agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni7776Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-03-2014, 21:42   #631
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sonkez Mesajı Göster
Yazık insanlarımız bukadar duyarsız ve doğa sevgisinde yoksun...
Yeni güzellerinizi iyi günlerde büyütün..
Maalesef sevgili sonkez, ömrümüz yeterse gelecekteki tehlike o kestane ağacı mı yoksa insanoğlu mu göreceğiz. Ve güzel dileğiniz için teşekkür ederim, sevgiler...

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2014, 22:47   #632
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ngr33 Mesajı Göster
sanki ağacın o tarafini budasalar ya da köklü şekilde tasisalar olmaz..ondan sonra yok insanlarimiz mutsuz..e mutsuz olunur tabi.. öyle bir ağacın yetişmesi için kaç yıl gerekli kimbilir iyiki de buraya yazdiniz aynen bizi bizden başkasi anlamıyor..

yeni güzelliklerin izi güle güle büyütün inşallah..
İnanın öyle bir duruma ihtiyaç yok, ağaca sonsuza kadar müdahale edilmese bile binaların hiç birine teması olmaz. Adam diyor ki ''siz mi diktiniz, siz yokken biz vardık biz diktik bunları'' diyor, o zaman daha vahim ya nasıl kıyıyorsunuz diye devam eden kavganın bir kıymeti yoktu. Olan olmuş ağaç kesilmişti. (Haziran ayında 11. yılım doluyor bu sitede, birde 1 yıl sinir hastası olma pahasına yöneticilik yapma gafletinde bulunmuştum, sırf bir şeyler paylaşmak adına...)

Güzel dileğiniz içinde teşekkür ederim, böyle dostlar hayatımızdan eksik olmasın...

Eski 06-03-2014, 23:20   #633
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Çok yazık gerçekten üzüldüm kestane ağacına; günümüzde kaç kişi biliyordur ki kestane ağacını, ağaç üzerindeki kestane nasıl olur? Mesela ben kestane ağacını, ağaçtaki kestaneyi 5-6 sene önce Belgrad Ormanları'nda gördüm. Hoş bu gidişle bu zihniyetle, bu insanlarla millet elma-şeftali ağacını da bilmeyecek... Çok yazık...

berçin ve loveforlife beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2014, 23:38   #634
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Sevgili SDurul'un gönderdiği güzellerden bir kaçının son durumunu dün akşam baş ağrısından paylaşamamıştım. Gelişimleri güzel olunca saksılarını değiştirdim, ilk iki telgraf türü ve adını bilmediğim üçüncü güzel asılabilen saksılara, sempervivumlar eski güveçlere yerleşti. Ancak son karedeki tüylü sempervivum da yeni oluşumlar çiçek sapı mı yoksa yavru mu onu anlayamadım.

Eklenen Resimler

Eski 07-03-2014, 00:12   #635
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Çok yazık gerçekten üzüldüm kestane ağacına; günümüzde kaç kişi biliyordur ki kestane ağacını, ağaç üzerindeki kestane nasıl olur? Mesela ben kestane ağacını, ağaçtaki kestaneyi 5-6 sene önce Belgrad Ormanları'nda gördüm. Hoş bu gidişle bu zihniyetle, bu insanlarla millet elma-şeftali ağacını da bilmeyecek... Çok yazık...
Tamamen katılıyorum düşüncelerine, çok zaman geçmesine gerek yok. Yeni nesil duyarlı ama bilgisiz, benim çocuklar şeftali ağacını ,limon, greyfurt, üzüm,armut neye benzediğini terasta yetiştirdiklerimden öğrendiler. Hatta çileği bile, YeniGinem, bir başlarsam sonu hayırlı olmaz bu yazının...

