agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Resulgur / Bahçe, Sera (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/40464.htm)

Resulgur 29-11-2018 21:36

Ordan Burdan
 
5 Eklenti(ler)
01.11.2018 den ..

Büyük serada bulunan hıyarların son demleri artık ;)

Eklenti 684451

Güzlük ekilen Demiröz çeşit domates çiçekleri .. Tuta belasından tam olarak kurtulamasak ta biraz domates hasatı yapılıyor. :mad:

Eklenti 684452

Sera içerisinde bulunan malabarlarımız tohum yükleniyor. ;)

Eklenti 684453

Biberler rengarenk oldular.

Eklenti 684454

Bahçeyi gezerken gözümüze çarpan bir karpuz. Orta şekerli bol sulu ve lezzetli , bu mevsimde kendi yetiştirdiğin doğal karpuzu yemek çok güzel bir duygu :cool:

Eklenti 684455

Resulgur 29-11-2018 21:45

Bahçeden
 
4 Eklenti(ler)
04.11.2018 den ..

Kışlık bezelye ve bakla fidelerimiz dikime hazır hale geldiler.

Eklenti 684456

Eklenti 684457

Bu da tadına baktığımız meksika fasulyesi, gayet lezzetli ve şekerli çok beğendim. :rolleyes:

Eklenti 684458

Niksar'da ilk brokoli hasatı yapıldı. Çeşit Marathon F1 , sıkı bir kafa yapısı kısa sürede hasada geliyor.
Yapraklarındaki şeker oranı gayet iyi, lezzetli bir çeşit :cool:

Eklenti 684459

Resulgur 06-12-2018 19:57

Karogaki Zamanı
 
5 Eklenti(ler)
08.11.2018 den ..

Daha önceleri forumda görmüş olduğumuz hurma kurutma işlemini bizde deneyelim istedik.

Sn. Meyvelitepe ve diğer forum üyelerinden gördüğümüz ve araştırdığımız bilgilere göre bir şeyler yapmaya çalıştık.

Eklenti 684839

Meyve saplarını bırakarak toplamış olduğumuz hurmaların sertçe olanlarından seçip

Eklenti 684840

elma soyar gibi soyup

Eklenti 684841

Eklenti 684842

meyve saplarından yorgan ipiyle 5 erli olarak bağladık

Eklenti 684843

Resulgur 06-12-2018 20:01

Devamı
 
4 Eklenti(ler)
Bir tencere içerisindeki suya 2 adet defne yaprağı atıp kaynayan suya daldırma yöntemi ile 20 sn bekletip

Eklenti 684844

kuruması için müsait bir yere astık , bakalım ne zaman kuruyacaklar. :cool:

Eklenti 684845

Soymuş olduğumuz hurma kabuklarını da değerlendirmek istedik. ;)

Eklenti 684846

Hazır elimizde sirke anası var iken bu yıl 4. sirkemizi de yapmış olduk.

Eklenti 684847

devrann 07-12-2018 12:16

Benimkiler kapalı balkonda küflendi,çok iyi gidiyordu yağmurlar başlayınca hava sirkülasyonu için camı açamadık ve sonuç hüsran :(

Resulgur 07-12-2018 13:40

Kurutulmuş Hurmalar
 
1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1553730)
Benimkiler kapalı balkonda küflendi,çok iyi gidiyordu yağmurlar başlayınca hava sirkülasyonu için camı açamadık ve sonuç hüsran :(

Sn. devrann sizin nasıl yaptığınızı bilmiyorum ama yapmış olduğumuz hurmalar çok kısa sürede kurudular. Söylediğiniz gibi havalandırma, ortam nemi ve bir çok etken hurmaların küflenmesine neden olmuş olabilir.

Bizim hurmalar tüketime hazır, yumuşacık lokum gibi lezzetli atıştırmalıklar.
Seneye nasip olursa daha fazla yapmayı düşünüyorum. ;)

Eklenti 684887

thunderon 10-12-2018 11:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1553737)
Sn. devrann sizin nasıl yaptığınızı bilmiyorum ama yapmış olduğumuz hurmalar çok kısa sürede kurudular. Söylediğiniz gibi havalandırma, ortam nemi ve bir çok etken hurmaların küflenmesine neden olmuş olabilir.

Bizim hurmalar tüketime hazır, yumuşacık lokum gibi lezzetli atıştırmalıklar.
Seneye nasip olursa daha fazla yapmayı düşünüyorum. ;)

Eklenti 684887

Ne kadar zamanda bu hale geldi?

