![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Calibrachoa-Million Bell's (Milyon Çanlar Çiçeği)
Çoğu kişi, onu petunyanın bir türü zanneder. Çiçekleri petunyaya benzese de tamamen farklı bir aileden, patlıcangillerden gelmektedir oysa. Uzun ömürlü bir çiçek. Kışın -7ºC'ye kadar yaşaması büyük bir avantaj. Yıllarca çiçeklerini görme şansımız var. Tabii güneş gören alandan daha çok çiçek açtığını unutmamalıyız. Yaz sonu alınan tepe çelikleriyle çoğaltabileceğimiz bu güzeli görünce 3 renginden fidecik alıp bir saksıda buluşturdum.... Bakalım kaç milyon çiçeğimiz olacak? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu türler genellikle hibrit olduğu için tohum vermediği söyleniyor. Ama elbette olur mu diye takipçisiyim tohumların. Tepe çeliklerinden üretiliyormuş. Sonbaharda çelik alıp üretmeyi başarırsam, İzmir'e kadar sağlam gelirler herhalde. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
ne kadar değişik çiçekleriniz var, tohumdan mı ürettiniz acaba? papağan gagası ve million bells e bayıldım |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ziyaretinizle beni çok mutlu ettiniz. Ben çiçeklerimin çoğuna agaclar.net ile tanıştıktan sahip oldum. Bunda paylaşımların büyük rolü var. Tohumdan ve çelikten üreterek sahip olduğum çok çiçeğim oldu. Papağan gagası ve milyon çanlar çiçeğiyle ilgili epey araştırma yapmış ve bilgileri paylaşmıştım. İkisi de tohum yapmıyor gözlemlediğim kadarıyla. Sonbaharda çelik almayı deneyeceğim. Bakalım sonuç ne olacak... |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| sardunya, soğanlı bitkiler, tohumla üretim |
|
|