agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Lonicera / Bahçe (avlu) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/40666.htm)

Lonicera 13-03-2018 12:38

3 Eklenti(ler)
Vinca major..İki tanesini saksıya destek çubuğu bağlayıp sardırdım. Daha fazla güneş görsün bakalım ne olacak. Gölgede çok güzel gelişip çiçek de açıyor ama güneşteki tepkisini merak ettim. Bir tane çiçeğini göstermiş.

Eklenti 667741

Daha önce resmini çektiğim kuzu ıspanak tohuma erken çıktı bu yıl. Havalar böyle olunca her şeyi zamansız görebilmek mümkün artık.

Eklenti 667742

Korunaklı yere bayılan Kalanchoe daigremontiana... 3 kat çiçeklenmeden sonra bakalım daha fazla imar izni alabilecek mi:))( rüzgardan korunaklı ve en az 6 saat güneş gören köşe, suyu da kıskandırarak verilince böyle oldu)

Eklenti 667743

Lonicera 18-03-2018 11:40

3 Eklenti(ler)
Geçen yıl bir siteden tohumunu aldığım karakafes otu yeni filizlenmeye başlamıştı ki iki tanesinde çiçeklenme baş göstermiş. Tohum için titizleniyoruz, bakalım sonuç ne olacak.

Eklenti 668264

Eklenti 668265

Yana yana aradığım iki renkli ( sarı-kırmızı) açan canna' yı nihayet bir arkadaşımdan edinebildim. İlk filizini ve bu filizin yaprağındaki lekeyi de görünce sevincimiz katmerlendi:))

Eklenti 668266

Lonicera 18-03-2018 11:48

2 Eklenti(ler)
Bir yaşını yeni dolduran tohumdan yetiştirdiğimiz reuben böğürtlen sezon sonuna doğru çiçeklenip bizi şaşırtmıştı. Meyvesini de görebilir miyiz diye beklerken '' yok artık '' deyip çiçeğini silkeleyip bizi paylamıştı. Şimdi yeniden çiçeğe durup gizemli havalara girmiş gibi görünüyor.

Eklenti 668267

Yıllardır düzenli olarak yaptığımız , mahalle komşularının minik çocuklarına red robin domates fidesi yetiştirip meyve bağlayınca hediye etme işi neredeyse bir gelenek haline gelmiş durumda. Miniklerin yüzlerindeki şaşkın ve mutlu ifadeyi görmek ömre bedel.

Yarın bunları çıkarıp bir an evvel çiçeklenip gelişmesi için şaşırtma yapmak lazım.

Eklenti 668268

Lonicera 18-03-2018 11:57

2 Eklenti(ler)
Sevgili Sûz-i Dilârâ' nın göndermiş olduğu mor oxalis 2.kez çiçeklendi. Şiddetli doludan yaprakları deforme olmuş halde çıktı ama kısa sürede toparlandı.

Eklenti 668269

Yine sevgili Sûz-i Dilârâ' nın göndermiş olduğu adını unuttuğum bu soğanlı çiçek de açmak üzre. Kendi etrafında o kadar çok yavru yapmış ki. Açınca resimleyecektim ama dayanamadım:))

Eklenti 668270

Yine kendisinden gelen Muskari çiçek açıp geçti ama resimlemeyi unuttum. Ters lale çiçek verir mi bilemiyorum, fırsat bulursam onu da resimlerim.

TCM 18-03-2018 12:39

Red robinlerin daha gerçek yaprakları çıkmamış, şaşırtmak için az daha beklemeyelim mi?

Lonicera 18-03-2018 12:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1534294)
Red robinlerin daha gerçek yaprakları çıkmamış, şaşırtmak için az daha beklemeyelim mi?

Toplamda 2 sefer şaşırtma yaptığım için ilk şaşırtmayı bu durumdayken yapıyorum. Gerçek yaprak çıktıktan sonra bir daha yapıp viyolden saksıya geçiriyorum. İki şaşırtma ile gelişim daha hızlı olup çiçeğe erken geçiyorlar. Ya da ne bileyim hep böyle yaptığım için bana böyle geliyor da olabilir:)))

TCM 18-03-2018 15:47

Üçüncü şaşırtmanın toprağa olmasının domateste gelişimi olumlu etkilediği yönde yazılar var hep. Geçen @birnefestoprak ın tek şaşırtmada da gelişimin çok farketmediğine dair yazıyı okumuştum. Ben fazla zaman ayıramamaktan korktuğum için direk plastik büyük bardaklara ekiyorum :) Benim merak ettiğim sizin uygulamada; gerçek yapraklar çıkmadan yukarıdaki resimlediğiniz fidelerde tek kök vardır diye düşünüyorum ve o tek kök ün aktarımda tutmama ihtimali daha gelişmişe göre düşük olmaz mı?

