![]() |
|
![]() |
#781 |
Ağaç Dostu
|
Bodrum papatyası...
Kışı pek hissedemedik ama baharı müjdeleyen müjdeleyene! Bu yıl üçüncü yılı olacak bodrum papatyamın. Tomurcuklarla dolu yine. Çelikleyip diktiğinde de kolayca tutuyor. Seviyorum böyle nazsız ve çok açan çiçekleri... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Canım arkadaşım, öncelikle sıklemenlerin hayırlı olsun güle güle büyüt... Ama benim anlamadığım herkese bahar ucunu gösterdi bir bana göstermiyor ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili berçin hep diyeceğim, söyleyeceğim olmuyor, ağaçlar.net ailemizde herkes bahar geliyor, baharın müjdecisi diyor; ben ise hâlâ, şubat ayındayız yağmur yok inşallah yağmur yağar hatta kar bile yağar deyip duruyorum... Kış mı gördük ki, benim de balkonumun önündeki erik ağacı çiçek açtı ama bana göre havaya aldanıyorlar. Bana göre bahar nisan-mayıs ayları. Ben hâlâ kış mevsimindeyiz inşallah kar da yağar deyip duruyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Moderatör
|
Erken uyanınca bugün bir iki bahçe incelemeye karar verdim. Sevgili loveforlife çiçeklerin mi daha güzel yoksa anlatımın-uslubun mu daha güzel tam karar veremediysem de seni kutlamak isterim. Seni tanımak, bu güzel sitede beraber olmak çok büyük keyif. İyi ki varsın güzel arkadaşım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Ağaç Dostu
|
Sayın loeveforlife merhaba, uzun zamandır siteye girmemiştim, tekrar sağlığınıza kavuşup çiçek ve sevgili hayvanlarınızla birlikte olmanız sevindirici bir şey. Bahar geliyor artık tüm bitkiler güzelliklerini sergiler ve moral üstüne moral verirler.Bu arada yeni güzelliklerin ailenize katıldığını gördüm. Saygılarımla.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2010
|
Sevgili Loveforlife ciğim, sıklamenlerini güle güle büyüt canım çok güzeller, bende almayı düşünüyorum çiçek pazarı kurulursa. Bodrum papatyaların ne güzel tomurcuklanmışlar, açmışlar maşallah, ben onları açtıramıyorum nedense, ne istiyorlar anlamadım... Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Haklısın; pek çok arkadaşımızın sahip olduğu bitkilerin, bahçe ve balkonların güzelliğine bakınca benimkiler o kadar da güzel değil aslında. Yaşatmayı başaramadıklarım, kayıplarım da cabası. Allahtan kelimeleri kullanma konusunda sıkıntı yaşamıyorum da, öleni de kalanı da keyifle anlatma imkanım oluyor. ![]() ![]() Ama işin en güzel tarafı bu işlere dalınca derdi sıkıntıyı unutuyor olmam. Gece çıkıyor acısı ama gün boyu toprakla uğraşıp toprağın o güzel enerjisini hissetmek gerçekten de çok güzel. Siz de iyi ki varsınız. Çok teşekkür ederim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uzun bir aradan sonra sizi tekrar sitede görmüş olmaktan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek isterim öncelikle. Zira sayfanızı gezmek ve bitkiler hakkında verdiğiniz güzel bilgilerden kendime pay çıkarmak ayrı bir keyif. Sağlık konusunda halen devam eden bir tedavi sürecindeyiz. Bu arada hastalıklarla uğraşırken bitkilerime pek vakit ayıramadığım için kaybettiklerim çok fazla oldu ne yazık ki... Beni terk edenler oluyor istemeden de olsa. Bu yüzden yeni güzelliklerin gelmesiyle avunuyorum. İnşallah mümkün olduğunca az kayıp yaşarım bundan sonra. Bugün soğuktan koruyamadığım için kar altında kalıp donan 6 saksı sardunyamı saksılarını başka çiçeklerde kullanmak için boşaltırken epey üzüldüm. Desenize, yaşatamayacaksan alma diye! Ama diyorum ya elimde değil. Gördüğüm her çiçekçiye uğramak zorundayım illa ki! Sonra da bir bakmışsın elinde bir poşet oluvermiş... ![]() Saygı ve selam ile... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Seralara gitme şansımız olmadığında çiçek almak için en ekonomik seçim pazarlar sanırım. Zira Bursa'da çiçekçilerin bulunduğu bir sokak var, hepsi sözleşmişçesine uçuk fiyatlar veriyor. En basiti, toprağın kilosuna 2TL istiyorlar orada. Pazarda ise 50 kurula bulabiliyorsun... İnşallah çiçek pazarı kurulur sizin de. Bodrum papatyaları için özel bir şey yapmıyorum. Ne verirsem ona razılar onlar da. 3. yılında yaşamaya ve çiçeklenmeye devam ediyorlar... Bunlara çok yüz vermeye gelmiyor sanırım. Yüz verince şımarıp çiçek de açmıyorlar sonra... Sevgi ve selamlarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Ağaç Dostu
|
Çeşme papatyası (Chrysanthemum frutescens)
Uzun süre bekledikten sonra, yağmuru gördük şükürler olsun... Bitkilerim de pek memnun bu durumdan. Çeşme papatyası tomurcuklarla dolmuş. Hepsi açınca daha da güzel olacak... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Ağaç Dostu
|
Campanulagiller...
