agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Lonicera / Bahçe (avlu) (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/40666.htm)

alıcan 20-03-2019 09:41

bende melek borusu rica edebilirmiyim lütfen

Lonicera 20-03-2019 12:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1563259)
Sayin Lonicera; bahcenizden haberleri bekliyoruz. Epeydir bir sey goremedik merak ediyoruz. Saygilar

Şu aralar sanırım bahar yorgunluğu yaşıyoruz. Havalar az daha düzelsin hele, merak etmeyin buralardayız yine:p

AkisSoftware 20-03-2019 12:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1563296)
Şu aralar sanırım bahar yorgunluğu yaşıyoruz. Havalar az daha düzelsin hele, merak etmeyin buralardayız yine:p

Sağlık sıhhat sorunu olmasında bekleriz ne demek. Bu güzellikleri epey merak eder olduk. Sanırım dönüşüm muhteşem olacak(resimlerle) diyeceksiniz.

Lonicera 20-03-2019 12:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi alıcan (Mesaj 1563283)
bende melek borusu rica edebilirmiyim lütfen

Sn alican, ben herhangi bir bitki paylaşımı yapmıyorum . Kasdettiğiniz her sene yaptığım fidan paylaşımı ise kapandı. Durumu açıklayan ( kısıtlı üretim ve sınırlı sayıda kişi) mesajları bahçe sayfamda belirtmiştim sanırım gözünüzden kaçmış.

Lonicera 05-04-2019 17:17

5 Eklenti(ler)
Yarın bol yağış diyor tv' ler. Yağmur başlamadan biraz iş yaptık avluda. Pek çok bitkinin saksı değişimiyle beraber kök temizliği de yapıldı.

Vinca minor bu yıl daha iştahlı sanki.

Eklenti 690545

Tohumunu da verdi.

Eklenti 690546

Şebboylar mis gibi kokuyor. Tohumdan yetişme, farklı farklı renkler çıktı. Kimi yalın kat kimi katmerli..

Eklenti 690547
Eklenti 690548
Eklenti 690549

Lonicera 05-04-2019 17:22

3 Eklenti(ler)
Devam

Eklenti 690552

Rus cinsi karakafes yeni filizlenirken diğer tür neredeyse tohum bağlayacak.

Eklenti 690553

Eklenti 690554

AkisSoftware 05-04-2019 17:25

Ruslar soğuk iklim olduğu için geç gelişiyor olabilir :) Bir çok bitkide sanırım o şekilde. Paylaşımlar için teşekkürler

Lonicera 05-04-2019 17:33

3 Eklenti(ler)
Ağustos papazı olarak satılan bu cins çok verimli bir çeşit gerçekten de. Neden ağustos deniyor bilemedim. Can eriği ile aynı zamanda yani ilk ürün verenlerden biri. Tadı can eriğinden çok daha güzel ama dumanlı tabir ettiğimiz papaz eriğinin yanında ne tat ne yeme kalitesi olarak esamesi okunmaz.

Eklenti 690555

Reuben cinsi yediveren böğürtlenler çiçeklerini açtılar. Bir başka saksıdaki meyve bile tutmuş ama onu resimleyemedim.

Eklenti 690556

Sadece kafasını kestikten sonra toprağa koyduğumuz havuç neredeyse çiçeğe yönelmek üzre. Bunun gibi soğan, pırasa, karnıbahar, lahana vb. bir çok sebzeyi böyle köklendirebiliyoruz.

Eklenti 690557

Lonicera 05-04-2019 18:02

5 Eklenti(ler)
Amelanchier' den şubat ayında aldığım çelikle elma üzerine kabuk altı aşı yapmıştım. Uyanma başlamış. Umarım bu uygulama ile daha iri meyveye ulaşırız.

Eklenti 690558

İnsanın elinin ayarı olacak önce arkadaş. Bizim gibi olmayacak yani... :p Hadi maydanoz tohumu küçük diye elinden kaçırdın diyelim. Peki nohutu nasıl böyle ekebildin kardeşim?:dilli:

Eklenti 690559

Eklenti 690560

Yabani kuzukulağı yakında çiçeklenir. Bu aralar bolca tüketmek lazım.

