agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni16716Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-05-2013, 22:53   #1
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Calibrachoa-Million Bell's (Milyon Çanlar Çiçeği)

Çoğu kişi, onu petunyanın bir türü zanneder. Çiçekleri petunyaya benzese de tamamen farklı bir aileden, patlıcangillerden gelmektedir oysa. Uzun ömürlü bir çiçek. Kışın -7ºC'ye kadar yaşaması büyük bir avantaj. Yıllarca çiçeklerini görme şansımız var. Tabii güneş gören alandan daha çok çiçek açtığını unutmamalıyız. Yaz sonu alınan tepe çelikleriyle çoğaltabileceğimiz bu güzeli görünce 3 renginden fidecik alıp bir saksıda buluşturdum.... Bakalım kaç milyon çiçeğimiz olacak?

Name:  IMG_0140.JPG
Views: 1027
Size:  63.0 KB

Name:  IMG_0141.jpg
Views: 1022
Size:  33.3 KB

Name:  IMG_0132.JPG
Views: 986
Size:  48.0 KB

Name:  IMG_0125-001.jpg
Views: 1049
Size:  47.9 KB

Name:  IMG_0134.JPG
Views: 1038
Size:  62.9 KB

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-05-2013, 23:08   #2
Ağaç Dostu

mandalinleerik's Avatar

Giriş Tarihi: 25-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Çoğu kişi, onu petunyanın bir türü zanneder. Çiçekleri petunyaya benzese de tamamen farklı bir aileden, patlıcangillerden gelmektedir oysa. Uzun ömürlü bir çiçek. Kışın -7ºC'ye kadar yaşaması büyük bir avantaj. Yıllarca çiçeklerini görme şansımız var. Tabii güneş gören alandan daha çok çiçek açtığını unutmamalıyız. Yaz sonu alınan tepe çelikleriyle çoğaltabileceğimiz bu güzeli görünce 3 renginden fidecik alıp bir saksıda buluşturdum.... Bakalım kaç milyon çiçeğimiz olacak?
Sevgili loveforlife bu çiçekler çok güzelmiş. Tohumlarından saklarsan sevinirim. Bir dahaki toplantıya inşallah.

mandalinleerik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2013, 20:43   #3
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mandalinleerik Mesajı Göster
Sevgili loveforlife bu çiçekler çok güzelmiş. Tohumlarından saklarsan sevinirim. Bir dahaki toplantıya inşallah.
Sevgili Mandalinleerik,

Bu türler genellikle hibrit olduğu için tohum vermediği söyleniyor. Ama elbette olur mu diye takipçisiyim tohumların. Tepe çeliklerinden üretiliyormuş. Sonbaharda çelik alıp üretmeyi başarırsam, İzmir'e kadar sağlam gelirler herhalde.

Eski 29-05-2013, 11:41   #4
Ağaç Dostu

s-bilge's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2012
ne kadar değişik çiçekleriniz var, tohumdan mı ürettiniz acaba? papağan gagası ve million bells e bayıldım

s-bilge Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2013, 22:03   #5
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s-bilge Mesajı Göster
ne kadar değişik çiçekleriniz var, tohumdan mı ürettiniz acaba? papağan gagası ve million bells e bayıldım
Sevgili s-bilge,

Ziyaretinizle beni çok mutlu ettiniz. Ben çiçeklerimin çoğuna agaclar.net ile tanıştıktan sahip oldum. Bunda paylaşımların büyük rolü var. Tohumdan ve çelikten üreterek sahip olduğum çok çiçeğim oldu. Papağan gagası ve milyon çanlar çiçeğiyle ilgili epey araştırma yapmış ve bilgileri paylaşmıştım. İkisi de tohum yapmıyor gözlemlediğim kadarıyla. Sonbaharda çelik almayı deneyeceğim. Bakalım sonuç ne olacak...

Etiketler
sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025