agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni7776Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-06-2013, 09:37   #331
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Giriş Tarihi: 06-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Acaba benim dediğim çiçek bu mu şimdi tereddütte kaldım berçin abla Çiçeği de yaprağı da benziyor acaba bu çiçeğe benzeyen bir çiçek daha var mı? Ayrıca gösterdiğin incelikten dolayı çok teşekkür ederim ablacım çelik için hiç acele etme
Mercan bitkisi ile karıştırıyor olmayasın çiçekleri tıpatıp aynı,tek fark mercanın çiçekleri küçük yaprakları iğneli gibi...

berçin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2013, 09:47   #332
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevimb Mesajı Göster
Bu bi aşk sanırım.. Sarmaşık çalma maceranızı falan okudum da çiçek söz konusu olunca arsızlığı ele alanlardanım bende iyi bişey değil mi ama bu :-) aşk yani ne de olsa :-)
Kesinlikle bir süre sonra aşka dönüşüyor.Okuduğunuz maceralardan bir tanesi,bu arada adım hırsıza mı çıktı ne Bu sene sardunya inadım yüzünden çok daha komik duruma düştüğüm birşey yaşadım ki anlatamam:

Kelebek beğendi.
Eski 07-06-2013, 10:41   #333
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Kaynana dilinin çiçeğiyle ilk defa geçen sene tanıştım,o zaman iki tomurcuk bugün ellinin üstünde...İlk açanları kaçırdım,bu kaktüs familyasını anlayamadım biri açar gece yakalayamazsın diğeri gündüz açar yine yakalayamazsın Ama çok güzeller...

Eklenen Resimler

Eski 07-06-2013, 10:57   #334
Ağaç Dostu

Angels Sour's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Galeri: 1
Berçin hanım, kaynana dili çiçeklerini gördüğüm ilk saniyelerde; yanına çiçek açan başka bir bitki diktiğinizi sandım. Kaynana dili bu kadar mı güzel çiçek açar?
Terasınız yine çok güzel.
Sevgiler..

berçin ve YeniGine beğendi.
Angels Sour Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2013, 11:11   #335
Yeni Üye

sevimb's Avatar

Giriş Tarihi: 02-12-2012
Merak ettim şimdi ama anlıyorum :-) hırsıza filan da çıkmaz adınız aşkta her şey mübahtır di mi :-)

sevimb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2013, 15:39   #336
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Angels Sour Mesajı Göster
Berçin hanım, kaynana dili çiçeklerini gördüğüm ilk saniyelerde; yanına çiçek açan başka bir bitki diktiğinizi sandım. Kaynana dili bu kadar mı güzel çiçek açar?
Terasınız yine çok güzel.
Sevgiler..
Bende ilk gördüğümde aynı tepkiyi verdim.Küçük saksıdaki büyük kızım üç sene önce kırılmış vaziyette sokakta bulup getirmişti,o aralar benimle fazla dalga geçiyordu ne bulursam eve getiriyorum diye ''Hadi bakalım anne bunu da iyileştir de göreyim'' demişti.Büyük saksıda ki de sevdiğim bir ablam oturduğumuz stenin arka tarafındaki tepeye gezmeye gidince tarlasını bulmuş,yuvarlanma riskine girip sağolsun benim için koparmış.Sonra anladım ki aynı yerden ikisi de sabah o tarlanın resmini çektim net çıktıya paylaşırım...

Beğenin için ayrıca teşekkür ederim Angels Sour...

Eski 07-06-2013, 15:44   #337
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Merak ettim şimdi ama anlıyorum :-) hırsıza filan da çıkmaz adınız aşkta her şey mübahtır di mi :-)
Detaya girmeden şöyle diyeyim çaldığın yere tekrar geri dönüp(aylar sonra)bu sefer dükkan sahibinden isteyip,dükkanın güvenlik kameralarına takıldığını öğreniyorsun

Eski 07-06-2013, 17:36   #338
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Sundavilla geçen sene edindiğim güzellerden,kışı dışarıda geçirdiğinden geç açmaya başladığını düşünüyorum ama üzeri tomurcuk dolu Pembe ortancanın tamamının açmasını bekleyemedim...

Yavru liliumlar iki yıllık tek tomurcuk verdiler anneleriyle yarışmaya daha vakitleri var... Son açan gala ve anne liliumlar dan bir kaçı...

