27-07-2011, 08:50 | #31 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
27-07-2011, 08:50 | #32 |
Ağaç Dostu
|
Emel ablacım, sevgili yağ-mur, sevgili ilksenozturk. Güzel yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim. Gübreleme konusunda ise NPK 4-6-8 ile 15 gün aralıklarla gübreleme yapıyorum. Acaba yanlış gübreyi mi kullanıyorum dersiniz? Sardunyamın son durumunu bugün fotoğrafladım ve ekliyorum. 2. fotoğrafta da görüldüğü gibi yeni gelen yapraklar hep beyaz, aldımda tüm yaprakları yemyeşildi. |
27-07-2011, 08:57 | #33 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili, umutyolcusu. Öneriniz için çok teşekkür ederim. İnternetten araştırdım ama ilacı bulamadım. Bezedin olduğuna emin misiniz? Halk arasında çok bilindik Basudin diye bir ilaç var, genelde sebzelerde kullanılır o olabilir mi? Yoksa Bazedin mi? |
29-07-2011, 18:37 | #34 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Emre,babam bu ilacın daha önceki isminin sizin dediğiniz gibi olduğuınu ama şimdi aynı ilacı bazedin ismiyle satın aldıklarını söyledi.Ama kımızı örümceğe bire bir geldi.Biraz geç oldu ama ne yapalım.En azından seneye daha techizatlı başlayabileceğiz bitki yetiştirmeye. |
29-07-2011, 19:10 | #35 |
Ağaç Dostu
|
sardunyanız ev içinde mi?güneş görmüyor mu ondan da olabilir ,aşırı vitamin de olabilir ,demir eksikliği mi? bir sürü soru geliyor aklıma ama,sardunya hastalıkları sayfasına bir ekleyin ustalar daha iyi bilir |
29-07-2011, 20:57 | #37 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili, yağ-mur. Bu sardunyamı aldığımda tam güneşin altında duruyordu. Daha sonra tomurcuk vermeye başlayınca bitki tomurcuklarını dökmeye başladı. Bende yarı gölge bir yere(şu anki yerine) aldım. Tomurcuklar dökülmemeye, açmaya başladılar. Fakat böyle renk açılması oldu. Gerçi bu rengi daha güzel ama acaba bitkinin bir problemi mi var diye merak ediyorum. 15 günde bir sıvı gübreleme yapıyorum. Yalnız dikkatimi çeken nokta ise şu; buralarda etrafımızda ki sakız sardunyalara da bakıyorum, onlarında durumu aynı. Yani güneşte kalan da, gölgede kalan da aynı durumda. En kısa zamanda yeniden fotoğraflayıp başlığa yükleyeceğim. Orada daha iyi sonuç alırız. |
05-10-2011, 11:42 | #38 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Emre, sardunyalarla ilgili problem çözülebildi mi? Balkondan yeni fotoğraflar yok mu? Bir de kırmızı örümcek için adı verilen ilacı kullandın mı? Sonuç? Benim başım da kırmızı örümcekle dertte de. Dersler de başlamıştır şimdi. Yeni öğretim yılında başarılar diliyorum. |
05-10-2011, 19:57 | #39 |
Ağaç Dostu
|
Hoşgeldiniz SDurul öğretmenim. Sardunyamı tatilden döndüğümde malesef kapkara bir durumda buldum. Mantar iyice ilerleyip sardunyayı kurutmuş. Balkon çok kötü durumda, kırmızı örümcek saldırmış ve kurumuş bitkilerle dolu. Onları halledip bir sonbahar temizliği yapmam lazım. Kırmızı örümcekle kimyasal mücadele etmedim. Malesef her zaman ki gibi yenildim kırmızı örümceğe. Güzel temennileriniz için teşekkür ediyorum. Aşağıya bir link veriyorum oraya bir bakın isterseniz. Envidor adında bir ilaç kullanmayı düşünüyorum. Her zaman aklımdasınız SDurul öğretmenim. Başlığınızda ne olup bittiğine kaldığım yerden bakmak istiyorum ama ilerlemiştir diye bir türlü fırsat bulamıyorum. En kısa zamanda takip edemediğim kısımları okuyup bugüne geleceğim. Link |
17-04-2012, 22:34 | #40 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Emre İlhan; Balkon bahçeni gezmek bu güne kısmetmiş, yetiştirdiğin ve kaybettiğin bitkilerini gördüm, ama seni göremedim. Sordum, "Altı aydır uğramıyor" dediler Tüm bahçeler balkonlar sezonu açtık, sıra sende. Sebze yetiştirme merakını ve çabanı takdir ediyorum ama, saksıda yetiştirmek gerçekten çok zor. İlla ki sebze diyorsan, bitkileri güneşten korumak için fileler var görmüşsündür, yeşil, balkona ondan gerebilirsin, faydası olacaktır. Ayrıca, biberleri, domatesleri, hıyarları toprak saksıda yetiştirirsen sıcaktan daha az etkileneceklerdir. Aslında en iyi biberin tenekelerde yetiştiğini söylerler, bildiğimiz yağ tenekeleri. Beni dinlersen, çiçek yetiştir bu güzel balkonda, günün birinde senin mutlaka bir bahçen olacak buna inanıyorum. Sen hangi bitkileri yetiştirmek istiyorsan bu başlıkta yaz, elimizde olan ne varsa balkonu donatırız kısa zamanda. Her şey için kolaylıklar diliyor, yardıma hazır olduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum. Sevgiler. |
18-04-2012, 18:01 | #41 |
Ağaç Dostu
|
