agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Resulgur / Bahçe, Sera (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/40464.htm)

elifaydin 22-02-2019 10:59

istiridye mantarını ince uzun kesip soğanlı ve hindi etli yapıyoruz biz, arasına bazen kırmızı biber şeritleri de atıyoruz tadı çok güzel oluyor. Üretecek yerimiz yok ama karşı köydeki üreticisinden kendimiz hasat ederek alıyoruz. Bizim evde tadına bakanlar hemen müşteri olarak sıraya giriyorlar.

Resulgur 26-02-2019 21:51

Sirke Ph'ları
 
3 Eklenti(ler)
12.01.2019 dan ..

02.09.2018 tarihinde başlattığımız sirke serüvenimizin sonuna geldik. Artık bu sirke olmuş diyebilmemiz için son olarak sirke ph larını dikkate alarak başlatmış olduğumuz süreci artık sonlandırıyoruz.

Aşağıdaki fotoğrafta farklı sirkelerin ph ölçümleri bulunmaktadır. Sirke Ph değeri 3 -4 rakamları arasında olması gerekiyormuş , sanırım bu işi de başarıyla tamamladık. ;)

Eklenti 687769

Görsel olarak seyirlik olsalar da, şifa niyetine sabah akşam 1 su bardağına bir çorba kaşığı koyarak içmek gerekiyor.

Eklenti 687770

Eve haps olduğumuz şu günlerde evimizin salon manzarası bizi bizden alıyor. Şu ortamda sıcacık evde oturup kitap okumak ta büyük bir keyf ;)

Eklenti 687771

Resulgur 26-02-2019 22:12

Fide Toprağı Yapımı
 
5 Eklenti(ler)
Hazır vakti gelmişken siz değerli takipçilerimize fide toprağı nasıl yapılır biraz da ondan bahsedelim. Bir kaç yıldır yapmış olduğumuz fide toprağından çok memnunuz.

Hindistancevizi Torfu ( cocopeat ) + Perlit + Hümik asit

Bir fıçı içerisine koyduğumuz cocopeat bloklarını üzerine hazırlamış olduğumuz hümik asitli su ilavesi ile çözdürüyoruz.
Eklenti 687772

Cocopeat lerin açılmış halleri , 1 blok ortalama 65 lt çıkıyor.

Eklenti 687773

Açılmış cocopeat ın üzerine perlitleri ilave edip

Eklenti 687774

harmanlıyoruz. Hepsi bu kadar. ;)

Eklenti 687775

Daha sonra isterseniz kullanım koşullarına göre farklı toprak metaryelleri ve hayvan gübresi de ekleyebilirsiniz. :cool:

Eklenti 687776

kbulbul 27-02-2019 08:37

Sirke yapımında bal kullanmak
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1560586)
12.01.2019 dan ..

02.09.2018 tarihinde başlattığımız sirke serüvenimizin sonuna geldik. Artık bu sirke olmuş diyebilmemiz için son olarak sirke ph larını dikkate alarak başlatmış olduğumuz süreci artık sonlandırıyoruz.

Aşağıdaki fotoğrafta farklı sirkelerin ph ölçümleri bulunmaktadır. Sirke Ph değeri 3 -4 rakamları arasında olması gerekiyormuş , sanırım bu işi de başarıyla tamamladık. ;)

Eklenti 687769

Görsel olarak seyirlik olsalar da, şifa niyetine sabah akşam 1 su bardağına bir çorba kaşığı koyarak içmek gerekiyor.

Eklenti 687770

Eve haps olduğumuz şu günlerde evimizin salon manzarası bizi bizden alıyor. Şu ortamda sıcacık evde oturup kitap okumak ta büyük bir keyf ;)

Eklenti 687771

Elinize sağlık resulgur. Takip ettiğim kadarıyla sirke yapımında bal kullanıyorsunuz. Balın antibakteriyel yapıda olması nedeniyle oksijenli bakterilerin çoğalacağı kompost çayına ilave edilmemesi gerektiğini okumuştum. Turşuda iş yapan bakteriler oksijensiz laktobasil bakteriler olduğuna göre, bu bakterilerin çoğalması veya yaşaması için bal bir sorun teşkil etmiyor demek ki, öyle anlıyorum.

