agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Lonicera / Bahçe (avlu) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/40666.htm)

Lonicera 28-07-2018 12:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1545855)
Son sayfayı tekrar tekrar inceledim, hem nadir bitkilerinin güzelliği hem hoş anlatımın:) Köyde olduğum için epeydir siteye bakamıyorum, haliyle çok da ozledim bu avlu-bahceyi. Hint dutuna ve bindallina çok sevindim :) Yeneceklere diyecek tek laf afiyet olsun çok güzel görünüyorlar. :)

Sayfan ilham kaynağım abicim, kolaylıklar diliyorum.

Tahmin etmiştim köyde olduğunu, ama sen yine de çok ara vermemeye çalış. Balkonunu hepimiz çok özledik.:( Artık köyden de bol resim bekliyoruz. Eşine selam, ikizleri doyasıya öp benim için. Sağlıcakla kalınız.

hozat 28-07-2018 20:45

Her zamanki gibi,artan ve hep güzellikler sunan bir bahçede dolaşmak oldukça zevk veriyor.Elinize sağlık.

Lonicera 28-07-2018 21:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hozat (Mesaj 1545882)
Her zamanki gibi,artan ve hep güzellikler sunan bir bahçede dolaşmak oldukça zevk veriyor.Elinize sağlık.

Hocam böyle övgü dolu sözleri sizden duymak çok mutlu etti beni. Asıl ben sizin bahcenizin son halini çok merak ediyorum. Özellikle göndermiş olduğum fidanlar ne durumda? Umarım benim bahçeme katmış oldukları güzelliklerin kat be kat fazlasını sizin bahçenize katmıslardır.

Güngör Salman 28-07-2018 22:12

Bahçeniz çok güzel, bitki çeşitleri muhteşem emeğinize sağlık.

Lonicera 29-07-2018 05:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güngör Salman (Mesaj 1545888)
Bahçeniz çok güzel, bitki çeşitleri muhteşem emeğinize sağlık.

Çok teşekkür ederim, arkadaşların bahçeleri yanında benimkinin lafı bile olmaz. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz işte.

Selma_321 29-07-2018 10:42

Sayın Lonicera, bahçeniz muhteşem gene maşallah. Memlekete geldim, buraya tohumdan çıkan üç karakafes otunu ekmiştim. Dev gibi olmuş. Ondan çay yapmak istiyorum. Aradım ama nerde bulamadım, size zahmet link verir misiniz **** anlatmanız mümkün mü? Teşekkürler.

Lonicera 29-07-2018 12:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1545900)
Sayın Lonicera, bahçeniz muhteşem gene maşallah. Memlekete geldim, buraya tohumdan çıkan üç karakafes otunu ekmiştim. Dev gibi olmuş. Ondan çay yapmak istiyorum. Aradım ama nerde bulamadım, size zahmet link verir misiniz **** anlatmanız mümkün mü? Teşekkürler.

Sn MeyveliTepe' nin İrfan çayı' ndan yararlanabileceğiniz gibi buraya da bakabilirsiniz, kolay gelsin.

Selma_321 29-07-2018 15:58

Teşekkür ederim Sayın Lonicera.

Lonicera 19-10-2018 17:25

1 Eklenti(ler)
Sn birnefestoprak' ın geçen yıl gönderdiği sweet granite kavunu...Toplamda 5 çeşit kavun ekmiştim saksılara. Sadece ananas ve bu çeşitten meyve alabildim. Saksıda olduğu için beklediğim şeker miktarına ulaşmasa da aromasıyla seneye yeniden deneyeceklerim arasında.

Lonicera 19-10-2018 17:29

2 Eklenti(ler)
Gaillardia(Gayret) Çiçeği saksıda bile çok iştahlı bir bitki. Tohumları ektikten sonra çok hızlı gelişim gösterdi ve hala çiçek açıyor. Tohum için kurumuş çiçekleri koparmadım ama buna rağmen sürekli çiçek açıyor. Yaprak kokusu da şifalı bitki yaprakları gibi kokuyor.

Lonicera 19-10-2018 17:32

1 Eklenti(ler)
Beyaz zıpçıktıları çiçekteyken resimlemek mümkün olmasa da pembeyi yakalayabildik.

Lonicera 19-10-2018 17:35

2 Eklenti(ler)
Ateş çiçeği hala çiçek açıyor. Kaç yıldır bizimle hatırlamıyorum. Önümüzdeki yıl için tohum az da olsa toplayabildik.

