agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Lonicera / Bahçe (avlu) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/40666.htm)

Lonicera 28-07-2017 13:46

3 Eklenti(ler)
Begonvillerimiz de renk cümbüşü oluşturdu. Kiristal cinsi soğuklarda dayanamamış, seneye yerine yenisini alıp koymalı.

Lonicera 28-07-2017 13:49

2 Eklenti(ler)
Kumkuat hem tutan meyvelerini büyütüyor, hem de çiçeklenmeye devam ediyor. Belki resimler tekrar oluyor ama suskun bir forum olmasındansa tekrara düşmeyi tercih ediyorum ne yapayım.:)))

Lonicera 28-07-2017 13:52

1 Eklenti(ler)
Oya ağacı çiçeği saksıda da olsa performanslı bir bitki. Kaç yıldır bende, iyice dallanıp budaklandı. Sezon sonu çok derin bir budama yapma niyetim var.

Lonicera 28-07-2017 13:57

1 Eklenti(ler)
Etkinlikte edindiğimizden beri ( Sn sigacik paylaşmıştı) vazgeçemediğimiz biber oldu çeşme biberi. Pek çok çeşit denedik ama böylesine şimdiye kadar hiç rastlamadık. Komşulara fideleyip verdim sonuç aynı. Tam not aldı herkesten.

Lonicera 28-07-2017 13:59

1 Eklenti(ler)
Süs narımız bu yıl 7 meyvesiyle göz doldurdu. Gerçi saksısını büyütsek daha çok meyve yapardı ama küçük saksıyla daha sevimli duruyor.

Lonicera 28-07-2017 14:01

1 Eklenti(ler)
11 kök sakız enginarın hepsi uykuya geçti çoktan. Bir bu uyanık çıktı içlerinden:)))Nereden su aldığını arayıp bulmamız lazım. Seneye enginar yapmazsa o zaman görüşeceğiz kendisiyle.

Lonicera 28-07-2017 14:03

1 Eklenti(ler)
Biz istediğimiz kadar tohuma bırakmayıp havalansın, daha gelişsin diye sert budayalım. O bildiğini okuyor. Kaşla göz arasında bir baklayı olgunlaştırmış bile. Pandora yasemin...

akçabardak 28-07-2017 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1514378)
Biz istediğimiz kadar tohuma bırakmayıp havalansın, daha gelişsin diye sert budayalım. O bildiğini okuyor. Kaşla göz arasında bir baklayı olgunlaştırmış bile. Pandora yasemin...

Eee onlarında kendilerine göre özgürlükleri var, bırakın özgürlüklerini doyasıya yaşasınlar :D :D

Lonicera 28-07-2017 17:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1514391)
Eee onlarında kendilerine göre özgürlükleri var, bırakın özgürlüklerini doyasıya yaşasınlar :D :D

Pembe ezan ve çarkıfelek çiçeğinin her tarafa yayılmasından sonra bu düşüncenize imtinayla yaklaşırım. Ama garibim pandora için haklısınız:))

Lonicera 04-08-2017 13:41

1 Eklenti(ler)
Sellukamızın ilk çiçeği enfes kokusu ile kendini nihayet gösterdi. Bu yıl tohum alabilir miyiz bilemiyorum.

Bu sezon gerek doğal gerekse zorlama ile tohum elde etme konusunda oldukça başarısız bir sezon geçiriyoruz. Aşırı sıcak havalardan olsa gerek. Sözüm ona bu yılki etkinliğe pek çok nadir bitki tohumuyla girmek istiyorduk ama bu gidişle etkinliğe bile koyacak tohum bulabilir miyiz merak ediyorum. Bu hafta İzmir için yine çok sıcak bir hafta olacakmış. Ne yapalım sağlık olsun artık.

Lonicera 04-08-2017 13:42

1 Eklenti(ler)
Aronia' nın ilk parti hasadını yaptık. Bundan sonrası için meyvelerin iyice buruşmasını bekleyeceğiz.

Lonicera 07-08-2017 14:02

2 Eklenti(ler)
Sultaniye üzümde külleme fazla olunca tüm salkımları kesip sirke için bidona basmıştık. Bugün 13.günü doldu. İçindeki tüm taneler artık dibe çökmüş durumda. Hafta sonu içindeki tüm posayı sıkıp, suyunu da süzüp ardından bir tatlı kaşığı kaya tuzunu da ekleyip, yaklaşık 45 gün ağzı kapalı şekilde serin ve karanlık bir köşeye konacak.

