![]() |
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Sevgili Resulgur fidelerine maşallah, bereketleri bol olsun inşallah!.. Domates fidelerinin sulamasını hangi aralıklarla yapmamız gerekiyor. Fazla sulamamamız gerekli diye duymuş idim.
|
Alıntı:
|
Çelik Köklendirme İşlemleri
4 Eklenti(ler)
Bu yıl deneme olarak çelik köklendirme işine de el atmıştık. Sonuç olarak ağaç çeşitlerine göre köklenmelerin oranlarının çok farklı olduğunu gördük.
Bir kısım çeliklerin meyveleri kök yapması için koparılmışken bir kısım çelikler kendi haline bırakıldılar. Kendi haline bıraktığımız çelikler meyveye durmuş :D Eklenti 674297 Köklendirme hormonu kullanılmasına rağmen köklendirmesi en düşün olan kiviler. Eklenti 674298 Dut ise %50 lerde köklenme yapmış iken, Eklenti 674299 Asma çelikleri fırça gibi olmuş köklenme oranı % 100 diyebiliriz. :cool: Eklenti 674300 |
Kardeş Bitkiler Yöntemi
1 Eklenti(ler)
Bu yıl ilk defa deneme yaptığımız [Üç Kızkardeş] tekniği bakalım nasıl sonuç verecek . Mısırı sırık fasulye kabak birlikteliğini gözlemleme şansımız olacak mı ?
Mısır ın fasulye için sırık sağladığı, fasulyenin mısırın ihtiyaç duyduğu aşırı azot sağladığı, kabak yaprakları da malç isini görerek bitki köklerine gölge yaptığı, su buharlaşmasını azaltıp yabani ot büyümesini engellediği söylenmekte .. ;) Eklenti 674301 |
resulgur bu kardeş bitkilerde öncelik olarak mısırın daha erken ekilmesi gerekmiyor mu? çünkü fasulye hızlıca uzayıp mısırı geçecek ve yatmaya başlayacak.
bunun için oturak fasulye mi kullanıyorsunuz? |
Alıntı:
Benim uygulamam ise mısır ve kabak zaten fide halinde dikimi yapıldı. Yanlarına sırık olan fasulye tohumlarını da ektim. Gözlemleyelim bakalım ne olacak ;) |
Yabancı Otlarla Mücadele
4 Eklenti(ler)
02.05.2018 den
Son günlerde havalar sürekli kapalı ve yağmurlu gitmesi nedeniyle bahçemizde çok fazla yabancı ot çıkmaya başladı. Bu alanda Yerli bezelye ve bakla, soğan, sarımsak dikili. Otlardan görünmez hale geldiler. Bir kısım yabancı otlar elle toprak nemli iken temizlendiler. Eklenti 674565 Sıra aralarını Can Polat halletti sağolsun. ;) Eklenti 674566 Temizlik şart oldu . :rolleyes: Eklenti 674567 Bu miniklerde daha 1 günlükler. Pleymut kızımızın 9 yumurtadan çıkan 7 adet civcivi var :cool: Geçen sene 50 civarında civciv vardı 1 -2 tanesi hayatta kalabildi. Bakalım kaç tanesi yaşayacak. :) Eklenti 674568 |
İpe Alma İşlemi
3 Eklenti(ler)
Sera içerisindeki fidelerimiz büyüdü artık yan yatmaya başladılar.
Sera içerisinde bitkileri askıya almak için kullanılan bitki klipslerimiz. ;) Eklenti 674569 Hıyar da ipe alma. Eklenti 674570 Domates te ipe alma işlemi :cool: Eklenti 674571 |
Sakız Kabak'ta ilk Çıkan Meyvelerin Koparılması ve Hasat
5 Eklenti(ler)
Geçen yıl lezzetiyle bizi mest eden sakız kabağımız ilk meyvelerini gösterdi, verimi bol lezzetli bu kabağın tohumlarını etkinlikte de paylaşmayı düşünüyorum.
Eklenti 674572 Koparılan ilk meyveler sayesinde uzun hasat dönemi ile lezzetli meyvelerini toplamak amacımız. Eklenti 674573 Tohum olarak ekilen kornişonlarımızı kalıcı yerlerine aldık. Eklenti 674574 Geçtiğimiz günlerde, sera içerisinde bulunan iç baklalarımızın son hasatını da yaptık. Eklenti 674575 Günlük bir porsiyon çilek hasat ediyoruz :cool: Eklenti 674576 |
Maşallah maşallah, bereketi bol olsun, civcivler çok tatlılar, sağlıklı büyümeleri için ne yemeği veriyorsunuz civcivlere?