Eklenti 690561

Tabii turp otsuz olmaz...

Eklenti 690562

TCM 05-04-2019 19:33

Turp otu nu görünce aklıma geldi;

Görev yaptığım belde görünümlü köyde teyzenin biri turp otu getirdi. O zamana kadar yemediğim için sordum nedir, nasıl yenir vs. Eve götürdüm eşim haşladı, limon suyu döktü yedik, tadı gayet güzel geldi. Teyzeyi görünce 'sağolasın teyze pek güzelmiş' dedim. Ağızdan ağıza dolaşmış bizim teşekkür, köyde yayılmış. Baktım her gelen bir kucak dolusu turp otu getirir oldu. Biz yedik, apartman, komşular falan ama olacak gibi değil. Baktım geviş getirir oldum, sonunda söyledim 'yav biz de insan evladıyız, ot ot nereye kadar, yeter gari, börek de severim ben'.. Ondan sonra her hafta bir teyze börek yaptı getirdi. Bir de 'badılcan balığı' dedikleri patlıcan dilimlerini yumurta una bulayıp kızarttıkları 'ara sıcak' vardı.. Amaniin, hepsi de pek güzeldi ellerine sağlık. :)

Selma_321 05-04-2019 20:55

Erikler çokkk güzel gözüküyorlar..Maşallahı var gene bahçenizin sayın Lonicera, bol bereketli olsun inşallah.
Tcm in anlattığı hikayede muhteşem... Ne şanslısınız sayın Tcm.. Hikaye tadında ve esprili bütün anlatımlarınız güzel bir renk katıyorsunuz.

AkisSoftware 06-04-2019 07:40

Eğer Amelanchier, elma üzerine aşı oluyorsa (bitkiyi tanımadığım için) çok iyi bir haber. Çoğaltması daha kolay olacaktır.

Böyle denemeler yapılması çok hoş.

Bu erikler bu senenin eriği mi? Bizim burda daha yeni çiçek açtı. Meyveyi daha uzun süre göremeyiz sanırım.

Lonicera 06-04-2019 07:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1565128)
Eğer Amelanchier, elma üzerine aşı oluyorsa (bitkiyi tanımadığım için) çok iyi bir haber. Çoğaltması daha kolay olacaktır.

Böyle denemeler yapılması çok hoş.

Bu erikler bu senenin eriği mi? Bizim burda daha yeni çiçek açtı. Meyveyi daha uzun süre göremeyiz sanırım.

Evet bu senenin eriği, burası İzmir.. Her yönüyle farkını belli eder güzel İzmir'im...;)

AkisSoftware 06-04-2019 08:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1565133)
Evet bu senenin eriği, burası İzmir.. Her yönüyle farkını belli eder güzel İzmir'im...;)

Bizim yerimizede biraz yiyin o zaman :) Pazarda badem çağlası satılıyor. Ama ufacık ve çok pahalı. Parasında değilim ama ufacık bademden ne tad alacağız ki?

Lonicera 06-04-2019 11:57

Piyasada ucuza ne kaldı ki zaten? Çağla badem, erik, çilek bunlar mevsiminde bile ateş pahası, kaldı ki turfanda almak şöyle dursun.

Lonicera 06-04-2019 12:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1565128)

Daha önceden hem amelanchieri hem aroniayı aşılamıştım. Bu ikinci aşılı fidan olacak. Aronia hem armut hem ayva hem elma üzerinde üçüncü yıllarına girdi. Armut üzerindeki aronia bariz daha iri meyve verdi. Digerlerinde henüz bir şey göremedik geçen yıl. Bu yıl umudum var.
Amelanchier ve aroniayı aynı anaç üzerine yan yana tek anaç üzerine aşılamak istiyorum. O yüzden birden fazla tür yumuşak çekirdekli anaç kullanıp en iyi gelişimi hangisi verecek onu tesbit etmeye uğraşıyorum kendimce. Umarım başkalarına da faydası olur.

Lonicera 06-04-2019 15:24

4 Eklenti(ler)
Goumi yine bol çiçekli, bakalım meyve tutacak mı?

Eklenti 690619

Sevgili Suzi-dilara' dan gelen sardunya ve adını hep unuttuğum narin güzel.