Lonicera 07-08-2017 14:10

2 Eklenti(ler)
Pirinç suyundan laktik asit bakterisi eldesi çalışmasına geçen hafta başladık. Malum zeytin ve turşu zamanı yaklaşıyor. Nasipse bu yıl hem yeşil zeytinimizi hem de turşumuzu kurarken bu sıvıyı kullanmak istiyoruz. Bugün 5.günü, dipteki azıcık tortu su yüzeyine çıkmış. Hafif bir ekşimsi koku alıyoruz. Aslında ağız kısmında tülbent bağlıydı, resim için daha düzgün çıksın diye çıkardık:)))

Perşembe günü de sütümüzü ekleyip bir hafta daha bekleteceğiz. Geçen haftadan ph kağıtlarımızı da ısmarladık, geldi. Umarım herhangi bir sorunla karşılaşmayız

Lonicera 10-08-2017 12:18

1 Eklenti(ler)
Salı günü sütü ekledim, bugünkü hali( 2 gün). Hafif bir peynir suyu kokusu oluşmuş. Ph kontrolünden de alnımızın akıyla çıkabilirsek oldu bu iş:))))

Lonicera 10-08-2017 12:20

1 Eklenti(ler)
Etkinlikten gelmişti üçüz çiçeği tohumu. Çok ama çok sevdik görüntüsünü. İnşallah tohum elde edebiliriz, elimizde geçen yıldan hiç tohum kalmadı çünkü.

Lonicera 04-09-2017 16:38

4 Eklenti(ler)
Madagaskar yasemini 2.kez çiçekte. Ne yaptımsa tohum vermedi...

Eklenti 656611

Şeker kamışı tohum verecek gibi ama sayısı geçen yıla göre oldukça az...

Eklenti 656612

Murraya paniculata 4.kez yeniden..

Eklenti 656613

Keşke bu güzelliği yıllar önce fark edebilseydik...(üçüz çiçeği)

Lonicera 04-09-2017 16:42

3 Eklenti(ler)
Edirne patlıcanı...

Eklenti 656616

Minnesota midget kavun...Paylaşım etkinliğinden gelen kavunlardan hiçbiri meyve bağlamadı, sadece sarmaşık gibi uzayıp gittiler.

Eklenti 656617

Sakata's sweet kavun

Eklenti 656618

Dutlubahçe 04-09-2017 19:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1516909)

Eklenti 656613

Keşke bu güzelliği yıllar önce fark edebilseydik...(üçüz çiçeği)

Üçüz çiçeğinin kokusu var mı?

Lonicera 05-09-2017 06:04

Maalesef yok. Varsa bile belli belirsizdir, ben koku alamadım.

Lonicera 09-09-2017 14:44

1 Eklenti(ler)
Hava azıcık serinleyince hemen çiçeğini gösterenlerden biri...Kaç yıldır saksıda deniyorum, bir sonraki yıla kalmıyor bir türlü. Tohum versin de kendimizi garantiye alalım diye gözünün içine bakıyorum ama nafile. Kışın içeriye alıyorum yine aynı. Her yıl tohum peşinden koşmaktan bıkmadık, çünkü çok güzeller:))

Lonicera 13-09-2017 15:27

4 Eklenti(ler)
Aronia melanocarpa meyveleri 6. ve son kez hasat ile bitti. Her seferinde bir çatal yardımıyla meyveler ezilip ardından suyu sıkılıp portakal suyuna eklendi. Bir litrelik cam şişelere 3 bardak portakal suyu, 1 bardak aronia suyu ve bir bardak da içme suyu ile son halini verdik. Kendi sayfasındaki şu yazıyı da her seferinde okumadan geçmiyorum.

Bu arada bu mevsimde portakal bulmak için bir sürü manav dolaştım, ama yine de buldum. Bu oranlarla tam içilebilecek kıvama geliyor. Hatta aronia' nın hafif kekremsi tadı hala hafiften de olsa hissedilebiliyor. Ailecek severek tüketiyoruz.

NOT: Tohumlara bir şey olmasın diye, meyveler blender kullanmadan çatal ve bilek gücü ile sıkılmıştır:)))

Ezdik ardından sıktık...

Eklenti 657152

Tohumları özenle yıkayıp ayırdık..