|
Alıntı:
Genelde etlik civciv yemi veriliyor. Yemciden almam gerek biraz diğer tavuklarda çıkarmış 24 adet civciv oldu şu anda :D |
Bakla ve Latin Çiçeği Tohum Hasatı
3 Eklenti(ler)
Sonunda , elimizde tek kök kalan sarı renkli latin çiçeğimizin tohumlarını hasat ettik. :D
Eklenti 674708 Çiçeğin alt kısımlarına dökülen nohut büyüklüğündeki bu tohumları kurutup paketliyoruz. Eklenti 674709 Ayıkladığımız iç baklalarımızın sararmış olanlarını da kurutup tohumlarını aldık. :cool: Eklenti 674710 |
Alıntı:
Yemek ne veriyorsunuz diye sormamın sebebi şu... bir dönem bende çok civciv yetiştirdim, sağlıklı büyümeleri için ben mısır ununun biraz iri öğütülmüşü ve ona ilave olarak varsa sarımsak saplarını ince ince kıyıp, varsa ısırgan otunu da ince ince kıyıp, sarımsak sapı yoksa 2-3 diş sarımsak (doğal antibiyotik) ezerek bütün bu malzemeleri biraz su ile ıslatarak karıştırıp akşam sabah veriyordum. Bu yemek tarifini çok seviyorlar, ve hiç fire vermeden büyüyorlardı :) benden söylemesi, uygulayıp uygulanmaması sizden, hatta ilk başta (yani 2-3 defa) bu karışıma 1 yumurta sarısı da karıştırıyordum. İyi günlerde büyüsünler. |
Alıntı:
|
Kale Hasatı
2 Eklenti(ler)
Faydaları saymakla bitmeyen yurt dışında alışılmış fakat ülkemizde pek bilinmeyen kara lahana türünden,
kıvırcık lahana - kale - bitkisini ilk defa yetiştirdik. Red Russian Kale Eklenti 674945 Yeterli olgunluğa erişen kale den bir kaç yaprak hasat ettik ve tadına baktık , tadı lahanayı andırıyor :D Eklenti 674946 Faydaları saymakla bitmeyen kale bitkisinin sütten daha fazla kalsiyum içerdiği de söyleniyor. Tohumlarını gönderen bizi bu sebzeyle tanıştıran dongyul kardeşime çok teşekkür ederim. |
Fasulye Sırıkları
4 Eklenti(ler)
Ekilen fasulyeler için herek ( sırık ) lar hazırlandı.
Eklenti 675439 Dikilen herekler toprağa saplanarak üzerine file sistemi yapıldı. Fasulye çeşidimiz - Hatay Fasulyesi Eklenti 675440 Yan sırada ise mısır , fasulye ve kavun ekili ;) Eklenti 675441 İlk hıyarlar da toplandı , haydi bismillah diyelim :cool: Eklenti 675442 |
Hasat ve Verim
4 Eklenti(ler)
Baklalarımızın son hasatını da yaptık. ;)
Eklenti 675444 Şişeleyip attım dolaba , görüntüsü çok hoş değil mi ? Bakla piyazı olacaklar. Eklenti 675445 Yerli bezelyelerimiz ve Eklenti 675446 çileklerde meyve tutumu :cool: Eklenti 675447 |
Sera'dan
4 Eklenti(ler)
Daha önce bir biçim yapıp kurutmuş olduğumuz melisa , kısa sürede gelişti eski haline geldi ;)
Eklenti 675449 Sera içerisinde bulunan pembe kokulu karanfilimiz bol çiçek açacak gibi duruyor. Eklenti 675450 Tek tük açmaya başlayan karanfillerin, Eklenti 675451 Görüntüsü ve kokusu çok güzel :cool: Eklenti 675452 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sn Resulgur. Bu bakla yemeklerinin tariflerini de istiyoruz. :p
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1513264-post214.htm burada tohum çıkarma olyını paylışmıştım. Ananas tadında , çikolata sosu ile de tüketilebilen bir meyve işte ;) Alıntı:
|
Bilgi Notu
1 Eklenti(ler)
Biraz da neler yaptığımızdan bahsedelim.
Son bir haftadır, bahçedeki damlama borularının sıra arası ve sıra üzeri yabancı ot temizliği , sırıkların hereklere alınması , domateslerde ve hıyarlarda koltuk alma , çilek ve bakla hasatı , yeni fidelerin dikimi, çapa işleri derken son zamanlarda da havaların yağmurlu gitmesi akabinde havaların ısınması ile zararlıların ve mantar hastalıklarının baş göstermesi kaçınılmaz olduğundan temizlenen sıralara toz kükürt uygulaması yapıldı. Fidelerin gelişmesi ile bakımı derken sürekli bir uğraş içerisinde oluyoruz. Bu işler yorucu ama zevkli ;) Eklenti 675534 |
Forumda açmış ekinezya görmeyeli uzun zaman oldu :). Darısı sn. TCM'ninkilerin başına.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Büyük Hasata Doğru
3 Eklenti(ler)
Artık ; kabak , hıyar , biftek otu , pazı , yeşil soğan , sarımsak, maydanoz , dere otu , semizotu, çilek ve biber hasat listemizde . :D
Eklenti 676048 Kendi tohumumuzdan yetiştirilen sakız kabaklarımız. Taze ve neredeyse her gün toplanıyor. Eklenti 676049 Çilekler zaten günlük toplanıyor. :cool: Eklenti 676050 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025