Eklenen Resimler

Eski 07-06-2013, 17:40   #339
Ağaç Dostu

Tika's Avatar

Giriş Tarihi: 22-09-2008
Kaynana dilinin çiçeklerini ilk kez görüyorum.Nasıl bir güzelliktir böyle!

#340 numaralı mesajda gördüğüm ikinci fotoğraftaki koyu renkli bitki sanırım bir çalı türü.Yeşillerin arasında çok güzel görünmüş.

Tika Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2013, 18:35   #340
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Fırça çalısının bu sene yine çiçekleri küçük,olsun yinede seviyorum... Madagaskar yasemini kapalı balkonda duruyordu geçen sene unlu bit musallat oldu,ne yaptıysam kurtaramadım.Orkidelere ve diğer bitkilere sıçramasından korktuğum için umudumu kaybederek terasa çıkardım.Orada da bütün yapraklarını döktü,tam öldü derken filizlerini gördüm unlu bitten de eser kalmamıştı. Şimdi tomurcuk belirtileri bile var... Ve meyvelerde son durum üzüm,portakal,şeftali....

Eklenen Resimler

Eski 07-06-2013, 19:00   #341
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tika Mesajı Göster
Kaynana dilinin çiçeklerini ilk kez görüyorum.Nasıl bir güzelliktir böyle!

#340 numaralı mesajda gördüğüm ikinci fotoğraftaki koyu renkli bitki sanırım bir çalı türü.Yeşillerin arasında çok güzel görünmüş.
Evet çok güzel sevgili Tika,oturduğum sitenin arkasında ki tepede tarlası var diyebilirim çiçekler geçmeden gidip fotoğraflamak istiyorum.

Çalının adı duman ağacı,mor kral,diken üzümü gibi çeşitli isimleri var.Baharda çok güzel minik sarı salkım çiçekler açıyor,daha önce çiçekli resmini sayfamda paylaşmıştım...Sevgiler

Eski 07-06-2013, 21:33   #342
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Sevgili Berçin,

Yine gönülleri fethetmeye devam ediyor terasınız... Hele ki o kaynana dili yok mu! Aman ya Rabbim... Şu tarlanın yerini bizim agaclar.net sakinleri öğrenirse, ne dağ der ne tepe! Bu güzelliğe sahip olmayı istemeyecek bitki delisi yoktur herhalde...

Sevgi ve selamlarımla...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2013, 22:36   #343
Yeni Üye

sevimb's Avatar

Giriş Tarihi: 02-12-2012
Harikaa yaaa bence çok eğlenceli :-) resimlere gıpta ile bakıyorum hepsi ayrı ayı harikaaa.. resimleri görmek bile huzur .. ben beceremedim bu arada sizin yazının altına yazmayı :-)

Düzenleyen sevimb : 07-06-2013 saat 22:37 Neden: yanlış yazım
sevimb Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2013, 23:53   #344
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili berçin, maşallah teras şahlanmış tüm bitkilerin gerçekten çok güzel çok. Kaynana dilinin çiçeklerini ilk kez görüyorum çok da güzelmiş. Afferim bana (Tabi tutarsa) geçenlerde bir yerden koparıp öyle toprağa az biraz sokuşturuverdim. İnşallah büyür.
Ellerine, emeklerine sağlık...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2013, 23:11   #345
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife Mesajı Göster
Sevgili Berçin,

Yine gönülleri fethetmeye devam ediyor terasınız... Hele ki o kaynana dili yok mu! Aman ya Rabbim... Şu tarlanın yerini bizim agaclar.net sakinleri öğrenirse, ne dağ der ne tepe! Bu güzelliğe sahip olmayı istemeyecek bitki delisi yoktur herhalde...

Sevgi ve selamlarımla...
İsteyenler söylesin yeter tüm aileye gönderirim sevgili lovforlife,yarın misafirim olmasa o tarlanın resimlerini çekmeye gidecektim ama pazartesi mutlaka... Beğenin için teşekkür eder sevgilerimi sunarım...

Düzenleyen berçin : 08-06-2013 saat 23:49 Neden: Harf eksikliği
Eski 08-06-2013, 23:38   #346
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Harikaa yaaa bence çok eğlenceli :-) resimlere gıpta ile bakıyorum hepsi ayrı ayı harikaaa.. resimleri görmek bile huzur .. ben beceremedim bu arada sizin yazının altına yazmayı :-)
Teşekkür ederim sağolasın,başlarda bende çok sıkıntı yaşadım ve hala da yaşamaktayım.Kızımdan yardım alarak öğrendim,resim yüklemeyi gelen mesajları açmayı bilmiyordum. (Bu yüzden iki üye beni yanlış anlayıp küstü hatta) Ben okumanın tıkandığı yerde internet le tanıştım,facebook la tanışmam ise bir buçuk yıl öncesi belki o kadar uzun olmayabilir de...

