agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Lonicera / Bahçe (avlu) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/40666.htm)

Lonicera 28-05-2018 12:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1541624)
Sayın Lonicera, ben şiddetle tavsiye ederim labada sarmasını... Muhteşem oluyor. Onunda üzerine yoğurt dökebilirsiniz,öyle de çok güzel oluyor.
Bir kerecik labadanın sarmasını deneyin, ne çıkar ki, bir lezzet daha öğrenmiş olursunuz. Bizim oralarda ıspanak gibi yemeği değil hep sarması yapılır, belki de ondan çok seviyorumdur:rolleyes:
Kısa zamanda bende ıspanak gibi yemeğini deneyim. Ele verir talkımı, kendi yutar salkımı olmasın, ya da enuygun atasözü neyse o

Şimdi bana labada yaprağı aratacaksınız ki nereden bulurum buralarda ,bilinmez. ;);)

Benim tohum bağlayan 3 yaşında tek bir anaç bitki. Bu tohumlardan bir köşeye serpiştireceğim artık ne yapalım. Hiç bir şeyini beğenmesek bile karakafes, hodan gibi çay yapımında kullanırız.:D

akçabardak 28-05-2018 13:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1541623)
Dışı cıvık sarmayı hayal ettim bir an..:dilli::dilli::dilli: Bol yoğurtlu ıspanağa da hem oğlan hem ben bayılırız. Denersek bu şeklini deneyeceğiz. Çok teşekkür ederim.

Taze yaprak vermesini bekleyeceğiz artık, tohuma kalkınca yaprak üretimi durdu.

Güzel söz ve temennileriniz için ayrıca teşekkür ederim, sevgiler.

Sarması cıvık olmuyor, ben yemeğini kastetmiştim :) sarması aynı pazı sarması gibi oluyor, yaprakları kaynar suda hiç bekletmeden daldırıp çıkarılması gerekiyor hepsi bukadar, sonra sarılsın sarmalar, ister etlisi ister zeytinyağlısı :)

Bu gün labada konusunda çok fazla yazdım umarım sizi çok sıkmamışımdır :dilli: bu kadar yeter sanırım :) hoşça kalın.

Lonicera 28-05-2018 13:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1541637)
Sarması cıvık olmuyor, ben yemeğini kastetmiştim :) sarması aynı pazı sarması gibi oluyor, yaprakları kaynar suda hiç bekletmeden daldırıp çıkarılması gerekiyor hepsi bukadar, sonra sarılsın sarmalar, ister etlisi ister zeytinyağlısı :)

Bu gün labada konusunda çok fazla yazdım umarım sizi çok sıkmamışımdır :dilli: bu kadar yeter sanırım :) hoşça kalın.

Yemekten sadece tıkınma kısmını anlayınca bu kadar oluyor işte, mazur görün lütfen...:cool::cool::cool:

esemeral 28-05-2018 14:39

Selamlar siz labada yaprağı araya durun bende her gittiğim sulak yerde karakafes otu bakınıyorum. Bayramda memleketime giderken dağ yolundan gideceğiz inşallah Beydağ dağlarında doğal ortamda olduğunu birkaç yerde okuduğum hodan otuna rastlaya bilirim.

Bol çiçekli ve verimli günler dilerim.

Lonicera 28-05-2018 15:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esemeral (Mesaj 1541646)
Selamlar siz labada yaprağı araya durun bende her gittiğim sulak yerde karakafes otu bakınıyorum. Bayramda memleketime giderken dağ yolundan gideceğiz inşallah Beydağ dağlarında doğal ortamda olduğunu birkaç yerde okuduğum hodan otuna rastlaya bilirim.

Bol çiçekli ve verimli günler dilerim.

İnşallah denk gelirsiniz de en azından yerli tür karakafes görmüş oluruz sayenizde. Şimdiden bol şanslar dilerim.

its_just_a_ride 28-05-2018 16:22

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1541625)
Şimdi bana labada yaprağı aratacaksınız ki nereden bulurum buralarda ,bilinmez. ;);)

Benim tohum bağlayan 3 yaşında tek bir anaç bitki. Bu tohumlardan bir köşeye serpiştireceğim artık ne yapalım. Hiç bir şeyini beğenmesek bile karakafes, hodan gibi çay yapımında kullanırız.:D

Gönderelim efenim. Yeni şaşırttık :).

Eklenti 675094

Lonicera 28-05-2018 16:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1541665)
Gönderelim efenim. Yeni şaşırttık :).

