![]() |
2 Eklenti(ler)
Çinlahanası
Eklenti 664090 Kamkat ( karakafes gübrelemesi sonucu soldaki iri meyveler oluştu. Lezzette bir fark yok şimdilik) |
2 Eklenti(ler)
Sarı brugmansia, tohum bağlamış.
|
1 Eklenti(ler)
Rastgele turp otu ve ısırgan tohumunu serptiğim yerde boşluk kalmamış. 2 haftaya kadar toplarız.
|
Kocaman bir Masaalllaaahh diyelim başkada denecek birşey yok zaten:p
|
Marul ve Çin lahanalarını seyreltmezseniz uzamaya başlarlar, o yüzden acil olarak ayırın.
|
Alıntı:
|
Sn lonicera merhaba.Size birşey danışmak istiyorum.Ben yeni dünya fidesi almak istiyorum ama meyve veren yaşta olmasını istiyorum.iki sera aradım biri boyu ve gelişmesi diğeri yaşı önemli diyor ilk meyve verme zamanı olarak.
Bir de ben öyle bir fide bulsam bile sağlıklı olduğunu nasıl anlarım.Yapraklarına gövdeye bakarım ama kök çürüklügü,nametod,kök uru...vs onları nasıl anlarım bilemiyorum. Birde böğürtlen fidesi almak istiyorum ama burdaki seralarda satan kişiler cinsini bilmiyorlar.sadece dikenli ,dikensiz ve iri diye tabirler kullaniyorlar.Hadi onunda internetten istediğim cinsini alabileceğimi varsayalım peki lezzet konusunda ne yapacağım.sizden cinsi hakkında yardım istiyorum.karaka lezzetli denmiş ama ya bulamazsam altarnatif olarak ne olabilir.sulu ve aroması,verimi,dayanıklılığı,iriligi.. hepsi birinde ve yaikisinde toplanmış cinsleri varmı acaba.kafam karışık doğru düzgün sorabildimmi onuda bilmiyorum şimdi.:confused: |
Sn nanemolla, sormuş olduğunuz her iki soruyu da bence ilgili başlıklarında sorarsanız konuyla ilgili tecrübeli ve uzman arkadaşlar da yardımcı olacaklardır. Lezzet neyse de , hastalık konuları çok daha hassas bir konu.
Böğürtlen için yine ilgili sayfasında lezzet konusunda benim de dahil pek çok arkadaşımızın paylaşımları var. Damak tadı kişiden kişiye farklılık göstereceği için benim beğendiklerim size daha farklı gelebilecektir. Ama illa bir öneri istiyorsanız(sadece lezzet ölçüsünde) karakablack, tayberry ve boysenberry' i öneririm. Ayrıca her bitkide olduğu gibi genetik özellikleri dışında yetiştirme koşulları da lezzet ve fiziksel özelliklerini birebir etkileyen faktörlerin başında geliyor. O yüzden herkese uygun bir reçete verebilmek mümkün değil anlayacağınız. |
Kusura bakmayın lütfen.Aslında bir hafta kadar önce ikisininde başlıklarını baştan sona okumuştum neredeyse ama simdi unuttum.tekrar baştanmı okusam derken aklıma sizin hem meyvelerle hemde saksıda yetiştirmekle ilgili deneyimli olduğunuz aklıma geldi.Bir de bu meyvelerden siz de yetistirince hiç degilse fikir edinirim demiştim.Çünkü eğer mümkünse bu fidanları çok boyunu uzatmadan saksıda eğer mümkün degilse birini ve ya ikisini site bahçesinin bir köşesine dikerim diye düşündüm.İlgili başlıklarda yazmam daha mantıklı diye bende düşündüm ama dün biraz moralim bozuktu ve böyle durumlarda insan birşeyleri konuşurken tanıdık birileriyle fikirleşmeyi tercih ettiği gibi sanırım bende buralarda yeni olduğum için daha önce yazıştıgım kişileri tercih etmiştim.Söylediklerinizde haklısınız.
Kolay gelsin,sağlıcakla kalın. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sn h_dogan' ın uyarısıyla çin lahanasında seyreltme yaptık. Boy uzaması durdu ama bu sefer çiçeğe yöneldi. Artık iki kök tohum için bırakıp gerisini salata için söktüm.
|
2 Eklenti(ler)
Reuben böğürtlen şaşırtmaya devam ediyor. Her şeyiyle sürekli meyve vermeye programlanmış sanki. Fırsatını bulmaya görsün hemen çiçeğe yöneliyor. Bu yıl bundan eşe dosta da epey üretmeyi düşünüyorum.
|
2 Eklenti(ler)
Yaklaşık yarım metrekarelik çok killi toprağa 5 adet ektiğim yer elması hasadını yaptık. 8,5 kilo ürün çıktı. En küçükleri tohumluk bırakıp biraz kendimize ayırıp konu komşuya verdik.