Eklenti 682125

Begonvillerimiz de açmaya devam ediyor ama mor renkli olan maalesef kurumuş.

Eklenti 682126

Lonicera 19-10-2018 17:38

2 Eklenti(ler)
Üçüz çiçeği nihayet tohuma geçmiş...

Eklenti 682127

Meksika petunyası bu yıl pek keyifli değildi..Yerini değiştirmek lazım ama ilgilenecek zaman yok.

Eklenti 682128

Lonicera 20-10-2018 13:10

5 Eklenti(ler)
Biberlerimiz anca kızarmaya başladı.

Pul biberlik maraş
Eklenti 682224

Peperoncihini

Eklenti 682225

En sevdiğimiz, şimdiye kadar yediğimiz en lezzetli biber çeşme tatlı biber

Eklenti 682226
Adını unuttuğum müthiş acı bir tür

Eklenti 682227

Gül biber

Eklenti 682228

Lonicera 20-10-2018 13:16

3 Eklenti(ler)
Yine geçmiş yıllardaki etkinliklerin birinde Sn limonsever' in paylaştığı acı ,salkım süs biberi de uzun zamandır bizimle.

Eklenti 682234

Selluka mis gibi kokusuyla avlumuzu şenlendirenlerden. 2 adet tohum baklası da olgunlaşmak üzere.

Eklenti 682235

Eklenti 682236

Daha resmini eklemek istediğim çok bitki vardı ama çok yoğun olduğumuzdan dolayı pek mümkün olamayacak gibi.

Sezonu da böylece burada kapatmış olalım.

Lonicera 13-12-2018 12:00

4 Eklenti(ler)
Yoğun günlerin ardından biraz vakit bulup sayfamıza üç beş resim atabileceğiz nihayet.

Sellukanın 2 tohum baklası da hala yemyeşil duruyorlar. Havaların biraz daha soğumasıyla olgunlaşır diye tahmin ediyorum. Don gelmeden tohumları sağlama alsak bari...

Eklenti 685087

Beyaz murt bu yıl az oldu ama şimdiye kadar en iri haliyle görüp tatmış olduk böylece...

Eklenti 685088

Chayote (dikenli kabak) ' leri karanlık ve serin bir köşeye koyduk. Umarım önümüzdeki yıl yetiştirmeye fırsatımız olur.

Eklenti 685089

Toplam 13 tane tohumu vardı sycas' ın üzerinde. Gelip geçen merak edip cebe indirmiş herhalde. Bu ikisini de bize bırakmışlar, sağ olsunlar...

Eklenti 685090

Lonicera 13-12-2018 12:07

3 Eklenti(ler)
Saksı sebzeciliğinde geçtiğimiz yıllara göre epey geri kaldık bu yıl.

Mibuna

Eklenti 685091

Mizuna

Eklenti 685092

Murraya meyveleri yakında kızarıp olgunlaşır. Aslında çok çiçek açmıştı ama neyse artık, tohumumuz şimdiden garanti gibi...

Eklenti 685093

Lonicera 13-12-2018 12:15

3 Eklenti(ler)
Sarcococca ( parfüm kutusu) tohumlarını olgunlaştırmak üzre.Üzeri çiçek tomurcuğu dolu aynı zamanda. Bu tomurcuklar Ocak ayı sonu veya Şubat ayı başı gibi de açacaktır.

Eklenti 685094

Süs narı kırmızı su kovasında kırmızı meyveleriyle....

Eklenti 685095

Aşk mercan sarmaşığının her yıl olduğu gibi kovasını boşaltıp yumruları çıkarıp eşe dosta dağıttık. 3 adet de kendimize ayırdık.