Alp.er 13-12-2018 12:45

Resulgur bey ,paylaşımlarınız beni sebze-meyve yetiştirme konusunda daha fazla heveslendirdi ve yavaş yavaş bilgi sahibi olmaya başladım ..

Niksar hakkında da bir kaç cümle etmeden geçemeyeceğim.. Geçen sene 2 defa Karedeinz'e seyahatim oldu ve toplamda 4 defa Niksar'dan geçtim ve her defasında Niksarda mola verdim. , Kesinlikle yaşanacak bir yer , kendime burada yaşamak isterdim dedim , havası,yeşili,doğası her şeyi ile çok hoşuma gitti.. Tokat istikametinde Niksar'ı tepeden gören insanların manzarayı izlemek için araçları ile geldiği bir yer vardı , manzara gerçekten çok güzeldi..

saleri 13-12-2018 17:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Alp.er (Mesaj 1554183)
Resulgur bey ,paylaşımlarınız beni sebze-meyve yetiştirme konusunda daha fazla heveslendirdi ve yavaş yavaş bilgi sahibi olmaya başladım ..

Niksar hakkında da bir kaç cümle etmeden geçemeyeceğim.. Geçen sene 2 defa Karedeinz'e seyahatim oldu ve toplamda 4 defa Niksar'dan geçtim ve her defasında Niksarda mola verdim. , Kesinlikle yaşanacak bir yer , kendime burada yaşamak isterdim dedim , havası,yeşili,doğası her şeyi ile çok hoşuma gitti.. Tokat istikametinde Niksar'ı tepeden gören insanların manzarayı izlemek için araçları ile geldiği bir yer vardı , manzara gerçekten çok güzeldi..

En güzel cevizli ekmeğin yapıldığı yerdir Niksar. Olsa da yesek :D

Resulgur 14-12-2018 14:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi thunderon (Mesaj 1553954)
Ne kadar zamanda bu hale geldi?

Sn. thunderon yaklaşık bir ay gibi bir sürede bu hale geldi fakat biz daha önceden tüketmeye başladık. ;)

Resulgur 14-12-2018 14:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Alp.er (Mesaj 1554183)
Resulgur bey ,paylaşımlarınız beni sebze-meyve yetiştirme konusunda daha fazla heveslendirdi ve yavaş yavaş bilgi sahibi olmaya başladım ..

Niksar hakkında da bir kaç cümle etmeden geçemeyeceğim.. Geçen sene 2 defa Karedeinz'e seyahatim oldu ve toplamda 4 defa Niksar'dan geçtim ve her defasında Niksarda mola verdim. , Kesinlikle yaşanacak bir yer , kendime burada yaşamak isterdim dedim , havası,yeşili,doğası her şeyi ile çok hoşuma gitti.. Tokat istikametinde Niksar'ı tepeden gören insanların manzarayı izlemek için araçları ile geldiği bir yer vardı , manzara gerçekten çok güzeldi..

Sn. Alp.er sözleriniz beni çok mutlu etti teşekkür ederim. Siz de benim ilk zamanlardaki bu işe başladığım gibisiniz. Alp.er/Bahçe sayfanız da hayırlı olsun. Sayfa açmakla çok iyi ettiniz, öğrenmek istedikleriniz de size çok kolaylık sağlayacaktır.

Evet Yeşil Niksar'ımız çok güzel havası suyu bunlardan sayfamın en başında bahsetmiştim ama biz meslek icabı insanları ile uğraşıyoruz :D yine de çok güzel gerçekten. 4 mevsimi de yaşıyoruz. Niksar tarihin başkenti biz ne kadar anlatsak ta yaşamak lazım mutlaka gezilmesi görülmesi gereken yerlerdendir.


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saleri (Mesaj 1554208)
En güzel cevizli ekmeğin yapıldığı yerdir Niksar. Olsa da yesek :D

Sn. saleri Tokat zaten pideleri ile meşhur bir yer. Hayatımda ilk defa burada yedim cevizli ekmeği , bol bol pide ekmek tüketiyoruz zaten :D Buyurun bekleriz her zaman o da olmadı Samsun a geldiğimizde getiririz size ne demek .. :cool:

Resulgur 14-12-2018 14:50

Atom Biberler
 
5 Eklenti(ler)
10.11.2018 den

Tohum paylaşım etkinliğinden elde ettiğimiz, Capsicum chinense tür acı biberlerimizden bu yıl yetiştirdiklerimiz. ;)

Trinidad Scorpion (Butch T Soyu) - bahcedenn den,

Scoville biber acılığı ölçeğine göre 1.463.700 birim (SHU) acılığa sahip dünyanın en acı biber çeşitlerindendir.

