agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Balkon ve Terasları
(https)

Beğeni Düzeni5139Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-01-2011, 20:43   #781
Ağaç Dostu

yener.T's Avatar

Giriş Tarihi: 26-03-2010
Galeri: 16
Fatih kardeşim kaktüs sayfanızı birazda imrenerek gezdim.Hakikaten çeşitlerin çokluğu kadar
bitkilerinizin sağlıklı ve çiçekli olması bu işin sevdalısı olduğunuzun nişanesidir.Karnenizde ise söylenecek bir şey bulamıyorum.Bu genç yaşınızda bunları başarmak büyük irade ve sevda
işidir.Sizi tebrik eder,bundan sonraki yaşantınızda daha büyük işleri başarmanızı dilerim.
Selamlar.

yener.T Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2011, 21:46   #782
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Teşekkürler Sevgili Serilaaa ve Kaktüssevdası.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2011, 23:30   #783
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 31-03-2010
Fatih'ciğim,
bu ne güzel bir karne böyle maşallah. dediğin gibi gerçektende çiçek açmış edasında karnen. Allah devamını getirsin çok iyi bir üniversitede görmek isterim seni.
Yarın ilk işim karneni kızıma göstermek olacak.

missmenas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2011, 08:05   #784
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Sevgili mismenas ın düşündüğünü bende düşündüm,akşam olsada oğlanlara bende bu güzel karneyi göstersem diye.Sevgili Fatih başarıların hep daim olsun istediğin üniversite yide böyle başarılı bir şekilde kazanıp bitirmen dileğiyle.

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2011, 12:15   #785
Ağaç Dostu

PlentyPlant's Avatar

Giriş Tarihi: 10-05-2009
Galeri: 21
Sayın Fatih! Sayfalarınızı her zaman zevkle gezdim. Genç yaşınıza rağmen titizliğiniz, sevginiz ve çalışkanlığınız etkiliydi bunda. Karnenizi de görünce "bu kısım da tamam" dedim. Gönülden kutluyorum.
Haddim olmayarak Sayın Tarhan ve Sayın Missmenas'a sizin sayfanızdan "lütfen yapmayın" demek isterim. Çocukluğunuzu hatırlayın, hatta bugününüzü düşünün lütfen. Kim, başkası ile kıyaslanarak başarısızlığının ve yetersizliğinin hatırlatılmasını ister? Bunun sizi rahatsız etmeyeceğine inanıyorsanız, çocuğunuza da yapabilirsiniz.

PlentyPlant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2011, 12:32   #786
Ağaç Dostu

nesli6's Avatar

Giriş Tarihi: 20-10-2010
Sayın Fatih, aslında sayfalarınızı inceledikten sonra bir yorum yapmak istiyordum ama karnenizi görünce dayanamadım notlarınız çok güzel tebrik ederim umarım başarılarınızın devamı gelir. Sayın plentyPlant ın da dediği gibi genç yaşta bitkilerle bukadar ilgili olmanız çok güzel

nesli6 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2011, 15:49   #787
Ağaç Dostu

aysahay's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih Mesajı Göster
Birazda karnede ki açan çiçeklerim diyeyim o zaman.Diğer yorumlar içinde çok teşekkürler....
Fatihciğim karnene hayranlıkla baktım. Gerçekten çiçek açtırmışsın. Seni canı gönülden tebrik ediyorum. Başarılarının devamını dilerim..

aysahay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2011, 16:17   #788
Ağaç Dostu

yeşillim's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2008
Galeri: 14
Sayın Fatih, Karneniz hayırlı olsun açıkcası şaşırmadım. Forumda takip ettiğim kadarıyla
karnenin de hakkını verirsiniz diye düşünüyorum. Başarılarılarınızın devamının gelmesi dileğimle.

yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2011, 16:27   #789
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Sevgili Missmenas,Hatice Tarhan,PlentyPlant,Nesli6,Aysahay ve Yeşillim,
yorumlarınız,iyi dilekleriniz için hepinize ayr ayrı teşekkürler...
Ben elimden geldiğince çiçeklerime zaman ayırıyorum.Umuyorum istediğim bölümü buradan kazanırım yoksa benim taşınmam sorunlu olur