Eklenti 690620

Eklenti 690621

Bektaşi üzümü dördüncü senesinde. Tohumdan yetiştiği için şimdilik bir beklentim yok. Ama bitkiye talep çokluğu nedeniyle çelikle üretip paylaşıma koymayı istiyorum.

Eklenti 690622

Lonicera 06-04-2019 15:32

4 Eklenti(ler)
Sarımsak otumuz...

Eklenti 690623

Kalıcı ıspanak ...

Eklenti 690624

Tilkişenler(yabani kuşkonmaz)

Eklenti 690625

Tohumdan yetişme gojiberryler...

Eklenti 690626

Selma_321 06-04-2019 17:09

Sayın Lonicera, bu kalıcı ıspanak dediğiniz şeker pancarı değil mi, çok benzetiyorum ama.

Lonicera 06-04-2019 18:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1565190)
Sayın Lonicera, bu kalıcı ıspanak dediğiniz şeker pancarı değil mi, çok benzetiyorum ama.

Sn Selma-321, ne pancara ne de pazıya benzese de aynı bitki değil . . . Aşağıdaki linkte daha ayrıntılı bilgiler mevcut. İsterseniz bir göz atın.

http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/16382.htm

Selma_321 06-04-2019 19:41

Sayın Lonicera,gönderdiğiniz linkteki yazıları okudum.. Anneciğim de eker biz şeker pancarı diye biliyorduk.. Gerçi şeker pancarınıda biliyorum ama cahilliğimden kurtulamadım;).. Sanırım aradaki fark bunun kök yapmaması.. :confused:
Bu yaz annemin bahçesinde incelemek şart oldu.. Belki bir farkta ekim zamanlardır.

Lonicera 08-04-2019 17:32

4 Eklenti(ler)
Sn yerel bahçem' den gelen ağaç bamyası tohumlarını yüzde yüze yakın oranla çimlendirdik...

Eklenti 690727

Sn zekoş' tan gelen frenk soğanı da aynı şekilde. Ekinezya tohumunda da çimlenme oranı soğuklamasını iyi yaptığımız için yüksek oldu ama resmini çekmedim. Unutmazsam sonra çekerim.

Eklenti 690728

Nakkaş sarmaşığı 30 litrelik saksının yanında çıkmıştı. Başka bitki koymayı düşünüyorduk ama galiba düşüncemizi sezmiş olmalı ki hem kıskançlıktan hem bize şirin görünüp yerini sağlama alma çabasından olsa gerek her yerini kısa zamanda tamamen kaplamış. Ne yapalım artık onun olsun bu yıl bu saksı.

Eklenti 690729

Kuzu ıspanaklar da çimlendi, şaşırtma için az daha bekleyeceğiz.

Eklenti 690730

AkisSoftware 12-04-2019 07:49

Resimlerin devamını bekliyoruz :)

Ayrıca size "nickinizden" dolayı bir soru sormak istiyorum. Bu linkteki bitki bizim standart aldığımız "honeyberry" olarak geçen tür mü? Yoksa başka bir bitkimi?

Lonicera 12-04-2019 12:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1565603)
Resimlerin devamını bekliyoruz :)

Ayrıca size "nickinizden" dolayı bir soru sormak istiyorum. Bu linkteki bitki bizim standart aldığımız "honeyberry" olarak geçen tür mü? Yoksa başka bir bitkimi?

Evet, aynı bitki. Ben birkaç yıl önce iki farklı türle yola çıkmıştım ama bulunduğumuz bölge itibarıyle aşırı sıcaklara dayanamayıp kurudular. Bir daha da el sürmedim. Lezzet olarak oldukça güzel bir meyvesi var. İklimi uygun olanlar için denenmeli derim.

AkisSoftware 12-04-2019 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1565618)
Evet, aynı bitki. Ben birkaç yıl önce iki farklı türle yola çıkmıştım ama bulunduğumuz bölge itibarıyle aşırı sıcaklara dayanamayıp kurudular. Bir daha da el sürmedim. Lezzet olarak oldukça güzel bir meyvesi var. İklimi uygun olanlar için denenmeli derim.

