![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Börülce Hasatımız
3 Eklenti(ler)
Bu yılın fasulyeden sonra en verimlilerinden olan pek bakım yapılmayan börülcelerimiz yüzümüzü güldürdüler.
Eklenti 679593 Geçen yıl kendiliğinden dökülen tohumlardan çıkan börülce fideleri olduğu gibi bırakıldılar. ;) Eklenti 679594 Bu davetsiz misafir de kendi payına düşeni almaya gelmiş :cool: Eklenti 679595 |
Şeker Kamışı
4 Eklenti(ler)
İlk defa yetiştirdiğimiz ürünlerden biri de şeker kamışı oldu.
Sn. Lonicera nın tohum paylaşım etkinliğinde göndermiş olduğu tohumlar yeşerdi çoğaldı ;) Güçlü kök yapısı ile Eklenti 679596 büyüyüp gelişen kamışlar. Eklenti 679597 Bol sulu olmasına rağmen şeker oranı bana az gibi geldi ve neden rengi mor'a dönmedi ?? :rolleyes: Eklenti 679598 Bir köye yetecek kadar tohum elde ettik :D Eklenti 679599 |
Kalıcı Ispanak Tohumu
2 Eklenti(ler)
Yetiştirmiş olduğumuz verimli yeşillerden olan kalıcı ıspanaktan bol bol yaprak hasat ettikten sonra tohuma bıraktık. Uzun bir bekleyişten sonra amaca ulaştık çok şükür. ;)
Eklenti 679601 Bunlar da elde ettiğimiz tohumlar ve başına üşüşen meraklı kalabalık :cool: Eklenti 679602 |
Kereviz Tohumu
3 Eklenti(ler)
Uzun bir bekleyişten sonra elde edilen minik kereviz tohumlarımızı da hasat ettik . ;)
Eklenti 679604 Eklenti 679605 Eklenti 679606 |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bekleyelim bakalim şekerlensin biraz daha .. [emoji16] Peki tohumlar ne zaman alınacak ve kamışın rengi mor a dönecek mi ? |
Tohumların taneleri yeşilden siyaha dönecek. Aynı zamanda kamışlar kahverengi mor arası renklerini almış olur. O zaman kesip tadına bakın.
Ben hem saksıda hem azıcık kötü toprakta yetiştirdim, saksıdaki çok kötü sonuç verdi. Toprakta olanların da bir kısmı yarı tatlı bazıları da çok tatlı olmuştu. Zaten şeker kamışını tohumdan yetiştirmedeki en büyük sorun buymuş. Sıklıkla şeker oranı düşük bireyler oluşmuş hep. O yüzden dip sürgünleri ile çoğaltılıyormuş . |
Hıyarda Tohum Alma
4 Eklenti(ler)
Bu yıl bizi ziyadesiyle memnun eden sebzelerden biri de bu hıyarlarlar oldu. Dipte tohumluk olarak belirlediğim 2 3 adet hıyarın gelişmesi için sökmediğim bitkiler havaların serinlemesiyle tekrar meyve dökmeye çiçek açmaya başladı. ;)
Eklenti 679723 Tohumluk bırakılan düzgün yapılı hıyarlar. Eklenti 679724 Ortadan kesilip kaşık yardımıyla alınan tohumların üzerine az miktarda su eklenip bir kaç gün bekletildiler. Eklenti 679725 Tohum etrafındaki jelimsi yapı süzgeç yardımıyla temizlendi ve tohumlar kurumaya bırakıldı. :cool: Eklenti 679726 |
Rozet Çiçeği/Pervane Çiçeği (Catharanthus rosea)
2 Eklenti(ler)
Sn. g.c. den tohum paylaşım etkinliğinden gelen rozet çiçeği tohumlarını çimlendirip 2 kök sera içerisine ekmiştik. ;)
Eklenti 679727 sn. g.c. ye buradan selamlar. :cool: Eklenti 679728 |
Karpuz 3 Çeşit
3 Eklenti(ler)
Yetiştirmiş oldumuz 3 çeşit yerli karpuzumuz. ;)
Eklenti 679729 Büyüklüğü, tadı ve iç dokusu hakkında detaylı bilgileri ileriki zamanlarda paylaşmayı düşünüyorum. Eklenti 679730 Eklenti 679731 |
Kısa bir aradan sonra
2 Eklenti(ler)
Bayram tatilinden sonra paylaşımlarımıza devam ediyoruz.
