agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Resulgur / Bahçe, Sera (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/40464.htm)

Resulgur 14-05-2018 08:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1540272)
Babalar gününde unutulmamayı umuyoruz.

Sn. Dutlubahçe inşallah kısmet olursa o günde güzel bir sürpriz yaparız :p

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1540274)
Afiyet şifa olsun.. Ne kadar doğru demişsiniz, markette satılan tavuk eti değilmiş diye.. Köy tavuğu, horozu vs. Hem böyle kıpkırmızı hemde çok leziz oluyor.
Anneler günü nezaketinize teşekkür ederim.. O kasayı bu tarafa doğru alsam..))). Maşallah bereketli olsun sayın Resulgur

Sn. Selma_321 çok teşekkür ederim. Bir tane de sakallı horozumuz var onu da ilerleyen dönemlerde keserim artık ;) Buradan resim atıyorum işte sizler için hepsi :D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi g.c. (Mesaj 1540318)
Resulgur siz yanlışlıkla kuzu kesmiş olmayasınız, o ne kadar kırmızı et öyle?

Afiyet olsun :)

Sn. g.c. doğal yetişen tavuklar böyle oluyor. İmkanınız varsa köy tavuğu tüketin sizde ;)

YeniGine 15-05-2018 23:20

Sevgili Resulgur fidelerine maşallah, bereketleri bol olsun inşallah!.. Domates fidelerinin sulamasını hangi aralıklarla yapmamız gerekiyor. Fazla sulamamamız gerekli diye duymuş idim.

Resulgur 18-05-2018 12:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1540486)
Sevgili Resulgur fidelerine maşallah, bereketleri bol olsun inşallah!.. Domates fidelerinin sulamasını hangi aralıklarla yapmamız gerekiyor. Fazla sulamamamız gerekli diye duymuş idim.

Sn. YeniGine çok teşekkür ederim eksik olmayın. Aslında sebzeleri sulamada sabit bir aralık söyleyemeyiz. Saksıda olan bitki ile tarlada olan bitkinin sulaması farklı, havalar kurak giderse sulama aralığı farklı olduğu gibi değişik durumlarda ( hava koşulları, toprağın yapısı v.b. ) da sulama aralıkları değişmektedir. En güzeli bitki dibindeki toprağı hafif eşeleyerek toprağın neminden ve fidenin görünüşünden sulamayı ne zaman yapabileceğinizi kestirebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim ;)

Resulgur 21-05-2018 08:30

Çelik Köklendirme İşlemleri

4 Eklenti(ler)
Bu yıl deneme olarak çelik köklendirme işine de el atmıştık. Sonuç olarak ağaç çeşitlerine göre köklenmelerin oranlarının çok farklı olduğunu gördük.

Bir kısım çeliklerin meyveleri kök yapması için koparılmışken bir kısım çelikler kendi haline bırakıldılar. Kendi haline bıraktığımız çelikler meyveye durmuş :D

Eklenti 674297

Köklendirme hormonu kullanılmasına rağmen köklendirmesi en düşün olan kiviler.

Eklenti 674298

Dut ise %50 lerde köklenme yapmış iken,

Eklenti 674299

Asma çelikleri fırça gibi olmuş köklenme oranı % 100 diyebiliriz. :cool:

Eklenti 674300

Resulgur 21-05-2018 08:38

Kardeş Bitkiler Yöntemi

1 Eklenti(ler)
Bu yıl ilk defa deneme yaptığımız [Üç Kızkardeş] tekniği bakalım nasıl sonuç verecek . Mısırı sırık fasulye kabak birlikteliğini gözlemleme şansımız olacak mı ?

Mısır ın fasulye için sırık sağladığı, fasulyenin mısırın ihtiyaç duyduğu aşırı azot sağladığı, kabak yaprakları da malç isini görerek bitki köklerine gölge yaptığı, su buharlaşmasını azaltıp yabani ot büyümesini engellediği söylenmekte .. ;)

Eklenti 674301

Musa Gündoğan 21-05-2018 09:08

resulgur bu kardeş bitkilerde öncelik olarak mısırın daha erken ekilmesi gerekmiyor mu? çünkü fasulye hızlıca uzayıp mısırı geçecek ve yatmaya başlayacak.
bunun için oturak fasulye mi kullanıyorsunuz?

Resulgur 21-05-2018 21:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1540915)
resulgur bu kardeş bitkilerde öncelik olarak mısırın daha erken ekilmesi gerekmiyor mu? çünkü fasulye hızlıca uzayıp mısırı geçecek ve yatmaya başlayacak.
bunun için oturak fasulye mi kullanıyorsunuz?

