agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni13658Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-05-2013, 06:13   #901
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2013
bence de türleri bilelim ona göre isteriz...

kılıçh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2013, 08:04   #902
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Cymbelina Mesajı Göster
Dağçiçeem, sence bu bizim Tömürcekte Clematis var mıdır? Kendisi hazır buralarda yokken, dedikodusunu yapmak istedim. Bence vardır, forumun en kirli çıkısı kendisi. Hem nasılsa gelince söyler, ama bence vardır vardır ya da denemiştir. Hıı, efendim? Duyamadım, bir daha söyle, ne dedin? Hat gitti, bir daha söyle, bağır demedim bacım, sadece tekrar et. Selluka mı? Zülfü yani Onu bilemiciim, o galiba yok.

En iyisi bize bir liste hazırlayıp versin, buraya yazsın, kendisindekileri. Mal beyanı gibi bir nevi Tömürcek, sen bu mesajı okuduğunda biz çok uzaklarda olacağız Ama sen yaz şu listeyi, gelip bakarız.
Evet arkadaşım Clematis şu an yok galiba. Ama tömürcek zamanla onuda yetiştirir.
Zülfü ( selluka) tohumu eline geçse kesin yetiştirirdi. O da elinde yok galiba. Demek ki kimse tömürceğe selluka tohumu göndermedi.
Ahhh bu kırmızı örümcekler ... Başımın belaları. Eğer Zülfü mü bu örümceklerden kurtara bilsem hem çiçeğini görüp hemde bol bol tohum dağıtabileceğim. .

dağçiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2013, 11:40   #903
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Vallaha bu sefer cymbelina abla bana kızacak neden derseniz hep paylaşmadığım şeyleri bulup çıkarıyor nerden aklına geliyor inan ki bilmiyorum ablamın kalbi temiz ya evet evet kalbi temiz Ya bende clematis var evet ama yabani olanından hani şu tarlalarda beyaz beyaz açanlar var ya küçük küçük, çok güzel kokanlardan hah ondan var işte bir kök kokusunu çok seviyorum da bahçemde var bir tane

Ama onu neden paylaşmadım biliyor musunuz azcık büyüsün dedim oyüzden hani Bende zülfüden de yok dağçiçeği ablacım abamec kullan iyi geliyor kırmızı örümcek ilacı o Neyse benim şu clematisi eklemem lazım cymbelina ablam görsün de bana hak versin aa evet bu yabani olanından eklemese de olurmuş desin yani

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2013, 15:40   #904
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-01-2012
Pes yani Cymbelinadan korkulur. Clematis var mıdır diye sorunca '' nereden aklına gelmiş, olsa tömürcek mutlaka bir yerlerde bahsederdi'' diye düşündüm. Ama tömürceğin var ama biraz büyüsün dediğini okuyunca korkuyla etrafıma bakındım ve biri bizi izliyor, kim acaba diye içim ürperdi .

Rana+miraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2013, 17:02   #905
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Cymbelina önsezi yok yok altıncı his korkulur senden

Eski 19-05-2013, 19:07   #906
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Ablalarım cymbelina ablamın kalbi temiz kesinlikle başka bir açıklaması yok bunun

Eski 19-05-2013, 21:53   #907
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Biraz resim yükleyeyim İlk önce clematisle başlayalım cymbelina ablam için Sondaki resim benim clematisin çiçekli hali resmi netten alıntı yaptım büyüyünce böyle açıcak işte

Name:  Fotoğraf2564.jpg
Views: 903
Size:  70.6 KB

Name:  Fotoğraf2566.jpg
Views: 838
Size:  70.4 KB

Name:  Fotoğraf2567.jpg
Views: 877
Size:  70.8 KB

Name:  clematis.JPG
Views: 1220
Size:  45.9 KB

Eski 19-05-2013, 21:59   #908
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2013
çok güzeller...
ilerki yıllarda çiçekleri büyüyor değilmi?

kılıçh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2013, 22:00   #909
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Petunyalarım Kırmızılı katmerli favorim benim