Karakafes otu çayı ile beslendi sadece. Bazıları bir el büyüklüğünde çıktı, hep söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim bu karakafes bitkisi her bahçede olmalı arkadaş:))) |
1 Eklenti(ler)
Son olarak bahçenin ve boş saksıların kenarlarına ektiğimiz turp otlarının hasadını yaptık. Bir leğen ot yaptık iyi mi:p:p
|
Turp otları ne şekilde tüketiliyor, çiğ mi yemek mi oluyor?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alıntı:
Bölgemizde ilk görev yaptığım yerde teyzenin biri baktım bir kucak ot getirmiş. 'Teyze bu ne' derken öğrendik ve çok hoşumuza gitti. Bunu öğrenen bütün teyzeler zamanı gelince dağda bayırda ne kadar turpotu varsa getirir oldular. Eşimle bıktık artık, haftanın üç günü turpotu mu yenir. ;) |
Alıntı:
|
Baş yapan (Napa tipi lahana olarak da geçer) lahanaysa, baş yapmayan bitkilerden tohum almanızı tavsiye etmem.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Tadı fena değil, yaprak olarak tek tük tüketeceğimiz için baş yapmaması pek sorun olmayacak bizim için. Tere ya da roka gibi ekip tüketiriz herhalde. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu sabah ta Mersin' den sevgili kardeşimin(Sûz-i Dilârâ) benim için hazırladığı kargoyu aldım. İçindekiler koca bir leğeni doldurdu. Balkonu boşaltmış resmen. Yavru olarak üretmesini istediğim bazı bitkilerin hem yavrularını hem anaçlarını söküp söküp paketlemiş.:eek:
Pek çoğunu biliyorum ama bilmediğim bitkiler de var. İki anaç hoya ve yanında yavrular, en az 2 yaşında selluka, değişik renklerde bir sürü köklendirilmiş menekşeler. Gloxinya, yavruları yetmemiş anaçlarını da koymuş. Karışık renklerde allium soğanları. Pembe sümbülteberler... Bir sürü maviş fidesi. İsimlerini bilemediğim sukulentler, kaktüs, tohumlar....Enginar çanağına benzeyen çiçek yumruları.. Ellerine emeklerine sağlık ; gönlü, eli bol güzel insan. Eklenti 665883 (Bu arada kargo paketine de imza atar gibi koyduğun uyarı yazısı da gözümüzden kaçmadı ):p Eklenti 665884 |
O bir Suz-i Dilara.Ellerinize sağlık.Siz de güle güle büyütün Lonicera.
|
Güle güle büyütün sevgili Lonicera, gönderenin de ellerine emeklerine sağlık.
|
Hepsini güle güle büyüt değerli ağabeyim. ;) Senin iksirlerinle hepsinden güzel sonuçlar alacağından eminim. :D
Adını bilmediğin kaktüs cereus peruvanis sukulentlerin olduğu şişede de bir tane yavrusu var. Televizyon, bilgisayar gibi cihazların olduğu yerde bakarsan faydasını çok göreceksiniz ailecek. Baş ağrısı, uyuşukluk vs. gibi ortamdaki elektro manyetikten kaynaklanan sıkıntılara çok iyi geliyor. Ben tecrübe ettim çok da faydasını görüyorum. Kesinlikle herkese de tavsiye ederim. Gloksinyaları hemen dikmen gerekiyor biliyorsun artık uyanıp aşağıda kök oluşturmaya başlamaları lazım. Bu arada sayın TCM duymasın ama şu turp otundan öyle bahsettin ki biz de yarın komşularla ebegümeci toplamaya çıkacağız. :D |
Sevgili akçabardak ve sevgihoca, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
|
Sevgili Sûz-i Dilârâ kardeşim, her şey için teşekkür ederim tekrardan. Kargoyu aldıktan sonra 1 saat içinde tohumlar hariç diğerlerinin tamamını saksıladım. Bir sorum olacak, gelen ceylan çelikleri tek renk mi yoksa farklı farklı mı?
|
Alıntı:
Son iki renkten ya ikisi de vardır ya da birinden biri. Çelik dört taneyse bu renklerin hepsi vardır. Biraz karışık oldu ama:cool: |
1 Eklenti(ler)
Neredeyse 10 gündür saksıları değiştirip gübre, harç hazırlama vb. işlerle uğraşıyordum. Bugün yağmur yağınca biraz ara vereyim dedim.
Sevgili Mücevherçalısı' nın tohum paylaşım etkinliğinde dağıtımını yaptığı aşk mercanı sarmaşığı' nın saksısını da büyüteyim dedim. Saksıyı boşalttığımda diptenteki yumruları görünce epey şaşırdım. Toplam 21 adet yumru oluşmuş. Kendine has hoş bir kokusu var. Koku deyince aklıma Sûz-i Dilârâ geldi. Keşke 1 ay önce saksı değişimi yapsaymışım da....:D:D:D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025