![]() |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Kalanchoe' ların tam zamanı şimdi. Sarı ve beyaz da vardı ama yok olmuşlar nedense:(
|
3 Eklenti(ler)
Orman sümbülü hafif kokusuyla , sevimli görüntüsüyle yeni tanıştığımız bitkilerden.
Eklenti 669420 Gala çiçeğinin tüm yaprakları salyangoz saldırısına uğrayıp delik deşik olmuş, ama çiçek sapasağlam.:o Eklenti 669421 Pink lady cinsi elma saksıda da olsa 2-3 meyve veriyor her sene. Eklenti 669422 |
3 Eklenti(ler)
Sevgili Sûz-i Dilârâ' nın göndermiş olduğu Amaryllis' i hemen ekmiştim. Bir süre sonra yapraklarında sararma görünce şüphelenip saksıdan çıkardım. Soğan içerisinde 3 tane kurt buldum(keşke resimleseymişim) Soğanın içini dışını delik deşik etmişlerdi. Bir tel ile açtıkları deliklerden 3' ünü de çıkardım. Ama soğan soğanlıktan çıkmıştı. Daha sonra seyreltilmiş çamaşır suyunda bir gün bekletip steril bir harca yeniden diktim. Yanındaki tek yavruyu da ayırıp yanına dikmiştim.
Çok şükür bu arbedeyi de atlattık. 2 ay sonra durum bu halde. O çiçeğini göstermek, biz de bir an evvel görebilmek için sabırsızlanıyoruz:))) Eklenti 669679 Orman sümbülünü resimlemiştim ama bu sonuncusu farklı renk çıktı. Sevgili Sûz-i Dilârâ, senin elinde bu renk var mıydı yoksa değişime mi uğradı? Eklenti 669680 Geçen yıl WASHINGTON NAVEL portakalımız meyve tutuyor gibi yapıp yine atmıştı üzerinden. Bu yıl da aynı şeyi yaparsa kesin yolcu olacak:))) Eklenti 669681 |
Amaryllis soğanları gerçekten çok dayanıklı, öldürmek için de ayrı bir yetenek gerekiyor:D Kurt istilasına rağmen hayatta kalabilmesi de sağlamlığına sağlam bir delil olmuş:p
Steril şartlarda değil de bahçede ya da bakımsız ortamlarda yetişenleri daha da dişli oluyor. Sendeki soğanlarla beraber birkaç tane de kendim için sökmüştüm yan komşumun bahçesinden, öyle derbeder bir yerde yaşıyorlar ki içler acısı. Buna rağmen de her sene çiçek açar, soğanlar çürümeden ya da herhangi bir böcek saldırısı olmadan yaşar, gider üstüne de yavrular.:D Sağ kolum Hatice teyzem taşındı, bahçedeki kalan soğanları da almamı tembihledi, bırakır mıyım hiç:cool: Gün güzelleri de var, yeni dünya ağacının altında hiç gün görmeseler de onlar da sökülecek. |
Yanlış yazmışım, düzeltiyorum. Orman sümbülü olacaktı. Bir üst resimdekilerden farklı çıktı bu.
|
O zaman iş değişir, bende iki renk orman sümbülü vardı geçen yıl pembe ve mavi. Şimdi hatırlıyorum renklerine göre ayırmadığımdan paketleri hazırlarken inşallah iki renkten de çıkar diye dua ettiğimi hatırlıyorum. Görünüşe göre duam kabul olmuş :D
|
1 Eklenti(ler)
Bu bitkinin adı nedir başlığına koyduğum bitkinin araştırmam sonucu Sedum rupestre 'angelina' olduğuna kanaat getirdim. Tam emin olamadığım için o başlıktan kaldırdım. Belki daha farklı bir türüdür ama resimlerde neredeyse bire bir aynısı.
