![]() |
bende melek borusu rica edebilirmiyim lütfen
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Yarın bol yağış diyor tv' ler. Yağmur başlamadan biraz iş yaptık avluda. Pek çok bitkinin saksı değişimiyle beraber kök temizliği de yapıldı.
Vinca minor bu yıl daha iştahlı sanki. Eklenti 690545 Tohumunu da verdi. Eklenti 690546 Şebboylar mis gibi kokuyor. Tohumdan yetişme, farklı farklı renkler çıktı. Kimi yalın kat kimi katmerli.. Eklenti 690547 Eklenti 690548 Eklenti 690549 |
3 Eklenti(ler)
Devam
Eklenti 690552 Rus cinsi karakafes yeni filizlenirken diğer tür neredeyse tohum bağlayacak. Eklenti 690553 Eklenti 690554 |
Ruslar soğuk iklim olduğu için geç gelişiyor olabilir :) Bir çok bitkide sanırım o şekilde. Paylaşımlar için teşekkürler
|
3 Eklenti(ler)
Ağustos papazı olarak satılan bu cins çok verimli bir çeşit gerçekten de. Neden ağustos deniyor bilemedim. Can eriği ile aynı zamanda yani ilk ürün verenlerden biri. Tadı can eriğinden çok daha güzel ama dumanlı tabir ettiğimiz papaz eriğinin yanında ne tat ne yeme kalitesi olarak esamesi okunmaz.
Eklenti 690555 Reuben cinsi yediveren böğürtlenler çiçeklerini açtılar. Bir başka saksıdaki meyve bile tutmuş ama onu resimleyemedim. Eklenti 690556 Sadece kafasını kestikten sonra toprağa koyduğumuz havuç neredeyse çiçeğe yönelmek üzre. Bunun gibi soğan, pırasa, karnıbahar, lahana vb. bir çok sebzeyi böyle köklendirebiliyoruz. Eklenti 690557 |
5 Eklenti(ler)
Amelanchier' den şubat ayında aldığım çelikle elma üzerine kabuk altı aşı yapmıştım. Uyanma başlamış. Umarım bu uygulama ile daha iri meyveye ulaşırız.
Eklenti 690558 İnsanın elinin ayarı olacak önce arkadaş. Bizim gibi olmayacak yani... :p Hadi maydanoz tohumu küçük diye elinden kaçırdın diyelim. Peki nohutu nasıl böyle ekebildin kardeşim?:dilli: Eklenti 690559 Eklenti 690560 Yabani kuzukulağı yakında çiçeklenir. Bu aralar bolca tüketmek lazım. Eklenti 690561 Tabii turp otsuz olmaz... Eklenti 690562 |
Turp otu nu görünce aklıma geldi;
Görev yaptığım belde görünümlü köyde teyzenin biri turp otu getirdi. O zamana kadar yemediğim için sordum nedir, nasıl yenir vs. Eve götürdüm eşim haşladı, limon suyu döktü yedik, tadı gayet güzel geldi. Teyzeyi görünce 'sağolasın teyze pek güzelmiş' dedim. Ağızdan ağıza dolaşmış bizim teşekkür, köyde yayılmış. Baktım her gelen bir kucak dolusu turp otu getirir oldu. Biz yedik, apartman, komşular falan ama olacak gibi değil. Baktım geviş getirir oldum, sonunda söyledim 'yav biz de insan evladıyız, ot ot nereye kadar, yeter gari, börek de severim ben'.. Ondan sonra her hafta bir teyze börek yaptı getirdi. Bir de 'badılcan balığı' dedikleri patlıcan dilimlerini yumurta una bulayıp kızarttıkları 'ara sıcak' vardı.. Amaniin, hepsi de pek güzeldi ellerine sağlık. :) |
Erikler çokkk güzel gözüküyorlar..Maşallahı var gene bahçenizin sayın Lonicera, bol bereketli olsun inşallah.
Tcm in anlattığı hikayede muhteşem... Ne şanslısınız sayın Tcm.. Hikaye tadında ve esprili bütün anlatımlarınız güzel bir renk katıyorsunuz. |
Eğer Amelanchier, elma üzerine aşı oluyorsa (bitkiyi tanımadığım için) çok iyi bir haber. Çoğaltması daha kolay olacaktır.