Eski 07-03-2014, 00:21   #636
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Maalasef yeni nesil eğitim sisteminden kaynaklanan sebeplerden dolayı çook cahil çok diyeyim ve Sayın malina'yı (aklımın bir köşesindedir daima), düşünerek susalım.

berçin beğendi.
YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-03-2014, 00:24   #637
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Sevgili berçin, bebekler çok güzel büyümüşler, ellerinize sağlık. Onlardan haber aldığıma sevindim, emekler boşa gitmemiş.

İlk fotoğraftaki bitkinin adını tradescantia navicularis olarak öğrenmiştim. Ancak bir başlıkta callisia repens olabileceği söylendi. Ben ise kafamda netleştiremedim.

İkinci fotoğraftaki bitki tradescantia cerinthoides. Çok beğenerek almış, adını da kendim araştırarak bulmuştum. Çiçekleri diğer telgraflardan farklı ve uzun süre açıyor.

Üçüncü fotoğraf, sedum lineare. Soğuğa dayanıklı, bizde -12, -15 leri gördü.

Pamuklu sempervivum yavrulamış, güle güle büyüsünler. Sevgiyle...

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2014, 22:15   #638
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Sevgili berçin, bebekler çok güzel büyümüşler, ellerinize sağlık. Onlardan haber aldığıma sevindim, emekler boşa gitmemiş.

İlk fotoğraftaki bitkinin adını tradescantia navicularis olarak öğrenmiştim. Ancak bir başlıkta callisia repens olabileceği söylendi. Ben ise kafamda netleştiremedim.

İkinci fotoğraftaki bitki tradescantia cerinthoides. Çok beğenerek almış, adını da kendim araştırarak bulmuştum. Çiçekleri diğer telgraflardan farklı ve uzun süre açıyor.

Üçüncü fotoğraf, sedum lineare. Soğuğa dayanıklı, bizde -12, -15 leri gördü.

Pamuklu sempervivum yavrulamış, güle güle büyüsünler. Sevgiyle...
Bilgiler için çok teşekkür ederim sevgili SDurul, pamuklu sempervivum daki oluşumların yavru olmasına da ayrıca sevindim. Yalnız dördüncü karedeki sempervivumların yanında ki sizin gönderdiğimiz sedum palmeri değil, o rüzgarın kırdığı başka bir dal ziyan olmasın diye iliştiriverdim. Sizin gönderdiğiniz ise hala çiçekli ve gelişimi çok güzel ilerliyor tıpkı diğer gönderdikleriniz gibi, onlarında bahar bakımları tamamlansın zevkle paylaşacağım. Sevgiler.

Sevgi Durul beğendi.
Eski 08-03-2014, 22:33   #639
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Balkonda ki son durum, amaryllisler atağa devam ediyor. Son açan amaryllis nymph oldu, ikinci resimde sağ köşedeki sümbül sevgili Aliys çiftinin hediyesi diğer sümbüller yapı marketten tomurcuk halinde alındı.

Eklenen Resimler

Eski 14-03-2014, 10:32   #640
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 14-03-2014
bu mandevilla bitkilerinden nerde bulabilirim

oocavdar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-04-2014, 23:18   #641
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Bahar dalları;

Sevgili SDurul'un bahçe resimlerinden esinlenerek çektiğim naçizane küçük meyveciklerimin çiçekleri.Sırasıyla kayısı (meyve tutar mı bilmiyorum, geçen sene çiçek bile açmamıştı.), kiraz ve şeftali...

Eklenen Resimler

Eski 02-04-2014, 23:21   #642
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Armut ve limon, meyve vermeyecek olsalar bile çiçeklerinin güzelliği muhteşem...

Eklenen Resimler

Eski 03-04-2014, 00:08   #643
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Kendiliğinden oluşan aranjman kamelya ve kurdela; geçen yaz kamelyanın yanında duran kurdelanın işgali küçük kış serasında iyi gelişim gösterdi

Binlerin annesinin uzun çiçekli hali beni şaşırtmaya devam ediyor. Bir şaşırtan da gül saksılarının dibinde çıkan petunya benzeri bitki, geçen sene çıkmaya başladı. Sanıyorum gül saksılarına aldığım takviye toprağın içinde tohumları vardı, bu güzelin gelişiyle de lobelyalar kayboldu. Üzüleyim mi sevineyim mi anlamadım...