Eklenti 657153

Portakal suyu taze taze sıkıldı

Eklenti 657154

Bir su bardağı su ve bir su bardağı aronia suyu eklenip çalkalandı. Afiyet olsun, yarasın:)))

Eklenti 657155

blick 13-09-2017 16:40

Sn Lonicera afiyetle sağlıkla tüketin :)
Aronia tohumlarından paylaşmayı düşünürseniz ben talibim :D Ne kadar sürede meyve vermeye başlar bilmiyorum yoksa yetişmiş bir fidan mı alıp diksem kararsızım :confused:

Lonicera 13-09-2017 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi blick (Mesaj 1517639)
Sn Lonicera afiyetle sağlıkla tüketin :)
Aronia tohumlarından paylaşmayı düşünürseniz ben talibim :D Ne kadar sürede meyve vermeye başlar bilmiyorum yoksa yetişmiş bir fidan mı alıp diksem kararsızım :confused:

Teşekkür ederim. Bir aksilik olmaz ise tohum etkinliğine diğer tohumlarla beraber katılmak istiyordum. İstiyordum diyorum çünkü istediğim miktarda ve çeşitte tohum elde edemedim bu yıl. Halbuki sezon başı ne kadar hevesliydim. Büyük ihtimal nazara geldik, göz var göz:))))

Şimdi kararsızım, bakalım ilerleyen günler ne getirecek. Katılsam bile çok az miktarla girebilirim.

Aronia tohumdan çok iyi bir bakımla 3.yılında meyvesini gösterebiliyor. İlk yıldan sonra aşı yaparsanız daha erken meyve alabilirsiniz.

Sûz-i Dilârâ 15-09-2017 01:07

Sizin sayfanızda methini çok duyduğum karakafes otunun tohumunu arıyordum epeydir. Bugün buldum n11.com'da satışta. Stokta kalan son 4 ürün, diyordu hepsini aldım, az önce baktım "stokta kalan son 10 ürün" diyor:dilli: Bari siteden duyurayım dedim arayan eden varsa.

Tohum paylaşımını valla büyük hevesle bekliyorum bu sene. En çok da sizin kataloğunuz sebebiyle, hiç öyle bakalım makalım demeyin:D

its_just_a_ride 15-09-2017 11:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1517805)
Sizin sayfanızda methini çok duyduğum karakafes otunun tohumunu arıyordum epeydir. Bugün buldum n11.com'da satışta. Stokta kalan son 4 ürün, diyordu hepsini aldım, az önce baktım "stokta kalan son 10 ürün" diyor:dilli: Bari siteden duyurayım dedim arayan eden varsa.

Tohum paylaşımını valla büyük hevesle bekliyorum bu sene. En çok da sizin kataloğunuz sebebiyle, hiç öyle bakalım makalım demeyin:D

Asıl satış tohumdünyası üzerinden yapılıyor. Muhtemelen kendi stoğuna bakıp orayı güncelliyor sürekli. Yani elinde bir hayli olması lazım hala.

Lonicera 15-09-2017 12:12

Alıntı:

Sûz-i Dilârâ;
Vallahi bildiğim kadarıyla benim paylaşım kataloğumdaki hatta katalog dışındaki bitkilerin pek çoğu sizde mevcutmuş zaten. Hemde köklenmiş halde. O yüzden fazla heveslenmeyin derim.:D:D:D

Sûz-i Dilârâ 15-09-2017 16:48

:D:D Öyle mi öyle mi? :D

(Özel mesaj gönderemiyorum size bir sorun mu var acaba?)

Lonicera 15-09-2017 17:31

He he he eh...Yooo, bir sorun yok. Arkadaş listemdekilerin hepsi sorunsuz mesaj gönderebildiklerini söylüyorlar. Ben onların yalancısıyım.:dilli::dilli::D:D:D

Lonicera 15-09-2017 18:08

1 Eklenti(ler)
Bu reuben böğürtlen kadar insanı şaşırtan az bitki vardır herhalde. Yedi değil on yedi veren böğürtlen sanki. Ne zaman çiçek açıp meyve verecek bilemiyorsunuz. Sürekli yeni sürgün ve çiçek çıkarıyor. Nazı da yok. Meyvesi tatlı ve çok iri.

Geçen sene soğuk katlamaya reubenin tohumlarından da koymuştum az miktarda. Sorunsuz çimlendiler. Bugün ne göreyim daha yılı dolmadan çiçek açıp meyveye durmaya çalışıyorlar. Kaç değişik farklı böğürtlen ve ahududu çimlendirdim böylesine rastlamadım. Şaka gibi bir şey.:eek::eek:

Lonicera 15-09-2017 18:10

1 Eklenti(ler)
Meksika petunyası çok zarif bir çiçekmiş. Büyük de olsa tek saksıya 12 tohum koymakla hata yapmışım, bu kadar gelişebileceklerini bilmiyordum. Şimdilik sadece beyazı açtı. Seneye bunları 50 litrelik saksıya almak lazım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025