Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife
Sanki bir dolu tarlam varmışçasına tohum takasta ilginç gelen pek çok tohuma talip olmuştum. (Çok isteyip kavuşamadıklarım da yok değil ya!) Bunlardan biri de Turkish Orange Patlıcan!
Kökeni Türkiye olsa da günümüzde ne yazık ki ülkemizde nadir bulunan patlıcan türlerinden biri. Özellikle İtalya'da çok popüler olan bu patlıcan türü özel marketlerde satılmaktaymış. Benimkiler saksıda anca bu kadar oluyor ama çok verimli bir tür olduğu söyleniyor. Turuncu olgunlaşmış hali ama çok turunculaşmadan toplanması gerekliymiş. Aksi durumda tohum takasta paylaşılacak bol bol tohumumuz o koyu turuncu patlıcanlarda olurmuş...
Eklenti 428428
Eklenti 428429
Eklenti 428430
Eklenti 428431
|
Bu bitkiyi gördüğüme çok sevindim, tohum takasta bana da hediye olarak 5 tohum gelmişti. Beşini de çimlendirdim, birini balkonda saksıda bırakıp dördünü kayınvalideme verdim, bahçeye dikmesi için. Balkonda bıraktığımda henüz çiçek falan yok, kayınvalidemdekiler epey patlıcan yapmış. Ben gelene kadar dalında dursun dedim, dalından koparma zamanıyla ilgili sorular vardı kafamda. Mesajınızı okuyunca cevaplandı. Yemek yapma zamanı...
Yaprakları diğer patlıcana göre biraz farklı ve çiçekleri de beyaz açıyor.