Eski 26-01-2011, 16:33   #790
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Fatih Mesajı Göster
Yorumlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Hani bazen diyorlar ya hem hoby hem kariyer aynı anda olmuyor diye benim amacım ikisinide bir arada yapmak

Tekrardan yorumlarınız için çok teşekkürler.
Fatihcim harikasın, belirttiğin gibi hem hobilerine vakit ayırabilmiş hem de okulda kariyer yapmışsın.
Her ikisini de çok iyi yapıyorsun tebrik ederim.
Başarıların ve çiçeklerin bol olsun.
Duaların kabul olsun! istediğin yerde ve istediğin bölüme gitmen dileğiyle...

NazMurat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2011, 17:44   #791
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant Mesajı Göster
Sayın Fatih! Sayfalarınızı her zaman zevkle gezdim. Genç yaşınıza rağmen titizliğiniz, sevginiz ve çalışkanlığınız etkiliydi bunda. Karnenizi de görünce "bu kısım da tamam" dedim. Gönülden kutluyorum.
Haddim olmayarak Sayın Tarhan ve Sayın Missmenas'a sizin sayfanızdan "lütfen yapmayın" demek isterim. Çocukluğunuzu hatırlayın, hatta bugününüzü düşünün lütfen. Kim, başkası ile kıyaslanarak başarısızlığının ve yetersizliğinin hatırlatılmasını ister? Bunun sizi rahatsız etmeyeceğine inanıyorsanız, çocuğunuza da yapabilirsiniz.
Yanlış anlattım herhalde sayın PlentyPlant
Fatih facede arkadaşım çocuklarımla ağaçlara da faceye de bazen birlikte bakıyoruz ve ağaçlar dan birçok kişiyi tanıyor gibiler artık,Fatihte bunlardan biri kıyaslamak değil niyetim kesinlikle kıyaslamam zaten, çok şükür ikiside başarılı.....

Hatice Tarhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-01-2011, 18:13   #792
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi PlentyPlant Mesajı Göster
Sayın PlentyPlant,
yazmiş olduğunuz mesajı okudum ve üzüntümü dile getirmek istedim.
Kızım Fatih'in kaktüslerini be burda hoya sayfasını yakından takip eder aynı yaşlardalar. Kızımda kaktüs sevdalısıdır 02.12.1993 doğumlu ve Anadolu lisesi son sınıf öğrencisi. Ayrıca çokta başarılı bir öğrenci ilkokuldan beridir genelde Taktir alan bir öğrenci. Kızımında Sevineceğini düşünerekten yazdım ben mesajımı. Kızım aynı zamanda kalp hastası, Ben 2 mesleğimle evde oturan bir Anneyim kızımla yakından ilgilenebilmek için.
imkansızdır bizde, Kızımın Ruh ve beden sağlığını etkileyecek olaya asla müsade etmem.
Fatihle zaman zaman telefonlaşırım. Kızım benle hep alay eder Fatih'e söyle hoyaları için üzülmesin çürüttüm diye Annem'de benim kaktüslerimi çürütüyor de diye.
Çok ama çok üzüldüm bilinçsiz Anne imajı olarak algılanmasına mesajımın
Ayrıca biz tanıdığımız İnsanların başarılariylede gurur duymasını bilen kişileriz, Fatih'lede gerçekten genç yaşına rağmen çiçeklerle ilgilenmesi ve böyle bir başarılı karne getirmesi bizi Ailecek Sevindirir. Ki birde başarısız bir öğrenci bile olsa Kızım dünyanın sonu değildir azimle yine başarı sağlanır yeterki biz veli olarak bunun bilincinde olalım. Saygılarımla..

(24 yaşından sonra Türkçe okuyup yazmaya başladım Yazılarımda anlaşılmamak gibi problem varsa Özür dilerim bazen ifade güçlüğü çekebiliyorum başka bir lisanda düşünüp Türkçe yazıyorum)

Fatih'ciğim sendende Özür dilerim böyle bir konuya sayfanda cevap vermek zorunda kaldığım için.