Mesajların altında ki alıntıla şıkkına tıklayıp yazabilirsin...Selamlar...

YeniGine ve loveforlife beğendi.
Eski 08-06-2013, 23:46   #347
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine Mesajı Göster
Sevgili berçin, maşallah teras şahlanmış tüm bitkilerin gerçekten çok güzel çok. Kaynana dilinin çiçeklerini ilk kez görüyorum çok da güzelmiş. Afferim bana (Tabi tutarsa) geçenlerde bir yerden koparıp öyle toprağa az biraz sokuşturuverdim. İnşallah büyür.
Ellerine, emeklerine sağlık...
Tutar tutar sevgili YeniGine,toprağın üzerine olduğu gibi bırak o bir yolunu bulup hayatla bağını koparmıyor. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim,sevgi ve saygılar...

Eski 09-06-2013, 03:10   #348
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berçin Mesajı Göster
Kaynana dilinin çiçeğiyle ilk defa geçen sene tanıştım,o zaman iki tomurcuk bugün ellinin üstünde...İlk açanları kaçırdım,bu kaktüs familyasını anlayamadım biri açar gece yakalayamazsın diğeri gündüz açar yine yakalayamazsın Ama çok güzeller...
geçen gün sakarya/karasu'da duvarın dibinde yayıldıkça yayılan bu kaktüsü görüp uzuun bir 'aaaa' çekmişim çok şaşırdım çünkü ilk defa bir kaktüsün kendiliğinden yetiştiğini gördüm. ellerimi feda ederek kopardım bir kaç parça, inşallah benimde sizinkiler kadar güzel kaktüslerim olur o görüpte cok begendiğim çiçeğin madagaskar yasemini olduğunuda sayenizde öğrendim teşekkürler sn.berçin

berçin beğendi.
hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2013, 02:40   #349
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
geçen gün sakarya/karasu'da duvarın dibinde yayıldıkça yayılan bu kaktüsü görüp uzuun bir 'aaaa' çekmişim çok şaşırdım çünkü ilk defa bir kaktüsün kendiliğinden yetiştiğini gördüm. ellerimi feda ederek kopardım bir kaç parça, inşallah benimde sizinkiler kadar güzel kaktüslerim olur o görüpte cok begendiğim çiçeğin madagaskar yasemini olduğunuda sayenizde öğrendim teşekkürler sn.berçin
Biliyorsunuz, mutlaka bütün bitkiler doğaya aittir,önemli olan biz insanların var olanı nasıl koruyacak olmamızla alakalıdır mesele) Emin olun yaralı yarım dilim kaktüs ikinci sene çiçeklerini gösteriyorsa siz doğru yoldasınız demektir... Madagaskar yasemini bilinçli bir edinim değildi,eşimin hoşuna gittiği için almıştık;Devamını ailecek bekliyoruz. Sevgiler...

gülsu ve Angels Sour beğendi.

Düzenleyen berçin : 17-07-2013 saat 23:37 Neden: harf hatası
Eski 13-06-2013, 08:05   #350
Ağaç Dostu

gülsu's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2011
Sevgili berçin yine her şey harika. Gittikçe daha güzel oluyor. Çeşit fazlalaşıyor. Bu işin sonu bahça olacak gibi. Gönderdiğiniz sultan küpeleri köklendi. Daha küçücük ama üzerlerinde çiçekleri var. Çiçekleri tam açınca resimlerini çekeceğim. İnşallah uzun süre yaşatabilirim. Çok teşekkür ederim. Sevgiler.

gülsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-06-2013, 10:00   #351
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülsu Mesajı Göster
Sevgili berçin yine her şey harika. Gittikçe daha güzel oluyor. Çeşit fazlalaşıyor. Bu işin sonu bahça olacak gibi. Gönderdiğiniz sultan küpeleri köklendi. Daha küçücük ama üzerlerinde çiçekleri var. Çiçekleri tam açınca resimlerini çekeceğim. İnşallah uzun süre yaşatabilirim. Çok teşekkür ederim. Sevgiler.
İnşallah sevgili Gülsu,tek isteğim küçükte olsa toprak parçasına sahip olabilmek.