Tohumdan yetiştirdiğimiz brokoli ve laha fidelerimizi kalıcı yerlerine aldık. Eklenti 680124 Bir miktar güvercin gübresini bir kapta 2-3 gün kadar bekleterek bir şerbet hazırladık. Daha sonra ince tülbent ile süzülen şerbet içerisine bir miktar hümik asitli gübre ilavesi yaparak damlamadan tüm bahçeye verdik. ;) Eklenti 680125 Bu arada tohum olarak ekilen maydanoz, pazı, tere, roka, turp ve marul lar da baş göstermeye başladılar. |
Hasata Devam
2 Eklenti(ler)
Yetiştirmiş olduğumuz iri ve bol çekirdekli yerli karpuzumuzun tadına bakmak nasip oldu. Şeker oranı istediğim düzeyde tohumlarıda muhafaza aldına alındılar. :D
Eklenti 680126 Eklenti 680127 |
Biber Hasatı
5 Eklenti(ler)
Bu yıl yüzümüzü güldüren sebzelerden birisi de biberler oldu.
Acı kıl Eklenti 680128 Lombardo Eklenti 680129 Balık ve Eklenti 680130 Dolmalık Eklenti 680131 Biberler toplarak turşu oldular. :cool: Eklenti 680132 |
Bereketli olsun afiyet olsun ellerinize saglik muhtesem gorunuyorlar hersey gonlunuze gore olsun kolay gelsin :)
|
Alıntı:
|
Hasat
4 Eklenti(ler)
Karpuz ve Mısır hasatımızdan kareler. ;) Elde ettiğimiz yeni çeşitlerden Niksar'da yetiştirilen yerli karpuz, tohumlarını bankamıza ekledik.
Eklenti 680410 İç dokusu çok güzel kalın kabuklu bir yapısı var. Eklenti 680411 Üzeri 4 5 adet somak bulunan mısırlar da çok bereketli çıktılar. Eklenti 680412 Görünüş itibariyle de verdiğiniz emeğe değiyor. :cool: Eklenti 680413 |
Merhabalar Sayın Resulgur..lahana fidelerini görünce hemen size sorayım dedim.Bu sene paylasimdan aldigım brokoli ve lahana yapraklarina tırtıl sardı.Sarimsak sabun karisimi sıktım ama fayda etmedi.Yapraklari hep kopardim.Kalan birkac taneyi belki kurtarabilirim.Kimyasalsız bir öneriniz var mi acaba?
|
Alıntı:
|
Tesekkürler Sn.Resulgur..ama mutlaka vardır bir çaresi..ögrenirsem sizide haberdar ederim.Elle baş etmek mümkün degil..Size de kolay gelsin😉
|
daha önce denemedim fakat imkanınız varsa çok acı biber deneyin. çok acı biberi su içerisine karıştırın ve tüm bölgeye yayın. acı biber içeriğinden mi yoksa sadece acılığından mıdır bilmiyorum pek çok yerde faydası görülmüş. acı olan yaprakları tırtıllar yemeyebilir.
denemekte fayda var diye düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Karpuz Hatay'dan
3 Eklenti(ler)
Yetiştirmiş olduğumuz yerli çeşit karpuzlardan .. :rolleyes:
Arka fonda soya fasulyesi , çok yakında paylaşacak olduklarımdan. Eklenti 680569 5392 gr ağırlığında , Eklenti 680570 kalın kabuklu, bol sulu ve çekirdekli şeker oranı orta düzeyde , iç yapısı ala renkli, seneye ekmeyecek olduklarımdan. :cool: Eklenti 680571 |
Rekor Karpuz
3 Eklenti(ler)
Bu yıl ektiğimiz karpuz çeşitlerinden istediğimiz verimi alamasakta böyle sürprizler mutlu ediyor insanı, iyi ki de yetiştirmişim diyorsun. :D
Resim çekmek için biraz zorlansakta oldu gibi sanki .. ;) Eklenti 680572 Rekorumuzu da buraya yazalım. 9.340 kg ağırlığında :rolleyes: Eklenti 680573 Polarize iç yapısı bol sulu ve çekirdekli , şeker oranı bayağı bir yüksek olan çeşit bizi her yönüyle fazlasıyla memnun etti .. :cool: Eklenti 680574 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sirke Denemelerimiz
1 Eklenti(ler)
03.09.2018 den ..
Geçtiğimiz yıl alıç sirkesi yapma denememiz olmuştu, bu yılda elma ve üzüm sirkesi yapmayı deniyoruz. Tam da mevsimi aslında .. ;) Cam kavanoz 3te1 oranda meyve klorsuz dinlenmiş su ve içerisine bir çorba kaşığı bal koyduk. Bakalım bu sefer becerebilecek miyiz ? :cool: Eklenti 680772 |
Kabak Hasatımız
2 Eklenti(ler)
Artık bahçemizde bir çok ürün bitmek üzere ve son demlerini yaşayanlarda yakında hasat edilecekler.
Bu yıl bir kaç çeşit yetiştirdiğimiz bal kabaklarından ilkini paylaşalım. ;) Otalama 10 kg gelen kabaklarımızın tohumlarını daha çönceki senelerden Sn. Telato'dan temin etmiştik. Kendisine buradan çok teşekkür ederiz. :cool: Eklenti 680918 Eklenti 680919 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025