Name:  Fotoğraf2550.jpg
Views: 868
Size:  57.1 KB

Name:  Fotoğraf2549.jpg
Views: 829
Size:  47.4 KB

Name:  Fotoğraf2548.jpg
Views: 829
Size:  49.6 KB

Name:  Fotoğraf2551.jpg
Views: 821
Size:  56.1 KB

Eski 19-05-2013, 22:03   #910
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Kohleram açtı açıcak Çiçek tomurcuğu çok güzel tüylü kadife gibi

Name:  Fotoğraf2554.jpg
Views: 877
Size:  29.5 KB

Name:  Fotoğraf2555.jpg
Views: 823
Size:  30.1 KB

Name:  Fotoğraf2556.jpg
Views: 872
Size:  28.0 KB

Eski 19-05-2013, 22:08   #911
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Harika bunlar tömürcek , esas kirliçıkı bulundu.
İyi ki Cymbelina sormuş yoksa bunlar pek günyüzü görmeyecekti.
Ama şunu da söylemeliyim ki bu tür Clematis çok çabuk coşup ortamı elegeçiriyor diye biliyorum. Dikkat et. Kokusu da çok güzeldir. İyi günlerde büyüt.

Eski 19-05-2013, 22:08   #912
Ağaç Dostu

serkan_istanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 14-10-2010
maşallah benden gelsin kardeşim.

serkan_istanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2013, 22:09   #913
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Sabriyelerim İçerde durmuyorlar sadece foto çekmek için masanın üzerine koydum

Name:  Fotoğraf2531.jpg
Views: 1213
Size:  43.3 KB

Name:  Fotoğraf2530.jpg
Views: 1030
Size:  41.1 KB

Name:  Fotoğraf2532.jpg
Views: 947
Size:  42.4 KB

Name:  Fotoğraf2533.jpg
Views: 972
Size:  49.0 KB

Eski 19-05-2013, 22:15   #914
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Katmerli camgüzelim bu aralar çok güzel maşallah Büyümeye çalışan çiçek ve süs biberi fidelerim

Name:  Fotoğraf2562.jpg
Views: 867
Size:  58.5 KB

Name:  Fotoğraf2563.jpg
Views: 932
Size:  62.1 KB

Name:  Fotoğraf2560.jpg
Views: 890
Size:  72.2 KB

Name:  Fotoğraf2561.jpg
Views: 845
Size:  72.1 KB

Eski 19-05-2013, 22:23   #915
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Yaprak güzelim Her sene illaki en az 1 saksı dikerim büyür büyür penceremi kaplar Dallarından çoğaltıyorum çok kolay köklenen bir çiçek Biraz büyüsün çoğaltıp hediye edicem eşe dosta

Name:  Fotoğraf2573.jpg
Views: 849
Size:  49.3 KB

Name:  Fotoğraf2574.jpg
Views: 854
Size:  54.4 KB

Eski 19-05-2013, 22:27   #916
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Sardunyalarım budamadan sonra ancak kendilerine geldiler 2 tanesi açtı Buda kapının önündeki kırmızı sardunyam testiye diktim bunda çok hoş duruyor hele ki açınca

Name:  Fotoğraf2570.jpg
Views: 818
Size:  53.8 KB

Name:  Fotoğraf2571.jpg
Views: 794
Size:  56.0 KB

Eski 19-05-2013, 22:31   #917
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Aşk merdivenim gelişmesini hızlandırdı ışık aldığı için büyümesi güzel gidiyor

Name:  Fotoğraf2502.jpg
Views: 789
Size:  45.9 KB

Name:  Fotoğraf2503.jpg
Views: 793
Size:  43.9 KB

Name:  Fotoğraf2504.jpg
Views: 795
Size:  41.6 KB

Eski 19-05-2013, 22:39   #918
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Küçük kuzenlerim geldiler bugün tutturdular abi bizi tarlaya götür gelincikten gelin yap bize dediler Hayatta kıramam küçük çocukları koydum traktöre onları hep beraber tarlaya gittik bol bol eğlendiler Gelinleri yaptık damatsız olur mu damatta yapıcaktım babam aradı eve gelin dedi gelinlerimiz damatsız kaldılar malesef Bizde izdivaca çıkarırız napalım