Resulgur 27-02-2019 18:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kbulbul (Mesaj 1560609)
Elinize sağlık resulgur. Takip ettiğim kadarıyla sirke yapımında bal kullanıyorsunuz. Balın antibakteriyel yapıda olması nedeniyle oksijenli bakterilerin çoğalacağı kompost çayına ilave edilmemesi gerektiğini okumuştum. Turşuda iş yapan bakteriler oksijensiz laktobasil bakteriler olduğuna göre, bu bakterilerin çoğalması veya yaşaması için bal bir sorun teşkil etmiyor demek ki, öyle anlıyorum.

Sn. kbulbul merhaba , siz ilk yapmış olduğum sirkeye göz atmışsınız anlaşılan, bu son olarak yaptığım sirke kavanozlarına 2 yemek kaşığı toz şeker eklemiştim. Artık bundan sonraki yapacak olduğum sirkelerin, doğal sirke ve sirke anaları ile fermantasyon işlemini başlatmayı düşünüyorum. Şeker ya da bal içerisinde bulunan glikoz ile amacımız yararlı bakterilerin beslenip zararlı olanları baskılayarak yok etmesidir. Bal da kullanılıyor bir sorun teşkil etmez. İlginize teşekkür ederim.

Resulgur 27-02-2019 19:10

Patlıcan Aşı Anacı
 
3 Eklenti(ler)
Tanık olduğum bir olayı sizinle paylaşmak istedim.

Büyük serada gezinirken bir şey dikkatimi çekti, patlıcanların kök ve gövdesi çok sert odunsu bir yapıya sahip , bu patlıcanlar aşılı gelmişti ve verimi çok yüksek uzun dönem hasat imkanı sunuyor. Benimde 2 yıldır ektiğim bir çeşit , verimi artırmak için aşı yaptıkları anaçlar meğerse odunsu gövdeli bir ağaç gibi köklenen tikenli bir bitki , torvum chrysotrichum ve solanum chrysotrichum gibi türler.

Eklenti 687841

Eklenti 687842

Boyu ise 2 metreyi geçmiş durumda :rolleyes:

Eklenti 687843

http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...asi/2436-5.htm buradan daha detaylı bilgiler edinebilrsiniz.

bilenyum 27-02-2019 19:39

çok güzelmiş bahçeniz :)

devrann 27-02-2019 23:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1560714)
Tanık olduğum bir olayı sizinle paylaşmak istedim.

Büyük serada gezinirken bir şey dikkatimi çekti, patlıcanların kök ve gövdesi çok sert odunsu bir yapıya sahip , bu patlıcanlar aşılı gelmişti ve verimi çok yüksek uzun dönem hasat imkanı sunuyor. Benimde 2 yıldır ektiğim bir çeşit , verimi artırmak için aşı yaptıkları anaçlar meğerse odunsu gövdeli bir ağaç gibi köklenen tikenli bir bitki , torvum chrysotrichum ve solanum chrysotrichum gibi türler.

Eklenti 687841

Eklenti 687842

Boyu ise 2 metreyi geçmiş durumda :rolleyes:

Eklenti 687843

http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...asi/2436-5.htm buradan daha detaylı bilgiler edinebilrsiniz.

