![]() |
|
![]() |
#301 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Alıntı:
Çiçek pazarındanda aldım bir fide limanumsu kokanından onuda budayıp diktim dallarınıda çiçeklerimin diplerine ektim. kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#302 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
Alıntı:
bende istiyorum kekik yetiştirip , agız tadıyla yemeklere katmak... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#304 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2009
|
kekik tohumlarını viyollerde torf içinde çimlendiriyorum ama kıl gibi ince uzun oluyorlar ve tepede en fazla 2-4 yaprak oluyor ve gelişip sertleşmeden bir şekilde solup ölüyorlar.boyları 7-8 cm oluyor ama sadece ince kıl gibi bir sap ve tepesinde 2 yaprak oluyor.sorun nedir anlayamadım.yardım lütfen.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#305 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-01-2011
|
Alıntı:
Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı) - agaclar.net Buradaki konulara bir bakın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#306 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2009
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Ağaç Dostu
|
03/06/12 de peçete içinde beklettiğim tohumların ( yaklaşık 50 adet ) yarıya yakını 3-5 gün içinde çimlendi. Vermeyenler de dahil hepsini 4 küçük saksıya iyice sulanmış çiçek toprağına serptim. Üzerlerine 0,5 cm toprak serpip aydınlık fakat direk güneş almayan ev içinde beklettim. Aynı şekilde balkonda devam ettim. Çıkıp ölenler ve sonradan çıkanlar toplam 17 filiz var. 4'ü hariç hepsi sn. MALİ1957'nin dediği gibi ince, cılız ve uzun dünden itibariyle 28/06/12 günde 2-3 saat direk güneşe çıkarıyorum. İnşallah düzelirler. Fotoğrafları da yüklüyorum; ilki 08/06/12 diğerleri 29/06/12 de çekildi. İleride yine gelişmeleri yüklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#308 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2012
|
su fazla bence, almış gitmiş boyları , |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#309 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
''aydınlık fakat direk güneş almayan ev içi' ortamında bu şekilde yetiştirdiğiniz tüm bitkilerinizi_ sadece kekik değil_ kaybedersiniz. Güneşe alıştırmaya çalışmanız sizi bir az kurtarır ama tam bir çözüm olamaz... Kekiklerinizin aşırı ve sağlıksız boy atmasının sebebi; gündüz aydınlık olan ev ortamı ve aynı ortamın gece de aydınlık olması yani aşırı ışık... Tohum çimlendiğinde ve ilk yapraklarını gösterdiğinde yani bir iki cm. boya geldiğinde açık havaya ve gölgeye çıkarmak dış ortama alıştırmak gerekiyor_ ki şimdi yaz ortamı güzel gelişirdi... Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada ev içinde 1-2 gün tuttum, sonrasında balkondaydı hep. Acaba havanın sıcak olması ( Kıbrıs malum sıcak ve güneşli ) beraberinde toprağında nemli tutulması yüzünden de böyle olmuş olabilir mi ? Yanlış hatırlamıyorsam ocak- şubat ayları tavsiye ediliyordu tohum ekimi için. Tekrar teşekkür ve saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#311 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saksıyı şeffaf poşete köyun bağlayın, daha kolay köklenir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#313 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Sn. agozce , bir kısmını ( zayıf olanları ) dediğiniz şekilde deneyeceğim. İnşallah bunlar da kurtulur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#314 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Denizli, dünya kekik ihtiyacının yüzde 60'ını karşılıyor Denizli dünya kekik ihtiyacının yüzde 60'ını karşılıyor - Ekonomi - T24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#315 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
kekikler tek yıllıkmıdır çok yıllıkmı.? kekiklerimi bugun budadım çöp gibi ortada kaldılar gelecek yıl yaşayacaklarmı.? arkadaşlar bide bayagı kel görünümlü oldular eğer çok yıllıklarsa yeniden büyümesi için sürgün kalmalımıydı sanırım üzerlerinde sadece dalları mevcut hiç sürgün yok yaşarlarmı sizlere sormak istedim.. teşekkurler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Aşağıdaki fotoğraflar buralarda yetişen ve kekik dediğimiz bitki.Yoğun kokulu.Toplayıp kurutuyoruz, yemeklere katıyoruz.Ben "Trabzon kekiği" olarak biliyordum. Acaba gerçekten kekik mi?Bilimsel adı nedir? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kekikler çok yıllık çalı formunda bitkiler, yeşil dalları ve kuruduğunda da koparılırsa dipten tekrar sürgün verir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#318 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çalı formundakiler, dediğiniz gibi ertesi sene dipten sürgün veriyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kekiği ağaç formuna sokmamak gerekiyor_ ki doğada zaten çalı formunda ve yerden birçok kökü olduğundan kuruyanların yerine dipten yeni sürgün veriyor... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#320 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede rastgele yerler belirleyerek diktiğim kekik fidesi ile hiç ilgilenmedim. Çünkü ilk zamanlar çok ağır bir gelişim gösteriyordu ve haklarında bir gelecek göremedim o zaman için. Ama o unuttuğum kekik bana kendisini hatırlattı ![]() Biraz saçı başı dağıtmış ama olsun, bir makyaj yaparız artık ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2012
|
selamlar, birçok bitki çeşidime kekik te dahil yazın fidancıda görüp almıştım. çok güzel koku yayıyordu etrafa. yayılıcı tür olduğunu söylemişti satıcı. saksıda güzel duruyordu. bahçe olmadığı için saksıda bakmaya çalışıyorum. bazı çeliklerden ve köklerinden ayırıp başka bir saksıya daha diktim ama merak ettiğim kekik kışın gelişmeye devam eder mi ? cevabınız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#323 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
Alıntı:
teşekkurler ustalarım ozaman kurumuş olsalar bile sulamaya devam edicem bakalım görücez teşekkurler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#324 |
Ağaç Dostu
|
Kekik yağı çıkarmak isteyenler için yararlı bir uygulama ![]() Manavgatlı Arıcı: Kekik Yağı Nasıl Sıkılır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-03-2013
|
Merhaba arkadaşlar, bundan yaklaşık 2 sene önce Yunanistan gezim sırasında çok güzel kokan bir ota rastladım. Oradaki köylülere bu otun ne olduğunu sorduğumda bana fesleğen (baziliko) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#326 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Buda seradan aldığım kekik , kokusu çok güzel .Elimi üzerinde gezdirince keskin bir kokusu var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
çok sağlıklı görünüyorlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#328 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-07-2012
|
Alıntı:
karşı komşumuz yunan göçmeniydi ve her yaz bize getirirdi bu kekikten. Allahım nasıl güzel kokardı. bayılırdım. eğer tohum elde ediyorsanız çok rica edicem bana gönderebilir misiniz? bir de trabzon kekiği tohumu olan arkadaşlardan da rica ediyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#329 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-08-2011
|
Yemeklerde kullandığımız, yine de arsızca büyüyen mis kokulu, 2 yıldır saksıda gayet sağlıklı gelişen kekiğimiz ... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#330 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-03-2013
|
merhaba nardane aynı kekikten bende de var benimkiler bayagı büyümüşlersi yaklaşık bir ay önce budadım.çelik yapym dallarından ve filiz verdi dallarından . Düzenleyen köylükadın : 21-04-2013 saat 22:40 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|