![]() |
1 Eklenti(ler)
Weigela (gelin tacı) nihayet açtı. Alaca yapraklısı da vardı ama sanırım kışı atlatamamış.:(
|
1 Eklenti(ler)
Turp otu havalar ısınır ısınmaz çiçeğe durdu, bazılarını tohumluk için ayıracağız.
|
2 Eklenti(ler)
Goumi yüzlerce çiçeği, mis gibi parfümsü kokusuyla şov yapıyor. Meyve oluşmazsa bu güzellik de onu pek kurtaramayacak artık.
Eklenti 642427 Goumideki çiçeklenmeden sonra Bluecrop cinsi likapayı bu kadar az çiçekle görünce insanın hevesi kırılıyor. Ne akar ne kokar misali, kendi bilir ne diyeyim:)) Eklenti 642426 |
1 Eklenti(ler)
10 gün önce çil attığını haber ettiğim tatlı patatesi resimlediğim gün çil kısımları alta gelecek şekilde suya koymuştum. Uygulama bu şekilde midir bilmem, aklıma esti, denedim. Sonuç:D
|
O patateslerin yemeklerinin fotoğrafını da isteriz zamanı gelince :)
|
Alıntı:
Hemen şöyle bir göz attım da, bir sürü tarifi varmış bu patatesin. Hangi birini denesek ki:))))) |
4 Eklenti(ler)
Havalar iyice düzeldi sayılır buralarda. Dün fidancılarda bulabildiğimiz farklı çeşitlerdeki petunyalardan alıp sıraladık balkona.
Eklenti 642951 Eklenti 642952 Eklenti 642953 2.yılını dışarıda korunaklı bir yerde geçirip çiçeklenen petunyamız. Eklenti 642957 |
3 Eklenti(ler)
Reuben böğürten çiçeklerini açtı.
Eklenti 642958 Dikensiz loganberry geri durur mu:))) Bu arada kompost çayı ve gübre şerbeti ile beslediğimiz loganberry dipten çok iştahlı sürgün vermiş. Hiç bu kadar çok ve coşkulu görmemiştik sürgünleri. |
3 Eklenti(ler)
Salatalıklar ve börülceler bir bir çimlendiler. Hatta etkinlikten gelen lolaz börülceler büyük tüplere aktarıldı bile.
|
2 Eklenti(ler)
Tohumluk olarak ayırdığımız meşhur karaburun baklası.
Eklenti 642965 Bu yıl Ağustos papazı erik meyveden yıkılıyor dersem abartmış olmam. Tek dalını resimledim. |
Eriklere maşallah,Sn.Lonicera.Sizin oradaki havalara diyecek yok.Güle güle yiyin.Tabii çiçekleriniz de kayda değer.Çoğunun adını bilmiyorum ama öğrenmiş oluyorum.Malum burası bir çeşit okul.Tohumlar vs.size kolay gelsin.Selamlar.
|
Teşekkür ederim Sn sevgihocam. İklimimiz gerçekten pek çok yere göre büyük avantaj sağlıyor. Size de kolay gelsin, bahçenizden yeni resimler bekliyoruz.
|
Bahçeden resimler hazır akşama doğru yayınlarım inşallah.
|
Erikler bayagi buyumus.
Bizimkiler da hala cicekteler... |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Balıkesir gönen' den bir arkadaş sağ olsun bizi kırmayıp bu kuzukulağının tohumunu göndermişti. 2.yılında yapmış olduğu yaprak orduyu doyuracak irilikte oldu. 52 cm, sap hariç. Doğrusu bu kadarını beklemiyordum. Sap kısmını da soyup yeşil erik niyetine tüketiyoruz:))) Umarım bu yıl tohum elde ederiz.
|
2 Eklenti(ler)
Aronia yavaş yavaş çiçeklerini açıyor.
Eklenti 643293 Filbahri de açmaya başladı. Üzeri yüzlerce tomurcuk dolu. Çok zarif çiçeği var, kokusu da enfes ama çok hafif. Ancak dibine kadar gelip burnunuza dayadığınızda alıyorsunuz kokusunu. |
Sayın Lonicera
Bitkilerinizin her biri şahane emeklerinize sağlık,Sayfanızı zevkle dolaştım. Genellikle üzümsü meyveleri gördüm benimde ilgilendiğim türlerden o yüzden ayrı bir dikkatle inceledim.Meyveli hallerini de görmek dileğiyle bekliyoruz :)) |
Teşekkür ederim Sn eneskrky. İnşallah meyveleri de görmek, tatmak nasip olur. Resimleri de elimden geldiğince buraya aktarmaya çalışacağım.
|
2 Eklenti(ler)
Nakkaş sarmaşığının fayansların arasındaki şu haline ne demek lazım söz bulamadım:)))Saksıya tohumunu eksen bu kadar güzel olmaz.