Ticari ise bir kaç çeşit aşı anacı var,solanum torvum dikenli olanı birde hibrit bir çeşit var hawk dedikleri bu muhtemelen solanum chrysotrichum ile başka bir türün hibriti sanıyorum.solanum chrysotrichum çok daha güçlü yabani bir tür.Genelde fide firmaları tohum üreten firmadan anacı alır bunu üzerine çeşiti aşılarlar anacı üreten firma hibritlemeden paketleyip satmaz ama şu anda bir tane fidelik yabani türün üstüne aşı yapıp satıyor.Ne kadar kolay değil mi solanum torvum üzerine aşılayıp satıyorlar çiftçiye.Hiç bir araştırma bişey yok hangi alt türü belli değil mesela solanum torvum shwarz. daha kıymetlidir dikeniz bir alt tür,bir yerlerden bulmuşlar tohumu aşı yapıp satıyorlar.Sizde tohum alıp ticari yapabilirsiniz bu kadar kolay.Bende solanum chrysotrichum tohumları var sezonda aşılayıp tanesini 3 liradan satsam köşeyim.Bununla ilgili bir yasa kanun varmı bilmiyorum diğer tohum firması bunu geliştirmak için uzun süre uğraşıp bir çeşit çıkarıyor diğeri sadece fide firması.Sattıkları çeşit hakında hiçbir bilgileri yok ,sahada çok farklı yabani türler üzerine aşılanmış çeşitlerlede karşılaştım.Hiçbir denetim yok,ben hawk istiyorum mesela adam tutmuş Solanum sisymbriifolium veya ona yakın bir tür üzerine yapmış aşıyı geçmiş.Tek dertleri para çiftçi umurlarında değil hastalık dayanımı verimi filan hak getire. Solanum sisymbriifolium üzerine aşılasalar razıyım ama alakası yok.
Yani anlatmaya çalıştığım anaç mor bir renkte değilse gövdesi muhtemelen bahsettiğim fideliğin yaptığı hibrit olmayan solanum torvum'dur.Tohumlarını alabilirsiniz :)
Seneye tohum etkinliğinde inşallah solanum chrysotrichum tohumları dağıtacağım.

Resulgur 01-03-2019 18:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1560743)
Ticari ise bir kaç çeşit aşı anacı var,solanum torvum dikenli olanı birde hibrit bir çeşit var hawk dedikleri bu muhtemelen solanum chrysotrichum ile başka bir türün hibriti sanıyorum.solanum chrysotrichum çok daha güçlü yabani bir tür.Genelde fide firmaları tohum üreten firmadan anacı alır bunu üzerine çeşiti aşılarlar anacı üreten firma hibritlemeden paketleyip satmaz ama şu anda bir tane fidelik yabani türün üstüne aşı yapıp satıyor.Ne kadar kolay değil mi solanum torvum üzerine aşılayıp satıyorlar çiftçiye.Hiç bir araştırma bişey yok hangi alt türü belli değil mesela solanum torvum shwarz. daha kıymetlidir dikeniz bir alt tür,bir yerlerden bulmuşlar tohumu aşı yapıp satıyorlar.Sizde tohum alıp ticari yapabilirsiniz bu kadar kolay.Bende solanum chrysotrichum tohumları var sezonda aşılayıp tanesini 3 liradan satsam köşeyim.Bununla ilgili bir yasa kanun varmı bilmiyorum diğer tohum firması bunu geliştirmak için uzun süre uğraşıp bir çeşit çıkarıyor diğeri sadece fide firması.Sattıkları çeşit hakında hiçbir bilgileri yok ,sahada çok farklı yabani türler üzerine aşılanmış çeşitlerlede karşılaştım.Hiçbir denetim yok,ben hawk istiyorum mesela adam tutmuş Solanum sisymbriifolium veya ona yakın bir tür üzerine yapmış aşıyı geçmiş.Tek dertleri para çiftçi umurlarında değil hastalık dayanımı verimi filan hak getire. Solanum sisymbriifolium üzerine aşılasalar razıyım ama alakası yok.
Yani anlatmaya çalıştığım anaç mor bir renkte değilse gövdesi muhtemelen bahsettiğim fideliğin yaptığı hibrit olmayan solanum torvum'dur.Tohumlarını alabilirsiniz :)
Seneye tohum etkinliğinde inşallah solanum chrysotrichum tohumları dağıtacağım.