Araştırdığım kadarıyla tozlayıcıya ihtiyaç duyuyor ya da tozlayıcıyla birlikte dikilmesi tavsiye ediliyor. Ben de bu sene 2 adet temin ettim. Bakalım meyvelerini kaç sene sonra göreceğiz. Memleket soğuk olduğu için tam aradığım bir bitki :)

Fakat bir sürü çeşidi var. Beklediğim gibi gelişirse hepsinden edinmek isterim.

Ayrıca sizin bahçede parfüm kutusu bitkisi olduğunu biliyorum. Ylang ylang bitkisi de varmı? Eğer yoksa bendekiler çimlenirse sizin gibi bir paylaşımcıya göndermeyi çok isterim. İklim için çok soğuk yerlerde yaşamadığını okumuştum.

Lonicera 12-04-2019 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1565621)
Araştırdığım kadarıyla tozlayıcıya ihtiyaç duyuyor ya da tozlayıcıyla birlikte dikilmesi tavsiye ediliyor. Ben de bu sene 2 adet temin ettim. Bakalım meyvelerini kaç sene sonra göreceğiz. Memleket soğuk olduğu için tam aradığım bir bitki :)

Fakat bir sürü çeşidi var. Beklediğim gibi gelişirse hepsinden edinmek isterim.

Ayrıca sizin bahçede parfüm kutusu bitkisi olduğunu biliyorum. Ylang ylang bitkisi de varmı? Eğer yoksa bendekiler çimlenirse sizin gibi bir paylaşımcıya göndermeyi çok isterim. İklim için çok soğuk yerlerde yaşamadığını okumuştum.

Biraz dikkat edilirse sizin orada iyi sonuç verecektir. Temin ettiğiniz fideleri güvenilir bir yerden aldıysanız kısa zamanda meyvesini görürsünüz. Bizim burası uygun olsa ben de sizin gibi her çeşidinden edinmeyi düşünürdüm.

Ylang ylang maalesef yok. Tohumdan iki defa denedim ama taze tohum olmadıkları için başarılı olamadım. Kullandığım yöntemlerle çimlendiremediğim tek bitki tohumu budur diyebilirim.

İnce düşünceniz için teşekkür ederim. Siz hele bir çimlendirin o zaman bize sıra gelmez emin olun.;)

AkisSoftware 12-04-2019 15:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1565626)
Biraz dikkat edilirse sizin orada iyi sonuç verecektir. Temin ettiğiniz fideleri güvenilir bir yerden aldıysanız kısa zamanda meyvesini görürsünüz. Bizim burası uygun olsa ben de sizin gibi her çeşidinden edinmeyi düşünürdüm.

Ylang ylang maalesef yok. Tohumdan iki defa denedim ama taze tohum olmadıkları için başarılı olamadım. Kullandığım yöntemlerle çimlendiremediğim tek bitki tohumu budur diyebilirim.

İnce düşünceniz için teşekkür ederim. Siz hele bir çimlendirin o zaman bize sıra gelmez emin olun.;)

Bu fidanlari en guvenilir yerden aldim. Ellerinden cok cesit var ama cok alinca epey tutuyor. Ilerleyen yillarda alirim insallah...

Merak etmeyin tohum cok taze ve ilk sirada siz varsiniz. Cok tohum olmadigi icin sansim az ama nasip bu isler. Bir kac hafta sonra insallah mutlu haberle gelirim bahcenize...

Lonicera 22-04-2019 19:54

5 Eklenti(ler)
Havalar bir türlü ısınamadı gitti, bir ara oldukça güzel olduğu vakitlerde bir çok tohum ektim viyollere. Bazıları çimlendi güç bela, pek çoğu da telef oldu. Bu yıl çok iyi giriş yapamasak da bazı bitkilerin durumu yüzümüzü güldürmeye yetti.

Yorumsuz resimleri....

Lonicera 22-04-2019 20:01

5 Eklenti(ler)
Devam

Lonicera 22-04-2019 20:11

5 Eklenti(ler)
Devam

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:37.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025