02-11-2013, 14:42 | #61 |
Ağaç Dostu
|
Bakın size kimi getirdim; Bu pozda, fotoğraf makinesinin ne işe yaradığını anlamakla meşgul kendisi 2,5 aylıkken, geçtiğimiz haziran ayında evlat edindik Duman'ı. Cinsi; Ankara melezi. Bu konuda sevgili, maki01 ablamın çok desteği oldu bana. Kendisine buradan tekrar teşekkür ediyorum, bana ve aileme bu güzel duyguyu tattırdığı için Hayvan sevgisi gerçekten bambaşka bir şey. Duman'a bir şey olacak diye o kadar korkuyoruz ki O da sevildiğini biliyor tıpkı bir insan gibi; istediğini yaptırmak konusunda bu kozu elinden geldiğince kullanıyor. Sevdiği mamalardan aldırıyor, kendisiyle oyun oynatıyor. Sonra canı sıkılınca da bir güzel ısırıp herkesi uzaklaştırıyor etrafından İstemem yan cebime koy edasıyla ısırırsa eğer, daha fazla ve hızlı oyunlar oynamak istediğini anlıyorum Birde saksıların içerisine kıvrılıp uyumasa çok güzel olacak ama malesef geldiğinden beri büyük saksıların üzerinde uyumaya bayılıyor Daha sonradan, bunu serinlemek için yaptığını farkettim ve ıslak bezin üzerinde uyumasını sağladım. Öylelikle bu sevdasından vazgeçirdim onu. Tabii ki yazın, artık havalar soğuk. |
02-11-2013, 14:50 | #62 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Maşallah çicekler sebzeler harika...Duman desen o ayrı bir güzellik... |
02-11-2013, 16:53 | #63 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Emrecim herşey çok güzel maşallah ama Duman'a bayıldım Bi aksilik olmazsa ben de bu önümüzdeki hafta kedi alıyorum evime Fatih sağolsun biriyle irtibata geçti ve kedi bulduk sabırsızlanıyorum almak için Bide o begonyanın yumrulu olduğuna emin misin emrecim kışın üstü çürüyüp ölür yumrulu begonyaların bahara yumnrudan yeniden yeşerirler bu sanki yumrusuz begonyaya benziyor |
02-11-2013, 18:07 | #64 |
Ağaç Dostu
|
En kısa sürede deneyeceğim, teşekkürler Emre'cim |
02-11-2013, 19:40 | #65 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evcil hayvan evde o kadar iyi oluyor ki, neşe kaynağı adeta. Kedi evlat edineceğine çok sevindim tömürcek'cim, fotoğrafları beklerim artık Begonyadan, daha doğrusu çiçekli bitkilerden anlamadığım nasıl belli oluyor, değil mi? Bana yumrulu diye verilince kanmıştım. Çiçekleri de birbirine ne kadar benziyor |
|
02-11-2013, 21:51 | #66 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Begonyanın çiçeğini çok merak ettim ben ya http://www.agaclar.net/forum/uyeleri...ri/31572-6.htm şu linkte 153. mesajdaki begonyadan mı seninki emrecim nolursun evet bundan de ve lütfen bana bundan gönderebileceğini söyle |
|
03-11-2013, 10:19 | #67 |
Ağaç Dostu
|
Ev kokuyor, tüyleri kist yapıyor vs. gibi söylentilere kulak asmamak lazım tömürcek'cim Evin kokma sebebi; açıkta duran mamalar. Eğer mamaları açıkta tutmayıp, balkona koyar ya da taze taze tüketmesini sağlarsan, bu konuda hiç sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum Tuvaletinde de zaten kendiliğinden kokuyu hapseden tip kumlar kullanılıyor artık. Zaten banyoya koyacağın için sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum. Tüylerini dökme zamanları oluyor evet. Mevsim geçişlerinde, havaların değiştiği zaman tüy dökmeleri artıyor ama onun için de besin takviyesi veriyorsun ölçekle, neredeyse hiç denecek kadar az dökülüyor Kist konusuna gelince de; kist, kuduz, karma aşıları rutin olarak veterinerde yapılıyor zaten. Tüyleri yanlışlıkla ağzımıza kaçsa bile, kist aşısından dolayı tüylerinin köklerinde kist oluşturan parazitler olmadığı için herhangi bir problem olmuyor Bengonyam malesef ondan değil ya Keşke olsaydı, çok güzelmiş gerçekten. Bende ki katmerli değil, yalınkat malesef Ama istersen gönderebilirim tabii ki |
03-11-2013, 12:02 | #68 |
Ağaç Dostu
|
Emrecim verdiğin bilgiler ve içimi rahatlattığın için teşekkür ederim Kedim bi gelsin sizlerden yardım alıcam bişeyleri öğrenene kadar Begonyaya gelince sanırım bildiğimiz şeker begonyalardan değil, yapısı daha büyük ve farklı babannemin eski begonyalarına benziyor çok hoşuma gitti gerçekten bundan istiyorum olur mu? Bende sana istediğin bişeyi gönderebilirim |
