agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni13658Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-05-2013, 23:29   #871
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Giriş Tarihi: 12-12-2012
Galeri: 39
Ortancalarımın yerlerini değiştirdim.Çünkü güneş yaz ekinoksuna girmeye başlayınca onlarda öğle güneşine maruz kaldılar.Hatta yapraklarımız biraz sararmaya yüztutmuştu.Hemen gölgeye aldım.Birkaç gün sonra da saçıkıbrıs verdim.Şimdi yapraklar yavaş yavaş koyulaşıyor.Tomurcuktalar.

mügem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2013, 23:38   #872
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Benimkiler 2 yıldır aynı yerdeler müge abla bahçem biraz gölge güneş vurmuyor ortncalar da hep orda Bu arada ablacım saçıkıbrıs dediğin ne? ilk defa duydum...

YeniGine ve mügem beğendi.
bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2013, 00:06   #873
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Aslında bizim köyde saçgıvrız denir.Annem ben küçükken çiçeklerin dibine birer çay kaşığı koyar sulardı.Ben de öyle yaptım.Kimyasal adını ve bileşimini araştırmadım ama bildiğim bitkiye çiçek açtıran bir ürün.

Eski 12-05-2013, 00:12   #874
Ağaç Dostu

coskun8553's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2012
Demir sülfür karışımı bir şey, 1 litreye 1 çay kaşığı koyup yapraklara püskürtülüyormuş

coskun8553 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2013, 00:24   #875
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Evet az önce sitede buldum.Kimyasal adı demir sülfat.Bitkilerde fotosentezi arttıyormuş,toprağın demir eksikliği için kullanılıyormuş.Pas lekesi yapıyormuş.Yaprağa püskürtmek ne derece doğru bilemem ama suda eritilerek ya da bir çay kaşığı koyup sulayarak kullanıldığını biliyorum.

Eski 12-05-2013, 00:28   #876
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Ortancalar için de paslı su dökün diyorlar demek ki demir ihtiyacı çok bu da demek oluyor ki saçgıvrızı pek bi severler Şimdi asıl soru bunu nerden bulmak lazım ziraatçilerde olur heralde ya da çiçekçilerde

Cymbelina ve YeniGine beğendi.
Eski 12-05-2013, 00:33   #877
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Çiçekçilerde olurmu şüpheli,tarım ilaçları satan,tarla tohumu satan yerlerde (sanırım ziraatçiler),baharatçılar-aktarlarda olur.Sen bir araştır, bulamazsan ben göndereyim bir torba.

Eski 12-05-2013, 00:38   #878
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mügem Mesajı Göster
Çiçekçilerde olurmu şüpheli,tarım ilaçları satan,tarla tohumu satan yerlerde (sanırım ziraatçiler),baharatçılar-aktarlarda olur.Sen bir araştır, bulamazsan ben göndereyim bir torba.
Demir sülft dicem değil mi müge blacım alırken yani saçıkıbrıs desem eminim bön bön bakarlar yüzüme Ben bunu araştırcam abla imkanın vrsa nasıl bir pakette nasıl bir madde resmini koyar mısın? Belki ziraatçide görüp hiç şu veya bu demeden alırım resmini göreyim istedim oyüzden Teşekkür edrim müge abla çok saol bulamazsam senden isterim artık teklifin için çok memnun oldum

YeniGine beğendi.
Eski 12-05-2013, 00:48   #879
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Modern ziraatçilere soracaksan demir sülfat,geleneksel aktarlara saçıkıbrıs diye sormanı

öneririm.Ağaçlar.nette temel konular başlığında konusu ve fotolar var.Ben fotoğraf

yükleyene dek oraya bakarsan olur.Bendeki sarımsı yeşil renk.Okuduklarıma göre havayla

temasta bu rengi alıyormuş.Ben de annemden aldım.İlk alındığında ki tam rengini

bilmiyorum.Bulamazsan haber et.

Eski 12-05-2013, 00:56   #880
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Modern ziraatçilere soracaksan demir sülfat,geleneksel aktarlara saçıkıbrıs diye sormanı

öneririm.Ağaçlar.nette temel konular başlığında konusu ve fotolar var.Ben fotoğraf

yükleyene dek oraya bakarsan olur.Bendeki sarımsı yeşil renk.Okuduklarıma göre havayla

temasta bu rengi alıyormuş.Ben de annemden aldım.İlk alındığında ki tam rengini

bilmiyorum.Bulamazsan haber et.
Çok teşekkür ederim ablacım verdiğin bilgiler için Bulamazsam da haber vericem

YeniGine beğendi.
Eski 12-05-2013, 00:59   #881
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Sevgili tömürcek yarın öğlen Bergama Doğa Koleji'nin Anneler Günü etkinliğine

katılacağım kısmetse.Bu yüzden kusuruma bakmazsan çıkış yapacağım,sonra devam

edelim olur mu?