Sûz-i Dilârâ 18-03-2018 16:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1534291)

Yine sevgili Sûz-i Dilârâ' nın göndermiş olduğu adını unuttuğum bu soğanlı çiçek de açmak üzre. Kendi etrafında o kadar çok yavru yapmış ki. Açınca resimleyecektim ama dayanamadım:))

Orman sümbülleri (Scilla campanulata) abicim onlar. Çiçeğini çok beğendiğim için senin kargona da katıvermiştim. ;)

birnefestoprak 18-03-2018 17:39

Üçüncü şaşırtma bence en ideali. Domates, patlıcan ve bibere kıyasla daha çabuk şaşırtma aşamasına geldiği için ikinci aşamayı atlamak daha kolay ama çimlendirme toprağının mineralce zengin, bunun yanında yeni çimlenmiş tohumu yakmayacak seviyede gübre içermesi gerek. Biber ve patlıcanın ikinci aşamayı atlaması daha zor ama ben her üç bitki için de bu sene denedim. Şimdilik bir sorun yok.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1534307)
Üçüncü şaşırtmanın toprağa olmasının domateste gelişimi olumlu etkilediği yönde yazılar var hep. Geçen @birnefestoprak ın tek şaşırtmada da gelişimin çok farketmediğine dair yazıyı okumuştum. Ben fazla zaman ayıramamaktan korktuğum için direk plastik büyük bardaklara ekiyorum :) Benim merak ettiğim sizin uygulamada; gerçek yapraklar çıkmadan yukarıdaki resimlediğiniz fidelerde tek kök vardır diye düşünüyorum ve o tek kök ün aktarımda tutmama ihtimali daha gelişmişe göre düşük olmaz mı?

Lonicera 18-03-2018 17:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1534307)

Yarın şaşırtma yapmadan önce sizin için resimlerini çekeyim o zaman. Ben de şimdiye kadar hiç dikkat etmedim köklenme yoğunluğuna. Hep birlikte görmüş oluruz köklerin ne durumda olduklarını. Arada çok narin gövdeleri olduğu için bazıları ezilme sorunu yaşasalarda , ilginçtir şimdiye kadar biber, domates, patlıcan fidelerini hep iki yapraktayken şaşırttım, tutmayan olmadı dersem yalan olmaz...

Lonicera 19-03-2018 11:28

5 Eklenti(ler)
Sabah çok erken kalkınca öğleye doğru epey kolaylamış oluyoruz işleri. Bir sürü saksıya gübre çayı verdim. Daha önceden verdiklerimin diplerini eşeleyip havalandırmaya aldık.

Nihayet red robin domates saksısını boşaltıp fidecikleri resimleyebildim. Sn TCM, fideciklerin çok az bir kısmı sizin belirttiğiniz gibi tek uzun köklenme yapmış. Çoğunluk 2/3 uzun ana kök yaparak doldurmuş saksıyı. Bu cinse mi aittir bu yapı bilemiyorum. Tam bir cüce olan red robin aynı aysberg misali, toprak altı aksamı kendi boyundan beklenmeyecek ölçüde güçlü gelişmiş.

Viyole geçirdikten sonra sulamasını yapıp dışarıda yarı gölge ortama aldım. Toplamda 27 adet fide şaşırttım. Bakalım 2.şaşırtmaya kaç fide ulaşabilecek.

TCM 19-03-2018 18:56

Çok güzeller maşallah, elinize sağlık der kolaylıklar dilerim.

Fideleri görünce aklıma geldi, önceki gün ufak seramın içerisine koyduğum ve gerçek yaprakları hafiften çıkmaya başlayan biber fidesinin bir tanesini tam tepeden sanki kesilmiş gibi boynu aşağı sallanmış halde gördüm. Bugün bir tanesi daha aynı haldeydi. Etrafta yoğun olmamakla birlikte gezinen böcekler tek tük karıncalar var, onlar mı yaptı acaba. Şimdiye kadar hiç görmediğim bir olay. Peki bu fideler yaşamaya devam eder mi?

its_just_a_ride 19-03-2018 23:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1534415)

Fideleri görünce aklıma geldi, önceki gün ufak seramın içerisine koyduğum ve gerçek yaprakları hafiften çıkmaya başlayan biber fidesinin bir tanesini tam tepeden sanki kesilmiş gibi boynu aşağı sallanmış halde gördüm. Bugün bir tanesi daha aynı haldeydi. Etrafta yoğun olmamakla birlikte gezinen böcekler tek tük karıncalar var, onlar mı yaptı acaba. Şimdiye kadar hiç görmediğim bir olay. Peki bu fideler yaşamaya devam eder mi?