Sn. devrann bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz. Merakla bekliyor olacağız. ;)

Resulgur 01-03-2019 19:08

Ayva Sirkesi ve Sirke Anası
 
3 Eklenti(ler)
23.01.2019 dan

Son olarak yapmış olduğumuz sirkelerden ayva sirkesinin de oluşumu tamamlandıktan sonra süzüp dinlenmeye almıştık. Kaliteli bir sirke anası oluştu, daha önce fermantasyon sürecini 2 yemek kaşığı toz şeker ile başlatmıştık, ayva sirkesinde elde ettiğimiz elma sirkesi ve sirke anasını kullandık. Sonuç mükemmel ;)

Eklenti 687962

Sirke anasını görmeyen çok oluyor çevremizde örnek olsun diye saklıyoruz ve çevremizi bilgilendiriyoruz. Sürekli tarif için arayan oluyor. :rolleyes:

Eklenti 687963

Elde ettiğimiz sirke anasını saklamak için küçük bir kavanoza alınan ana nın üzerine yapmış olduğumuz sirkeyi koyup karanlık bir odada muhafaza ediyoruz. :cool:

Eklenti 687964

TCM 01-03-2019 19:13

@ Resulgur, anaları buzdolabında saklamaya gerek yok mu?

Resulgur 01-03-2019 19:16

Üretime Devam
 
4 Eklenti(ler)
28.01.2019 dan ..

Sera içerisindeki üretime ara vermeden devam ediyoruz.

Hasata gelen brokoliler

Eklenti 687966

ıspanak ve roka ,

Eklenti 687967

Eklenti 687968

baklalarda ilk çiçekler. :cool:

Eklenti 687969

siflera12 01-03-2019 19:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1561032)
28.01.2019 dan ..

Sera içerisindeki üretime ara vermeden devam ediyoruz.

Hasata gelen brokoliler

Eklenti 687966

ıspanak ve roka ,

Eklenti 687967

Eklenti 687968

baklalarda ilk çiçekler. :cool:

Eklenti 687969

Çok güzeller MaaşAllah ürününüz bol bereketli olur İnşAllah Rabbim dahada bol verir İnşAllah sizin ürünlerinizi gördükçe hemen köye gidesim geliyor bana köyü hatırlatıyor [emoji4]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Resulgur 01-03-2019 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1561030)
@ Resulgur, anaları buzdolabında saklamaya gerek yok mu?

Sn. TCM ben hiç buz dolabına koymadım. Şu an için bir sorun görünmüyor. Hava almazsa fermantasyon durma aşamasına geliyor diye biliyorum. ;)

Resulgur 01-03-2019 19:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1561034)
Çok güzeller MaaşAllah ürününüz bol bereketli olur İnşAllah Rabbim dahada bol verir İnşAllah sizin ürünlerinizi gördükçe hemen köye gidesim geliyor bana köyü hatırlatıyor [emoji4]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sn. siflera12 çok teşekkür ederim. Daha güzelleri sizlerin olsun. Bereketli bir sezon geçirmeniz dileğiyle .. ;)

Resulgur 01-03-2019 20:55

3 Çeşit Patates
 
5 Eklenti(ler)
30.01.2019 dan..

Bu yıl patates ekmeyi de düşündüm. Geçtiğimiz günlerde Sn. Atilgan dan bir kaç çeşit tohum geldi bana , zamanla onlardan sizlere bahsedeceğim. İşe patates ile başlayalım. Bize bu güzellikleri sunan Sn. Atilgan a ve Sn. Muda ya çok teşekkür ederiz. İyi ki varsınız ;)

Yukon Gold

Eklenti 687974

Sn. Muda dan kızartmalık çeşit

Eklenti 687975

ve mor patates

Eklenti 687976

Çillenmiş olan bu tek patatesi keserek kurumasını bekledik.

Eklenti 687978

Kendini onaran patatesin kesilen yerinde zar oluştu ve toprağa ekimi yapıldı.