Sn. Musa Gündoğan öğrendiğim kadarıyla , mısırı sırık fasulye ile birlikte ekip, sonra altına kabak ekiliyor. Bunlara yardımcı bitkiler de deniyor.

Benim uygulamam ise mısır ve kabak zaten fide halinde dikimi yapıldı. Yanlarına sırık olan fasulye tohumlarını da ektim. Gözlemleyelim bakalım ne olacak ;)

Resulgur 24-05-2018 09:50

Yabancı Otlarla Mücadele

4 Eklenti(ler)
02.05.2018 den

Son günlerde havalar sürekli kapalı ve yağmurlu gitmesi nedeniyle bahçemizde çok fazla yabancı ot çıkmaya başladı.

Bu alanda Yerli bezelye ve bakla, soğan, sarımsak dikili. Otlardan görünmez hale geldiler. Bir kısım yabancı otlar elle toprak nemli iken temizlendiler.

Eklenti 674565

Sıra aralarını Can Polat halletti sağolsun. ;)

Eklenti 674566

Temizlik şart oldu . :rolleyes:

Eklenti 674567

Bu miniklerde daha 1 günlükler. Pleymut kızımızın 9 yumurtadan çıkan 7 adet civcivi var :cool:

Geçen sene 50 civarında civciv vardı 1 -2 tanesi hayatta kalabildi. Bakalım kaç tanesi yaşayacak. :)

Eklenti 674568

Resulgur 24-05-2018 10:01

İpe Alma İşlemi

3 Eklenti(ler)
Sera içerisindeki fidelerimiz büyüdü artık yan yatmaya başladılar.
Sera içerisinde bitkileri askıya almak için kullanılan bitki klipslerimiz. ;)

Eklenti 674569

Hıyar da ipe alma.

Eklenti 674570

Domates te ipe alma işlemi :cool:

Eklenti 674571

Resulgur 24-05-2018 10:12

Sakız Kabak'ta ilk Çıkan Meyvelerin Koparılması ve Hasat

5 Eklenti(ler)
Geçen yıl lezzetiyle bizi mest eden sakız kabağımız ilk meyvelerini gösterdi, verimi bol lezzetli bu kabağın tohumlarını etkinlikte de paylaşmayı düşünüyorum.

Eklenti 674572

Koparılan ilk meyveler sayesinde uzun hasat dönemi ile lezzetli meyvelerini toplamak amacımız.

Eklenti 674573

Tohum olarak ekilen kornişonlarımızı kalıcı yerlerine aldık.

Eklenti 674574

Geçtiğimiz günlerde, sera içerisinde bulunan iç baklalarımızın son hasatını da yaptık.

Eklenti 674575

Günlük bir porsiyon çilek hasat ediyoruz :cool:

Eklenti 674576

akçabardak 24-05-2018 18:35

Maşallah maşallah, bereketi bol olsun, civcivler çok tatlılar, sağlıklı büyümeleri için ne yemeği veriyorsunuz civcivlere?

Resulgur 25-05-2018 12:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1541208)
Maşallah maşallah, bereketi bol olsun, civcivler çok tatlılar, sağlıklı büyümeleri için ne yemeği veriyorsunuz civcivlere?

Sn. akçabardak kırık mısır ve doğadan ne buldularsa yiyorlar. Tepelerinde beyaz dut ağacı da var dökülenleri topluyordur anneleri ;)

Genelde etlik civciv yemi veriliyor. Yemciden almam gerek biraz diğer tavuklarda çıkarmış 24 adet civciv oldu şu anda :D

Resulgur 25-05-2018 13:00

Bakla ve Latin Çiçeği Tohum Hasatı

3 Eklenti(ler)
Sonunda , elimizde tek kök kalan sarı renkli latin çiçeğimizin tohumlarını hasat ettik. :D

Eklenti 674708

Çiçeğin alt kısımlarına dökülen nohut büyüklüğündeki bu tohumları kurutup paketliyoruz.