Çökerten hastalığına işaret ediyor aktardığınız bilgiler. Gövdeyi toprak seviyesine kadar kontrol edin. İncelme varsa geri dönüşü yok maalesef. Kapalı sera çimlendirmesinde en büyük handikap mantar kaynaklı çökerten hastalığı. Çok defa yaşadım.

Lonicera 20-03-2018 05:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1534415)

Bahsettiğiniz tepe kesimi olmuş fideler her ne kadar bir süre dip diri dursa da maalesef daha sonra kuruyacaklar. Keşke zeytin gibi hemen dibinden yeni sürgün verseydiler:))))

TCM 20-03-2018 08:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1534442)
Çökerten hastalığına işaret ediyor aktardığınız bilgiler. Gövdeyi toprak seviyesine kadar kontrol edin. İncelme varsa geri dönüşü yok maalesef. Kapalı sera çimlendirmesinde en büyük handikap mantar kaynaklı çökerten hastalığı. Çok defa yaşadım.

Daha önce benim de başıma gelmişti, onlarda toprak seviyesinde incelme olur fideler belinden kırılır giderdi. Bunlarda yaprak çıkımına kadar dipdiri, tam yaprak çıkımında sanki biri mahsus yapmış gibi boğazları kesilmiş kafaları düşüvermiş :) Eğer hastalık ise muhtemelen artacaktır yine görürsem mantar için ilaçlama yapayım.

Lonicera 20-03-2018 13:21

2 Eklenti(ler)
Bahçem olsa toprağa ilk geçireceğim bitkilerden biri kırmızı japon elması. Tüm dal uçları çiçeklenip meyve bağlıyor.

Eklenti 668429

Bir diğeri brugmansia. Daha Mart ayında böyle isen seni Haziran ayında hayal etmekte zorlanıyoruz:)))

Eklenti 668430

Lonicera 26-03-2018 16:13

5 Eklenti(ler)
Brugmansia' nın altına girip , mis kokusuyla kendimden geçmeden zar zor resimleyebildim:)).
Eklenti 669004

Weigela nihayet açtı. Çok hafif kokusuyla oldukça narin bir çiçek.
Eklenti 669005

Primula Obconica ( onbiray çiçeği) yağmur altında hafif serin havayla şimdilik güzel çiçeklendi. Hava biraz ısınınca boyun büküp kuzey cephesinde yer isteyecek.

Eklenti 669006
Eklenti 669007
Eklenti 669008

Lonicera 26-03-2018 16:22

3 Eklenti(ler)
2 yıl önce bir marketten karışık renkte aldığım frezyadan elimde sadece bu kaldı. Hoş kokusuyla , göz alıcı sarı rengiyle avlumuzdaki yeri kalıcı hale geldi.

Eklenti 669010

Papaz erikleri ağız sulandırmaya başladı. Taneler fındıktan az büyük şimdilik.

Eklenti 669011

Arkada melek borazanı fonu , önde Mor salkım. Borazanlara çaktırmadan mor salkımları kucaklayıp öyle kokluyoruz.:D:D

Eklenti 669012

Sûz-i Dilârâ 26-03-2018 16:29

Maşallah mor salkıma;) Benim de tohumdan yetişme var daha bir yaşında minicik bir şey. Bahçeli ev sahibi olana kadar anca büyür diye düşünerek tohumdan çimlendirdim.;)

Lonicera 26-03-2018 16:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1535239)
Maşallah mor salkıma;) Benim de tohumdan yetişme var daha bir yaşında minicik bir şey. Bahçeli ev sahibi olana kadar anca büyür diye düşünerek tohumdan çimlendirdim.;)

Büyümeye hızlı büyüyor ama tohumdan en az 5/7 sene geçmesi gerekiyormuş çiçeklenmesi için. O zamana kadar kiracıyız desene.:))

Selma_321 26-03-2018 20:13

Maşallah yaaa, bunlar ne güzelliktir böyle... En sevdiğim bahçelerden biri. Ellerinize, emeğinize, yüreğinize sağlık.Eriklerde süper gözüküyor.. Küçücük bir yerde muhteşem işler yapıyorsunuz... Gerçekten tebrik ederim.
Bu arada portakal yasemin tohumlarını çimlendiremedim.. :((((

Lonicera 27-03-2018 07:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1535260)
Maşallah yaaa, bunlar ne güzelliktir böyle... En sevdiğim bahçelerden biri. Ellerinize, emeğinize, yüreğinize sağlık.Eriklerde süper gözüküyor.. Küçücük bir yerde muhteşem işler yapıyorsunuz... Gerçekten tebrik ederim.
Bu arada portakal yasemin tohumlarını çimlendiremedim.. :((((

Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için. Kendi etrafımızda dönüp duruyoruz işte...

