![]() |
Bahçe Gezimizden
4 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz günlerde kendisi ile tanışmamız tamamen tesadüf üzere olan kendisi Türkiye'de Kazdağları'ndan sonra en çok oksijen miktarı olan, Tokat Niksar'da bulunan Çamiçi Yaylası'nda bir yayla evinde yaşayan emekli öğretmen Zekeri'ya hocayı ziyarete gittim.
Bana geçen yıl 1 kg civarında olan bir domates vermişti , bende kendisine Ali's Pembe Kiraz , Blue Beuty ve Black Vernissage Domates tohumlarından hediye etmiştim. Sağ olsun Zekeriya hoca yaylada sera içerisinde yetiştirmiş bu güzelim domatesleri , sizlerle de paylaşmak istedim. :cool: Black Vernissage Eklenti 680921 Alis Pembe Kiraz Eklenti 680922 Çok iri domatesleri olan Eklenti 680923 büyük salkımlı domatesler de kendisine aittir. :rolleyes: Eklenti 680924 |
4 Eklenti(ler)
Son günlerde yeşillik hasatına başladık çok şükür. Kışlık ürünlerin ekim ve dikim işlerine devam ediyoruz.
Dikmiş olduğumuz bir kaç kök marul ve Eklenti 681320 pazılar hasata yakındır. Eklenti 681321 Roka ve turpların bulunduğu alana bol miktarda koyun gübresi sermiştik. Eklenti 681322 Yeşil soğan için kıskalarımızı da toprakla buluşturduk. :cool: Eklenti 681323 |
Sirke Anası
2 Eklenti(ler)
02.09.2018 tarihinde fermantasyon sürecini başlatmış olduğumuz sirkelerimizin kısa sürede ana oluşturması bizi çok memnun etti. Süreç başarılı işliyor. :cool:
Eklenti 681324 Sirke anası da çökünce süzme işlemine geçiyoruz. ;) Eklenti 681325 |
Aklım şu çok iri dediğiniz domateste kaldı. Arkadaşınız etkinliğe katılmayı düşünürmü ?
|
Alıntı:
|
Şeker Kamışı Tohum Hasatı
3 Eklenti(ler)
İlk defa yetiştirmiş olduğumuz şeker kamışı bizi çocukluğumuza götürdü desek yeridir. Çocukken para ile satın alır, şeker tadında elimizde sokakta dolaşırdık. Sn. Lonicera ya şeker kamışı tohumları için teşekkür ederiz.
Eklenti 682086 Bol miktarda tohum püskülü oluşturan şeker kamışı bayağı azgın bir çeşit ;) Eklenti 682087 Kökleri bizi korkuttu, daha ilk yılı olmasına rağmen kökleri topraktan zor söktüm. Eklenti 682088 |
Soya Fasulyesi Hasatı
4 Eklenti(ler)
26.09.2018 den ..
Bu yıl ilk defa yetiştirmiş olduğumuz ürünlerden birisi de soya fasulyesi idi. Pek bakım istemeyen bol verimli bir bakliyat soya ununu çok tüketen ülkelerde bir çok hastalığın görülmemesi de önemli bir bilgi diye düşünüyorum. ;) Sn. Zekoş tan temin ettiğimiz tohumlar için kendisine buradan çok teşekkür ederiz. Tohumlar güzel olunca etkinlikte paylaşmakta karar verdim. :cool: Eklenti 682714 Eklenti 682715 Bugün yaptığımız hasatımızı da paylaşalım. Eklenti 682717 Eklenti 682718 |
5 Eklenti(ler)
Resimler devam ..
