![]() |
2 Eklenti(ler)
Koyun gözünün bu rengini yeni edindik. Yarı gölgede zar zor nefes alan çiçek, güneşi görmeden yüzünü göstermiyor.
Eklenti 652048 Canna da ilk çiçeğini yeni çıkardı. Katmerli olması, sürekli yeni çiçek üretmesi çok güzel yönlerinden bir kaçı... Eklenti 652049 |
2 Eklenti(ler)
Zinnia (kirli hanım) koskocaman çiçek başı ile göz dolduruyor. Çiçek geçmeye yakın tohum ihtiyacınız yoksa hiç bekletmeden koparın ki sürekli yaprak koltuğundan yeni dal ve bu dal üzerinde çiçek üretebilsin. Sırf bu özelliği nedeniyle İngilizlerin bu çiçeğe '' kes gelsin'' dediklerini de geçenlerde bir yerlerde okuyunca öğrendim.
Eklenti 652052 Bir süredir karıncalar nektarinin meyvelerine dadanmıştı. Daha tam olgunlaşmadıkları için biz de koparmıyorduk. Meyvenin alt kısımlarının daha yumuşak olduğunu bir şekilde keşfetmişler ki ( belki hep biliyorlardı da biz bunu bildiklerini yeni keşfettik:)) oradan girip oyuyorlar, içine çörekleniyorlardı. Ben de bu meyveleri koparıp girdikleri yeri kesip o şekilde tüketiyordum. Ama o meyve kopunca bir başkasını hedef alıyor bu sefer ona giriyorlardı. Böyle böyle derken 4/5 meyveyi bu şekilde hallettiler. Ben de çözümü girdikleri meyveyi koparmayıp onlara bırakmakta buldum. Bir meyve için yaklaşık 1 hafta uğraşıp tam bir mumya haline getirdiler. Şimdi buradan bir meyveye daha girerler, o bitene kadar da hasat zamanı gelir, biz ağacı komple toplamış oluruz.:)))) |
4 Eklenti(ler)
Kara gözlü suzan beyaz...Turuncunun pek çiçek açma niyeti yok gibi. Biraz besin takviyesi yapmak lazım herhalde.
Eklenti 652215 Pepino' da mor çizgi belirginleşmeye başladı. Bundan sonra ahır gübresi şerbetini daha sık vereceğim, geçen yıl da bu zamanlarda başlamıştım. Sonuç tatlı bir pepino... Eklenti 652216 Kokulu İtalyan eriğinin tek bir dalındaki meyve yükü.. Bu yıl akdeniz meyve sineği pek yok gibi( dilimi ısırayım da ne olur ne olmaz) Eklenti 652217 Quisqualis indica nihayet çiçeğini açtı. Sabahları balkondan ayrılmak istemiyoruz, o kadar nefis bir kokusu var ki.... Eklenti 652218 |
Quisqualis indica'yı benim yerime de koklayın lütfen. Van'da bulunduğumuz yıllarda zengarden tohum satışını yapıyordu, aldım, çimlendirdim, 2 sene sonra Tarsus'a kadar yarı canlı getirmeyi başardım, tam iklimine geldim artık yaşar diyordum ki ölüverdi.
Benim için o kadar değerliydi ki ölü bitkiyi atmaya kıyamadım, saksısı lazım olunca cansız bitkiyi alıp başka bir saksıya geçirdim (iki kere) en son selluka saksısının dibine gömdüm. Tam 8 ay sonra ne göreyim bitki minicik bir filiz vermiş. Düğün bayram ettim hatta balkon sayfamda paylaştım bu hortlama olayını. :) Ancak bir altı ay yaşadıktan sonra öldü. Bir daha da canlanmadı. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Öyle ya da böyle, bu yıl mutlaka tohumunu toparlayacağım senin. Tamamı saksılarda olmak üzere toplam 4 kök var. Zaten topu topu 5 tohum vermişti geçn yıl.
|
1 Eklenti(ler)
Tam 15 gün önce yaptığım erken sürgün göz aşısı sürmeye başladı. Bayram sonuna doğru aşı bağlarını da gevşeteceğim.
Erikleri de tek çöğürde topladım, onlar da yakında sürecektir. Nasipse Eylül ayında turunçgillerde durgun göz aşısı ile bu yılki aşı çalışması sonlanmış olacak. |
5 Eklenti(ler)
Akşam sefaları...Birbirlerinden etkilenip renk değiştiriyorlar herhalde. Üzüm üzüme baka baka misali...
|
1 Eklenti(ler)
Murraya tohumlarının test çimlendirmesi başarıyla sonuçlandı...Bunlar eşe dosta gidecek, gönderilecek. Kalan tohumlar nasipse paylaşıma konulacak.
|
1 Eklenti(ler)
Gardenya neredeyse 1 aydır durmak bilmedi. Hala üzerinde açılmayı bekleyen tomurcuklar var. Tozlama işi şimdilik başarısız..
|
Maşallah çok güzel bahçeniz/avlunuz var.Sayenizde ne kadar bitki cahili olduğumu anladım.Bilmediğim ,görmediğim bitkileri görüp öğreniyorum.Ayrıca teşekkür ederim ve tabikide tebrik ederim.