Eklenti 685096

TCM 08-02-2019 15:34

4 Eklenti(ler)
Sizi bilmem de forum benim için dayanılmaz oldu artık. Emir eri miyim arkadaş ben.. ‘Paylaşacağın tohumları şuraya gir’, ‘şöyle gir, yok olmadı böyle gir’, ‘ev adresini gönder’, hadi bakalım ‘mail adresini de gönder’, ‘koş çabuk kargoya ver’, ‘sallanma hadiii acele et’…Bıktım da,(Karadenizli MODE ON) yaşım 50 ye az kalmış, sizinle mi uğraşayım bu yaştan sonra. Hadi bunları iyi kötü hallettik, @Lonicera diye biri dadandı iki yıldır. Neymiş böğürtlen fidesi gönderecekmiş, ahududu fidesi gönderecekmiş. Yav arkadaş istersem internetten bulurum ben bunları rahatlıkla, sıkıştırmaya ne gerek var. Al işte gönderdiği-Reuben yediveren böğürtlen fidesi 30 liraymış internette, dünyanın en iri böğürtleniymiş güya gönderdiği Karaka Black Böğürtleni, o da 35 lira işte. Güz zeytini - Heritage ahududu - Aronia – Frenk üzümü hep 20 şer lira…Saskatoonberry 40 lira… Bakın burası çok önemli (Damat MODE ON), Bayberry mi varmış neymiş nette aradım buralarda yok herhalde, bir yerde resmini satıyorlar sadece. Poşetten dikenli kabak gibi bi şey daha çıktı, mahsus bizi korkutmak için konmuş sanıp attım. Dikenli Rodos kabağıymış meğer. Bilmediğimiz şeyi ne yapalım gardaşııım (Dilberay MODE ON), zehirlenecez mi ne olacaz belli değil. En kötüsü bu kadarcık şeye 14 lira kargo parası verdim iyi mi, hepsini dışarıdan alsam kaç para tutacaktı ki zaten…(Çoğundan ikişer fide vardı, abooo yine 250-300 tutarmış be ya [Trakya MODE ON]) Neyse fideler geldi, koş bakalım torf getir, uç bakalım perlit getir, zıpla da yanmış keçi gübresi kap getir derken bardaklara sığmadı mı, sağda solda saksı ne varsa toparladık, 1,5 lt. lik su şişelerini kesip saksı yapıp diktik artık. Niye beni bu kadar uğraştırıyorsun kardeşim, sat forumda isteyen arkadaşlara…İşte böyle dün koooskoca 2 saatim rezil oldu dün, yeter, daral geldi gari (Ödemişli MODE ON) bu forumdan 20-25 yıla ayrılmayı düşünüyorum artık, veya 30…

CİDDİ MODE ON: @Lonicera size çok teşekkür ederim, Allah sizin gibilerin sayısını arttırsın…Hakkınızı helal edin bu arada, kargoyu alıp evde dikim öncesi kutuyu açtığımda o kadar güzel paketlenmişti ki hanım ‘kim göndermiş’ diye sorunca ‘bu kadarını ancak bir bayan yapabilir’ demiştim, hemcinslerim de yapabiliyormuş meğer, tekrar teşekkürler…

Eklenti 687001

Eklenti 687002

Eklenti 687003

Eklenti 687004

Lonicera 08-02-2019 16:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1558377)
Sizi bilmem de forum benim için dayanılmaz oldu artık. Emir eri miyim arkadaş ben.. ‘Paylaşacağın tohumları şuraya gir’, ‘şöyle gir, yok olmadı böyle gir’, ‘ev adresini gönder’, hadi bakalım ‘mail adresini de gönder’, ‘koş çabuk kargoya ver’, ‘sallanma hadiii acele et’…Bıktım da,(Karadenizli MODE ON) yaşım 50 ye az kalmış, sizinle mi uğraşayım bu yaştan sonra. Hadi bunları iyi kötü hallettik, @Lonicera diye biri dadandı iki yıldır. Neymiş böğürtlen fidesi gönderecekmiş, ahududu fidesi gönderecekmiş. Yav arkadaş istersem internetten bulurum ben bunları rahatlıkla, sıkıştırmaya ne gerek var. Al işte gönderdiği-Reuben yediveren böğürtlen fidesi 30 liraymış internette, dünyanın en iri böğürtleniymiş güya gönderdiği Karaka Black Böğürtleni, o da 35 lira işte. Güz zeytini - Heritage ahududu - Aronia – Frenk üzümü hep 20 şer lira…Saskatoonberry 40 lira… Bakın burası çok önemli (Damat MODE ON), Bayberry mi varmış neymiş nette aradım buralarda yok herhalde, bir yerde resmini satıyorlar sadece. Poşetten dikenli kabak gibi bi şey daha çıktı, mahsus bizi korkutmak için konmuş sanıp attım. Dikenli Rodos kabağıymış meğer. Bilmediğimiz şeyi ne yapalım gardaşııım (Dilberay MODE ON), zehirlenecez mi ne olacaz belli değil. En kötüsü bu kadarcık şeye 14 lira kargo parası verdim iyi mi, hepsini dışarıdan alsam kaç para tutacaktı ki zaten…(Çoğundan ikişer fide vardı, abooo yine 250-300 tutarmış be ya [Trakya MODE ON]) Neyse fideler geldi, koş bakalım torf getir, uç bakalım perlit getir, zıpla da yanmış keçi gübresi kap getir derken bardaklara sığmadı mı, sağda solda saksı ne varsa toparladık, 1,5 lt. lik su şişelerini kesip saksı yapıp diktik artık. Niye beni bu kadar uğraştırıyorsun kardeşim, sat forumda isteyen arkadaşlara…İşte böyle dün koooskoca 2 saatim rezil oldu dün, yeter, daral geldi gari (Ödemişli MODE ON) bu forumdan 20-25 yıla ayrılmayı düşünüyorum artık, veya 30…

