![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni yerlerini alışmayı bekliyorlar.Umarım en yakın zamanda toparlanırlar. Kerrii'cim gelişiyor güzelce.İkinci sürgünde geldi.Umarım yakında sürgün uzamaya başlar.Etiketi olduğu halde bir etiket daha hazırlamışım farkında olmadan.Akıl bırakmadılar ki ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Ablacığım Carnosalarınki derin ve kalıcı olduğundan büyük.Çap 25 cm diye biliyorum.Kerri'viğimin saksısı kocaman çıkmış ama o kadar değil.oda derin ama saksı ağzı geniş ve birde fotoğrafın boyutunu değiştirince sanki kocaman bir saksı çıkmış.Aslında tam onlara göre.Ben çabuk toparlasınlar başaka bişey istemiyorum.Çiçeğinide canı ne zaman isterse açsın.O zaten bende çiçeğinden daha da değerli. Pub. "silver pink" ten aldığım daha doğrusu kurtardığım 4-5 yapraklı çelik vardı.İnşallah onu kurtarırım. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Fatih'cim bence menekşelerle , hoyaların ataları ortak :P Yani saksı büyüdükce kökleri çürüme ihtimali artıyor. Kökün ulaşamadığı dolayısıyla topraktaki suyu kullanamadığı yerler mantar gelişimine zemin hazırlıyor ve köklerin buluduğun saksı merkezini de kısa sürede etkiliyor. 8 ayda 2 kez saksı değiştiren biri olarak doğru gözlemlediğime inanıyorum. Kökler saksıyı tamamen sarmadıkca, saksı değiştirmemek lazım. Günü geldiğinde de bir boy büyük saksıya almak gerekiyor. Bir senelik hoya ve menekşe deneyimim bana bunları söylüyor ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Ablacım malesef kızını kaybettim Şaka şaka onuda annesinin kucağına ekledim![]() Ablam nede olsa buldum ve kaybetmekten korktuğum her çiçeğime kullandım.ama lacunosalarda bolcana kullandım. Bir tabir vardı ama unuttum ![]() |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toprak hafif olduğu için eski sürgünleri yatırarak dikmiştim.Köklendikçe ayırdım köklendikçe ayırdım.Toplam 5 ya da 6 kök var.Sağlıklı büyüsünler başkada birşey istemiyorum.Çok geçirgen toprak istedi onu da verdim artık benim isteklerime sıra gelecek mi göreceğiz. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Evet, çok güzel hazırlamışsın. Sonrasında besin takviyesi ile ışık pozisyonunu değiştirmeden ve serbest büyümeye bırakarak eylül-ekim ayına kadar gözlem yapmanı öneririm. Bu gidişle Hoya Lacunosa'nın birinci üreticisi sen olacaksın ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim abiciğim.Ne olur ne olmaz gibisinden 2-3 tane çelikleme yapmıştım.Onlarda gayet sağlıklı.Hatta yanlışlıkla kırılan sürgün bile hala köklenmiş durumda ve uzaması sürüyor.En hızlı büyüyen bir tür diyebilirim lacunosa için.Gerçekten carnosalardan hızlı ![]() |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Büyük Lacunosamda ki gelişeler: ![]() Bunlarda söz verdiğim arkadşalrımın çelikleri bu yılki çelik dönemi bitti.Artık bitkimin gelişmesi için çok zor durumda kalmadıkça çelik almayı düşünmüyorum. İlknur abla: ![]() Faruk abi: ![]() Maki ablam ve bana ait diğer çelik: ![]() |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Teşekkürler... Herşey paylaştıkça çoğalır diye boşuna dememişler değil mi? ![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-04-2010
|
eline sağlık fatihcim...çok sağlıklı görünüyorlar...sende güler hanım gibi yeşil parmaklısın galiba ne yapsn güzel oluyor...sevgilerimle... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|