agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Lonicera / Bahçe (avlu) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/40666.htm)

Sûz-i Dilârâ 10-02-2018 17:58

Günler çuvala girmedi ya:D Allah sağlık versin yeter ki, bir sonraki sezonun suyu çıkmadı daha:D

Lonicera 10-02-2018 19:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1530840)
Günler çuvala girmedi ya:D Allah sağlık versin yeter ki, bir sonraki sezonun suyu çıkmadı daha:D

O zaman bu yumrulara gözüm gibi bakayım, ne olur ne olmaz.(Meksika da hem yumrularının hem yaprak ve dallarının da gıda olarak tüketildiği yazıyordu bir yerlerde de o yüzden:D:D)

Sûz-i Dilârâ 11-02-2018 09:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1530843)
...(Meksika da hem yumrularının hem yaprak ve dallarının da gıda olarak tüketildiği yazıyordu bir yerlerde de o yüzden:D:D)

Kesin gelecek gözüyle beklemeyim o zaman kutudan çıkarsa sürpriz olur, hem sana da bir açık kapı bırakmış olalım, arada bir iki tanesini söküp götürebilirsin, bakıp bakıp yutkunmaktansa:D:D

Lonicera 11-02-2018 11:09

5 Eklenti(ler)
Bugün de hiç ara vermeden yağan yağmur yüzünden hiç bir şey yapamadık. O kadar çok iş var ki bekleyen. İlk öncelik 3 asmanın budanmasında. Bu üç asma da yerden iki balkona kadar yükselen biri de demir profillerle desteklenen kocaman asmalar. Daha sonra çok az miktardaki bahçe toprağı bellenecek. Ben de hırsımı marullardan çıkardım. Ne yapayım kızgın olduğumda boğaz yollarım daha da açılıyor galiba:D:D:D

Bunlar sn telato' dan etkinlikte gelen canavar marullar. Biraz acımsı tadı sevdiğimiz için tam bize göre. Kokusu için aynı şeyleri söyleyemem ama, biraz nahoş.

Eklenti 666050
Eklenti 666051

Sn birnefestoprak' tan gelen benim de geçen yılki etkinlikte paylaştığım beyaz belçika endive. Yapraklarını alttan kopara kopara dımdızlak kaldı. Tohuma bırakacağız.

Eklenti 666052

Nefis tadıyla her daim favorimiz kuzu ıspanaklar. Bir kaç kök tohumluk ayıracağız mecburen.

Eklenti 666053
Her yıl böğürtlenlerde uyguladığım bu yıl da sırf meraktan ahududularda da denediğim uç daldırmasıyla yeni oluşan yavru filizler....:p

Eklenti 666054

Lonicera 15-02-2018 14:51

3 Eklenti(ler)
İzmir bu yıl yağmura erken doydu gibi. Bitkiler uyanmadan dünya yağmur yağdı, bugün de geceden beri devam ediyor. Dün yağmur arasında gelen dolu yaklaşık 7 dakika kadar sürdü. Pek çok erik çiçekleri dumura uğramış durumda. Bir çok bitkinin uyanmamış olması da işin iyi yanı. Bizimkisi hobi amaçlı üç beş bitki ama geçimini tarımdan sağlayanın işi gerçekten çok zor.

Eklenti 666307

Eklenti 666308

Şiddetli doludan yaprakları sayesinde kendini kurtaran 3-5 adet kış hanımeli meyvesinden biri...

dongyul 15-02-2018 18:47

Sayın Lonicera; Telato'nun canavar marulları aslında yaprakları yenen cins değil. Çinli arkadaşımdan öğrendiğime göre onların gövdelerini tüketiyorlarmış sote tarzında ^^

Lonicera 16-02-2018 03:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1531283)
Sayın Lonicera; Telato'nun canavar marulları aslında yaprakları yenen cins değil. Çinli arkadaşımdan öğrendiğime göre onların gövdelerini tüketiyorlarmış sote tarzında ^^

Belki biz endiveyi de taze tüketmeye çok alışkın olduğumuz için garipsemedik acılığını. Hatta kokusu hariç tazeliği, çıtırlığı endivenin aynısı diyebiliriz. Tabii bu durumda egeli oluşumuzun da katkısı yok değil hani. Ot deyince akan sular durur, ot olarak ne bulursak yeriz tabiri caizse:)))

Vermediniz ki bir sote tarifi, deneyelim:)))

İSAK 16-02-2018 07:03

Sayın Lonicera, bahçenizin çeşitliliği ve güzelliği karşısında hayran kalmamak mümkün değil. Ellerinize gönlünüze sağlık, bizlere göz zevki yaşattığınız için teşekkürler. Sizlere kolaylıklar diliyorum. Sağlıcakla kalın.

Lonicera 16-02-2018 10:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İSAK (Mesaj 1531348)
Sayın Lonicera, bahçenizin çeşitliliği ve güzelliği karşısında hayran kalmamak mümkün değil. Ellerinize gönlünüze sağlık, bizlere göz zevki yaşattığınız için teşekkürler. Sizlere kolaylıklar diliyorum. Sağlıcakla kalın.

