![]() |
Ordan Burdan
5 Eklenti(ler)
01.11.2018 den ..
Büyük serada bulunan hıyarların son demleri artık ;) Eklenti 684451 Güzlük ekilen Demiröz çeşit domates çiçekleri .. Tuta belasından tam olarak kurtulamasak ta biraz domates hasatı yapılıyor. :mad: Eklenti 684452 Sera içerisinde bulunan malabarlarımız tohum yükleniyor. ;) Eklenti 684453 Biberler rengarenk oldular. Eklenti 684454 Bahçeyi gezerken gözümüze çarpan bir karpuz. Orta şekerli bol sulu ve lezzetli , bu mevsimde kendi yetiştirdiğin doğal karpuzu yemek çok güzel bir duygu :cool: Eklenti 684455 |
Bahçeden
4 Eklenti(ler)
04.11.2018 den ..
Kışlık bezelye ve bakla fidelerimiz dikime hazır hale geldiler. Eklenti 684456 Eklenti 684457 Bu da tadına baktığımız meksika fasulyesi, gayet lezzetli ve şekerli çok beğendim. :rolleyes: Eklenti 684458 Niksar'da ilk brokoli hasatı yapıldı. Çeşit Marathon F1 , sıkı bir kafa yapısı kısa sürede hasada geliyor. Yapraklarındaki şeker oranı gayet iyi, lezzetli bir çeşit :cool: Eklenti 684459 |
Karogaki Zamanı
5 Eklenti(ler)
08.11.2018 den ..
Daha önceleri forumda görmüş olduğumuz hurma kurutma işlemini bizde deneyelim istedik. Sn. Meyvelitepe ve diğer forum üyelerinden gördüğümüz ve araştırdığımız bilgilere göre bir şeyler yapmaya çalıştık. Eklenti 684839 Meyve saplarını bırakarak toplamış olduğumuz hurmaların sertçe olanlarından seçip Eklenti 684840 elma soyar gibi soyup Eklenti 684841 Eklenti 684842 meyve saplarından yorgan ipiyle 5 erli olarak bağladık Eklenti 684843 |
Devamı
4 Eklenti(ler)
Bir tencere içerisindeki suya 2 adet defne yaprağı atıp kaynayan suya daldırma yöntemi ile 20 sn bekletip
Eklenti 684844 kuruması için müsait bir yere astık , bakalım ne zaman kuruyacaklar. :cool: Eklenti 684845 Soymuş olduğumuz hurma kabuklarını da değerlendirmek istedik. ;) Eklenti 684846 Hazır elimizde sirke anası var iken bu yıl 4. sirkemizi de yapmış olduk. Eklenti 684847 |
Benimkiler kapalı balkonda küflendi,çok iyi gidiyordu yağmurlar başlayınca hava sirkülasyonu için camı açamadık ve sonuç hüsran :(
|
Kurutulmuş Hurmalar
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bizim hurmalar tüketime hazır, yumuşacık lokum gibi lezzetli atıştırmalıklar. Seneye nasip olursa daha fazla yapmayı düşünüyorum. ;) Eklenti 684887 |
Alıntı:
|
Resulgur bey ,paylaşımlarınız beni sebze-meyve yetiştirme konusunda daha fazla heveslendirdi ve yavaş yavaş bilgi sahibi olmaya başladım ..
Niksar hakkında da bir kaç cümle etmeden geçemeyeceğim.. Geçen sene 2 defa Karedeinz'e seyahatim oldu ve toplamda 4 defa Niksar'dan geçtim ve her defasında Niksarda mola verdim. , Kesinlikle yaşanacak bir yer , kendime burada yaşamak isterdim dedim , havası,yeşili,doğası her şeyi ile çok hoşuma gitti.. Tokat istikametinde Niksar'ı tepeden gören insanların manzarayı izlemek için araçları ile geldiği bir yer vardı , manzara gerçekten çok güzeldi.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Evet Yeşil Niksar'ımız çok güzel havası suyu bunlardan sayfamın en başında bahsetmiştim ama biz meslek icabı insanları ile uğraşıyoruz :D yine de çok güzel gerçekten. 4 mevsimi de yaşıyoruz. Niksar tarihin başkenti biz ne kadar anlatsak ta yaşamak lazım mutlaka gezilmesi görülmesi gereken yerlerdendir. Alıntı:
|
Atom Biberler
5 Eklenti(ler)
10.11.2018 den
Tohum paylaşım etkinliğinden elde ettiğimiz, Capsicum chinense tür acı biberlerimizden bu yıl yetiştirdiklerimiz. ;) Trinidad Scorpion (Butch T Soyu) - bahcedenn den, Scoville biber acılığı ölçeğine göre 1.463.700 birim (SHU) acılığa sahip dünyanın en acı biber çeşitlerindendir. Eklenti 685178 Red Savina Habanero Biberi – hcgo dan, Eklenti 685179 7 Pot Primo Yellow Biber – hcgo dan gelmiştir. Eklenti 685182 Şeker gibi göründüklerine bakmayın kim yediyse ağlıyor resmen .. :cool: Eklenti 685180 Bu biberleri yemek yürek ister. Eklenti 685181 |
Alıntı:
|
Biraz da tatlı konuşalım
4 Eklenti(ler)
Yetiştirmiş olduğumuz kara kabaklardan tatlı yapalım istedik. ;)
Önce ikiye bölüp Eklenti 685488 dilimledik ve tencereye biraz su ekleyerek biraz 1 saat kadar pişti, Eklenti 685489 fırın tepsisinde üzerine toz şeker serperek yiyebilirsiniz fakat Eklenti 685490 kabak tatlısının olmaz sa olmazı biraz da ceviz ekledik. Mutlaka deneyin :D Eklenti 685491 |
5 Eklenti(ler)
20.11.2018 den ..