Fatih beğendi.
Eski 27-01-2011, 19:39   #793
Ağaç Dostu

PlentyPlant's Avatar

Giriş Tarihi: 10-05-2009
Galeri: 21
Ben yanlış anladım galiba. Kimseyi yargılamadan ve "haddim olmadığını" belirterek (anlaşılan o ki, öyle zannederek) samimi, içten bir not düşmek istemiştim sadece.
Konu sapması nedeniyle Sayın Fatih'ten özür dileyerek çekiliyorum.

PlentyPlant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2011, 20:32   #794
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Özür dilemeye hiç gerek yok.Yanlış anlama sonucu olan küçük bir olay.İki tarafta birbirini anladığından ortada bir olay kalmadı.
Ben güzel yorumlarınız için sizlere tekrardan çok teşekkür ederim.

Eski 03-02-2011, 22:06   #795
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Bu fıstığım yeni.Vardı bundan ancak belki bunun rengi farklıdır diye aldım

Name:  030220112403.jpg
Views: 544
Size:  34.8 KB

Buda bana karne hediyesi veren kaktüslerimŞuan üzerinde üç tane daha var tomurcuk...

Name:  030220112400.jpg
Views: 570
Size:  55.6 KB

Name:  030220112402.jpg
Views: 539
Size:  42.5 KB

Bunlarda yeniler...

Name:  030220112398.jpg
Views: 537
Size:  64.2 KB

Name:  030220112399.jpg
Views: 536
Size:  46.7 KB

Eski 04-02-2011, 08:41   #796
Ağaç Dostu

kaktüssevdası's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2011
hayırlı olsun fatihcim yeni bebişlerin ) yaşı uzun, bol çiçekli olsunlar....

kaktüssevdası Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-02-2011, 11:31   #797
Ağaç Dostu

İllaki Fatih abimizi, göreceğiz diye tutturan Prenses adayları

Eklenen Resimler

yeşillim ve alperja beğendi.
Eski 17-02-2011, 14:36   #798
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Ablam ellerinin değdiği çiçek açıyormuş ben öyle duydum.Bakalım bu yaza belki bunların çiçeklerini paylaşırız.Çalışmalarımın içine fotoğrafları aktarıyorum şimdiden çok çok teşekkürler...

Eski 17-02-2011, 14:49   #799
Ağaç Dostu

Fatih'ciğim,
çelikleri ekerken bana çiçek vermediniz yeni sahiplerinize verin diyorum) Nihayetinde Sevgili Gülşen'e ektiğim bella çiçek sapı çıkarttı görmedinmi yoksa benim sayfama geçenlerde misafir gelmişti.
Umarım bunlarda öyle olur, beni çiçeksizde mutlu ediyorlar. Tembihli gidiyor Prensesler yeni sahiplerine çiçek açmazsanız sizi göndermem diyorum

Eski 19-02-2011, 05:57   #800
Ağaç Dostu

kedicik's Avatar

Giriş Tarihi: 08-01-2011
merhabalar bende çiçeklerinizi,çiçekler üzerindeki gelişim konusundaki ustalıgınızıı devamlı takip edenlerdenim.buradaki sihirli parmaklardan biride sizsiniz çiçekleriniz sizinle çok mutlu oluyorlarki bu denli büyüümek için heveslilerrr.bol çiçekli günler diliyorum.bol bol da resim paylaşırsanız seviniriz.

kedicik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2011, 21:42   #801
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Sevgili Kedicik yorumlarınız için çok teşekkürler.Sizin hoyalarda sağ salim elinize ulaşsınlar.Fotoğraf istemişsiniz sanki sözleşmişiz gibi bende fotoğraf ekleyecektim

yeşillim beğendi.
Eski 19-02-2011, 22:16   #802
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Hoya carnosa"hindu rope"

Gelişmeye başladı.Aslında sürgün uzatmıştı ama uykuya geçmişti.Şimdi yeni yapraklar belirginleşiyor.