Kabak çiçekleri ve Eklenti 682719 kırmızı mısırlar. Eklenti 682720 Balık biberler ve Eklenti 682721 havaların serinlemesiyle çiçeklenen kabak kolları, Eklenti 682722 son olarak ta Tokat üzümü, şimdilik bu kadar yeter. :cool: Eklenti 682723 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Son Hasatlar Ve Kışlık Ekim
4 Eklenti(ler)
14.10.2018 den
Sera içerisinde daha önce yetiştirip tecrübe edindiğimiz bezelye ve baklaları bu yıl da yetiştiriyoruz. Eklenti 683965 Yeni edindiğimiz çilek çeşidimizin bir kaç tanesini saksıya taşıdık. ;) Eklenti 683966 Bu yıl kabak hasatımız pek bereketli geçti , bizi bıktıran sakız kabaklarından sonra hasat edilen bal kabaklarımız da epey iyiler. Ortalama 10 kg civarında olanlar çoğunlukta olması bizi memnun etti. :cool: Eklenti 683967 Eklenti 683968 |
Hasat Devam Ediyor
4 Eklenti(ler)
17.10.2018 den
Havaların soğumasına aldırmayan börülcelerin hasatı devam ediyor. Eklenti 683969 Artık doldurduğumuz kaçıncı torba hatırlamıyorum. Eklenti 683970 Spagetti kabaklarda bayağı verimli çıktılar. Tek kolda birden fazla kabak hasat ettik. ;) Eklenti 683971 Bu da Sn. Taşlıbahçe'nin kara kabağı .. :cool: Eklenti 683972 |
Bizim burada fırın kabağı ile kara kabak birbirlerine çok benziyor. Tüketimi nasıl oluyor.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Tencerenin alt kısmına el kadar kesilmiş kabakların kabuk kısmı tencerenin altına gelecek şekilde 1. kat oluşturuluyor daha sonra 2. katı diğerinin tam tersi kabağın iç tarafı gelecek şekilde dizip biraz su ekleniyor ve su bitinceye kabaklar pişinceye kadar haşlanıyor. Pişen kabaklar geniş bir tepsiye dizilerek üzerine toz şeker ekiliyor bu şekilde kaşıkla yeniyormuş, yakın bir zamanda bu tarifi yapmayı planlıyorum . Tecrübe edersem paylaşırım. ;) Alıntı:
|
Sirke Ve Anası
3 Eklenti(ler)
09.06.2018 tarihinde fermantasyon sürecini başlatmış olduğumuz.
Kokulu Karadeniz Üzümü sirkemizi , sirke anasını oluşturup dibe çökme işlemi tamamlandıktan sonra cam şişelere aldık. Eklenti 683981 Sağlıklı ve kalın bir sirke anası oldu sanırım. ;) Eklenti 683982 Tarih : 21.20.2018 Eklenti 683983 |
Elma Sirkesi
4 Eklenti(ler)
02.09.2018 tarihinde fermantasyon sürecini başlatmış olduğumuz elma sirkemizi de
04.10.2018 tarihinde oluşan sirke anasının dibe çökmesinden sonra süzdük. Eklenti 683984 Üzüm sirkesindeki kalınlıkta bir ana olmasa da sağlıklı görünüyor. :D Eklenti 683985 Eklenti 683986 Sirke analarını cam kavanozlarda üzerine biraz sirke ekleyerek muhafaza ediyoruz. :cool: Eklenti 683987 |
sirke analarını dolapta saklıyorsunuz yoksa karanlık bir yerde mi?
|
Alıntı:
|
Meksika Fasulyesi
5 Eklenti(ler)
21.10.2018 den ..
Etkinlikten meksika fasulyesi adı altında paylaşılan, Sn.Zekoş tan gelen tohumlar için teşekkür ederiz. ;) Eklenti 684026 Lila renkli fasulye bu şekilde form alıp, Eklenti 684027 bu şekilde meyve verirken, Eklenti 684028 Siyah renkli olan bu şekilde büyümüş ve Eklenti 684029 3 5 tane meyve vermiştir. :cool: Eklenti 684030 Lila renkli olanın tadına baktık , şeker oranı yüksek ve gayet lezzetli bu sene olmasa da seneye yemeğini yapmayı düşünüyorum. |
@ Resulgur, sirkeleriniz pek güzel gıcır gıcır maşallah..Bir ay sonunda süzdüğünüzü söylüyorsunuz da kullanmayacaksanız beklesinler öyle ağzı açık. Kullanacağınız zaman süzersiniz. Benimkileri yaklaşık 10 - 11. aylarda süzdüm. Sizinkilere gıcır gıcır dememin sebebi benimkilerde su seviyesinin üzerinde arada çalkalamayı unutursam su seviyesinin de aşağıya inmesine bağlı kararmalar ouyor ve arada temizliyorum. Hatta birisinde hafiften küf oluşmaya bile başlayaca gibi olmuştu.
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
24.10.2018 den ..