Eklenti 675094

Nasıl da denk gelmiş ama...Hele bir etrafa bakınalım biz, olmadı çalacağız artık kapınızı:D

Selma_321 30-05-2018 17:47

Sayın Lonicera, bir sorum olacaktı. Fulyaların çiçeği geçince çiçek yerinden budamalı mıyım, yoksa o kurumuş çiçek öylece kalmalı mı?

Lonicera 31-05-2018 06:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1541833)
Sayın Lonicera, bir sorum olacaktı. Fulyaların çiçeği geçince çiçek yerinden budamalı mıyım, yoksa o kurumuş çiçek öylece kalmalı mı?

Form verme işi tamamen sizin zevkinize kalmış. Ben full' un çiçeği geçtikten sonra epey derin budama yapıp taze yan sürgün verdiriyorum. Aksi halde kamçı fidan dediğimiz, sadece boya giden uzun bir form oluşuyor. Bu durumda yan dal fazla olmayınca çiçek sayınız da az oluşuyor doğal olarak.

Selma_321 31-05-2018 17:58

Tamda benim fulümü tarif etmişsiniz sayın Lonicera:D
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için, çiçekler geçince bende bir derin budama yapayım. (Budamaya kıyamamıştım da daha önce, ustamdan teyit alınca mecbur:D)

Lonicera 31-05-2018 19:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1541927)
Tamda benim fulümü tarif etmişsiniz sayın Lonicera:D
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için, çiçekler geçince bende bir derin budama yapayım. (Budamaya kıyamamıştım da daha önce, ustamdan teyit alınca mecbur:D)

Estağfurullah, ustalık kim biz kim. Yardımcı olabiliyorsam ne mutlu bana.

Lonicera 31-05-2018 19:48

Hani sıralarlar ya '' Ölümden önce yapılması gerekenler'' veya sorarlar ya '' ölümden önce ne yapmak istersin '' diye. Bu soru bana gelse veya sıralamam istense kesinlikle akşam vakti çiçek açmış sarı renk brugmansia' nın yanında, kenarında, altında oturup demli bir çay içmek isteklerimden biri derdim.

Akşam vakti olduğu için resimleyemedim. Hoş resimlesem de kokusunu gönderemedikten sonra. Yok böyle nefis bir koku. 30-40 adet açmış sarı çiçeğin kokusunu tarif edebilmek mümkün değil. Bitkiye sahip olanlar anlar ancak. En iyi parfümlerle yarışır, o derece yani. Hep bahsederdim nefis kokuyor diye, olay taze olunca kendimi tutamadım ne yapayım.:o:o:o

Selma_321 31-05-2018 20:01

Çok merak ettim, inşallah bir gün bende alırım kokusunu. Sağlıkla, keyifle seyredip koklayın, yanında, kenarında, altında afiyetle demli çayınızı yudumlayın inşallah.

Lonicera 16-06-2018 19:29

3 Eklenti(ler)
Bu sabah hafif yağan yağmurdan sonra avluya indim, serinlikte çayımızı yudumlayıp resimlerimizi çektik.

Sn mahirbjk' nin tohum paylaşım etkinliğinde göndermiş olduğu medine çiçeği(Globe amaranthus)..Henüz gelişimini tamamlayamadı ama çiçeğe geçince resimlemek istedim. Kendisine yeniden teşekkür ederim.

Eklenti 676458

Yine etkinlikte Sn Musa Gündoğan' ın paylaşıma açtığı badem salatalık. Bunun turşusunun da çok leziz olacağı tipinden belli. Alt kısma doğru çekirdek yoğunluğu muazzam bir lezzet katmış. Kendisi yer demiş ama saksıda olunca mecburen sırığa aldık. 10-12 adet hasat etmişizdir , hiçbirinde acılaşma olmadı. Seneye yeri garanti...Teşekkürler...

Eklenti 676459

Kudret narının tohumunu geç ektik , pek umudumuz yoktu. Her yanı erkek çiçek sarmış derken bir tane cimcimeyi görünce pek mutlu olduk...

Eklenti 676460

Lonicera 16-06-2018 19:36

3 Eklenti(ler)
Pandora yasemin salkım salkım açmaya devam ediyor.

Eklenti 676461

Nikotin çiçeğini farklı renklerde çıkar diye umut edip ektik, şimdilik sadece beyaz renk açtı. Kokusu çok hafif ama güzel...

Eklenti 676462

Şevket- i bostan çiçeğe durdu nihayet. Bakalım sorunsuzca tohum alabilecek miyiz...