Sera içerisinde yetiştirmiş olduğumuz iki kök kırmızı malabar ıspanakları coştukça coştular. En sonunda 10 larca tohum bırakmışlar. Tohumlarından boya elde edildiğini duyduk. Ellerimize bulaşan boya hemen yıkamayla kaybolmuyor. Rengi de çok hoş gerçekten ;) Eklenti 685711 Eklenti 685712 Viyolde ektiğimiz baklalar epey büyüdüler, artık şaşırtma zamanı gelmiştir. Eklenti 685713 Çilekler de yaz kış demeden çiçeklenip meyve tutuyor. Fakat meyveler hava koşulları nedeniyle kızarmadan küfleniyorlar. Eklenti 685714 Bunlarda kol atan çileklerin yeni sürgünleri temizlenip viyole taşındılar köklenmesini tamamlayanlar yeni yerlerine alınacaklar. Eklenti 685715 |
Pazı Hasatı
5 Eklenti(ler)
Bu yıl tüketmekle biteremediğimiz sebzelerden birisi de pazı oldu. Sera içerisinde ekmiş olduğumuz tohumlardan çıkan 3 kök pazımız var. Siz hasat ettikçe daha çok yaprak çıkıyor. Ne bereketli bir şeymiş :D
Eklenti 685724 Eklenti 685718 Eklenti 685721 Eklenti 685719 Eklenti 685720 |
Tohum Hasatı
5 Eklenti(ler)
05.12.2018 den
Sera içerisinde yetiştirmiş olduğumuz. Sn. Zekoş tan meksika fasulyesi adında gelen daha sonra çeşit adı Runner Bean olarak düzeltilmiş bu türün tohumunu çoğalttık. Böyle farklı türleri bize kazandırdığı için kendisine çok teşekkür ederiz. Eklenti 686094 Eklenti 686095 Rengi ile gözleri dolduran iri taneli bu çeşit Türkiye de pek bilinmiyor. Kırmızı çiçekleri ile sarmaşık süs bitkisi olarak yetiştirildiğini de işittik. ;) Eklenti 686096 Fındık turplarının bir önceki hasatı eğri büğrü olmuştu bu seferki tam oldu. :rolleyes: Eklenti 686097 Bunlar da hasatı bekliyorken her yer kar buz eksilerdeyiz. :cool: Eklenti 686098 |
Hasata Devam
5 Eklenti(ler)
17-18.12.2018 den ..
Sera içerisi son günlerde sürekli eksilerde Eklenti 686099 son biberlerimizi de hasat ettik, bu mevsimde biber toplamak herkese nasip olmuyor. :p Eklenti 686100 Sera içerisinde bulunan lombardo ve balık biberler, şunların güzelliğine bir bakın ;) Eklenti 686101 Uzun süredir hasat ettiğimiz tereler, part ekimler sayesinde azar azar ama sürekli hasatı yapılıyor. Eklenti 686102 Bir yandan da tohum ekim denemeleri sürüyor. Bugün karnabahar ve brokoli ekimi yaptık .. :cool: Eklenti 686103 |
İstiridye Mantarı
4 Eklenti(ler)
Sonunda istiridye mantarımız da oldu. Sevdiğimiz bir arkadaşımızın hazırlamış olduğu mantar aşılı kütükleri deneme şansımız olacak. Mantar yetiştiriciliği ayrı bir konu olsa da bu konuda tecrübe edinmek benim için büyük bir tesadüf oldu. ;)
Hali hazırda bulunan kütüklerin sahibi hepsini götürmemi istedi fakat ben deneme amaçlı iki tanesini aldım. Eklenti 686127 Bu boydaki mantarlar uygun ortamda 3 5 gün gibi kısa bir sürede 3 5 kg olabiliyormuş. Eklenti 686128 Hazır elimiz değmişken biraz kendimize topladık. Eklenti 686129 Seramıza getirmiş olduğumuz 2 adet mantar aşılı kütükler. Hasat çok yakındır. :D Eklenti 686130 |
istiridye Mantarı ve Hasat
4 Eklenti(ler)
23.12.2018 den
Bir önceki paylaşımımızda mantarların çok kısa sürede büyüdüklerinden bahsetmiştik ;) Eklenti 686356 minik mantarlarımızın 5 gün sonraki halleri . artık hasat zamanı gelmiştir. :rolleyes: Eklenti 686357 Sn. dongyul den gelen brokoli ve Eklenti 686358 marullar da hasat edilecekler. :cool: Eklenti 686359 |
Bugün Horoz Kestik
5 Eklenti(ler)
25.12.2018 den ..