Eklenti 687977

TCM 01-03-2019 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1561037)
Sn. TCM ben hiç buz dolabına koymadım. Şu an için bir sorun görünmüyor. Hava almazsa fermantasyon durma aşamasına geliyor diye biliyorum. ;)

Mantıklı, peki yine kavanozda ağzı kapalı zaten...Az da olsa arada bir nefes çeker mi diyorsunuz. Benimkiler de beş altı ay durdu kavanoz ve buzdolabında ama, neyse ikimiz de deneyelim bakalım nasıl olacak.

Neyse ben size 'sirke' konusunda da sorduğum bir şey danışayım. Geçen seneki sirkelerde de bu yıl kurduklarımda da aynı sorun oldu. Sirkeleri 5-10 lt. lik cam kavanozlara kurdum. Geçen yıl ekmek-bal-şeker vs. ile kurmuştum, bu yıl ise sadece meyve ve sirke analarını kullandım. Beş kavanozun ikisinde sıvı seviyesinin bittiği yerde siyahlaşmalar oldu. Gördüğüm anda temizliyorum ancak bakıyorum iki hafta sonra tekrar oluşmuş. Hatta üstte oluşan ince sirke tabakasının üzerinde neredeyse küf tabakası olacak şekilde. Onu da alıp atıyorum bir kaç haftada tekrarlıyor. İlk kavanozda sirke tadı ve kokusu olmadığı için attım. İkinciden ilk şişeyi içtim ancak ikinci şişede de değişik bir tat ve koku olduğu için içemedim. Muhtemelen üstteki temiz ortam bozuluyor bir şekilde. Sizin başınıza geliyor mu böyle veya neden olduğuna dair yorumunuz olur mu? Sirkelerin üzerinde şu an tülbent var sadece, içlerinde de meyveler sapasağlam duruyor. Bir de şunu denedim; sağlam olanın suyunu aldım üstten, analar da içinde kaldı, üzerine tekrar su doldurdum :rolleyes: bakalım ne olacak.

Resulgur 03-03-2019 08:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1561052)
Mantıklı, peki yine kavanozda ağzı kapalı zaten...Az da olsa arada bir nefes çeker mi diyorsunuz. Benimkiler de beş altı ay durdu kavanoz ve buzdolabında ama, neyse ikimiz de deneyelim bakalım nasıl olacak.

Neyse ben size 'sirke' konusunda da sorduğum bir şey danışayım. Geçen seneki sirkelerde de bu yıl kurduklarımda da aynı sorun oldu. Sirkeleri 5-10 lt. lik cam kavanozlara kurdum. Geçen yıl ekmek-bal-şeker vs. ile kurmuştum, bu yıl ise sadece meyve ve sirke analarını kullandım. Beş kavanozun ikisinde sıvı seviyesinin bittiği yerde siyahlaşmalar oldu. Gördüğüm anda temizliyorum ancak bakıyorum iki hafta sonra tekrar oluşmuş. Hatta üstte oluşan ince sirke tabakasının üzerinde neredeyse küf tabakası olacak şekilde. Onu da alıp atıyorum bir kaç haftada tekrarlıyor. İlk kavanozda sirke tadı ve kokusu olmadığı için attım. İkinciden ilk şişeyi içtim ancak ikinci şişede de değişik bir tat ve koku olduğu için içemedim. Muhtemelen üstteki temiz ortam bozuluyor bir şekilde. Sizin başınıza geliyor mu böyle veya neden olduğuna dair yorumunuz olur mu? Sirkelerin üzerinde şu an tülbent var sadece, içlerinde de meyveler sapasağlam duruyor. Bir de şunu denedim; sağlam olanın suyunu aldım üstten, analar da içinde kaldı, üzerine tekrar su doldurdum :rolleyes: bakalım ne olacak.

Sn. TCM sirkenin üst kısmında oluşan bozulmalar bir çok nedenle olmuş olabilir. Tüm malzemelerin steril olması gerekir, kullanılan suyun, mayanın, kavanozun, karıştırma kaşığının vb. temiz ve sağlıklı olmasına dikkat ediyoruz. Bu na ek olarak kavanozun üzerindeki kapak olarak tülbent örtmek de sıkıntı olabiliyormuş, ben bu söylediklerime dikkat ederek yaptım sirkelerimi, çok kaliteli ve temiz bir ana ve sirkelerim oldu.