Eski 12-05-2013, 00:59   #882
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Hem güllere, hem de ortancalara demir talaşı duymuş idim. O halde sacıkıbrıs diye aramak ya da demircilere gitmek gerekiyor.

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2013, 01:04   #883
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Sevgili tömürcek yarın öğlen Bergama Doğa Koleji'nin Anneler Günü etkinliğine

katılacağım kısmetse.Bu yüzden kusuruma bakmazsan çıkış yapacağım,sonra devam

edelim olur mu?
Estağfurullah ablacım ne kusuru bu arada herkesin anneler günü kutlu olsun ben bir hftadır anneminkini kutluyorum yarın da kesin unuturum ben İyi akşamlar müge abla tekrar teşekkürler verdiğin bilgiler için :

dağçiçeği ve mügem beğendi.
Eski 12-05-2013, 01:05   #884
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Hem güllere, hem de ortancalara demir talaşı duymuş idim. O halde sacıkıbrıs diye aramak ya da demircilere gitmek gerekiyor.
Bende duydum ortancalar için ziraatçiye bi bakayım hafta içi olmadı aktara daha olmadı müge ablaya

mügem beğendi.
Eski 12-05-2013, 07:57   #885
Ağaç Dostu

banusemiha's Avatar

Giriş Tarihi: 03-12-2011
Paslı demir için büyük çivilerden soksak saksılara sulandıkça paslanır nasıl olsa...

banusemiha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2013, 13:11   #886
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2013
inşallah gelebilirim...

kılıçh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2013, 16:22   #887
Ağaç Dostu

coskun8553's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Çok teşekkür ederim ablacım verdiğin bilgiler için Bulamazsam da haber vericem
Buradan bakabilirsin tömürcek
http://www.agaclar.net/forum/temel-k...ulama/2772.htm

Cymbelina beğendi.
coskun8553 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2013, 17:24   #888
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Tömürcekciğim hemen bodoslama konuya dalıyorum ablacığım:

1. Saçıkıbrıs denen olayı forumdaki mesajlardan okumanı tavsiye ederim ki başlığın bağlantısı verilmiş.

2. Bu gizemli maddeyi Rhepsag67 bulmuş ve yazmıştı bir ara, bu arada onunla da tanışman gerekli bence, hani bir Jimini var demiştik ya, onun sahibi ve bizim takımın güzide üyelerindendir.

3. Mevlüte onu da davet edebilir miyiz?

4. Paslı çiviyi saksılara gömme olayı sık duyduğumuz bir uygulama ancak pas, demir oksit yani demirin oksitlenmiş hali. Demir sülfat ile aynı şey değil, o bakımdan demir sülfat bulamaz isek, yerine demir oksit olur mu bilmiyorum. Belki olur, belki olmuyordur, forumdan ve netten araştırmak lazım.

5. Bardak menekşeyi ben de ilk kez forumda gördüm ve de vuruldum. İnşallah bir gün istediğimiz çiçeği istediğimiz an alabilecek kadar paramız olur, kendimi şu an biraz Küçük Emrah gibi hissettim ama bizim bir bardak menekşemiz bile yok, biliyor musuuun? diyesim geldi İstersen forumda Alışveriş başlığı altında Arıyorum diye bir alt başlık var, oraya bir mesaj bırak ücretsiz aradığın çiçekleri, şansına belki birilerinde vardır.

6. Yakın olsaydık bence birçoğumuz senden yumurta alırdık, çiftlik tavuğu da değil seninkiler, süperdir sizin yumurtalar.

7. Unutmadan, ortancaların ne renk? Onların rengi bu demir ilavesi filan ile değiştirilebiliyormuş diye duymuştum. Demir takviyesi ile mavi oluyordu sanırım, sen gene de bir araştır.

Bir de son sözüm Kılıç isimli bit kadar bir çocuk dolaşıyor buralarda Demişki ben bit kadar değilim. Siz çocuksunuz, her ikiniz de, biz öyle diyorsak öyledir, büyüğe karşı gelinmez. Biz size büyüdüğünüzde "Tamam, büyüdünüz" deriz. Karşımızda ayak ayak üstüne atmayın mesajları filan yazarken (bacak bacak üstüne değil, ayak ayak üstüne).