Eklenen Resimler

Eski 03-04-2014, 00:35   #644
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Sevgili berçin maşallah meyve fidancıkları nasıl güzel çiçeklenmişler, meyvelerini de görürüz inşallah tadımlık olur size.
Binlerin annesine de bayıldım çok güzel harika. Emeklerinize sağlık.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2014, 10:22   #645
Ağaçsever

tuncel06's Avatar

Giriş Tarihi: 29-03-2014
Berçin hanım kıskanılası bir teras, tebrik ederim.

tuncel06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2014, 12:08   #646
Ağaç Dostu

yağmur's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2013
Sayın berçin, kurdele çiçeğiniz ne güzel olmuş. Saksının dibine çok güzel yakışmış.

berçin beğendi.
yağmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2014, 19:38   #647
Ağaç Dostu

Yaylacı's Avatar

Giriş Tarihi: 02-09-2007
Galeri: 8
Sayın berçin hanım, sayfalarınız yine fazlasıyla çiçeklenmiş, hepsi çok güzeller. Geri kalan sayfaları da incelemeye devam edeceğim 14. sayfadan devam ederim artık. Siteye uğramayalı ne kadar çok çiçek ve bilgi birikmiş, hızınıza yetişmek çok zor Saygılar, selamlar....

Yaylacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-04-2014, 20:55   #648
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Galeri: 119
Pek çok bahçeden çok daha fazla çiçek var bu terasta.
Ellerinize sağlık, çok emek vermişsiniz.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2014, 19:44   #649
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Merhaba Berçin hanım, maşallah sizin teras, teras değil, yüksek bahçe.. Her tür, her çeşit mevcut. Ağaçlar bile keyifli. Hele o sukulentleriniz yok mu, alıyor beni benden, bakmalara doyamıyorum.. kıskanıyorum sanırım acızık.. Sahi, nasıl öyle toparlakça dolduruyorlar saksıyı, bir ilmi, sırrı var mı öğrenmek isterim? Bendekiler şekilsiz büyüyorlar ya da ölüyorlar.. Bu kış kapalı balkonuma aldığım iki ecveriam ve bahçemde bıraktığım koca bir saksı sedum palmerim sizlere ömür..

berçin ve YeniGine beğendi.
Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-04-2014, 16:03   #650
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak Mesajı Göster
Sevgili berçin maşallah meyve fidancıkları nasıl güzel çiçeklenmişler, meyvelerini de görürüz inşallah tadımlık olur size.
Binlerin annesine de bayıldım çok güzel harika. Emeklerinize sağlık.
Sevgili akçabardak ben size bu cevabı yazana kadar meyveye durdular bile, aslında mesele tadımlık ta değil çocukların severek yedikleri meyvelerin nasıl ağaçlarda yetiştiklerini görmeleri ve tanımaları daha önemli... Tabii onların tadarken aldıkları keyfi görmekse mutlulukların en büyüğü Sevgi ve selamlar...

Eski 26-04-2014, 16:10   #651
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Sevgili Yağmur ve tuncel06, güzel sözleriniz ve beğeniniz için teşekkürler.

Sevgili yağmur öyle birçok saksı yolda, düşen kopan herşeyi ziyan olmasın diye müsait saksıların dibine iliştiriveriyorum. Sonuç hiçte fena olmuyor...

Eski 26-04-2014, 16:14   #652
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yaylacı Mesajı Göster
Sayın berçin hanım, sayfalarınız yine fazlasıyla çiçeklenmiş, hepsi çok güzeller. Geri kalan sayfaları da incelemeye devam edeceğim 14. sayfadan devam ederim artık. Siteye uğramayalı ne kadar çok çiçek ve bilgi birikmiş, hızınıza yetişmek çok zor Saygılar, selamlar....
Ziyaretiniz beni ziyadesiyle mutlu etti sayın Yaylacı, teşekkür ederim.Terasta çiçek birikmiş olabilir ama bilgi konusunda sizin elinize asla su bile dökemem Saygı selamlar...