Birebir aynı tarif olmasa da Sn. Meyvelitepe 'nin tecrübelerinden faydalandım. Kafama takılan bir şey olduğunda sürekli açar okurum.

https://blog.meyvelitepe.org/2015/02...apmamak-olmaz/ buradan tarif almak isteyenler ve aklına takılan bir şey olanlar olursa göz atabilir. Kolaylıklar dilerim. ;)

Resulgur 03-03-2019 08:39

Brokoli Hasatımız
 
5 Eklenti(ler)
Bu kış epey bir brokoli hasatı yaptık, çok sağlıklı bir sebze olarak kışın vazgeçilmezlerinden olmuştur. Sıkı ve iri bir kafa yapısına sahip brokoli çeşidi, biz çok beğendik.

Eklenti 688008

En sağlıklısı çiğ olarak sarımsaklı yoğurt ile tüketilmesiymiş .. ;)

Eklenti 688009

Tohumları bize gönderen Sn. Dongyul a çok teşekkür ederiz.

Eklenti 688010

Bunlarda yan kollar , bir kez değil bir çok kez hasat imkanı sunuyor. :cool:

Eklenti 688011

Eklenti 688012

TCM 03-03-2019 09:06

Üstte de dediğim gibi 'temiz ortam bir şekilde bozuluyor', ancak ufak tefek dışarıdan sızmaları sirke halleder diye düşünüyordum hep. Bu sebeple üzerine örttüğüm tülbent, karıştırdığım kaşıklara fazla dikkat etmiyordum, bundan sonra dikkat etsem iyi olacak demek ki.

Bu arada dipte kalan posaya ve analara su ekleyerek sirkeye devam etmek nasıl olacak sonuçlarını paylaşayım.

Resulgur 08-03-2019 19:14

Yeşillik Hasatımız
 
5 Eklenti(ler)
10.02.2019 dan ..

Havaların ısınması yeşillere yaradı serada bayram havası estiriyor artık.

Bol bol maydanoz

Eklenti 688419

taze soğan

Eklenti 688420

ıspanak

Eklenti 688421

karalahana ve

Eklenti 688422

kıvırcık hasatı yapar olduk. ;)

Eklenti 688423

Resulgur 08-03-2019 19:17

Turp Hasatımız
 
3 Eklenti(ler)
Sera içerisinde bu sezonda sadece fındık turpu ekimi yaptık.

Eklenti 688424

Ilk topladıklarımız şekilsiz olmuşlardı sonraki topladıklarımız, tamda fındık büyüklüğünde :D

Eklenti 688425

Taptaze içi bol sulu ve çıtır çıtır. :cool:

Eklenti 688426

siflera12 08-03-2019 19:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1562129)
Sera içerisinde bu sezonda sadece fındık turpu ekimi yaptık.

Eklenti 688424

Ilk topladıklarımız şekilsiz olmuşlardı sonraki topladıklarımız, tamda fındık büyüklüğünde :D

Eklenti 688425

Taptaze içi bol sulu ve çıtır çıtır. :cool:

Eklenti 688426

Bende fındık turpu ektim ama çok güzel olmadı [emoji846]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Resulgur 08-03-2019 19:30

Bakla ve Ispanaklar
 
3 Eklenti(ler)
12.02.2019 dan ..

Ispanak ve baklaların son durumu,

Kuş gübresi şerbeti ile atağa geçen ıspanaklar. Baklalar da çiçek yoğunluğu da fazlalaşmakta .. ;)

Eklenti 688430

Eklenti 688431

Baklalarıın iki tarafına kazık çakarak etrafından sera ipini dolandırıyoruz.
Rahat büyüyen baklalardan daha çok bakla hasatı yapmayı umuyoruz.