Görüyorum ki menüye yeni şeyler eklenmiş, ve fekat ben cezerye ve de o cevizli sucuk, pestil türü şeyleri sevmiyorum, bize diyorum hani annen filan ev baklavası açar mı kine acaba? Yuh yani, ne masraflı çıktık biz de Bu gidişle sizin evi tamtakır edebiliriz. Şaka şaka ama dut ikram edersen hayır demeyiz.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2013, 18:15   #889
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2011
Forumun neşesiiii evet evet sen canım Cymbelina. ,
Alemsin canım sen yaaa. Her mesajınla yüzümüzde güller açıyor. Allah ta seni güldürsün. Bu neşen hiç kaybolmasın emi.
Tömürcekcim eğer buralarda bir bardak menekşe bulursam söz sana göndereceğim. Hemde o fırfırlı kırmızı beyazlısından. İnşallah görürüm. Bende arıyorum ama bir türlü göremedim. Bendeki uyuyan güzeli de kızım almış bana . Acemi şansı herhalde denk gelmiş.

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2013, 18:19   #890
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Ablacım bunu hemen araştırıcam forumdan ve rhepsag67 ve jimini ikilisini en kısa zamanda tanımam gerekli madem bizim takımdan tanışmamak olmaz bir tane daha ablam olmuş olur eğer gelirseniz tabi ki mevlüte rhepsag abla da davetli

Ben ilk kez burada bir çiçekçide gördüm sene kaç tam hatırlayamıcam ablacım ananemler yeni ev yapmıştı ben de ananeme ev hediyesi olarak canlı çiçek alayım dedim (nedense heryere giderken canlı çiçek götürürüm hediye olarak ) baktım ki gloksinya diye birşey var çok hoşuma gitti ama 7.5 tl demişti ozamanın parasıyla baya bi paraydı (babannemin demesiyle ozaman baya bi paraydı iki öküz parası ) yine maddi sıkıntımdan alamamıştım sonra forumdan tanıdım tam olarak bu çiçeği ve aşık oldum geçen de çiçekçimde görünce mutluluktan uçtum ama sonuç yine hüsran haha

Ablacım demek yakın olsaydık benim tavuklarımı, ördeklerimi, yumurtalarımı satmam okadar da zor olmayacakmış bazen çok nazlanıyor millet, yumurtalar tamamen organik ve çok lezzetli.

Ortancalarım klasik pembe geçen sene birini sirkeyle kırmızı yapmaya çalıştım ama olmadı sirkenin ekisiyle coştu da coştu yaprakları dalları çiçeğini de diğerinden güzel açtı ama renk yine pembe bu sene de bu saçı kıbrısı deniyeyim bakalım belki mavi ortancam olar

Kılıç ta başlardan alınmış olabilir blacım ama tanıdıkça alındığının yersiz olduğunu anlar mesel benim hiç itirazım yok sözlerine yani bit kadar dediysen bit kadarız cymbelina abla sirke kadar dersen evet sirke kadarız. Ve mesaj yazarken gömleğimin en üst düğmesini ilikleyip sandalyede oturuşumu düzelttim

Ablacım madem cezerye mezerye sevmiyosun ve ev baklavası istiyosun ben şu kenara sakladığım cevherlerden birini daha söyleyeyim acayip baklava yaparım evet ciddiyim hamurundan tutun da açması, döşemesi, kesmesi, şerbeti herşeyi bana ait süper baklava yaparım istediğiniz bu olsun ve pişirmesi de öyle davulda falan değil tuğla ekmek fırınında lezzeti bakımından fırın çok başka masraf ta hiç mi hiç olmaz un tarladan, ceviz tarladan, yoğurt ineklerden, yumurta tavuklardan e daha ne bir tek yapması kalıyor

Eski 12-05-2013, 18:21   #891
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği Mesajı Göster
Forumun neşesiiii evet evet sen canım Cymbelina. ,
Alemsin canım sen yaaa. Her mesajınla yüzümüzde güller açıyor. Allah ta seni güldürsün. Bu neşen hiç kaybolmasın emi.
Tömürcekcim eğer buralarda bir bardak menekşe bulursam söz sana göndereceğim. Hemde o fırfırlı kırmızı beyazlısından. İnşallah görürüm. Bende arıyorum ama bir türlü göremedim. Bendeki uyuyan güzeli de kızım almış bana . Acemi şansı herhalde denk gelmiş.
Allah başımızdan eksik etmesin cymbelina ablamızı amiiin Ablacım teşekkür ederim düşünmen bile yeterli gerçekten sen bulursan benim için yetiştir onu arada resimlesen bile dünyalar benim olur İnşallah çıkar o yumru ablacım merakla bekliyorum gelişimini

Eski 12-05-2013, 19:17   #892
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2011
Gönlü zengin kardeşim benim. Ne diyeyim sana bilemiyorum. İnşallah istediğin tüm bitkilere sahip olursun. Tüm hayallerin gerçek olsun.