Eklenen Resimler

alperja beğendi.
Eski 19-02-2011, 22:22   #803
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Hoya australis GPS 10045

Küçük saksıdan bir boy büyüğe terfi etti.Kökler gayet güzel.İlk defa geçen hafta hoyalar için olan özel gübreyi kullandım ve etkisi gerçektende çok büyük.

Eklenen Resimler

alperja beğendi.
Eski 19-02-2011, 22:23   #804
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Hoya carnosa variegata

Eklenen Resimler

alperja beğendi.
Eski 19-02-2011, 22:24   #805
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Diatomitte yetiştirdiğim hoya carnosalar.Uynışlar başladı sürügn uçları belirgin bir şekilde renklendi.

Eklenen Resimler

pamuktopu ve alperja beğendi.
Eski 19-02-2011, 22:35   #806
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Hatice ablacım tekrardan çok teşekkürler.Bellam çok güzel gelişiyor.Bu kış gününde çok güzel sürgünler veriyor.Bunada hoyalar için özel gübreden verdim.

Eklenen Resimler

pamuktopu ve alperja beğendi.
Eski 20-02-2011, 00:50   #807
Ağaç Dostu

Fatih' ciğim,
hepside çok güzeller sanki Kış uykusundan uyanmışlar gibi. Gübreye biraz geç başladın ama önemli değil, bitinceye kadar düzenli kullanırsan gelişmeleri çok bariz bir şekilde gözlemyebilirsin.
Çiçek büyütmeye çalışan varmı acaba şu anda. Gübre demişken aklıma geldi ben yarasa gübresi kullanmaya başladım.kendi hoyalarıma. Yarında bütün rezerveli hoyalara uygulayacağım. Bakalım gelişmeleri hep birlikte göreceğiz.

yeşillim beğendi.
Eski 20-02-2011, 07:21   #808
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Ablacığım evet haksılısın geç başladım ama inanıyorum etkisi çok büyük.Çiçek büyüten yok ancak şıpsevdi çiçeklernde kıpırdanmalar olmuştu bir ara sonra öylece kaldı tomurcukları ne döküldü nede açtı.Sanırım sürgün ve tomurcuk arasında kaldı

Yarasa gübresini duymamıştım.İyi gelir diye düşünüyorum.Ablacım deneme amaçlı önce bazılarında dene.Çünkü hem hoyalar için olanı kullanıyordun ya o nedenle şimdi iki gübre ağır gelir.Bu benim fikrim.Önce bir saksıda dene daha sonra da bir iki kez sulamalarını normal su ile yapıp topraktaki NPK nın az da olsa süzülmesini sağlamış olursun.Daha sonra da diğerlerinde kullan derim.Bu sadece benim fikrim.

Eski 20-02-2011, 09:13   #809
Ağaç Dostu

Fatih'ciğim,
Minik üretim saksılarına uyguladığım gübre blackjack idi. Sürgün verinceye kadar kullanılıyor. 1 haftadır normal su verdim, 1 defaya mahsus saksı başına 1tatlı kaşığı sulandırılmış yarasa gübresi ( pudra halinde ) kullanacağım.
Yani faydası var zararı yok diyebiliriz bitkiyi yakmıyor, ayrıca özelliklerinden 1 tanesi uygulanan saksıda bitki zararlılarını uzak tutuyormuş yani böcekleri ve sinekleri. Bu çok önemli benim için heryerde minik siyah sinekler uçuyor koyun ve keçi gübresinden kaynaklı. ilaç uygulamak istemiyorum.

Eski 20-02-2011, 09:27   #810
Ağaç Dostu

yeşillim's Avatar

Giriş Tarihi: 28-01-2008
Galeri: 14
Ben de meraktaydım hoyalarınız ne durumdalar diye.
404 numaralı mesajınızdaki yaprak dikkatimi çekti.
Ne kadar çok benekli öyle...

Bir de 405 deki bella alt yaprakları sararmış!!

yeşillim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025