Name:  Fotoğraf2520.jpg
Views: 799
Size:  69.6 KB

Name:  Fotoğraf2521.jpg
Views: 938
Size:  44.4 KB

Name:  Fotoğraf2519.jpg
Views: 1995
Size:  43.9 KB

Eski 19-05-2013, 22:45   #919
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Mayıs ayını çok seviyorum gelincikler her yeri kapladılar buğday, araka tarlaları gelincik dolu Mayıs ayında bizim köy böyle oluyor

Name:  Fotoğraf2513.jpg
Views: 785
Size:  71.4 KB

Name:  Fotoğraf2514.jpg
Views: 838
Size:  64.1 KB

Name:  Fotoğraf2515.jpg
Views: 760
Size:  71.8 KB

Name:  Fotoğraf2516.jpg
Views: 843
Size:  71.0 KB

Name:  Fotoğraf2517.jpg
Views: 837
Size:  57.3 KB

Eski 19-05-2013, 22:52   #920
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh Mesajı Göster
çok güzeller...
ilerki yıllarda çiçekleri büyüyor değilmi?
Hayır kılıçcım çiçekleri hep bukadar açıyor küçük küçük Yabanisi zaten bu tarlalarda yetişenden çok arsız ama çok güzel kokuyor

YeniGine ve kılıçh beğendi.
Eski 19-05-2013, 22:55   #921
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği Mesajı Göster
Harika bunlar tömürcek , esas kirliçıkı bulundu.
İyi ki Cymbelina sormuş yoksa bunlar pek günyüzü görmeyecekti.
Ama şunu da söylemeliyim ki bu tür Clematis çok çabuk coşup ortamı elegeçiriyor diye biliyorum. Dikkat et. Kokusu da çok güzeldir. İyi günlerde büyüt.
Ablacım bu küçük ve çiçeksiz diye paylaşmamıştım ben bunun resmini Cymbelina abla sordu diye ekledim Evet ablacım çok çabuk heryeri kaplıyor bizim tarlalar bunlarla kaplı ve kokusuna diyecek yok okadar güzel ve tatlı bir kokusu var ki

Eski 19-05-2013, 22:56   #922
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi serkan_istanbul Mesajı Göster
maşallah benden gelsin kardeşim.
Teşekkür ederim serkan abicim eksik olma

YeniGine beğendi.
Eski 19-05-2013, 23:26   #923
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili bay tömürcek sardunyan testisi ile çok güzel görünüyor, çiçeğinide görürüz inşallah. Gelincikten gelin ilk kez görüyorum, çok da hoşuma gitti harika olmuş. Bizim buralarda hiç gelincik yok çok güzel görünüyorlar inşallah tohumunu bulup her yere savurmalı diye düşünüyorum.
Ellerine, gönlüne sağlık, her şey çok güzel. Maşallah!..

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2013, 23:48   #924
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili bay tömürcek sardunyan testisi ile çok güzel görünüyor, çiçeğinide görürüz inşallah. Gelincikten gelin ilk kez görüyorum, çok da hoşuma gitti harika olmuş. Bizim buralarda hiç gelincik yok çok güzel görünüyorlar inşallah tohumunu bulup her yere savurmalı diye düşünüyorum.
Ellerine, gönlüne sağlık, her şey çok güzel. Maşallah!..
İnşallah açıcak yenigine ablam beğenmene ayrıca sevindim Aa ablacım gelincikten gelin herkes biliyor sanırdım Küçükken tarlalardaki tek eğlencemizdi tabi şimdi büyüdük tarladaki işten bırak bebek gelin yapmayı gelincikleri göremiyoruz Tohumunu ben geçen sene bahçeye saçtım evin önünde de gelinciklerim var ablacım çok güzel oluyor senin tarlalarına da yakışır bu kırmızı güzeller

Eski 20-05-2013, 01:55   #925
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-09-2012
Sevgili tömürcek...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Sabriyelerim İçerde durmuyorlar sadece foto çekmek için masanın üzerine koydum

Eklenti 406594

Eklenti 406595

Eklenti 406596

Eklenti 406597
Bunlar harıka..sizin oranın havasındanmı suyundanmı yoksa senın sevgındenmı.....