Eklenti 676463

Lonicera 16-06-2018 19:42

3 Eklenti(ler)
Büyük saksıdaki pink lady elmamız...Bu yıl 4 adette karar kıldı ne yapalım.

Eklenti 676464

Zinyanın çiçek başları oldukça irileşti. Yeterli tohum var elimizde. O yüzden çiçek geçer geçmez yeniden çiçeklenmesi için sürekli koparacağız.

Eklenti 676465

Yer bademi çiçek açacak. Geçen yılda açtı ama tohum alamamıştık.

Eklenti 676466

Lonicera 16-06-2018 20:23

4 Eklenti(ler)
Yukarı bakan acı biber coşmuş..

Eklenti 676467

Süs narı epey çiçek açtı ama şimdilik 2 meyve tutmuş durumda. Sezon sonuna kadar bir kaç meyve daha görebiliriz diye umuyorum.

Eklenti 676468

Siyah petunya her zamanki gibi.

Eklenti 676469

Quisqualis indica ' nın bir kolunu komşunun yoğun baskı ve ricası üzerine onun balkonuna iple almıştık. İşte komşudaki yan dal bu. Kokusundan baygınlık geçirdiğini söylüyor, ben onun yalancısıyım.:D:D:D

Seneye tekrar isterlerse kiralamayı düşünebiliriz hani.:cool:

Eklenti 676471

Selma_321 17-06-2018 01:06

Sayın Lonicera, eğer bir gün bu Quisqualis indica nızda fideler yaparsanız birinede ben talibim;);)

Lonicera 17-06-2018 12:36

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1543016)
Sayın Lonicera, eğer bir gün bu Quisqualis indica nızda fideler yaparsanız birinede ben talibim;);)

Quisqualis indica 'yı 5 yıldır çelikten ve air layering yöntemiyle köklendirmeye çalıştım. Sadece 3 adet köklendirebildim. Onları da forumdan arkadaşlarla paylaştım.

Her yıl yılmadan deniyorum ama nafile. Köklenmeye bu kadar direnen bitki görmedim diyebilirim. Belki de bu yüzden bitkinin fiyatı çok yüksektir. Tohum desen bir dönem getirdiler, şimdi ara da bul. Ben yine yılmadan denemeye devam edeceğim. Buyurun size 8 adet havai köklendirme denemesinde Quisqualis indica...Artık sonuç ne olur bilemiyorum. Zaten sırada daha önceden söz verilmiş arkadaşlar da var, o nedenle söz veremiyorum.. :cool::cool::cool:

Selma_321 17-06-2018 13:24

Olsun, genede çok teşekkürler. Önemli olan bu kadar güzel bir bitkiyi birileriyle paylaşabilmek. Bitki gibi yüreğinizde güzel sayın Lonicera. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Uzun ömürlü olsun bitkilerinizde inşallah.;)

Lonicera 17-06-2018 16:53

5 Eklenti(ler)
Gojiberryler' i tohumdan çimlendikten sonra şaşırtmada geç kalmıştık. Dolayısıyla boy atmıyor ama kök saksı altından çıkmış, gövdeler kalınlaşmış. Artık sonbaharda tek tek şaşırtacağız mecburen.

Eklenti 676529

Ortanca 2.kez çiçeklendi ilk defa. Son çiçek hepsinden iri oldu, şimdiye kadar rastlamadığım bir durum bu.

Eklenti 676530
Full yasemin yine her zamanki gibi enfes kokusuyla sergilemiş kendisini. Keşke sezon boyunca çiçek açan bir bitki olsaymış.

Eklenti 676531

Üçüz çiçeği yeni yeni renk değiştirmeye başladı.

Eklenti 676532

Eklenti 676533

Lonicera 17-06-2018 17:08

4 Eklenti(ler)
Biraz da nostalji.. Kim bilir kaç yıldır bu tohumu(Yıldız Çadırı (Ipomea quamoclit))ekmemiştim. Beyaz renkli olanı da ektim ama henüz onda çiçek yok. Kırmızı ilk çiçeğini açmış, görünce dayanamadım resimledim. Hey gidi günler hey...:(

Eklenti 676534

Her yıl sıkılmadan ekiyoruz bu nil serisinden gelen güzide ipomea' yı. Tohum çok az veriyor, hep niyetleniyorum paylaşmayı ama maalesef şimdiye dek kısmet olmadı.

Eklenti 676535

Karakafes tohumlarını topladım, saymadım ama herhalde azar azar da olsa 10 kişiye yetecek kadar vardır. 2 hafta önce çimlenme testi için ekmiştim. Testi başarıyla geçmişler.