Bugün iki tane yakışıklı horoz kestim. Eklenti 686360 Eti de çok güzel daha 7 - 8 aylıklar 2 kg dan daha ağırlar. Tazecik körpe piliçler. Eklenti 686361 Etini görün diye paylaşıyorum. Mübarek kuzu eti gibi ;) Eklenti 686362 Hazır imkanımız var iken arada böyle güzelliklerle karşılaşıyoruz. Doğal beslenmek gibisi yok :D Eklenti 686363 Bir gün sonra yağan kar ve evimizin salon manzarası :cool: Eklenti 686364 |
Afiyet olsun sayın Resulgur
darısı bu tadı bilemeyenlerin başına :) |
Sn. Resulgur bahçeniz bir harika , paylaştığınız fotoğraflara baktıkça kendi bahçemi yapma konusunda ki hevesim daha da artıyor.
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Kar Kış Demeden Hasata Devam
3 Eklenti(ler)
27.12.2018 den
Bu yıl kış epey kendini gösterdi ve sürekli kar yağıyor. Biz ise aldırış etmeden hasata devam ediyoruz. ;) Seranın faydaları bunlar. Kışın en soğuk günlerinde dahi yiyecek bir şeyler çıkıyor. :rolleyes: Eklenti 686590 Bu arada istiridye mantarı maceramız devam ediyor. Eklenti 686591 Saksı içerisine dikmiş olduğumuz çilek fideleri de kar altında kalmışlar. :cool: Eklenti 686592 |
Spagetti Kabak
5 Eklenti(ler)
30.12.2018 den ..
Spagetti kabak bu yıl ilk defa yetiştirdiğimiz ürünlerden oldu. Verimi çok güzel yemesi de :D Hazır elimize geçmişken spagetti kabaktan spagetti yapalım dedik . Başka nasıl değerlendiriyorlar bilmiyorum. ;) Eklenti 686860 Güzelce temizlediğimiz kabağı, biraz zeytinyağı ile harmanladığımız karabiber ve tuz ile işlemi tamamlıyoruz. Eklenti 686861 Kuzine de yaklaşık 40 dk fırınlanan kabaklar çabucak pişiyor. Eklenti 686862 İç yapısındaki lifli dokular pişince daha belirgin hale geliyor ve kolayca ayrılıyor. Eklenti 686863 Ben ek olarak içerisine biraz da tereyağı ekledim . Siz de deneyin mutlaka :cool: Eklenti 686864 |
Pırasa Hasatı
4 Eklenti(ler)
04.01.2019 dan ..
Bugünlerde epey kar yağdı ve bahçemizin üzerini yorgan gibi örttü, sebzeler karların altında kaldılar. Bir kaç yemeklik pırasa ekmiştim. Üzerine kar yağan pırasalar karın içerisinden söküldüler. Eklenti 686866 Ayıkladığımız pırasaları karın üzerine yatırıp resimlerini çektim. Eklenti 686867 Sonra tencereye doğru yol aldılar. Eklenti 686868 Olmaz sa olmazı havuçlar ile zeytinyağlı yemeğini yaptık. Gerisini siz düşünün artık yok böyle bir lezzet :D Eklenti 686869 |
Mantarlardan yemek yaptınız mı?
Burada manavdan istiridye mantar almıştım bir kez, bir türlü pişmedi, lastik gibi oldu. Bizim dağlarda yetişen mantarın tadı harikadır, ilkbahar ve sonbahar olmak üzere iki mevsim iki farklı mantar toplanır. Sobanın üzerinde üzerine tuz serpilip pişirilir bazen, tadına doyum olmaz. |
Bakla Destek Sistemi
4 Eklenti(ler)
06.01.2019 dan ..
Sera içerisine bir miktar bakla dikmiştik. Baklalar belirli bir boya geldikten sonra dış ortamda olmadıklarından yan yatma eğilimindeler. Bu yüzden amatörce bir destek sistemi yaptık. Çok basit bir yöntem, sıra halindeki baklaların iki ucuna çaktığımız kazılar arasında sera ipini tur attırarak bağlıyoruz. Eklenti 687521 Bu sayede rahat büyüyen baklalar bol bol meyve döküyor. Eklenti 687522 Şoklanmış son baklamızı da kavurup sarımsaklı yoğurt - olmazsa olmazı - ile tükettik. Eklenti 687523 Yemek sonrası yetiştirmiş olduğumuz kabaklardan yapılan tatlısı üzerine biraz ceviz, yanında da çay :cool: Eklenti 687524 |
Alıntı:
Soğanlı ve tavuklu kavurmasını bir kaç defa yaptık, çok güzel oldu. Evet dediğiniz gibi biraz lastiksi bir dokusu var ama küçük parçalar halinde doğranırsa pek te önemi kalmıyor. Biz çok beğendik , hanım önce bune ben yemem demişti , şimdi mantar yok mu getirsene diyor :D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:22. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025