2 yıl önce satın aldığım petunya fidesinin dibinde tek dal olarak geldi. Atmaya kıyamadık, eşim kedi tırnağı dedi ama değilmiş. Çiçek açmadığı gibi acayip şekilde yayılıp bulunduğu yeri kaplıyor. Kır kır dik, tutmaması söz konusu değil. Çok hoş örtücü, yayılıcı, sarkıcı yani her yola gelen bir bitkiymiş bu:))) |
@ Lonicera; teşhis doğru bence de. Bir kaç yıl önce küçük saksıda almıştım, sanırım tam köklenmeden yaylaya diktiğim için yaşamadı. Geçen ay iş yerine getirdi biri, küçük bir saksıyı doldurmuş, ancak çok nazik koluna kanadına dokunmaya gelmiyor kırılıveriyor hemen.
|
Alıntı:
Dediğiniz gibi çok kırılgan bir bitki. Avlunun bir köşesindeki toprak parçasına kapatsın diye yabani dağ çileği koymuştum. Bunlardan bir kısmını söküp bu sedumlardan koyup deneyeyim diyorum. Başarısız olur ise en azından yarısı çilek olur da dımdızlak kalmaz. Bu kış tam kışlığını yapmadığı için soğuğa dayanımı konusunda bilgim yok, inşallah dayanıyordur. Bazı bitkilerimi 70 litrelik gibi koca saksılarda yetiştirdiğim için bu saksı diplerinin toprak görünmesindense bu güzellikle kaplı olmasını tercih ederim doğrusu. |
Sevgili Lonicera Sedum angelina,baharda çok güzel çiçek açar.Açması yakındır merak etmeyin.Ayrıca -45 e kadar dayanıklıdır.Nerde bilmiyorum ama kışı balkonda da geçirebilir.
|
Alıntı:
Çiçekten sonra tohum da bağlasa ya. :dilli::dilli::dilli: Bilgiler için teşekkür ederim. |
5 Eklenti(ler)
Hava sabahtan güzel olunca erkenden işi gücü halledip çiçeklerin yanına koştuk. Bu güzellikler karşısında sabah kahvemizi de içip bir kaç da resim çekelim dedik.
Geçen yıldan kalma latin çiçeğinden sonra bu yıl da ektiklerimiz çiçeklendi. Toplam 5 farklı renge sahipmişiz:))) |
5 Eklenti(ler)
Sarı pon pon gülümüz iyice coşmuş durumda. Çiçeklenme biter bitmez sert budamaya girecek.
Eklenti 670343 Çardak gülümüz bu sene erkenci. 2 hafta sonra çiçeği biter. Biraz karakafes otu çayı biraz da magnezyum sülfat takviyesi ile Eylül ayında 2. çiçeklenmeyi yaptırabiliyoruz. Eklenti 670344 Solanum rantonettii tamamen çiçeklenmiş durumda. Beyazını da çekmiştim ama flu çıkmış, eklemedim. Eklenti 670345 Av.Karadut ilk meyvesini olgunlaştırmış... Eklenti 670346 Gövem eriği bu yıl reçel yaptıracak inşallah... Eklenti 670347 |
5 Eklenti(ler)
Etkinlikten gelen balkabakları, ginseng, gojiberry bir bir çimleniyor...
Eklenti 670353 Eklenti 670354 Eklenti 670355 Parfüm kutusu anacı bu yıl çok keyifli. Eklenti 670356 Bunlar da yavruları, yeni sahiplerine kavuşacaklar nasipse:)) Eklenti 670357 |
5 Eklenti(ler)
Sevgili Sûz-i Dilârâ' nın göndermiş olduğu maviş ve bardak menekşe. Maviş şimdilik iyi gelişiyor, bu yıl çiçek beklemiyorum. Bitki gelişip kendini kurtarsın yeter.
Eklenti 670363 Bu da ilk yapraklanan bardak menekşe. Bakalım ne renk açacak:)) Eklenti 670364 Feijoa ilk çiçeğini gösterdi. Eklenti 670365 Yeni dünya aşılandıktan sonra iki kat büyüklükte meyve vermeye başladı. Eklenti 670366 Son olarak, Madagaskar yasemininden iki çelik almıştım ikisi de tuttu. Eklenti 670367 |
Sayın Lonicera
Çiçeklerinizin maşallahı var çeşit çeşit renk renk :D bu yavruların gideceği yerler bellidir eminim eğer fazladan kalırsa diye ismimi listeye yazdırmak istiyorum :o Alıntı:
|
Maşallah, yine bahçeniz bir harika sayın Lonicera
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bahçeniz olmayınca mecburen saksı sebze ve meyveciliği yapıyorsunuz. Haliyle güç bela elde edebildiğiniz ürünler de doyumluk değil tadımlık oluyor. Neredeyse 12 yıldır bu şekilde uğraş veriyoruz. Bahçemiz olaydı iyiydi ama ne yapalım, eldeki kuş daldaki kuştan yeğdir deyip devam diyoruz. Bizim durumda olanlar hiç enseyi karartmayın, üç olsun beş olsun bizim olsun misali...Neredeyse saksıda ürün alamayacağınız bitki, göremeyeceğiniz çiçek yok gibi.