Eklenti 676536

15 papaya tohumundan sadece bir tanesi çimlendi. Meyve vermesi için erkek dişi gerekiyor falan diye bilgi var nette. Şimdi bu tek başına dımdızlak ne işe yarar diye kara kara düşünmeye başladık.

Eklenti 676537

Selma_321 24-06-2018 13:09

Sayın Lonicera, sizden yeni resimler bekliyoruz. Güzel bitkilerinizin resimlerini artık paylaşın, lütfen:(

h_dogan 25-06-2018 09:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1542996)

Yer bademi çiçek açacak. Geçen yılda açtı ama tohum alamamıştık.

Eklenti 676466

Bu püskül yer bademinin püskülü değil. Kirpi darı dediğimiz yabancı ot.

esemeral 25-06-2018 10:14

2 Eklenti(ler)
Sayın Lonicera

Maşallah siz ve bitkileriniz bu sezonda da formunuzdasınız belli oluyor. Emeğinize sağlık. Sizin bitki çeşitliliğinize hayranım gerçekten helal olsun vallahi.
Karakafes otunu sizin sayfanız ile tanıştıktan sonra öğrendim ve o tarihten beri gezmeye gittiğim her yerde arıyordum. Dün Komşularımızla gittiğimiz bir piknik yerinde çiçeğinden tahmin ettiğim bir bitkinin yapraklarından (karakafes otu olma ihtimali ile) topladım. Emin olmadan köklemek istememişim. Yanımda o ara telefonum olmadığı için bitkinin fotoğrafını çekemedim ancak yapraklarının görüntünü iletsem nasıl olur.

umarım fotoğraf yüklemeyi başarabilirim.

Bol Verimli ve çiçekli günler dilerim.

Lonicera 25-06-2018 11:42

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1543668)
Bu püskül yer bademinin püskülü değil. Kirpi darı dediğimiz yabancı ot.

O zaman araya karışmış olmalı. Yaprakları bile bire bir aynı. Uyardığınız iyi oldu.

Bu arada faydası olur diye netten gerçek çiçek resmini de koyalım bari.

Buyurun doğrusu buymuş;

Eklenti 677144

Lonicera 25-06-2018 11:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esemeral (Mesaj 1543672)
Sayın Lonicera

Maşallah siz ve bitkileriniz bu sezonda da formunuzdasınız belli oluyor. Emeğinize sağlık. Sizin bitki çeşitliliğinize hayranım gerçekten helal olsun vallahi.
Karakafes otunu sizin sayfanız ile tanıştıktan sonra öğrendim ve o tarihten beri gezmeye gittiğim her yerde arıyordum. Dün Komşularımızla gittiğimiz bir piknik yerinde çiçeğinden tahmin ettiğim bir bitkinin yapraklarından (karakafes otu olma ihtimali ile) topladım. Emin olmadan köklemek istememişim. Yanımda o ara telefonum olmadığı için bitkinin fotoğrafını çekemedim ancak yapraklarının görüntünü iletsem nasıl olur.

Yapraklar bizdeki russian ile diğer tür comfrey ile hiç benzerlik göstermiyor. Özellikle yaprak ana damar ve sap kısmındaki mor renk bizdekilerde yok. Ayrıca yaprak yapısı ve şekli de oldukça farklı. İşin doğrusu ben karakafes otuna pek benzetemedim hodan otuna daha çok benziyor sanki.

its_just_a_ride 25-06-2018 12:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esemeral (Mesaj 1543672)
Sayın Lonicera

Hodangillerden olduğu açık ancak karakafes türüne ait değil. Tohum veren varyeteyi (symphytum officinale) bir ihtimal bulabilirsiniz gittiğiniz yerlerde, nitekim steril değil. Ancak steril bocking türleri bulma ihtimaliniz düşük diye düşünüyorum. Çoğu İngiltere'de hibritlenmiş türler zamanında.

esemeral 25-06-2018 12:40

Yardımlarınız için çok teşekkürler. Ben arayışıma devam edeceğim o zaman.Siz Söyledikten sonra Hodan otunu nette araştırdım biraz gerçekten ona daha çok benziyor. Emin olmadığım için yaprakları kompostta kullanmak niyetindeyim şimdi. O şekilde bari değerlendireyim. En azından doğadan boşuna toplamış olmayayım.:)

Lonicera 04-07-2018 15:07

2 Eklenti(ler)
Cannalar hiç durmaksızın çiçek açmaya devam ediyorlar. Suya bayılıyorlar. Saksı yerine bahçenin bir köşesine koyacaksın bunları, asıl o zaman seyredin cümbüşü.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025