Murraya tohumu çimlenme sorunu yaşamaz ama neden böyle oldu anlamadım. Sn blick de sorun yaşamış. Sizinkiler çürüdü mü yoksa aynı mı duruyor.?

Taze tohum oldukları için sorun olmaması lazım, ilginç.

blick 27-03-2018 08:34

Benimde tohumlardan hala tık yok :( ilk parti ektiğim tohumlara baktığımda çürümüşlerdi diğerlerini biraz daha bekleyeceğim bakalım.

Lonicera 27-03-2018 12:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi blick (Mesaj 1535277)
Benimde tohumlardan hala tık yok :( ilk parti ektiğim tohumlara baktığımda çürümüşlerdi diğerlerini biraz daha bekleyeceğim bakalım.

Çürüme oluyorsa ortamda bir sıkıntı var büyük ihtimal. Bakalım diğerleri nasıl sonuçlanacak.
Bu yıl da bir aksilik olmadan tohum elde edebilirsem yeniden paylaşırım; moralimizi bozmayalım, tekrar deneriz arkadaşlar.;)

Lonicera 27-03-2018 12:23

4 Eklenti(ler)
Geçen yıldan kalma somon renkli latin çiçeğinin heman arkasında sarı renklisi de çıkmış, ben somonun yan dallarından biridir diye düşünüyordum. Büyük sürpriz:)))

Eklenti 669066

Sn pria' nın etkinlikte paylaştığı tesbih ağacı kocaman oldu. Bu yıl da erkenden çiçeklerini gösterdi. Kendisine yeniden teşekkür ederim. Çiçeğinin çok güzel koktuğunu belirtmeden geçemeyeceğim:))

Eklenti 669067

Karakafes nihayet ilk çiçeklerini gösterdi. Tohum için daha korunaklı bir yere alacağım.

Eklenti 669068

Leylağımız...Rengi ayrı güzel kokusu ayrı.

Eklenti 669069

Lonicera 27-03-2018 12:30

3 Eklenti(ler)
Sn Dutlubahçe' nin etkinlikte paylaştığı çemen otu çimlendi.

Eklenti 669079

Yine severek tükettiğimiz şevket-i bostan tohumları da çimlenenler arasında. Geçen yıl tohumlarının paylaşılmasını isteyen arkadaşlar olmuştu. İnşallah sorunsuzca tohum elde ederiz.

Eklenti 669080

Hodan otu tohumları da çimlenip boy gösterenlerden.

Eklenti 669081

Sûz-i Dilârâ 27-03-2018 12:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1535304)
Çiçeğinin çok güzel koktuğunu belirtmeden geçemeyeceğim:))

:dilli::D

blick 27-03-2018 14:09

Valla bende anlamadım ki. diğer tohumlarım da neredeyse aynı ortamlarda onlar çimlendiler. Birşeyler yolunda gitmiyor ama ne :confused:

Acaba şansımızı çelikle mi denesek :cool:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1535302)
Çürüme oluyorsa ortamda bir sıkıntı var büyük ihtimal. Bakalım diğerleri nasıl sonuçlanacak.
Bu yıl da bir aksilik olmadan tohum elde edebilirsem yeniden paylaşırım; moralimizi bozmayalım, tekrar deneriz arkadaşlar.;)

Selma_321 27-03-2018 16:25

Sayın Lonicera, benim tohumlar çürüdü. Bilmiyorum nerde ne yanlış yaptım, kısmet değilmiş. Olsun siz, bol bol resimlerini korsunuz, biz seyreyleriz.Tohumlar için tekrar çok teşekkür ederim. Sizde bütün bitkilerinizi sağlıkla, mutlulukla büyütün.

Selma_321 27-03-2018 19:10

Sayın Lonicera, bir sorum olacaktı. Murrayaların çiçekleri uzun süre duruyor mu, yoksa diğer yasemin çeşitleri gibi çiçek ömürleri kısa mı?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025