![]() |
1 Eklenti(ler)
Nihayet çiçek açtığını görmek, mis kokusunu doyasıya koklamak nasip oldu...Madagaskar yasemini.
|
1 Eklenti(ler)
Natal plum... Ne akar ne kokar misali diyeceğim ama diyemem çünkü çiçeği çok güzel kokuyor. Bilmem kaç yıldır bizimle. Bir dönem ilgi odağı iken şimdilerde unutulmaya yüz tutan yasemin kokulu , dikenli kendi halinde bir bitki.
|
1 Eklenti(ler)
Yine bilmem kaç yıldır bizimle olan sarı guava. Tohumdan yetiştirdiğimiz bu bitkinin meyvelerini görmek nasip olmuştu. Ardından dışarıda kışı atlatabildi ama büyük hasarla. Anaç öldü, geriye bu yavruyu bıraktı. O da bir garipsedi yerini, havasını, suyunu. Ne gelişti ne kurudu. Ağır aksak bu da yola devam ediyor.
|
1 Eklenti(ler)
Meksika petunyası mix halinde yerini sevip gelişenlerden. Bu yıl çiçeklenir mi bilemiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Kudüs kirazı meyveleri olgunlaşmak üzre. Keşke yenebilen meyveleri olsaymış:))
|
3 Eklenti(ler)
Nisan ayı ortalarında tohumlarını ektiğim Zülf-ü aruz(Vigna caracalla) yani selluka, Temmuz ayı ortasında çiçeklenmeye başladı. Normalde Ağustos sonuna doğru çiçeklenmesi lazımdı. Yıllardır deneye deneye sonunda epey deneyim sahibi olduk:)))
Resimler nedense biraz kötü çıkmış, artık tam açtığında yeniden resimlerim. İlk resim yeni sürgünün diğer ikisi ise çiçek oluşumunun başlangıcı. Eklenti 653605 Eklenti 653606 Eklenti 653607 |
1 Eklenti(ler)
Bergamut bu yıl biraz keyifsiz gibi. Üzerinde meyvesi de eskiye göre daha az. Biliyorum onun derdini ama elden bir şey gelmiyor ne yapalım. Şimdi girse kökü mis gibi bir bahçe toprağına. Daracık saksısından çıkıp ferah ferah yerde gelişse ne güzel olurdu değil mi. Vallahi biz de bir sürü şey istiyoruz ama olmayınca olmuyor. Katlanacak bu duruma şimdilik.( şimdilik deyince insan ne güzel kendini de kandırabiliyor :dilli:)
|
2 Eklenti(ler)
Yer kirazında 3.parti hasadı da tamamladık. Bir kaç tanesini tohum için dalında bıraktık.
Kaliteli bir bitter çikolata ile enfes oluyor, hele o meyvesinin kendine has mis gibi kokusu yok mu:)))) |
Buneki
|
Burda yapan çiftçi arkadaşlar var. Onlar her sene bir kere uygulamalı gösteriyorlar. Bir dahaki uygulamada gidip resim çekerim.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Altin cilek..cok sanslisnz..Benimkiler daha yeni cickteler
|
Alıntı:
İlahi sevgili Lonicera siz çok yaşayın emi... o meyvelere uzun uzun baktım bunlar ne meyvesi böyle diye, dönüp yukarıda ki mesajlara baktım belki daha önce yeşil halleri var mı diye ama göremedim :D hiç bir şeye benzetememiştim. Kendi kendime şöyle mırıldandım... Lonicera bu, kim bilir hiç duymadığımız bir meyve olsa gerek, hiç böyle kahverengi sarı bir meyve görmemiştim dedim, ve sayfanızdan ayrıldım. Hiç aklımın köşesinden bile geçmedi ki yer kirazı olacağı, bittere batırıp böyle bir sunum olacağı :D |
Alıntı:
Yetiştirmesi sizin deneyimlerinize göre kolay mı sayın lonicera? İlk kez balayında tatmış idik ve ayıla bayıla sepetteki tüm altın çilekleri bitirdik :) Mümkün olursa kendi bahçemde yetiştirmeyi çok isterim. |
Alıntı:
Bendeki bitkiler bir yıl öncesinden yetiştirdiklerim. Bitkiyi saksıda yetiştirdiğim için kışın dondan korumak için içeriye alıyorum. Dışarıya çıkarma zamanı geldiğine hemen çiçeğe dönüp meyve tutuyorlar. İşin sırrını çözdüğümden beri kaç yıldır bu şekilde üretiyorum. Sayfamı takip ettiyseniz bir kaç mesaj yukarılarda yeni tohum ektiğimden bahsetmiştim. Bu yeni fidecikler kışın içeriye alınıp önümüzdeki sezon erkenci şekilde ürün verecekler. Yeriniz müsaitse bu şekilde bir deneyin derim. |
Yer musaitte.kisin iceri alsakta evevalamayacagimz icin bag evinde soguktan etkilenmezleemi.Bir tanesini iceri alirim diye saksida buyutuum.Ciceklenmis artik onu alacagim oceri..Tohumlarida seneye yilbasindan itibaren evde dikip fideleri buyutecegim
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben öyle yapıyordum ilk zamanlar. Büyük saksı olunca hanımın fırçaları da büyük oluyordu. Shrek filmindeki çizmeli kedinin bakışıyla bakmaya çalıştımsa da( ne de çok benzemişimdir ya ona) bu durum değişmedi. Ben de işi çok küçük ve çok sevimli renkli saksılarla çözdüm. Hanımın zaafını keşfettim de diyebiliriz. Daha sonra bu işi defalarca tekrarlayıp sonra işi iyice arsızlığa vurup büyük saksıları da içeriye almayı başardım.:p |
Peki ufak saksilar.seneye nisana kadar ufak gelmememzmi
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ilkkez bu sene diktim..Aksam resimlerini atarim size .Tohumlati evde diktim mayis sonu gibi bahceye aldim O yuzden daha yeni cicek actilar .Bir tanesi saksida
|
Sulamayi nasil yapmali
|
Yazın normal sulama( saksı için), kışın iç mekanda toprak nemi kaybolmayacak şekilde. Bitkimiz çok miktarda kılcal ve yüzeysel kök yaptığı için bu durumu dikkate alarak hareket etmemiz lazım. Aşırı su ve havasız ortam kök çürüklüğüne davetiye çıkaracaktır.
Tadını beğenirseniz kolay kolay vazgeçemezsiniz ona göre:))) |
Zaten cok hevevsle diktim.Peki simdi cicege durdugu icin daha ekim sonuna kdar 3 ay var bu surede hic meyve vermezmi acaba.
|
Alıntı:
Daha ayrıntılı bilgi ve tecrübelerden yararlanmak için buraya ve buraya bakmanızda fayda var. |
Birde sunu sorayim bir baslkta okumustum.Ilk yil gelisen bitki ertesi yil kendiliginden bahceye yayilir diye.Biyle bir durururm varsa cok daha kolay isimiz.Ben onlem icin agustos sonu gibi cimlendirrcegim
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Tamam kokun nefis, rengin çok hoş olabilir ama ne kadar güzel görünmeye çalışırsan çalış, meyve tutamadığın için hiç gözümde yoksun sen rosa rogusa...:mad:
|
1 Eklenti(ler)
El ile tozladığım feijoa meyveleri sanırım kompost çayı ile beslendiğinden daha iri oldu bu yıl. Nasipse tohumunu paylaşacağım bitkilerden biri olacak. bu yıl.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025