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-05-2013, 19:20   #893
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği Mesajı Göster
Gönlü zengin kardeşim benim. Ne diyeyim sana bilemiyorum. İnşallah istediğin tüm bitkilere sahip olursun. Tüm hayallerin gerçek olsun.
Negüzel bir dua ettin öyle ablacım benim gibi bitki aşığı birine edilebilecek en güzel dua ancak bu olabilir heralde Ve amin cümlemizin diyerek herkese nasip olmasını istiyorum bu duanın

Eski 12-05-2013, 19:30   #894
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

sn cymbelina tamam büyüklere karşı gelinmez 18 yaşı altındaki herkes çocuk....

Düzenleyen kılıçh : 12-05-2013 saat 21:41
Eski 12-05-2013, 19:55   #895
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Sayın Kılıç, evet 18 yaş altı ve de biraz daha üstü çocuk oluyor. Ben olsam adımı ve soyadımı açıkça yazmazdım - forumun bu kısmı üye olmayanlarca da görüntülenebiliyor - onu da not düşelim. Gene de siz bilirsiniz elbette, ben pimpirikli olduğumdan dolayı diyorum. Ve sizinle tanıştığımıza memnun olduk delikanlı

Eski 12-05-2013, 21:42   #896
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

doğru dediniz hemen adımı sildim...
bende sizinle tanıştığıma çoook memnun oldum...

Cymbelina beğendi.
Eski 14-05-2013, 00:04   #897
Ağaç Dostu

melih500's Avatar

bende 18 yaşındayım bakın ablacıklarım biraz benim sayfa yönlenin kıskanıyorum uzun zamadır ders çalışıyordum şimdi girme fırsatım oldu çok güzel bitkilerin...

melih500 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2013, 21:51   #898
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Tömürcek sende hiç sarılıcı/ sarmaşık türü birşeyler var mıydı? Mesela sabah sefan filan var mı? Bir de tırnak çiçeği deyip durmuştunuz bir sayfada Dağçiçeğiynen, bu dediğiniz Kedi tırnağı denen çiçek mi? Eğer oysa, tohumdan mı yetiştirdiniz?

Bir de şurada bir sorum var, eğer bilgisi olan arkadaşlar var ise, bir el atabilirler mi ilgili başlıkta?

http://www.agaclar.net/forum/sarilic...tm#post1153944

Eski 15-05-2013, 22:32   #899
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Tömürcek sende hiç sarılıcı/ sarmaşık türü birşeyler var mıydı? Mesela sabah sefan filan var mı? Bir de tırnak çiçeği deyip durmuştunuz bir sayfada Dağçiçeğiynen, bu dediğiniz Kedi tırnağı denen çiçek mi? Eğer oysa, tohumdan mı yetiştirdiniz?

Bir de şurada bir sorum var, eğer bilgisi olan arkadaşlar var ise, bir el atabilirler mi ilgili başlıkta?

http://www.agaclar.net/forum/sarilic...tm#post1153944
Cymbelina abla ben bayılırım sarkan ve sarılıcı türlere ve sabah sefalarım da var ****** Tırnak çiçeği de bildiğimiz kedi tırnağı. Evet tohumdan yetiştirdim ama daha dikilecek duruma gelmediler, her sene tohumdan ekip yetiştiririm çok kolay çıkıyor tohumları

İlgili başlıkta cevabı verdim ablacım Ama dediğim gibi pet şişe dar olabilir tavsiyem 7 numara saksı ve toprak çok kurumasın sabah sefası da buruşuyor hemencik Ayrıca çok güneş sevmez sabah güneşi iyi

Cymbelina beğendi.
Eski 19-05-2013, 00:24   #900
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Dağçiçeem, sence bu bizim Tömürcekte Clematis var mıdır? Kendisi hazır buralarda yokken, dedikodusunu yapmak istedim. Bence vardır, forumun en kirli çıkısı kendisi. Hem nasılsa gelince söyler, ama bence vardır vardır ya da denemiştir. Hıı, efendim? Duyamadım, bir daha söyle, ne dedin? Hat gitti, bir daha söyle, bağır demedim bacım, sadece tekrar et. Selluka mı? Zülfü yani Onu bilemiciim, o galiba yok.

En iyisi bize bir liste hazırlayıp versin, buraya yazsın, kendisindekileri. Mal beyanı gibi bir nevi Tömürcek, sen bu mesajı okuduğunda biz çok uzaklarda olacağız Ama sen yaz şu listeyi, gelip bakarız.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025