Adalet ablacım hoşgeldin. Ben sezonu açtım ama bir türlü fotoğraf çekip yüklemeye fırsatım olmadı. En kısa zamanda fotoğraf yükleyeceğim. Çiçekler konusunda malesef şimdiye kadar pek başarılı olamadım, nedense genelde ilgimi sebzeler çekiyor. Sebzelerin meyve tutması için güzel bir yöntem buldum. Elimde bir gübre var meyve tutmalarını kolaylaştırıyor, böylelikle sıcaktan fazla etkilenmemelerini sağlıyorum. Zararlılar konusunda ise en kısa zamanda gereken ilaçları alıp öyle devam edeceğim, bu sene bakalım ne olacak? Emre'nin sebze konusunda uslanacağı yok, ne olacak böyle bilmiyorum? Güneşten korumak için fileler güzel fikir, toprak saksı da öyle. Yardım teklifin için çok teşekkür ediyorum, bende her zaman yardıma hazırım ablacım aklında bulunsun. Selamlar. |
06-05-2012, 18:21 | #44 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2008
|
Sevgili Emre, yeni fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyoruz. |
20-05-2012, 12:41 | #45 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğrafları ve bitkilerim hakkında ki durumları burada paylaşacağımı tasarlıyordum ama bu fikirden vazgeçtim. Bilgileri burada paylaşınca sıkışıp kalıyor. En iyisi; ilgili başlıklarda paylaşıp, problemleri hep beraber çözüme ulaştırıp, diğer arkadaşların da bilgilenmesini sağlamak olduğunu düşünüyorum. Buraya da eklediğim fotoğrafların linklerini vereceğim. Balkonumu merak edip, tâkip eden dostlarım gelişmeleri buradan takip etmeye devam edebilirler |
20-05-2012, 12:42 | #46 |
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/balkon-...htm#post969281 http://www.agaclar.net/forum/balkon-...htm#post969285 http://www.agaclar.net/forum/balkon-...htm#post969288 http://www.agaclar.net/forum/evdeki-...htm#post969290 http://www.agaclar.net/forum/tibbi-i...htm#post969291 Bu sene bu kadar bitkim var. Kışın saksı harçlarının bir kısmını döktüm. Alkalileşme çok fazlaydı, başedemedim. Sularımız çok kireçli malesef. Limontuzu imdadıma yetişiyor sağolsun |
05-06-2012, 16:36 | #47 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu mesajdan beri çoook uzun süre geçmiş. Balkondan ve bitkilerinden yeni görüntüler yok mu? Bunu sonradan yazıyorum, yukardaki mesajı gözden kaçırmışım. Bence buraya da eklemelisin. Düzenleyen Sevgi Durul : 03-11-2013 saat 02:05 |
|
05-06-2012, 23:07 | #49 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu şekilde devam edersen balkonun çok renksiz kalacak |
|
09-07-2012, 00:02 | #50 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2012
|
Emre ilhan bu sayfana diyerleinin fotograflarında ekle hepsini birden seyretmek ayrı bir zevk. Balkonunu bu gün keşfettim sebzelerin çok güzel. Kekik su tutmayan, çorak toprak sever kekik kayalıklarda yağmurla büyür. Bizim yayla yolunda dağlarda kayalıklarda haziran ortalarında kekik toplarız. |
19-09-2012, 11:25 | #51 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2011
|
sn.emre sayfanız hayırlı olsun sardunyanızın rengi muhteşem ellerinize emeğinize sağlık |
12-05-2013, 17:37 | #52 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-05-2013
|
onlar tavuk yumurtasına benziyor ama ))) |
13-09-2013, 20:20 | #53 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Balkonda olmasına rağmen salatalıklar ve biberler çok sağlıklı tabi 2 sene önceymiş onlar ama çok hoşuma gittiler Sabah sefasında gözüm kaldı sarmaşık ve sarkan bitkilere ayrıca bir ilgim olduğundan dolayı Sayfanın devam etmesi taraftarıyım tabi ki hala yetiştirme imkanın varsa iyi akşamlar |
14-09-2013, 00:04 | #55 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bay_tömürcek; Bu yaz pek bir şey yetiştirmedim, biraz ara verdim ama sonbaharla beraber tekrar biber tohumlarımı vs. ektim. Güzel yorumun için çok teşekkür ederim. Balkonu bir düzenleyeyim, istediklerinden gönderebilirim |
14-09-2013, 00:12 | #56 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Asıl beni kırmadığın için ben teşekkür ederim Nazik teklifin için de ayrıca teşekkür etmek isterim ve çok sevindim Fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyor olucam |
02-11-2013, 13:50 | #57 |
Ağaç Dostu
|
Uzun bir aradan sonra devam ediyorum Öncelikle; alacalı yapraklı, aşılı begonville başlayayım. Mezarlık ziyaretinden dönüşte çiçekçide görmüştüm. Dayanamadım ve yolun uzak olmasına rağmen satın aldım, eve getirdim. Şimdilerde iyi ki de almışım diyorum Makro fotoğrafları çok seviyorum Tek dalda hem beyaz, hemde pemde. Bazıları aynı çiçek üzerinde de 2 renk Genel görünüm; |
02-11-2013, 14:16 | #60 |
Ağaç Dostu
|
Sebzesiz olur mu hiç; Kırmızı salçalık biber fideleri. Közleyip zeytinyağında bekletince çok güzel oluyor(tabii ki biber verdirebilirsem En kısa zamanda onları da dikmem gerekiyor, yoksa beklemekten verimsiz hâle gelebilirler. Her zaman söylüyorum, eğer balkonumuz ya da terasımız bitkiler bakımından fakir kalmışsa, taze soğanlar hemen imdadımıza yetişiyorlar. Zahmetsiz ve hızlı yetişebilir olmaları, onlara bu özelliği katıyor bence |
Etiketler |
balkon, balkonbahçeciliği, emre, ilhan, sebze |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|