Eklenti 688432

Resulgur 08-03-2019 19:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siflera12 (Mesaj 1562131)
Bende fındık turpu ektim ama çok güzel olmadı [emoji846]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sn. siflera12 bahçenizin tavlı olan yumuşak toprağa tohum ekimi yapıp , kuş gübresi şerbeti verin. Fark olacaktır. Bende yer değiştirdim ve gübrelemeye dikkat ettim. Sonuç böyle oldu. ;)

siflera12 08-03-2019 19:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1562136)
Sn. siflera12 bahçenizin tavlı olan yumşak toprağa ekimi yapıp , kuş gübresi verin. Fark olacaktır. Bende yer değiştirdim ve gübrelemeye dikkat ettim. Sonuç böyle oldu. ;)

Tabi ki aslında bahçeye çok fazla kuş geliyor doğal gübre oluyor toprakta ondan kullanabilirim bir dahakine [emoji4]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Resulgur 08-03-2019 19:45

Çelik Köklendirme ( Kivi )
 
3 Eklenti(ler)
17.02.2019 dan ..

Çelik köklendirme çalışması geçen sene de yapmıştık. Bu sene de devam ediyoruz.

Dişi kivi çeliklerini ortalama 15-20 cm lik parçalara bölüp,

Eklenti 688433

5-10 sn köklendirme sıvısına daldırıyoruz.

Eklenti 688434

Sonra perlit dolu bir kap içerisine çubukları yerleştirip suluyoruz. Çok basit :cool:

Eklenti 688435

halcur 24-03-2019 17:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1560588)
Hazır vakti gelmişken siz değerli takipçilerimize fide toprağı nasıl yapılır biraz da ondan bahsedelim. Bir kaç yıldır yapmış olduğumuz fide toprağından çok memnunuz.

Hindistancevizi Torfu ( cocopeat ) + Perlit + Hümik asit

Bir fıçı içerisine koyduğumuz cocopeat bloklarını üzerine hazırlamış olduğumuz hümik asitli su ilavesi ile çözdürüyoruz.
Eklenti 687772

Cocopeat lerin açılmış halleri , 1 blok ortalama 65 lt çıkıyor.

Eklenti 687773

Açılmış cocopeat ın üzerine perlitleri ilave edip

Eklenti 687774

harmanlıyoruz. Hepsi bu kadar. ;)

Eklenti 687775

Daha sonra isterseniz kullanım koşullarına göre farklı toprak metaryelleri ve hayvan gübresi de ekleyebilirsiniz. :cool:

Eklenti 687776

Elinize sağlık

Resulgur 24-03-2019 18:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1563789)
Elinize sağlık

Sn. halcur çok teşekkür ederim.

bahtiyar02 24-03-2019 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1495881)
17.02.2017 tarihi itibariyle 8 çeşit biber tohumlarını yoğunluklu torflu kaplara attık . Tohumları fısfıslama ile üstten nemlendirip daha sonra kapak harcı kattık sonra tekrar fısfıslayarak işlemi sonlandırdık.

Oda sıcaklığında - ortalama 20°C - kalorifer peteği önünde çimlendirilecekler. ;)

Çeşitler ; Jalepano Tam Biber, Trinidad Scorpion (Butch T Soyu),Carolina Reaper Biber,Jimmy Nardello Italian Pepper (bahcedenn) - Tropikal Wave Biber ,Pablano ( Ancho ), Biber Bursa Dağ Köyü,Stocky Red Roaster Biber (birnefestoprak)

Hap Bilgi : 2017 yılı ilk cemre 19-20 Şubat tarihlerinde havaya, 26-27 Şubat tarihinde suya, 5-6 Mart tarihinde ise toprağa düşecektir. Kıştan bahara geçişin müjdesi olarak bilinir.

Eklenti 639081

Eklenti 639082

Sevgili Resulgur;
Çok güzel fikir. Çöpe atma değerlendir.Sera benimde aklımda hatta direkleri hazır. ilk fırsatta başlıyacağım. Bahçeye ağaç dikmekten ve bakımlarını yapmaktan fırsat bulursam. saygılar


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025