Sn İSAK, bizim avlu diğer arkadaşlarımızın bahçesi yanında ne ki. Elimizden geldiğince saksı bahçeciliği yapmaya çalışıyoruz işte. Güzel temennileriniz için teşekkür ederim, size de kolay gelsin.

Selma_321 18-02-2018 07:39

Sayın Lonicera, size bir sorum olacaktı.. Bahçenizdeki kokulu bitkileri bir karşılaştırma yaparsanız(birazda nazsız olanlar) en güzel bitki hangisi.
En çok kıyasını merak ettiğimde parfüm kutusu ve hanımeli.

Lonicera 18-02-2018 11:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1531615)
Sayın Lonicera, size bir sorum olacaktı.. Bahçenizdeki kokulu bitkileri bir karşılaştırma yaparsanız(birazda nazsız olanlar) en güzel bitki hangisi.
En çok kıyasını merak ettiğimde parfüm kutusu ve hanımeli.

Değerlendirme tamamen bana göre olur ama bilginiz olsun. Örneğin parfüm çalısı(melissa) bitkisi süper kokulu bir bitki ama içinde benim de dahil olduğum pek çok kişi tarafından da mide bulandıracak kadar ağır bir kokuya sahip.

Bana göre en nefis koku sıralaması şöyle( kendi bahçemdeki bitkiler için)
Belki şansımız yaver giderse 2 bitki daha sıraya girecek(ylang ylang ve kış tatlısı)

--- Gardenya
--- Murraya
--- quisqualis indica
--- Madagaskar yasemin
--- Osmanthus
--- Parfüm kutusu
--- Kış hanımelisi
--- Yıldız yasemin
--- İzmir yasemini
--- Nergis
--- Sümbül
--- Hanımeli
--- Filbahri
--- Melek borazanı(sarı)
--- Kuşburnu

Sûz-i Dilârâ 18-02-2018 12:14

Ben ylang ylang kokusunu attardan aldığım şişeden kokladım. Parfümlerden bildiğim bir koku, ağırlıklı olarak erkek parfümlerinde kullanılıyormuş :( yani daha odunsu :)

Selma_321 18-02-2018 12:45

Çok teşekkür ederim sayın Lonicera.. Parfüm kutusu bende aldım gelen bitki sapsarı,bakalım yaşarsa artık.. Gardenyam var tomurcuğu aylardır var ama açmıyor. Fena kızıyorum.Saydığınız türlerden edinmeye çalışacağım.
Bu arada unutmuşum, umarım ylang ylang ve kış tatlısı çiçeklerinizde tutup, mutlu eder sizi.

nanemolla 18-02-2018 13:29

Sn lonicera mesaj olarak sadece e posta adresiniz varmış.uygun bir zamanınızda bir bakarmısınız bitki konusunda bir şey danışmıştım size.

Lonicera 18-02-2018 16:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nanemolla (Mesaj 1531662)
Sn lonicera mesaj olarak sadece e posta adresiniz varmış.uygun bir zamanınızda bir bakarmısınız bitki konusunda bir şey danışmıştım size.

Sn nanemolla, e-posta adresimi kontrol ettim ama herhangi bir mesajınızı göremedim.

Lonicera 18-02-2018 16:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1531645)
Ben ylang ylang kokusunu attardan aldığım şişeden kokladım. Parfümlerden bildiğim bir koku, ağırlıklı olarak erkek parfümlerinde kullanılıyormuş :( yani daha odunsu :)

Yani tohum sürpriz yapıp da çimlenirse seni pas geçebiliriz mi demek bu odunumsu koku:))))

nanemolla 18-02-2018 17:06

Hım.gonderebildigimi düşünüyordum ama becerememişim demekki.sayfanızı işgal etmemek ve kolaya kaçma mantığıyla oraya yazmıştım.neyse bitkinin başlığında sorarım artık.;)
Kolay gelsin.

Selma_321 18-02-2018 18:21

Sayın Lonicera merak ettim ylang ylang ve kış tatlısı tohumunu hangi siteden aldınız.

Lonicera 19-02-2018 04:48

Her iki tohumu da firmadan değil bir arkadaşımdan aldım.

Sûz-i Dilârâ 19-02-2018 08:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1531690)
Yani tohum sürpriz yapıp da çimlenirse seni pas geçebiliriz mi demek bu odunumsu koku:))))

:D Yeter ki çimlensinler kimde kaldığı önemli değil, ömrümü yediler:D

Sûz-i Dilârâ 19-02-2018 08:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1531698)
Sayın Lonicera merak ettim ylang ylang ve kış tatlısı tohumunu hangi siteden aldınız.