En sevdiklerimden aslında onlar. Çok istiyordum onlara sahip olmayı. Değerli dostlar sayesinde kavuştum onlara. Bu yıl çiçeklerini de görmeyi diliyorum tüm kalbimle... Toplu pozumuz: ![]() Beyazım: ![]() Bu da farklı bir tür: ![]() Kısmetse böyle açacak: ![]() Bu ise klasik maviş yanılmıyorsam: ![]() Düzenleyen loveforlife : 25-02-2014 saat 21:53 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2014
|
merhaba çok güzel bi sayfanız (çiçekleriniz) var ben çiçek yetiştirme konusunda biraz yeniyim 1.5 2 sene oldu biraz acemiyim forumda da yeniyim sizin gibi çiçek seven çiçek bilgisiyle donanmış insanlardan çok şey öğreniceğimi düşünüyorum sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle sayfama hoş geldiniz. Beğenileriniz için çok teşekkür ederim. İlk mesajlarıma bakacak olursanız benim de bu konuda çok eski olmadığımı görebilirsiniz. Benim çiçeklerle ilgili bilgilerimin neredeyse tamamı ve çiçeklerimin birçoğu siteye üye olmamla oluştu. Burası bilgi açısından hazine gibi. Benim gibi okumayı da seviyorsanız, çok şey öğrenebilirsiniz. Bir noktadan başladıktan sonra devamı geliyor zaten... Bakın sitemizin 10.doğum günü toplantısı da sizin için güzel bir adım olabilir. Üstelik siz de İstanbul'dasınız. Pek çok arkadaşımızın farklı şehirlerden kalkıp geldiğini düşünecek olursak siz de orada olmalısınız... Dilerim sohbet etme şansımız da olabilir. Başlığa bir göz atın isterseniz... http://www.agaclar.net/forum/agaclar...leri/33360.htm Sevgi ve selamlarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-02-2014
|
Zaman ve şartlar uygun olursa mutlaka orda olmak isterim umarım tanışma fırsatı da bulabiliriz önemseyip cvp yazdığınız için teşekkür ederim sayfanızı takip etmeye devam edicem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-07-2013
|
Çiçeklerinizin maşallahı var muhteşem ötesi güzellikteler bir konu için özel mesaj yazmaya çalıştım ama mesaj kutunuz dolduğu için iletilemedi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Ağaç Dostu
|
Amaryllis tres chic...
Daha tam olarak açmadık ama dayanamayacağım... Öyle güzel ki! Bir sapta tam 7 çiçek kandili görülüyor. Hepsi açtığında harika olacak... Sevgili Alys'e bu güzele kavuşmama vesile olduğu için teşekkür ederim. Siz de Amarllyis Bahçesi ni sıkı sıkı takip edin, tavsiye ederim... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
AYYYYY Çok güzel......Benimde olsa ne güzel olurdu.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#799 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-04-2013
|
ama cooook güzel.. o nasıl bir gösteriş öyle..maşallah..iyiki dayanamayıp paylastiniz sevgili liveforlife hele verdiğiniz linkteki görseller çok güzeeel... bizimde olur inşallah.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2011
|
Açmadan böyle görkemli, açınca tam bir şölen; Otur karşısına seyretmeye doyulmaz arkadaşım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Ağaç Dostu
|
Şekerleme...
Dün gün boyu terasta saksıydı, tohumdu, topraktı uğraşınca; epey bir yorulduk! Neden mi çoğul konuştum? Benim yardımcım(!) var ya hani, "Fincan Hanım"; sonunda toprak torbasının üzerinde kıvrılıp uyumasıyla havlu attığını ispatladı. Benim ne hale geldiğimi varın siz düşünün... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#802 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveforlife, keşke çalışmalarını da fotoğraflasa idin, ben severim toprak hazırla, saksı hazırla, ek, dik... Tabi fotoğrafladı isen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben bu işleri yaparken biraz pasaklıyım sanırım. Her yeri batırıp çıkarıyorum. Bu halimi de görmeyin bence. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveforlife, ben de çok pasaklıyım. Komşum hep der 'E Sema'nım her yeri toprak ettiniz, temiz çalışmıyorsunuz' ![]() Ve amarallisin maşallah mükemmel, çok güzel çok... Sevgili loveforlife terastaki saksılarının sol en başta kaktüs gördüm peki o yağmur suyuna denk geliyor mu? Hani kışın kaktüslere su vermiyoruz ya onun için sordum. (Sanki çok yağmur da yağıyormuş gibi.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üst tarafta çatının çıkıntılı bir bölümü var. Onun altında kalıyor. Zaten sulamalarıma da başladım artık... Dediğin gibi yağmura da hasretiz... Keşke yağsa da kaçırsam ben onları yağmurdan! ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu amaryllis, Sevgili Alys'in Amarllyis Bahçesi'nde satışını yaptığı soğanlardan. Yaklaşık 2 ay önce bana geldi. Gelince süzek ve verimli olduğunu düşündüğüm bir toprak karışımı hazırlayarak diktim soğanları. Sonra yine Alys'in tavsiyesine uyarak bir süre evde tuttum. Havalar ısınmaya başlayınca, ışığı daha iyi alsın diye ısıtılmayan teras katımıza çıkardım. Çiçekler açmaya başlayınca keyfini çıkarmak için eve getirdiğim bu güzeli, kedi yavrusu misali içeri dışarı taşıyıp duruyorum şimdi. Neden mi? Bu güzelin keyfine komşular da ortak olsun, değil mi?Gündüzleri dışarıda, geceleri içerideyiz... Diğerleri de çok sağlıklı bir şekilde çiçek açma hazırlığında şimdilerde... Berçin arkadaşımız da aynı siteden farklı çeşitlerde soğanlar almıştı. Onda da görsel bir şov yaşanıyor gerçekten de... http://www.agaclar.net/forum/1257522-post639.htm http://www.agaclar.net/forum/1247820-post593.htm http://www.agaclar.net/forum/1247821-post594.htm http://www.agaclar.net/forum/1250733-post612.htm |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim |
|
|