03-11-2013, 22:15 | #70 |
Ağaç Dostu
|
ÇoK mutlu oldum emrecim çok teşekkür ederim Şimdi tutar mı bilmem baharı beklemeliyiz sanırım |
09-11-2013, 22:27 | #72 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hiçbir zaman Dumansız kalmamanı dilerim! Hayvan sevmek çok özel bir duygu. Hele ki kediler bambaşka... Tıpkı Mina Urgan'ın dediği gibi: "Kedilere tutkuyla bağlananlar, öteki insanlardan bambaşka bir soydandır bana kalırsa. Bu soy, gerçekten soylu bir soydur. Belirli bir kültür düzeyi ve duyarlılık şarttır kedileri tutkuyla sevebilmek için. Bu soydan olanlar genellikle kültürlü, ince, sanat meraklısı insanlardır. Kaba saba bir hödüğün kedi sevmesinin yolu yoktur.!!!!" Ben Fincan Hanım'ı kolonya şişesiyle uzaklaştırmıştım saksılardan. Çünkü kolonyayı hiç sevmiyor. Saksılara gidince elime kolonya şişesini alıp tehdit ediyordum. Şimdi saksılarda yatmıyor. Sadece arada yapraklarla oynayası geliyor... Sevgiler, selamlar... |
|
10-11-2013, 13:45 | #73 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili, loveforlife; Güzel dilek ve sözleriniz için çok teşekkür ederim Bende Duman'ı parfüm şişesiyle tehdit ediyorum. Parfüm sıkılan yere gelmiyor ve parfüm şişesini hiç sevmiyor. İlk edindiğimiz zamanlar, geceleri üzerimize çıkıp ısıyor ve uyutmuyordu. Veterinere sorduğumda bana parfüm sıkmamı söyledi. Gerçekten de işe yarıyor, demek ki kolonya da öyleymiş |
11-11-2013, 17:55 | #75 |
Ağaç Dostu
|
Dün yapı markete gittim, dayanamadım yine kalanchoe aldım. Sarı sarı rengine dayanamadım, aaa birde baktım ki alışveriş sepetinde yerini alıvermiş Kırmızı ve beyaz olanı da geçen seneden beri anneannemde var. Onlardan da çelik alıp çoğaltmayı düşünüyorum. Kalanchoe'ları çok seviyorum. Özellikle çok yıllık olmaları ve çiçeklerinin uzun ömürlü(dayanıklı) olmaları, notlarını yükseltiyor gözümde |
11-11-2013, 21:32 | #76 |
Ağaç Dostu
|
Çiçekler harika Emrecim Begonvile diyecek yok zaten şahane bayıldım Benim bu sene çelikten yetiştirdiğim 4 saksı kalanchoem var saksı dolusu oldular ama çiçek yokmuş daha anneme sordum açmadılar dedi bu sene çiçeklenmeyecekler sanırım |
12-11-2013, 13:32 | #78 |
Ağaç Dostu
|
İkinize de kucak dolusu sevgiler tömürcek'cim; Kaktüsler için olan sıvı gübreden verdiğin zaman, kısa süre içerisinde çiçeğe kalkacaktır kalanchoe Fatih'cim; Şiir mi, destan mı Mahcup etmeyin beni canım Düzenleyen Emre İlhan : 15-04-2014 saat 17:45 Neden: İmla |
12-11-2013, 14:12 | #79 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Bende de 2-3 yıldır açmayan kırmızı ve pembe kalanchoe var. Şu kaktüs gübresini deneyeyim. Acaba bu aylarda mı vermek lazım? Yoksa baharda mı? |
13-11-2013, 14:24 | #81 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Benim kalancholerimde açmıyor, bende en kısa zamanda kaktüs için hazırlanmış sıvı gübre alayım o zaman. Bilgi için teşekkürler. |
16-11-2013, 14:13 | #82 |
Ağaç Dostu
|
Cinsini bilmediğim, daha doğrusu yumrulu diye karıştırdığım begonyamın yavrusunu ayırdım bugün. tömürcek'cim; Biraz toparlansın, kök sistemi gelişsin, en kısa sürede göndereceğim Bu arada, sana bir soru sorayım: Bu begonyanın cinsi nedir? |
16-11-2013, 20:39 | #83 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
16-01-2015, 17:59 | #85 |
Ağaç Dostu
|
Denizli'de okuyorum. Evim şimdilik çok küçük olduğu için bitkilerimi yetiştirebileceğim alanım mâlesef yok. Artık buralardayım, kısa bir süreliğine uzak kalmamın sebebi bu problemimden ötürüydü. En kısa sürede bu sorunumu çözeceğim, bitkilerim olmadan yaşayamıyorum Selamlar |
16-07-2015, 22:54 | #86 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2015
|
Ne mutlu,hem okuyorsun hemde bu işlerle uğraşıyorsun.Bol başarılar. |
Etiketler |
balkon, balkonbahçeciliği, emre, ilhan, sebze |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|