Söylemeden geçemeyeceğim murraya fidelerinizi görünce nedir diye google a baktım vee bende murraya tohum **** fidenize bende talibim.)))(olabilir miyim ****) Gardenyayı unutuyordum maşallahı var eve gittiğimde sitemlerimi sunucam gardenya hanımlarıma |
Alıntı:
Bir aksilik olmaz ise bu yılki tohum paylaşım etkinliğine murraya dahil daha pek çok nadir bitki tohumlarını dahil etmeyi düşünüyorum. Lütfen forumda kalıp sıkı takip ediniz:))) |
1 Eklenti(ler)
''Deve bastı'' ya da '' Domat'' şeftali çoktan manavlarda yerini almış. Bizim saksıdaki de geri durmaz elbet.
|
1 Eklenti(ler)
Pek çok çiçek gibi lilium da gecikenlerden. İyi ki de gecikmiş diyoruz, bayramımıza renk katmak içinmiş...
|
1 Eklenti(ler)
Madagaskar yasemini roketleri fırlatmaya hazır. Bugün yarın açar, tohum için sabah serinliğe denk getirip el ile tozlamak lazım.
|
1 Eklenti(ler)
Aronia hasadı yakınlaştı. 5/6 tanesini koparıp tadına baktık. En az 2 hafta daha ister sanki.
|
1 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz yıllarda tohumunu paylaştığım japon nil serisinden ipomea...
|
1 Eklenti(ler)
Viyol içine öylesine kesip sokuşturduğum stevia çelikleri de köklenmiş.
|
1 Eklenti(ler)
Keza Avustralya karadut çelikleri de köklendi. Hatta boyuna bakmadan meyveye duran bile olmuş:))
|
1 Eklenti(ler)
Cape' nin ilk meyvesinin tohumları alındı. Önümüzdeki yıl erkenciliği sağlamak için hemen ekildi. 1 haftada çimlenen fidecikler nasipse kışa içeriye alınacak.
|
1 Eklenti(ler)
Mis üzümü bu yıl geçen yıla göre daha erken olgunlaşacak gibi. Nasıl olgunlaşmasın, şu an ülkenin pek çok yeri gibi İzmir de kavruluyor. Hem de ne kavrulma, gece bile sıcaklık 30 derecelerin üzerinde.
|
1 Eklenti(ler)
Hawai orman gülü (Argyreia Nervosa), dev yaprağıyla yola devam ediyor. Üstelik bu bitki 7 litrelik toprak saksıda. Bir de geçirgen bahçe toprağındaki yaprak iriliğini varın siz tahmin edin artık.
Üzerine biraz fazla titriyoruz ama çiçek ve tohum için tüm çabamız. Görüntüsünü beğenmediğiniz bir yeri kısa zamanda azman yaprakları ile yemyeşil hale getirebiliyorsunuz. Üstelik küçük eflatun çiçekleri de cabası... |
1 Eklenti(ler)
Full grand duke...Ne muhteşem kokun var senin öyle. Çelikten üretilmesi de çok kolay bitkilerden biri. Biraz yarı gölge bir yerde, hafif asidik toprak ile değmeyin keyfine...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Kendine has bir aroması ve tadı var. Fakat başka bir meyve değil de yine şeftali yediğinizi biliyorsunuz. Ama öyle normal şeftali gibi çok bol sulu,yerken ağzınızdan ellerinizden akacak şekilde değil. Olgunlaştığında bal gibi tatlanır. Başta biz olmak üzre müptelası olan çok var. Manav ve pazarlarda da şeftalinin çok üstünde fiyata satılıyor. Tam olgunlaştıktan sonra yenmeli. Bende yaklaşık 7-8 yıldır var. Meyve ya sap kısmından ya da arka kısmından yarılma yapıyor. O yüzden börtü böceği eksik olmaz. Tadını beğeneceğinize eminim. |
Alıntı:
|
Üretim için çelik alarak köklendirme başlığımızda detaylı ve pek çok bilgi mevcut, bir göz atın isterseniz.
Ben çelikleri genellikle bitki uyanmaya yakın zamanda alıp uygun harç ortamına koyuyorum( çoğunlukla perlit) Bunu neredeyse tüm bitkilerde bu şekilde ve zamanda uyguluyorum, köklenme yüzdesi daha fazla oluyor. |
Teşekkür ederim sayın Lonicera
|
1 Eklenti(ler)
Sn TCM' nin etkinlikte paylaştığı çerezlik ayçiçeği çiçek açmak üzre.
|
1 Eklenti(ler)
Kumkuat çiçeklenme evresine girdi nihayet. Çiçeğinin kokusu benim diyen parfüme taş çıkartır.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025