zamanda şifacılığın da varmış. Daha neler öğreneceğiz senden sevgili loveforlife... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#508 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğanın mucizelerini bilebilmeyi, bir şifacı olmayı gerçekten de çok isterdim doğrusu. Öylesine büyük bir gizem yüklü ki doğada. Yaratan nice mucizeyi gizlemiş yaprağa, çiçeğe, toprağa... Keşke o mucizelerden payımızı alabilme gücümüz olsa! |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Ağaç Dostu
|
Bayram domatesi...
Bayramda tatlılardan bıkarız ya çoğu zaman; buyrun, bir değişiklik yapalım... Bayramlık domates hasadımız. Siyah çeriler, sarı ampul çeriler, cinsini tam bilemediğim çeriler... Lezzet harika, iyi bayramlar agaçlar.net ailesindeki tüm güzel insanlara! ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#510 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Çok güzel görünüyor çeriler Loveforlife' cim, geçen sene siyah çerilerin tadına bakmak nasip olmuştu gerçekten çok güzel bir lezzet, ellerine sağlık... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim |
|
|