Küpe çeliklerinin tutmasına çok sevindim,böyle geri dönüşler başka mutlu ediyor insanı.Ben teşekkür ederim,umarım uzun ömürlü olur çiçekleriyle de sizi mutlu ederler.Her zaman paylaşıma açık arkadaştan sevgiler...

YeniGine beğendi.
Eski 13-06-2013, 10:07   #352
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Liliumlar gelin buketi gibi,ne dersiniz?...

Eklenen Resimler

Eski 13-06-2013, 11:13   #353
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Terasın sultanları... Bu güzeller anaç olanlardan çiçekleri daha büyük ve gösterişli,çelikler bu kadar gösterişli çiçekler vermiyor.Yaşla mı alakalı bilmiyorum

Sevgili Gülsu,anneleri bu güzeller...

Eklenen Resimler

Eski 13-06-2013, 18:00   #354
Ağaç Dostu

kılıçh's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2013
bakıyorumda üzümleriniz olgunlaşmaya başlamış...bizimkiler daa minnacık sıklıktanmı ne
zambaklarınızada bayıldım bir harika olmuşlar...

kılıçh Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2013, 00:38   #355
Ağaçsever

Gülbahçe's Avatar

Giriş Tarihi: 15-05-2013
Alıntı:
Bunlara bayıldım ya, çiçek açan kaktüsleri görünce çok kıskanıyorum benimkiler neden hiç açmıyor ya

Gülbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2013, 00:54   #356
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili berçin; sadece liliumlar mı bence terastaki bütün güzellikler 'Gelin buketi' gibi... Ellerine, gönlüne sağlık. Hep demişimdir terasın muhteşem...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2013, 11:23   #357
Ağaç Dostu

gülsu's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2011
Of of bu ne güzelliktir. Söyleyecek söz bulamıyorum. Kızlarımın annelerine dönüp dönüp baktım. Anneleri güzel olunca elbette kızlarda güzel olur. Bende böyle güzelliklerini görürüm. İnşallah. Ben bu güzellere prenses eteğide diyorum. Merakla bekleyeceğim. Bu seferde lilyumlarınız aklımı başımdan aldı. Bende sarı, turuncu ve beyaz var ama çok boylular. Sizinkilerin boyu sanırım bodur. Benim bahçedeki turuncu renk olan 1,60 cm boya ulaştı. Üzerinde de tam 26 adet çiçek var. Tabii hepsi birden açmıyor. Hepsi birden açsa ne muhteşem olur. Kimbilir. Artık lilyumlardan takas ederiz. Ben fena alıştım.. Ellerine sağlık. Güzel günler dileğiyle. Sevgiler..

berçin beğendi.
gülsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-06-2013, 19:00   #358
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Liliumlar gelin buketi gibi,ne dersiniz?...
Ne diyebiliriz ki Sevgili Berçin?

Tabii ki yanıt ortak: "BAYILDIK!" (Gelinler de bayılırdı herhalde)

Küpe çiçeklerin zaten ayrı güzel! Hayranlıkla izlemeye devam ediyorum paylaşımlarını Canım...

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-06-2013, 23:55   #359
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kılıçh Mesajı Göster
bakıyorumda üzümleriniz olgunlaşmaya başlamış...bizimkiler daa minnacık sıklıktanmı ne
zambaklarınızada bayıldım bir harika olmuşlar...
Yinede sizin üzümlerle boy ölçüşemez benim saksı asmalarımZambak sözünü verdim bir kere göndereceğim mutlaka (Allah'tan bir engel olmazsa)...

Eski 17-06-2013, 00:08   #360
Ağaç Dostu

berçin's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Gülbahçe Mesajı Göster
Bunlara bayıldım ya, çiçek açan kaktüsleri görünce çok kıskanıyorum benimkiler neden hiç açmıyor ya
Ege iklimi daha uygun aslında buraya göre,belki cins farklığı ve bakımıyla alakalıdır.Açıkçası bilgi verecek bir birikimim yok,benimde yeni merek konum sevgili Gülbahçe,ama şunu önerebilirim forumda kaktüslerle ilgili ''Üyelerin kaktüs ve sukulentleri ''bölüm başlığını ziyaret edip bir çok deneyimli üyelerimizin bilgilerinden yararlanabilisin

Etiketler
teras bahçeciliği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025