Eklenti 685178

Red Savina Habanero Biberi – hcgo dan,

Eklenti 685179

7 Pot Primo Yellow Biber – hcgo dan gelmiştir.

Eklenti 685182

Şeker gibi göründüklerine bakmayın kim yediyse ağlıyor resmen .. :cool:

Eklenti 685180

Bu biberleri yemek yürek ister.

Eklenti 685181

aziztoprak 16-12-2018 09:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1553730)
Benimkiler kapalı balkonda küflendi,çok iyi gidiyordu yağmurlar başlayınca hava sirkülasyonu için camı açamadık ve sonuç hüsran :(

Aynı durumu da ben de yaşadım. İstanbul'un nemi de etkili oldu zannediyorum. Ama nispeten nemi az yörelerde çok rahat kurutulabilir. Özellikle meyvelerin sert olanlarını seçmek gerekiyor.

Resulgur 24-12-2018 14:47

Biraz da tatlı konuşalım
 
4 Eklenti(ler)
Yetiştirmiş olduğumuz kara kabaklardan tatlı yapalım istedik. ;)

Önce ikiye bölüp

Eklenti 685488

dilimledik ve tencereye biraz su ekleyerek biraz 1 saat kadar pişti,

Eklenti 685489

fırın tepsisinde üzerine toz şeker serperek yiyebilirsiniz fakat

Eklenti 685490

kabak tatlısının olmaz sa olmazı biraz da ceviz ekledik. Mutlaka deneyin :D

Eklenti 685491

Resulgur 30-12-2018 20:26

5 Eklenti(ler)
20.11.2018 den ..

Sera içerisinde yetiştirmiş olduğumuz iki kök kırmızı malabar ıspanakları coştukça coştular.
En sonunda 10 larca tohum bırakmışlar. Tohumlarından boya elde edildiğini duyduk.
Ellerimize bulaşan boya hemen yıkamayla kaybolmuyor. Rengi de çok hoş gerçekten ;)

Eklenti 685711

Eklenti 685712

Viyolde ektiğimiz baklalar epey büyüdüler, artık şaşırtma zamanı gelmiştir.

Eklenti 685713

Çilekler de yaz kış demeden çiçeklenip meyve tutuyor. Fakat meyveler hava koşulları nedeniyle kızarmadan küfleniyorlar.

Eklenti 685714

Bunlarda kol atan çileklerin yeni sürgünleri temizlenip viyole taşındılar köklenmesini tamamlayanlar yeni yerlerine alınacaklar.

Eklenti 685715

Resulgur 30-12-2018 20:40

Pazı Hasatı
 
5 Eklenti(ler)
Bu yıl tüketmekle biteremediğimiz sebzelerden birisi de pazı oldu. Sera içerisinde ekmiş olduğumuz tohumlardan çıkan 3 kök pazımız var. Siz hasat ettikçe daha çok yaprak çıkıyor. Ne bereketli bir şeymiş :D

Eklenti 685724

Eklenti 685718

Eklenti 685721

Eklenti 685719

Eklenti 685720

Resulgur 13-01-2019 17:54

Tohum Hasatı
 
5 Eklenti(ler)
05.12.2018 den

Sera içerisinde yetiştirmiş olduğumuz. Sn. Zekoş tan meksika fasulyesi adında gelen daha sonra çeşit adı Runner Bean olarak düzeltilmiş bu türün tohumunu çoğalttık. Böyle farklı türleri bize kazandırdığı için kendisine çok teşekkür ederiz.

Eklenti 686094

Eklenti 686095

Rengi ile gözleri dolduran iri taneli bu çeşit Türkiye de pek bilinmiyor. Kırmızı çiçekleri ile sarmaşık süs bitkisi olarak yetiştirildiğini de işittik. ;)


Eklenti 686096

Fındık turplarının bir önceki hasatı eğri büğrü olmuştu bu seferki tam oldu. :rolleyes:

Eklenti 686097

Bunlar da hasatı bekliyorken her yer kar buz eksilerdeyiz. :cool:

Eklenti 686098

Resulgur 13-01-2019 18:03

Hasata Devam
 
5 Eklenti(ler)
17-18.12.2018 den ..

Sera içerisi son günlerde sürekli eksilerde

Eklenti 686099

son biberlerimizi de hasat ettik, bu mevsimde biber toplamak herkese nasip olmuyor. :p

Eklenti 686100

Sera içerisinde bulunan lombardo ve balık biberler, şunların güzelliğine bir bakın ;)

Eklenti 686101

Uzun süredir hasat ettiğimiz tereler, part ekimler sayesinde azar azar ama sürekli hasatı yapılıyor.