20 litrelik siyah tüplerin içine ektiğimiz maydanoz Eklenti 670471 Yine aynı ortamda kalıcı ıspanak( seyreltme zamanı gelmiş bile) Eklenti 670472 Çilekte 3-5 çiçek gördük ama hemen kopardık ki kök iyice güçlensin. Eklenti 670473 Kırmızı frenk üzümü çiçeklendi, sonbahara doğru yeniden üretim için sert budanacak. Eklenti 670474 Döngel az da olsa her yıl düzenli meyvesini veriyor. Bu yıl sayı 18, geçen yıl rekor kırmıştı( 21):D:D Eklenti 670475 |
Emeklerinize sağlık, Sayın Lonicera, her şey pek bir bereketli. :)
Parfüm kutusu ilgimi çekti, araştırdım, nette satışı da var fakat zor bir bitkiymiş. :( |
5 Eklenti(ler)
Tokaloğlu kayısının en iri meyvesini yakaladım. Olgunlaşmaya yakın bu büyüklük abartısız 4-5 katına çıkıyor.
Eklenti 670476 Valensia çeşidi portakalı üç yaprak üzerine göz aşısı olarak aşılamıştım. Uyanıp sürgün vermeye başlamış. 5-6 cm. üstünden kestim, daha hızlı büyür artık. Eklenti 670477 Filbahri ilk çiçeklerini gösterdi. Bir hafta sonra yaprağı görünmez çiçekten. Kokusu ise hafif ama mest edecek kadar güzel. Eklenti 670478 Bu hosta 3 yaşında. Boyu en fazla 10 cm.dir. 3 yıl önce mix tohum paketini almıştım. İlk çimlendiği zaman 7-8 adet kurudu, bir bu kaldı elimde. Kendini unutturan, oldukça dayanıklı çıktı bu bitki. Eklenti 670479 Tadına ama en çok da kokusuna doyamadığımız reçellik gülümüz. Eklenti 670480 |
2 Eklenti(ler)
Yine üretimden bir resim. Karışık cinsler halinde saskatoonberry 'ler( Amelanchier)
Eklenti 670481 Nihayet evde paylaşılamayan chuffa..( tigernut) Eklenti 670482 |
Alıntı:
Tamam buldum, bu bitkinin zor tarafı sadece adıydı. SARCOCOCCA( buyrun söyleyin bakalım):D:D:D Gerisi laf-ı güzaf.. |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
Chuffa' yı bir gece ılık suda beklettikten sonra ekim işini yaptım. Yaklaşık 3 hafta içinde sürgün vermeye başladılar. Geçen yılda yetiştirmiştim, yumrularda düzensiz çimlenme söz konusu. |
Alıntı:
|
Merhaba Sayın Lonicera maşallah sayfanıza çiçekleriniz , meyveleriniz hepsi çok güzeller.İnşallah ilerde büyük bir bahçeniz olur.Rabbim Gönlünüze göre versin inşallah .Böyle küçük bahçelerde bukadar çeşit ağaç ve çiçekler yetiştirdiğinize göre büyük bahçede hayal edemiyorum.
Sağlıcakla kalın. |
Alıntı:
Karakafeslerin anacını bölerek derin saksıya dikmiştim. 10 gün önce en büyük parçayı yine eski yerine( bahçedeki armut ağacını sökerek açtığımız yere) taşıdım. Saksıdakiler çok güzel geliştiler, sezon sonu yeni sahiplerine gidecek. Tabii o zamana kadar etinden, sütünden, kılından ,tüyünden faydalanmak lazım değil mi)))) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025