ıldır Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 02:14   #926
Ağaç Dostu

dağçiçeği's Avatar

Sevgili Tömürcek önce sana daha sonra da tüm bitkilerine maşallah . Hepsi birbirinden güzel çiçeklerinin.
Evet yabani Clematis çok arsız oluyor. Ama dediğin gibi kokusu muhteşem. Çok severim kokusunu. Bizim buralarda da çok vardır. Küçükken pikniğe gittiğimiz ormanlık alanda o kadar kalınlaşmışları vardı ki tarzancılık oynadığımızı hatırlıyorum.
Bitkilerinin hepsi birbirinden güzel. Katmerli cam güzeli , kohlera , e.milliler , yaprak güzeli hele o petunyalar ...... Ama ben gelinciklere bittim . Kaç yıldır bu şekilde gelincik tarlası görmek istiyorum. Senin memlekete gelmek şart oldu. Şaka biryana gittikçe gelincikler de azalıyor galiba. Eskiden yol kenarlarında görürdüm. Bu yıl hiç görmedim. gelincik gelinlerde çok güzel. Ellerine sağlık.Damatları merak ettim.

Eski 20-05-2013, 15:23   #927
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Rana+miraç Mesajı Göster
Pes yani Cymbelinadan korkulur. Clematis var mıdır diye sorunca '' nereden aklına gelmiş, olsa tömürcek mutlaka bir yerlerde bahsederdi'' diye düşündüm. Ama tömürceğin var ama biraz büyüsün dediğini okuyunca korkuyla etrafıma bakındım ve biri bizi izliyor, kim acaba diye içim ürperdi .
Yaaav, biz bişeyi biliyoruz da soruyoruz demi? Yok, yok, bildiğimden değil ama bu hınzır yumurcakta kesin vardır veya hiç değilse birşeyler itiraf ettiririm diye sordum. İyi ki de sormuşum Bak neler neler çıkıyor. Evet, bugüne kadar Tömürcek'e zorla itiraf ettirdiklerim:

Kına çiçeği, gelin tacı, bir şey daha vardı unuttum, kedi tırnağı, yabani clematis, portakal ve limon fideleri. Bir de başka sayfalarda anlatıyor - çanta çiçeği, vb. Ben size diyorum, inanmıyorsunuz, kirli çıkı işte Ona kalsa sadece Sabriye, menekşe, Cevdet ve petunyaları (+kış sonu nergisleri).

Anlatmıyor çünkü nazara gelmek istemiyor olaplüp Benim de bunca çiçeğim olsa, belki ben de hepsini anlatmazdım. Neyse, biz bir an evvel gidelim, olayı yerinde müşahade edelim kızlar. Hem bak traktörü de varmış, oraya kadar patpatla (iple bağlanarak) gideriz, onların orada da traktörle gezeriz.

Zülfü yoksa sende Tömürcek, bir gün edindiğinde Dağçiçeği sana anlatır, Zülfü nedir ne değildir, değnek hangi durumlarda gerekir, sardunyaları o değnekle aşağı itebilir mi, bir kaplumbağa bulup oyuncu olmak içün evden kaçar mı - tüm bu kimsede olmayan detayları o sana iletir.

Gelinciğin çiçeğinden gelin yapman ve eklemen çok hoş olmuş, mutlu oldum görünce, biz de çocukken yapardık, şimdi yap deseler yapamam, unuttum.

Sen de iğde seviyordun değil mi? Bizim buarada eve yakın bir parkta iğde ağaçları var. Şimdi de tam çiçek zamanı, öyle güzel kokuyorlar ki, camı açınca rüzgarla eve bile geliyor kokusu. Çok severim ben de. Bugün dayanamadım, çiçekli bir dal getirdim eve, suya koydum.

Çelik için uygun mevsim değil, değil mi? Köklenir dersen kesin, birkaç dal alayım. Ama üzerleri çiçek dolu elbette, olmaz belki de. Hanımeliye mesela toprağa dikin, hemen tutar deniyor ya, bu da tutsa hepinize birer dal alırım.