Eklenti 643675 Star red gold cinsi nektarin meyve tutumuna başladı. Çok miktrada birbirine yapışık meyve yapmış, bunların tamamını kopardım. Bir yerlerde okumuştum, bu tip (birbirine yapışık)meyve oluşumunun en büyük nedeni uzun süren yüksek dereceli sıcaklıklarmış. Ne denli doğru bir bilgidir bilmiyorum. |
2 Eklenti(ler)
Kış hanımelisi tohumunun ilk parti hasadı yapıldı. Toksik etkili olduğunu bilmeme rağmen tadına bakmamak için kendimi zor tutuyorum. Pis boğaz olunca böyle şeyler hissedebiliyorsunuz:))
Eklenti 643678 Nihayet honeyberry renk dönüşümüne başlamış. Bunun tadına kesin bakacağız, lamı cimi yok. |
2 Eklenti(ler)
Washington navel çeşidi portakal oldukça fazla çiçek yaptı yine. Geçen yıl da aynı durum söz konusuydu. Meyve tutumu olmazsa bu güzellik de onu kurtaramayacak:))
Eklenti 643680 Sözde hercai menekşe tohumunu seyrek ekecektim. Elimizin ayarı yok ki. Hadi şimdi uğraş dur:)) |
1 Eklenti(ler)
Yanlış hatırlamıyorsam 4 veya 5 yıl önce tadını çok beğendiğim bir yeni dünya meyvesinin çekirdeğini çimlendirmiştim. Bu tip çekirdekten yetişme bitkilerin açılım gösterip ebeveynlerine benzemediklerini biliyorum bilmesine ama deneyeyim dedim. Fide 2 yaşına geldiğinde anaç ağaca aşısını yaptım. 3 yıldır süper ürün veriyor. Bire bir o meyve değil, ama onu aratmayacak kadar lezzetli bit çeşit oldu. Oldukça iri, ince kabuk, tek çekirdekli ve bol sulu. Tek sorunu ağacın aşı yaptığım bölümü kara leke hastalığına yakalanıp duruyor. Bu hastalık diğer tarafa da bulaşıyor ama şiddeti o kadar fazla değil.
|
1 Eklenti(ler)
Etkinlikten gelen üçüz çiçeği de çimlenenler arasında. Sn kirmacin ve Mücevher Çalısı' na yeniden teşekkür ederim.
|
2 Eklenti(ler)
Geçenlerde yabancı bir sitede gezinirken bidonların çilek için saksı olarak kullanıldığını görmüştüm. Belki birebir aynısı olmadı ama en azından bidon şimdilik çöpe gitmekten kurtulmuş oldu. Üstelik görenlein de epey hoşuna gitti. Çilekler olduğunda hanıma ''al sana bir bidon çilek'' demenin haklı gururu da cabası olacak:)))
Tek hatam bidona açtığım delikleri biraz daha küçük tutabilirmişim. Sulama sırasında toprak erozyonu fazla oluyor:))) |
1 Eklenti(ler)
Avustralya karadut meyveden yıkılıyor. 50 litrelik saksıda bile bu denli ürün alabilmek mümkün. İki hafta sonra yemeğe başlarız .
|
2 Eklenti(ler)
Brokoli yüzlerce tohum kapsülü oluşturdu( toplam 3 kök var). Açılıp saçılmadan takip etmek lazım, yoksa tohumları bul bulabilirsen.
Eklenti 644026 İki farklı tür mizuna da kompost çayını içince coştukça coştu. Yavaş yavaş aralarından alıp seyrelteyim. Zaten havalar bu şekilde giderse 10 güne kalmaz çiçeğe kalkacaklardır. |
1 Eklenti(ler)
Kalanchoe' lar da yavaştan açmaya başladılar. Bu yıl biraz geciktiler ama olsun. Pembe renkli olan hala tomurcukta.
|
1 Eklenti(ler)
Kartopumuz küçük bir ortanca misali. Saksıda bile olsa güzelliğini seyredebilmek mümkün.
|
1 Eklenti(ler)
Çardak gülümüz...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025