YeniGine ve loveforlife beğendi.
Eski 26-04-2014, 16:21   #653
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi uzman16 Mesajı Göster
Pek çok bahçeden çok daha fazla çiçek var bu terasta.
Ellerinize sağlık, çok emek vermişsiniz.
Sayın uzman16, sizi terasımda görmek beni çok mutlu etti teşekkür ederim. Bazı zamanlar çok bunalıyor ve yoruluyorum ama, doğa ve bitki sevgisi herşeyi unutturuyor... Saygılar.

YeniGine ve loveforlife beğendi.
Eski 26-04-2014, 16:40   #654
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Merhaba Berçin hanım, maşallah sizin teras, teras değil, yüksek bahçe.. Her tür, her çeşit mevcut. Ağaçlar bile keyifli. Hele o sukulentleriniz yok mu, alıyor beni benden, bakmalara doyamıyorum.. kıskanıyorum sanırım acızık.. Sahi, nasıl öyle toparlakça dolduruyorlar saksıyı, bir ilmi, sırrı var mı öğrenmek isterim? Bendekiler şekilsiz büyüyorlar ya da ölüyorlar.. Bu kış kapalı balkonuma aldığım iki ecveriam ve bahçemde bıraktığım koca bir saksı sedum palmerim sizlere ömür..
Öncelilkle güzel sözlerin için teşekkür etmek isterim sevgili Sudenur, sukulentler için özel bir bakım uygulamıyorum, sukulent syfalarında okuduğum bilgileri ve saksı seçimlerini dikkate alıyorum. Sanıyorum bir şansımda kışı soğuk serada geçirmiş olmalarıecveria kapalı balkonu sevmiyor özellikle güneş alıyorsa, ilk yıllar bende böyle bir tecrübe yaşamıştım.Bilmediğimden benim ecverianın yaprakları yumuşamaya başlayınca tekrar yukarı çıkartmıştım, sedum palmeri de çok dayanıklı bir bitki aslında bir çok arkadaş kışın dışarıda bıraktı bu kış. Şanssızlık galiba senin durumun, üzülme arkadaşım sen iste yeter ki bir saksı yapar yollarım... Sevgiler.

Sudenur ve YeniGine beğendi.
Eski 27-04-2014, 14:40   #655
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Ankara seyahatiniz olmaz mı bu yaz?

berçin ve YeniGine beğendi.
Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-05-2014, 21:19   #656
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sudenur Mesajı Göster
Ankara seyahatiniz olmaz mı bu yaz?
Olur elbette, eşim iş için iki haftada bir neredeyse Ankara'da ben çocuklar yüzünden gelemiyorum, birde hemen ertesi gün döndüğü için değmeyeceğini düşünüp gelmiyorum. Bu yaz inşallah peşine takılıp geleceğim...

Sudenur ve YeniGine beğendi.
Eski 04-05-2014, 22:01   #657
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Bu aralar aksilikler ve yoğun koşuşturmaların yorgunluğunu sevgili alys'den aldığım amarylisleri seyrederek atıyorum. Birbirinden güzel, bittiğini düşündüğümde yeniden çiçek sapı çıkaran bu güzeller favorim oldu bu bahar (aman diğer güzeller bunu duymasın... ).

Eklenen Resimler

Eski 04-05-2014, 22:12   #658
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Amarylislerin devamı...

Eklenen Resimler

Eski 04-05-2014, 22:16   #659
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Devam...

Eklenen Resimler

Eski 04-05-2014, 22:22   #660
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

...

Eklenen Resimler

Etiketler
teras bahçeciliği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025