CİDDİ MODE ON: @Lonicera size çok teşekkür ederim, Allah sizin gibilerin sayısını arttırsın…Hakkınızı helal edin bu arada, kargoyu alıp evde dikim öncesi kutuyu açtığımda o kadar güzel paketlenmişti ki hanım ‘kim göndermiş’ diye sorunca ‘bu kadarını ancak bir bayan yapabilir’ demiştim, hemcinslerim de yapabiliyormuş meğer, tekrar teşekkürler…

Eklenti 687001

Eklenti 687002

Eklenti 687003

Eklenti 687004

Allah sizin iyiliginizi versin e mi :p:p:p
Aksam aksam ne güldürdünüz bizi hanimla. Bu arada Tayberry' i de bayberry yaptiniz ya pes vallahi. Aslında yakıştı da sanki...

Hepsi helal hoş olsun, değer bilir kişilerin ellerine geçtikleri için mutluyum. Hepsini iyi günlerde , sevdiklerinizle beraber büyütüp meyvelerini de görüp afiyetle yemeniz dileğiyle.

Lonicera 08-02-2019 16:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1558385)
Arkadaş; bu arkadaşın(TCM) mesajlarını seviyorum :) Ama hepsini okuyunca çok KISKANDIM. Bende isterim bende isterim diyeceğim ama ayıp olur diye çekiniyorum :confused:

Bu forumun en sevdiğim yönü mesajlarda insanların sıcaklığını samimiliğini hissetmek. Tebrik ederim...

İşteğimde de samimiyim :) Eğer böyle bir imkan varsa tabi sayın Lonicera.

Sizin gibi arkadaşları tanıdıkça yalan dünyanın yeterince yalan olmadığını düşünüyorum...

Neden olmasın demeyi çok isterdim ama daha önceden söz verdiğim o kadar çok arkadaş var ki. Her yıl anca 10 kisiyle paylaşim yapabiliyorum, yani ancak bu kadar üretebiliyorum. O yüzden anlayışınıza sığınıp söz vermeden belki bir kaç yıl sonraya diyebilirim.:(

akçabardak 09-02-2019 12:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1558377)

Eklenti 687001

Eklenti 687002

Eklenti 687003

Eklenti 687004

Mesajı okumaya başladığımda, bu ne ya... övüyor mu, dövüyor mu dedim şaşkın şaşkın okumaya devam ettim, sonra CİDDİ MODE ON u okuyunca mesele anlaşıldı :) :dilli: Güle güle sağlıkla yetiştirin hepsini.

Lonicera 09-02-2019 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1558418)
Maşallah o kadar çok bitki varki bak bak bitmiyor. Bunları görünce "konya ovası" kadar araziniz var diye düşünüyoruz :)

Ekmediğiniz, dikmediğiniz bitki kaldımı merak ediyorum :) Helal olsun...

Ben size bir soru sormak istiyorum. Bu kadar tecrübeden yararlanmazsak olmaz. Soğuk iklimlere uyumlu (-15 derecelerde sorun olmayacak) meyvesinin tadını beğendiğiniz bitkilerden isimler verebilir misiniz? Bir şekilde edinip sizin tecrübelerinizden yararlanmış olalım. Tavsiyelerinizi bekliyorum..

Tekrar başarılar diliyorum. İmrenmemek elde değil

Bırakın ovayı bir bahçem bile yok.:(:(:(Bu nedenle avlu olarak başlık açıp neredeyse tüm bitkileri çeşitli ebatlardaki saksılarda yetiştiriyoruz.
Çok daha fazla türleri de öldürmüş olduğumu hesaba katarsak gerçekten de epey bitkiye bulaşmışız.