Ylang ylang tohumunu zengarden ve gittigidiyor satıyor. Zengarden'dan defalarca aldığım halde çimlenmedi, şimdi şansımı gittigidiyordan aldığım tohumlarda kullanıyorum. ;)

Lonicera 22-02-2018 12:38

3 Eklenti(ler)
Dün geceden beri devam eden yağmur sabah dindi. Azıcık da güneş yüzünü gösterince içerideki begonvilleri dışarı çıkardım. Biraz budama yapıp artıklardan çelik aldım. Hadi gardenyaya da el atayım derken bazı arkadaşlara gönderemediğim tayberry ' yi de çelikledim. 2 adet anaç kalmış elimde, bir şekilde çoğaltmam lazım. Gözler uyanmadan çelik alınırsa köklenme yüzdesi iyi oluyor.

Eklenti 666778

Eklenti 666779

Lonicera 22-02-2018 12:41

2 Eklenti(ler)
Parfüm çalısı son açışını da yapıp etrafı parfüme boğdu. Bundan sonrası meyve tutumu olacak nasipse.

Eklenti 666781

Çin lahanası geçen hafta tomurcuklanmıştı, açmış:))

Eklenti 666782

dongyul 22-02-2018 21:04

Merhaba Sayın Lonicera; size mesaj göndermeye çalıştım ama başaramadım buradan yazmak durumunda kaldım... Size sorum şeker pancarı tohumlarını ne zaman ekmeliyim sizce? ve nasıl bir ortama fidelemeliyim?

Lonicera 23-02-2018 05:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dongyul (Mesaj 1532417)
Merhaba Sayın Lonicera; size mesaj göndermeye çalıştım ama başaramadım buradan yazmak durumunda kaldım... Size sorum şeker pancarı tohumlarını ne zaman ekmeliyim sizce? ve nasıl bir ortama fidelemeliyim?

Sn dongyul, ben şeker pancarını değil ama şeker kamışı tohumlarını havalar ısınmadan ekmiyorum:))) Soğuğa oldukça hassas bir bitki. Nisan ayını bekleyin derim ama belli olmaz, belki Mart ayı da çok sıcak olabilir. Fide yapmaya hiç gerek duymadan direkt yerlerine ekebilirsiniz.

Ama ihtiyatlı olayım diyorsanız 5/10 adet tohumu 2 şer adet olmak üzre viyollere ekip oradan gerçek yerine aktarın dilerseniz.

dongyul 23-02-2018 06:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1532437)
Sn dongyul, ben şeker pancarını değil ama şeker kamışı tohumlarını havalar ısınmadan ekmiyorum:))) Soğuğa oldukça hassas bir bitki. Nisan ayını bekleyin derim ama belli olmaz, belki Mart ayı da çok sıcak olabilir. Fide yapmaya hiç gerek duymadan direkt yerlerine ekebilirsiniz.

Ama ihtiyatlı olayım diyorsanız 5/10 adet tohumu 2 şer adet olmak üzre viyollere ekip oradan gerçek yerine aktarın dilerseniz.

Çok teşekkür ederim şeker pancarı nerden çıktıysa :D sanırım otomatik klavye kurbanı olmuşum. Çok teşekkür ederim bilgi için ^_^

nanemolla 23-02-2018 06:59

Sn lonicera bende birşey danışayım.benim şimdilik süs bitkilerim var saksılarda.Siz bu havalı gübre sıvısını hazırladığınızda kaça kaç oranında veriyorsunuz bitkilerinize?
Ve kaç dolu kaç boş şeklinde yıl boyu devam ediyorsunuz acaba?
Eğer bitkiden bitkiye değişir derseniz o zaman genel anlamda saksı süs bitkileri için ayda bir yeterli olurmu bitkilere?

Lonicera 23-02-2018 11:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nanemolla (Mesaj 1532443)
Sn lonicera bende birşey danışayım.benim şimdilik süs bitkilerim var saksılarda.Siz bu havalı gübre sıvısını hazırladığınızda kaça kaç oranında veriyorsunuz bitkilerinize?
Ve kaç dolu kaç boş şeklinde yıl boyu devam ediyorsunuz acaba?
Eğer bitkiden bitkiye değişir derseniz o zaman genel anlamda saksı süs bitkileri için ayda bir yeterli olurmu bitkilere?

Havalı gübre sıvısı derken?

nanemolla 23-02-2018 12:52

İrfan çayından bahsediyorum hava verilerek yapılıyor ya.

Lonicera 23-02-2018 12:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nanemolla (Mesaj 1532477)
İrfan çayından bahsediyorum hava verilerek yapılıyor ya.

Benim yaptığım comfrey(karakafes otu) çayı. Elde ettiğim sıvıyı süs bitkilerinde ve sebzelerde kullanıyorum. Temmuz ayı sıcakların kadar 3 sulamada bir kere(2 boş bir dolu) daha sonra 6/7 sulamada bir kere. Çayı da; 1 ölçü çay 5 ölçü su olacak şekilde seyreltip veriyorum. Elimde çok fazla miktarda çay olursa bu oran 1' ölçü çay 3 ölçü su olabiliyor.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025