Böyle denemeler yapılması çok hoş. Bu erikler bu senenin eriği mi? Bizim burda daha yeni çiçek açtı. Meyveyi daha uzun süre göremeyiz sanırım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Piyasada ucuza ne kaldı ki zaten? Çağla badem, erik, çilek bunlar mevsiminde bile ateş pahası, kaldı ki turfanda almak şöyle dursun.
|
Alıntı:
Daha önceden hem amelanchieri hem aroniayı aşılamıştım. Bu ikinci aşılı fidan olacak. Aronia hem armut hem ayva hem elma üzerinde üçüncü yıllarına girdi. Armut üzerindeki aronia bariz daha iri meyve verdi. Digerlerinde henüz bir şey göremedik geçen yıl. Bu yıl umudum var. Amelanchier ve aroniayı aynı anaç üzerine yan yana tek anaç üzerine aşılamak istiyorum. O yüzden birden fazla tür yumuşak çekirdekli anaç kullanıp en iyi gelişimi hangisi verecek onu tesbit etmeye uğraşıyorum kendimce. Umarım başkalarına da faydası olur. |
4 Eklenti(ler)
Goumi yine bol çiçekli, bakalım meyve tutacak mı?
Eklenti 690619 Sevgili Suzi-dilara' dan gelen sardunya ve adını hep unuttuğum narin güzel. Eklenti 690620 Eklenti 690621 Bektaşi üzümü dördüncü senesinde. Tohumdan yetiştiği için şimdilik bir beklentim yok. Ama bitkiye talep çokluğu nedeniyle çelikle üretip paylaşıma koymayı istiyorum. Eklenti 690622 |
4 Eklenti(ler)
Sarımsak otumuz...
Eklenti 690623 Kalıcı ıspanak ... Eklenti 690624 Tilkişenler(yabani kuşkonmaz) Eklenti 690625 Tohumdan yetişme gojiberryler... Eklenti 690626 |
Sayın Lonicera, bu kalıcı ıspanak dediğiniz şeker pancarı değil mi, çok benzetiyorum ama.
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/sebzeler/16382.htm |
Sayın Lonicera,gönderdiğiniz linkteki yazıları okudum.. Anneciğim de eker biz şeker pancarı diye biliyorduk.. Gerçi şeker pancarınıda biliyorum ama cahilliğimden kurtulamadım;).. Sanırım aradaki fark bunun kök yapmaması.. :confused:
Bu yaz annemin bahçesinde incelemek şart oldu.. Belki bir farkta ekim zamanlardır. |
4 Eklenti(ler)
Sn yerel bahçem' den gelen ağaç bamyası tohumlarını yüzde yüze yakın oranla çimlendirdik...
Eklenti 690727 Sn zekoş' tan gelen frenk soğanı da aynı şekilde. Ekinezya tohumunda da çimlenme oranı soğuklamasını iyi yaptığımız için yüksek oldu ama resmini çekmedim. Unutmazsam sonra çekerim. Eklenti 690728 Nakkaş sarmaşığı 30 litrelik saksının yanında çıkmıştı. Başka bitki koymayı düşünüyorduk ama galiba düşüncemizi sezmiş olmalı ki hem kıskançlıktan hem bize şirin görünüp yerini sağlama alma çabasından olsa gerek her yerini kısa zamanda tamamen kaplamış. Ne yapalım artık onun olsun bu yıl bu saksı. Eklenti 690729 Kuzu ıspanaklar da çimlendi, şaşırtma için az daha bekleyeceğiz. Eklenti 690730 |
Resimlerin devamını bekliyoruz :)
Ayrıca size "nickinizden" dolayı bir soru sormak istiyorum. Bu linkteki bitki bizim standart aldığımız "honeyberry" olarak geçen tür mü? Yoksa başka bir bitkimi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Fakat bir sürü çeşidi var. Beklediğim gibi gelişirse hepsinden edinmek isterim. Ayrıca sizin bahçede parfüm kutusu bitkisi olduğunu biliyorum. Ylang ylang bitkisi de varmı? Eğer yoksa bendekiler çimlenirse sizin gibi bir paylaşımcıya göndermeyi çok isterim. İklim için çok soğuk yerlerde yaşamadığını okumuştum. |
Alıntı:
Ylang ylang maalesef yok. Tohumdan iki defa denedim ama taze tohum olmadıkları için başarılı olamadım. Kullandığım yöntemlerle çimlendiremediğim tek bitki tohumu budur diyebilirim. İnce düşünceniz için teşekkür ederim. Siz hele bir çimlendirin o zaman bize sıra gelmez emin olun.;) |
Alıntı:
Merak etmeyin tohum cok taze ve ilk sirada siz varsiniz. Cok tohum olmadigi icin sansim az ama nasip bu isler. Bir kac hafta sonra insallah mutlu haberle gelirim bahcenize... |
5 Eklenti(ler)
Havalar bir türlü ısınamadı gitti, bir ara oldukça güzel olduğu vakitlerde bir çok tohum ektim viyollere. Bazıları çimlendi güç bela, pek çoğu da telef oldu. Bu yıl çok iyi giriş yapamasak da bazı bitkilerin durumu yüzümüzü güldürmeye yetti.
Yorumsuz resimleri.... |
5 Eklenti(ler)
Devam
|
5 Eklenti(ler)
Devam
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:37. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025