Ve de son olarak gelelim listeye. Evet, bayım, neden hala bir liste göremiyoruz? Neyse, baskı yapmayayım.

Lanet olsun, Federaller! I'm outta here (ben kaçtım).

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 16:18   #928
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Talking

Ne zamandır söyleyecektim, unutuyorum hep, içime dert oldu. Önceki mesajlardan birinde hani demir sülfat şöyle, yok demir oksit hödödö hödödö birşeyler dedim ya, kendimi biraz kötü hissettim. Sanki böyle çok bilmiş, ukala biri gibi yazmışım gibi geldi. Öyle tipleri hiç sevmem. Halbuki ben de bu demir türlerinin farklı şeyler olduğunu forumdan veya sağdan soldan duydum, yoksa kimyayı en son Lise 1'de görmüş insanım ben, ben kim, demir sülfatı demir oksitten ayırt etmek kim? Gerçi kimya dersinde elementlerin orbital olayı vardı ya, orbital sıralaması 1s2 2d2 bilmem ne, heh işte bir tek onlarda biraz iyiydim, ama şimdi yap desen yapamam. Allah'ım giderek daha da yaşlanıyorum

Neyse, efendim gelelim mevzuya. Ey okur, bu sayfa sahibinin bir zamanlar aradığı bir çiçek varmış, belki gelen geçen bu vesileyle ilgilenir diye, bağlantısını ekleyeyim:

http://www.agaclar.net/forum/ariyorum/28275.htm

Bendekiler hep normal klasik sardunya. Ama elinde aradığın türde olan varsa ve paylaşmak isterlerse o başlıkta sana ulaşırlar belki Tömürcek.

Lanet olsun, şimdi de aynasızlar! Ben tüyüyorum.

Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2013, 20:06   #929
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ıldır Mesajı Göster
Bunlar harıka..sizin oranın havasındanmı suyundanmı yoksa senın sevgındenmı.....
Abicim nedendir bilemicem ama galiba sevgimden çünkü ben bunları öyle böyle ya da şöyle değil çok başka seviyorum Yanlarından geçerken naber kız mı demediğim kalıyor sabah kalkınca günaydın yavrucuklarım mı demediğim kalıyor biri görse deli der bana

Eski 20-05-2013, 20:10   #930
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dağçiçeği Mesajı Göster
Sevgili Tömürcek önce sana daha sonra da tüm bitkilerine maşallah . Hepsi birbirinden güzel çiçeklerinin.
Evet yabani Clematis çok arsız oluyor. Ama dediğin gibi kokusu muhteşem. Çok severim kokusunu. Bizim buralarda da çok vardır. Küçükken pikniğe gittiğimiz ormanlık alanda o kadar kalınlaşmışları vardı ki tarzancılık oynadığımızı hatırlıyorum.
Bitkilerinin hepsi birbirinden güzel. Katmerli cam güzeli , kohlera , e.milliler , yaprak güzeli hele o petunyalar ...... Ama ben gelinciklere bittim . Kaç yıldır bu şekilde gelincik tarlası görmek istiyorum. Senin memlekete gelmek şart oldu. Şaka biryana gittikçe gelincikler de azalıyor galiba. Eskiden yol kenarlarında görürdüm. Bu yıl hiç görmedim. gelincik gelinlerde çok güzel. Ellerine sağlık.Damatları merak ettim.
Dağçiçeği ablacım bu clematisi bir çardak yapıp ona sardırmayı düşündüm ama sonradan çok arsız oluyor diye çardak yapacağım yere geçen yıl bir mor salkım diktim çelikten o yetişiyor clematistenvazgeçtim çardak için Kökler dediğin gibi çok kalın ve koku muhteşem hele ki sıcakta bayabiliyor bazen

Ablacım buralar hala gelincik dolu daha ne tarlalar var da gidemiyorum fırsat bulup. Ayrıc buyrun gelin ablacım başımın üstünde yeriniz var Gelinlerin damatları da çok güzel oluyor ama vakit darlığından yapamadım

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025