Eklenti 686102

Bir yandan da tohum ekim denemeleri sürüyor. Bugün karnabahar ve brokoli ekimi yaptık .. :cool:

Eklenti 686103

Resulgur 14-01-2019 21:52

İstiridye Mantarı
 
4 Eklenti(ler)
Sonunda istiridye mantarımız da oldu. Sevdiğimiz bir arkadaşımızın hazırlamış olduğu mantar aşılı kütükleri deneme şansımız olacak. Mantar yetiştiriciliği ayrı bir konu olsa da bu konuda tecrübe edinmek benim için büyük bir tesadüf oldu. ;)

Hali hazırda bulunan kütüklerin sahibi hepsini götürmemi istedi fakat ben deneme amaçlı iki tanesini aldım.

Eklenti 686127

Bu boydaki mantarlar uygun ortamda 3 5 gün gibi kısa bir sürede 3 5 kg olabiliyormuş.

Eklenti 686128

Hazır elimiz değmişken biraz kendimize topladık.

Eklenti 686129

Seramıza getirmiş olduğumuz 2 adet mantar aşılı kütükler. Hasat çok yakındır. :D

Eklenti 686130

Resulgur 22-01-2019 21:21

istiridye Mantarı ve Hasat
 
4 Eklenti(ler)
23.12.2018 den

Bir önceki paylaşımımızda mantarların çok kısa sürede büyüdüklerinden bahsetmiştik ;)

Eklenti 686356

minik mantarlarımızın 5 gün sonraki halleri . artık hasat zamanı gelmiştir. :rolleyes:

Eklenti 686357

Sn. dongyul den gelen brokoli ve

Eklenti 686358

marullar da hasat edilecekler. :cool:

Eklenti 686359

Resulgur 22-01-2019 21:32

Bugün Horoz Kestik
 
5 Eklenti(ler)
25.12.2018 den ..

Bugün iki tane yakışıklı horoz kestim.

Eklenti 686360

Eti de çok güzel daha 7 - 8 aylıklar 2 kg dan daha ağırlar. Tazecik körpe piliçler.

Eklenti 686361

Etini görün diye paylaşıyorum. Mübarek kuzu eti gibi ;)

Eklenti 686362

Hazır imkanımız var iken arada böyle güzelliklerle karşılaşıyoruz. Doğal beslenmek gibisi yok :D

Eklenti 686363

Bir gün sonra yağan kar ve evimizin salon manzarası :cool:

Eklenti 686364

blick 24-01-2019 14:18

Afiyet olsun sayın Resulgur

darısı bu tadı bilemeyenlerin başına :)

Alp.er 24-01-2019 15:27

Sn. Resulgur bahçeniz bir harika , paylaştığınız fotoğraflara baktıkça kendi bahçemi yapma konusunda ki hevesim daha da artıyor.

Resulgur 29-01-2019 13:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi blick (Mesaj 1556835)
Afiyet olsun sayın Resulgur

darısı bu tadı bilemeyenlerin başına :)

Sn. blick çok kolay çevrenizde yoksa mutlaka köylerde vardır. Çok geç kalmayın bence :D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Alp.er (Mesaj 1556839)
Sn. Resulgur bahçeniz bir harika , paylaştığınız fotoğraflara baktıkça kendi bahçemi yapma konusunda ki hevesim daha da artıyor.

Sn. Alp.er çok teşekkür ederim. Talep ettiğiniz tohumlarla güzel bir başlangıç bekliyoruz sizden de, bu sezonu iyi değerlendirin kaçırmayın. ;)

Resulgur 29-01-2019 13:53

Kar Kış Demeden Hasata Devam
 
3 Eklenti(ler)
27.12.2018 den

Bu yıl kış epey kendini gösterdi ve sürekli kar yağıyor. Biz ise aldırış etmeden hasata devam ediyoruz. ;)

Seranın faydaları bunlar. Kışın en soğuk günlerinde dahi yiyecek bir şeyler çıkıyor. :rolleyes:

Eklenti 686590

Bu arada istiridye mantarı maceramız devam ediyor.