Bahçe sahibinin brokolilerinin hasatı yakındır. Marathon F1 çeşit , iki kez damlamadan 3 15 gübre ve bir kez de kurt için Delfin WG ilaç kullanıldı. Eklenti 684134 Kafa yapısı düzgün ve gayet sıkı bir şekilde böyle giderse güzel bir hasat yapılacak . ;) Eklenti 684135 Bal kabaklarımız otların arasına gizlenmiş daha öncede hasat etmiştik. Eklenti 684136 40 Günlük Niksar şeker mısır diye geçiyor. Çamiçi yaylasından bir amcadan aldım tohumlarını haşlamalık süt mısır. .. :cool: Eklenti 684137 |
Alıntı:
üzüm sirkesini maalesef çok fazla karıştırmadığımızdan daha doğrusu aklımıza geldikçe karıştırdığımızdan dolayı maalesef kaybettik. ancak onu da atmadık temizlik malzemesi olarak kullanıyoruz. elma sirkesi favorm şu an seneye pek çok şeyden sirke yapacağım. sirke inanılmaz mutlu etti bizi sirke firkrine özellikle sizin alıç denemenizden sonra karar verdim. güzelde oldu |
Sn.Resulgur fasulyelerimi görmek beni mutlu etti tesekkür ederim😊
Ben 3 adet siyahtan ekmistim ve hasatta lilalar da ortaya çıktı.En cok merak ettigim nasıl tükettiginiz cünkü oldukca sert bir kabugu var.Benim bahceme sadece süs oldular tadina bakmak aklima bile gelmedi;) |
Bu arada gecen sene meksika fasulyesi olarak gelen bu fasulyenin adını da ögrendim; düzelteyim:scarlet runner bean...
Asıl meksika fasulyesi resimdeki gibi visne renginde ve daha kücük..cogaltabilirsem seneye paylaşırım insallah..https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b137555612.jpg LG-H818 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Alıntı:
Alıntı:
|
Güzlük Hasat
4 Eklenti(ler)
Güzlük olarak ekilen kılçıklı tadı nefis et gibi meşhur Antakya Fasulyesi ni güzlük olarak denemek istedik. İşte sonuç ;)
Bize uğur getirdi ve Eklenti 684259 çok güzel bir hasat yaptık. Eklenti 684260 Poşetimizi doldurduk :D Eklenti 684261 Bunlarda Sn. bahcedenn den gelen perillamız. Tohum yükleniyor :cool: Eklenti 684262 |
Kuş Gübresi Şerbeti
4 Eklenti(ler)
Kimyasal gübrelerden uzak durmaya çalıştığımızdan, gübre şerbetimizi hazırlıyoruz.
Çuval içerisinde en az 1 yıl beklettiğimiz tavuk gübreleri hazır hale gelmişler. ;) Eklenti 684279 Un ufak olan ve toz haline gelen gübremizi Eklenti 684280 ufalayıp bir çuvala doldurduk. Eklenti 684281 Hazır elimiz değmişken :D birazda şerbet hazırlayıp, seyrelterek uygulama yaptık :cool: Eklenti 684282 |
Ayva Sirkesi
4 Eklenti(ler)
30.10.2018 den ..
Bir ağaç dolusu içi kurtlu ayva bulunca hemen aklımıza reçel ve sirke yapmak geldi. Hazır elimizde sirke anaları var iken buda tam isabet oldu. :D Toplamış olduğumuz ayvaları fazla ovuşturmadan yıkayıp Eklenti 684413 çekirdekleri ( jelleşme yapıyor ) ve çürük kısımları temizleyip su dolu bir cam kavanoza doldurduk. Eklenti 684414 Üzerine kavanozun üst kısmında boşluk kalacak kadar dinlenmiş su ve sirke anasını da ekleyip bir penye ile kapattık . ;) Eklenti 684415 Kazlarımız daha önce bahçemizin olduğu yerde tavuklarla iç içe idi , baktık ki olmuyor yeni yerlerine yani ayva topladığımız eve taşındılar. Evin kazları getirdiğimiz kazları görünce bayağı bir bağrış çağrış oldu kafamızı şişirdiler , kıskançlıktan mı bilmiyorum kazlar başka yerden gelen kazlarla bir uyum sorunu yaşıyormuş , kovalamacalar derken ortalık biraz yatıştı , zaten belli bir süre birlikte olacaklar. Etlenip yağlanan kazlar kesime gidecek. Bakalım zaman neyi gösterecek :cool: Eklenti 684416 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025