![]() |
Sihirli bir el değmiş sanki buraya, silinmiş mesajlar:p:p
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
Alıntı:
Oğlanın gelişi nasıl da belli olmuş:D:D
|
Alıntı:
5 Eklenti(ler)
Sn. Lonicera;
Kargomu aldım. Kaç yıldır beklememe değmiş. Öyle bir kargo göndermişsiniz ki yeni bahçe sahibi olmuş gibi oldum. Hafta içi işlerim dolayısı ile resimleri ancak şimdi yüklüyorum. Teşekkür ederim. Eklenti 687263 Eklenti 687264 Eklenti 687265 Eklenti 687266 Eklenti 687267 |
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Eklenti 687278
Eklenti 687279 Eklenti 687280 Bitkileri aldıktan sonra ilk işim birer birer çıkarıp internetten ne olduklarına bakıyordum. Çok hoş bir koku geldi. Çiçek de görünmüyor derken elimin altındaki bitkiler arasında minik minik çiçekleri gördüm. Sanırım gece yoğun kokuyor. O küçücük çiçeklerden bu kadar koku geliyorsa büyük halini hayal edebiliyorum. Eklenti 687281 Eklenti 687282 |
4 Eklenti(ler)
|
Sayin @Muda; defineyi bulmussunuz. Biran evvel cogaltip benim gibi kisilerle paylasmanizi umit ediyoruz :)
Sevincinize ortak oldugumuzu bilmenizi isterim |
Sn muda, bitkilerinizi iyi günlerde sevdiklerinizle beraber büyütün. İnşallah çiçeklerini de görüp meyvelerini yemek nasip olur.
Sizden sonra dün de iki arkadaşa daha kargolarını gönderip hayırlısıyla kazasız belasız bu yılki fide paylaşımını noktalamış olduk. Artık seneye ya nasip...:cool: |
Sn. Muda, yeni bahçeniz hayırlı olsun :). Karakafes'inize de kavuşmuşsunuz. Bu da tutmazsa kökü bizde. Haber edin yeter. Sn. Lonicera'nın da emeğine sağlık.
|
Sayın Lonicera merhaba. Size bir şey sormak istiyorum. Sizde mevcut olan parfüm kutusu bitkisinin latince ismi "Ylang ylang (Parfüm ağacı)" mı?
|
Alıntı:
Parfüm kutusu (sarcococco) Parfüm ağacı (ylang ylang) bizim özellikle istediğimiz alt türü de "cananga odorota" Yani aynı bitkiler değil. Keşke ylang ylang da bu kadar kolay erişilebilir olsa:D |
Bu soruya cevap vereceginizi tahmin etmistim :) cunku o konuda epey mesajinizi gordum. Bende ylang ylang tohumu cimlendirmeye aldim. Kac ay surecek bakalim. Bu bitkinin fidani (sarcococco) sanirim satiliyor ve ucuz
|
Tohumu nereden aldınız? Çimlendirmek için ne tür işlem yaptığınızı "ylang ylang" başlığında anlatmanızı rica edebilir miyim?
|
1 Eklenti(ler)
Dışarıda yağmur, hava Aralık ayındaymışız gibi buz kesti resmen. Gerçi yarından itibaren ısı yeniden yükselecekmiş ama inşallah gece don yapıp açmış erik ve badem çiçeklerini dumura uğratmaz.
Reuben böğürtlen ne güzel bir bitki, her sene şaşkına çeviriyor insanı. Geçen yıl tohumdan ilk senesinde çiçeklenmesi şaşırtmıştı. Bu yıl da daha ne diğer böğürtlenler ne de ahududular uyanmadan bizimki çiçek tomurcuğu yapmış bir sürü. Nasipse önümüzdeki sene tohumlarını paylaşım etkinliğine koyup pek çok kişiyle tanıştırmak, buluşturmak istiyorum. Geçen yıl ve bu yıl fidanını gönderdiğim arkadaşlar da bu bitkinin tohumuna bir omuz atarlarsa tadından yenmez...:p |
1 Eklenti(ler)
Avluda üç hazinem var. Biri ve en kıymetlisi karakafes otum. İkincisi leaf mould dedikleri yaprak çürüntüsü. Üçuncüsü de kompost.
Aşağıdaki yaprak çürüntüsü toplam altı çuvaldı ilk başta. Şimdi bir çuval anca geliyor. Tam çürüme için iki ay daha zaman ister en azından. O zaman da yarım çuvala iner. O yüzden çok kıymetli.:eek: |
4 Eklenti(ler)
Şimdi de saksılardan görüntüler( sn selma 321 , belki bunlar şimdilik idare eder ;))
Resimleri yine cepheden almamışım , alışkanlık işte. (Kardeşim kızmadın inşallah :rolleyes:) Karakefes otu burada da uyandı. Eklenti 687667 Kalıcı ıspanak da yeni sürgünde. Eklenti 687668 Sümbül mis kokusuyla. Eklenti 687669 Beyaz muskari de iri kafasını taşıyamayıp yan yatanlardan. Eklenti 687670 |
4 Eklenti(ler)
Devam,
Bahar dalı Eklenti 687673 Nergis açmak üzre Eklenti 687674 Kokulu katmerli şebboy Eklenti 687675 Parfüm çalısı mis kokusuyla Eklenti 687676 |
4 Eklenti(ler)
Sn dongyul' den kırmızı saplı kale..
Eklenti 687678 Yeni köklendirmeye aldığim onümüzdeki sezon yeni sahiplerine kavuşacak brugmansialar Eklenti 687679 Tohumunu 15 gün önce ektiğim acı kıl biberler Eklenti 687680 İzmir yasemini tohum vermiş.. Eklenti 687681 |
Gözümüz bu senede bayram edecek anlaşılan... Teşekkürler sayın Lonicera, kırmadınız... Bitkilerinizin keyfini sağlıkla ve mutlulukla çıkartın inşallah..
Aklıma gelmişken sorayım:p..... Benim sarcococca m yaprak döküyor, neden olabilir acaba. Teşekkürler. |
Alıntı:
Sarcococca dış mekan bitkisi, sizinki içeride mi bilmiyorum. Bendekiler dışarıda ve her dem yeşil. Dökülenler eski yapraklar olabilir, bu normal. Ama yeni sürgün yapraklar da dökülüyorsa sulamada, havalanmada, ışıkta vb. problem olabilir. Drenajı da iyi ise bir sorun olmaz. Mümkünse mutlaka dış mekanda dursun.. |
Alıntı:
Sayın Lonicera; sizin bahçede olmayan bitki varmı çok merak ediyorum :) Maşallah hemen hemen herşeyi yetiştiriyorsunuz. |
Alıntı:
|
Bu bitkiyi soran arkadaş vardı. Netten bir adres buldum. Tohum olarak gönderiyorlar. 6.44$ kargo ücreti var...
https://www.plant-world-seeds.com/st...seed_item/3834 + Benim aldığım tohumlarda o bitkinin tohumu gözüküyor. "Cananga odorata, Ylang-Ylang Tree, container or indoor plant flower bonsai" olarak yazıyor. İnşallah çimlenirde birilerine faydamız dokunur. |
Sayin Lonicera; bahcenizden haberleri bekliyoruz. Epeydir bir sey goremedik merak ediyoruz. Saygilar
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025