Sorduğunuz sorunun yanıtını benim vermem çok zor. Antalya ve İzmir arasında mekik dokuyup hayatımızı buralarda idame ettirdiğimiz için
+ 40 derece ve üstünde haşlama sıcaklara dayanan bitki çeşitlerinden örnek verebilirim anca :dilli::dilli:

Muda 09-02-2019 14:01

Alıntı:

Arkadaş; bu arkadaşın(TCM) mesajlarını seviyorum :) Ama hepsini okuyunca çok KISKANDIM. Bende isterim bende isterim diyeceğim ama ayıp olur diye çekiniyorum :confused:

Bu forumun en sevdiğim yönü mesajlarda insanların sıcaklığını samimiliğini hissetmek. Tebrik ederim...

İşteğimde de samimiyim :) Eğer böyle bir imkan varsa tabi sayın Lonicera.

Sizin gibi arkadaşları tanıdıkça yalan dünyanın yeterince yalan olmadığını düşünüyorum...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1558391)
Neden olmasın demeyi çok isterdim ama daha önceden söz verdiğim o kadar çok arkadaş var ki. Her yıl anca 10 kisiyle paylaşim yapabiliyorum, yani ancak bu kadar üretebiliyorum. O yüzden anlayışınıza sığınıp söz vermeden belki bir kaç yıl sonraya diyebilirim.:(

Önce uzun bir kuyruğa geçmeniz gerekiyor. Kaç yıldır hala bize sıra gelmedi. Sn.Lonicera'yı bilmeden acaba küstürdük mü diye düşünüyor insan.

Lonicera 09-02-2019 14:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1558449)
Önce uzun bir kuyruğa geçmeniz gerekiyor. Kaç yıldır hala bize sıra gelmedi. Sn.Lonicera'yı bilmeden acaba küstürdük mü diye düşünüyor insan.

Küslük demeyelim de yorgunluk, biraz da ihmalkarlık diyelim. Küsme çağını geçeli yarim asır olmak üzeredir herhalde. Ama siz de haklısınız. Hele hele kaç yıl önce listeyi bile beraber oluşturmuşken. Ne yapayım şansımı denedim , acaba unutturabilmişim midir diye. Ne gezer..:D:D:D.İşin içinde eski arkadaşlar da olunca insan biraz nazlanıp daha rahat davranıyor galiba.

Sizleri unutmak ne mümkün. Gençlere heyecanlarını kaybetmeden öncelik veriyorum sanırım. Önümüzdeki hafta başka arkadaşlarınkilerle beraber sizinkini ve yine çok önceden söz verdiğim sevgili akçabardak' ın kargosunu da hazır edeyim . Onu da daha fazla bekletip gücendirmeyelim bari.:rolleyes::rolleyes:

Lonicera 09-02-2019 15:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1558457)
Tüh; yedek kontenjanından bile olsa listeye giremedik :) Geçen seneki tohum paylaşım etkinliğinide böyle kaçırmış 1 sene beklemiştim. Şans yok demekki

Bunun şansla alakası yok ki. Daha önceden belirlenmiş kişilere verilen sözler var. Üretimde kısıtlı olunca haliyle böyle oluyor. Maalesef yapacak bir şey yok. Aslında var, fidanları gönderdiğim arkadaşlar da üretime bir el atıp omuz verirlerse daha çok arkadaşi bu nadir türlerle buluşturabiliriz.

TCM 09-02-2019 15:57

Alıntı:

Arkadaş; bu arkadaşın(TCM) mesajlarını seviyorum :) ...

Bi maşallah deyin kardeşim, küttek gidersem yakın zamanda (yani gidip te geri gelirsem) sizden bilecem.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1558418)
...Ben size bir soru sormak istiyorum. Bu kadar tecrübeden yararlanmazsak olmaz. Soğuk iklimlere uyumlu (-15 derecelerde sorun olmayacak) meyvesinin tadını beğendiğiniz bitkilerden isimler verebilir misiniz? ...