Eklenti 686591

Saksı içerisine dikmiş olduğumuz çilek fideleri de kar altında kalmışlar. :cool:

Eklenti 686592

Resulgur 06-02-2019 13:54

Spagetti Kabak
 
5 Eklenti(ler)
30.12.2018 den ..

Spagetti kabak bu yıl ilk defa yetiştirdiğimiz ürünlerden oldu. Verimi çok güzel yemesi de :D
Hazır elimize geçmişken spagetti kabaktan spagetti yapalım dedik . Başka nasıl değerlendiriyorlar bilmiyorum. ;)

Eklenti 686860

Güzelce temizlediğimiz kabağı, biraz zeytinyağı ile harmanladığımız karabiber ve tuz ile işlemi tamamlıyoruz.

Eklenti 686861

Kuzine de yaklaşık 40 dk fırınlanan kabaklar çabucak pişiyor.

Eklenti 686862

İç yapısındaki lifli dokular pişince daha belirgin hale geliyor ve kolayca ayrılıyor.

Eklenti 686863

Ben ek olarak içerisine biraz da tereyağı ekledim . Siz de deneyin mutlaka :cool:

Eklenti 686864

Resulgur 06-02-2019 14:05

Pırasa Hasatı
 
4 Eklenti(ler)
04.01.2019 dan ..

Bugünlerde epey kar yağdı ve bahçemizin üzerini yorgan gibi örttü, sebzeler karların altında kaldılar. Bir kaç yemeklik pırasa ekmiştim.

Üzerine kar yağan pırasalar karın içerisinden söküldüler.

Eklenti 686866

Ayıkladığımız pırasaları karın üzerine yatırıp resimlerini çektim.

Eklenti 686867

Sonra tencereye doğru yol aldılar.

Eklenti 686868

Olmaz sa olmazı havuçlar ile zeytinyağlı yemeğini yaptık. Gerisini siz düşünün artık yok böyle bir lezzet :D

Eklenti 686869

Sûz-i Dilârâ 22-02-2019 09:22

Mantarlardan yemek yaptınız mı?

Burada manavdan istiridye mantar almıştım bir kez, bir türlü pişmedi, lastik gibi oldu.

Bizim dağlarda yetişen mantarın tadı harikadır, ilkbahar ve sonbahar olmak üzere iki mevsim iki farklı mantar toplanır. Sobanın üzerinde üzerine tuz serpilip pişirilir bazen, tadına doyum olmaz.

Resulgur 22-02-2019 09:23

Bakla Destek Sistemi
 
4 Eklenti(ler)
06.01.2019 dan ..

Sera içerisine bir miktar bakla dikmiştik. Baklalar belirli bir boya geldikten sonra dış ortamda olmadıklarından yan yatma eğilimindeler. Bu yüzden amatörce bir destek sistemi yaptık. Çok basit bir yöntem, sıra halindeki baklaların iki ucuna çaktığımız kazılar arasında sera ipini tur attırarak bağlıyoruz.

Eklenti 687521

Bu sayede rahat büyüyen baklalar bol bol meyve döküyor.

Eklenti 687522

Şoklanmış son baklamızı da kavurup sarımsaklı yoğurt - olmazsa olmazı - ile tükettik.

Eklenti 687523

Yemek sonrası yetiştirmiş olduğumuz kabaklardan yapılan tatlısı üzerine biraz ceviz, yanında da çay :cool:

Eklenti 687524

Resulgur 22-02-2019 09:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ (Mesaj 1559874)
Mantarlardan yemek yaptınız mı?

Burada manavdan istiridye mantar almıştım bir kez, bir türlü pişmedi, lastik gibi oldu.

Bizim dağlarda yetişen mantarın tadı harikadır, ilkbahar ve sonbahar olmak üzere iki mevsim iki farklı mantar toplanır. Sobanın üzerinde üzerine tuz serpilip pişirilir bazen, tadına doyum olmaz.

Sn. Sûz-i Dilârâ merhaba , tabi ki de yemek yaptık , uzun zamandır böyle lezzetli mantar yememiştim. Zaten yurt içi genelde şapkalı kültür mantarı satışta, istiridye yurt dışına gönderiliyormuş.

Soğanlı ve tavuklu kavurmasını bir kaç defa yaptık, çok güzel oldu. Evet dediğiniz gibi biraz lastiksi bir dokusu var ama küçük parçalar halinde doğranırsa pek te önemi kalmıyor. Biz çok beğendik , hanım önce bune ben yemem demişti , şimdi mantar yok mu getirsene diyor :D


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025