Yukarıda @ Lonicera nın gönderdiklerini (dikenli Rodos kabağı hariç) kısaca inceledim, netten edindiğim bilgilere göre tamamı yaylada soğuğa dayanacak türden. Ayrıca çok istiyorsanız bana gönderilenleri aynen size gönderebilirim, yukarıda da yazmıştım çıplak kök alıp çok özel saksılara da geçirdiğime göre normal 200 tl. olan fiyatları 318 tl. eder diye düşünüyorum. Pazarlık payı var tabi.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1558440)
Mesajı okumaya başladığımda, bu ne ya... övüyor mu, dövüyor mu dedim şaşkın şaşkın okumaya devam ettim, sonra CİDDİ MODE ON u okuyunca mesele anlaşıldı :) :dilli: Güle güle sağlıkla yetiştirin hepsini.

Sağolun, çok geçmiş olsun size de, sağlık ve mutluluklar dilerim.

TCM 09-02-2019 16:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1558460)
Bunun şansla alakası yok ki. Daha önceden belirlenmiş kişilere verilen sözler var. Üretimde kısıtlı olunca haliyle böyle oluyor. Maalesef yapacak bir şey yok. Aslında var, fidanları gönderdiğim arkadaşlar da üretime bir el atıp omuz verirlerse daha çok arkadaşi bu nadir türlerle buluşturabiliriz.

Hiç merak etmeyin, el attım ben, saksılayıp satışa çıkardım bile.. ;)

Fidelerinizi saksıya geçirince bolca sulayıp apartmanın çatısındaki çoğu yerinin naylonları yırtılmış küçük seraya koydum. Toprağının bir haftadan önce kuruyacağını sanmıyorum. Dediğiniz gibi güz zeytini ve ahududunun köklerini fazla doldurmadım. Toprağı kurudukça sular arada da üzerine su spreylerim. Başka öneriniz olur mu?

Sağ salim kurutmadan yerlerine aktarabilirsem ikinci sezonun sonunda oldukça büyüyerek kollanacağını ve dağıtıma uygun hale geleceğini tahmin ediyorum. Çünkü iki yıl önce diktiğimiz dikensiz böğürtlenlerimizin kolları bu sene 10 m. uzunluğa ulaştı. Bunu göz önüne aldığımızda dikim aralığını ne önerirsiniz?

Lonicera 09-02-2019 16:52

Size gelen üzümsülerden sadece reuben böğürtlen dikine diğer böğürtlenler ise yatay büyüyor. Reubenin dibine bir herek dikip bağlarsız. Diğerleri için en az 2.5 metre ara bırakın bence. İleride fidanları çoğaltırsanız telli terbiye sistemi kurarsınız. Ama şimdilik iki uzun kazığı 15 metre ara ile yere çakıp iki sağlam ip gerin. Daha sonra fidanları mesafeyi ayarlayıp dikin. Fidanlar büyümeye başladığında dört kolunu sağlı sollu olarak bu iplere bağlarsınız. Hani titanic filminin unutulmaz sahnesi vardı ya geminin en ucunda( Leonardo DiCaprio & Kate Winslet) hah onun gibi kolları açacaz işte.:p:p

Ama bunlardan önce size nacizane tavsiyem böğürtlen dikim çukurlarını 60. / 70. cm. den az olmayacak şekilde derince açıp içine dişli dere kumu ve bolca yanmış ahır gübresi koyup karıştırın. (Kumdan çalabilirsiniz ama gübreden çalmayın sakın. ):p;)

akçabardak 12-02-2019 12:45

2 Eklenti(ler)
Sevgili Lonicera, kargomu bu gün öğleye doğru aldım, çok teşekkür ediyorum. Hava bu gün yağmurlu diye biraz geç kalktık, tam kahvaltı hazırlamaya koyulmuştum ki kapı çaldı.

Baktım kargo kamyonu kapıda, adamın elinde ayakkabı büyüklüğünde bir koli :) koliyi görünce kahvaltıyı falan unutuverdim... öyle ayakkabı kutusu dediğime bakmayın, o kutunun içinden kocaman paha biçilemez bir hazine çıkınca gözlerime inanamadım.

Sn. TCM.ye şimdi çok hak verdim, yazdıklarına aynen katılıyorum, maşallah kolinin içinde yok yok, ellerinize emeklerinize sağlık. Bukadar değerli ve bazıların hiç ismini dahi duymadığım, paha biçilemez bitkileri yetiştirip bizlere de ulaştırdığınız için minnettarım, çok teşekkür ediyorum elleriniz dert görmesin.
Umarım bende sizin gibi itinalı bir şekilde, zayiat vermeden yetiştirmeyi başarabilirim, saygılar sevgiler.

Koliden çıkan hazine :cool:

Eklenti 687111

Eklenti 687112

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025