Eklenti 674709

Ayıkladığımız iç baklalarımızın sararmış olanlarını da kurutup tohumlarını aldık. :cool:

Eklenti 674710

akçabardak 25-05-2018 18:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1541314)
Sn. akçabardak kırık mısır ve doğadan ne buldularsa yiyorlar. Tepelerinde beyaz dut ağacı da var dökülenleri topluyordur anneleri ;)

Genelde etlik civciv yemi veriliyor. Yemciden almam gerek biraz diğer tavuklarda çıkarmış 24 adet civciv oldu şu anda :D

Yemek ne veriyorsunuz diye sormamın sebebi şu... bir dönem bende çok civciv yetiştirdim, sağlıklı büyümeleri için ben mısır ununun biraz iri öğütülmüşü ve ona ilave olarak varsa sarımsak saplarını ince ince kıyıp, varsa ısırgan otunu da ince ince kıyıp, sarımsak sapı yoksa 2-3 diş sarımsak (doğal antibiyotik) ezerek bütün bu malzemeleri biraz su ile ıslatarak karıştırıp akşam sabah veriyordum.

Bu yemek tarifini çok seviyorlar, ve hiç fire vermeden büyüyorlardı :) benden söylemesi, uygulayıp uygulanmaması sizden, hatta ilk başta (yani 2-3 defa) bu karışıma 1 yumurta sarısı da karıştırıyordum.
İyi günlerde büyüsünler.

Resulgur 25-05-2018 22:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1541344)
Yemek ne veriyorsunuz diye sormamın sebebi şu... bir dönem bende çok civciv yetiştirdim, sağlıklı büyümeleri için ben mısır ununun biraz iri öğütülmüşü ve ona ilave olarak varsa sarımsak saplarını ince ince kıyıp, varsa ısırgan otunu da ince ince kıyıp, sarımsak sapı yoksa 2-3 diş sarımsak (doğal antibiyotik) ezerek bütün bu malzemeleri biraz su ile ıslatarak karıştırıp akşam sabah veriyordum.

Bu yemek tarifini çok seviyorlar, ve hiç fire vermeden büyüyorlardı :) benden söylemesi, uygulayıp uygulanmaması sizden, hatta ilk başta (yani 2-3 defa) bu karışıma 1 yumurta sarısı da karıştırıyordum.
İyi günlerde büyüsünler.

Sn. akçabardak çok güzel bilgiler bunlar. Bunlara ek olarak; içme suyuna elma sirkesi - 5lt suya 1 çay bardağı - verilebilir. Ayrıca 5 lt lik su bidonu içerisine 2 adet soğan bir baş sarımsak ve 1 adet bölünmüş limon ekleyip 24 saat suda bekletip ilaç niye tine veriliyor. Ayrıca haşlanmış yumurta , solucan protein kaynağı olarak civcivlerde kullanıyor. Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. ;)

Resulgur 27-05-2018 21:48

Kale Hasatı

2 Eklenti(ler)
Faydaları saymakla bitmeyen yurt dışında alışılmış fakat ülkemizde pek bilinmeyen kara lahana türünden,
kıvırcık lahana - kale - bitkisini ilk defa yetiştirdik.

Red Russian Kale

Eklenti 674945

Yeterli olgunluğa erişen kale den bir kaç yaprak hasat ettik ve tadına baktık , tadı lahanayı andırıyor :D

Eklenti 674946

Faydaları saymakla bitmeyen kale bitkisinin sütten daha fazla kalsiyum içerdiği de söyleniyor.

Tohumlarını gönderen bizi bu sebzeyle tanıştıran dongyul kardeşime çok teşekkür ederim.

Resulgur 02-06-2018 10:04

Fasulye Sırıkları

4 Eklenti(ler)
Ekilen fasulyeler için herek ( sırık ) lar hazırlandı.

Eklenti 675439

Dikilen herekler toprağa saplanarak üzerine file sistemi yapıldı. Fasulye çeşidimiz - Hatay Fasulyesi

Eklenti 675440

Yan sırada ise mısır , fasulye ve kavun ekili ;)

Eklenti 675441

İlk hıyarlar da toplandı , haydi bismillah diyelim :cool:

Eklenti 675442

Resulgur 02-06-2018 10:11

Hasat ve Verim

4 Eklenti(ler)
Baklalarımızın son hasatını da yaptık. ;)

Eklenti 675444

Şişeleyip attım dolaba , görüntüsü çok hoş değil mi ? Bakla piyazı olacaklar.

Eklenti 675445

Yerli bezelyelerimiz ve

Eklenti 675446

çileklerde meyve tutumu :cool:

Eklenti 675447

Resulgur 02-06-2018 10:25

Sera'dan

4 Eklenti(ler)
Daha önce bir biçim yapıp kurutmuş olduğumuz melisa , kısa sürede gelişti eski haline geldi ;)

Eklenti 675449

Sera içerisinde bulunan pembe kokulu karanfilimiz bol çiçek açacak gibi duruyor.

Eklenti 675450

Tek tük açmaya başlayan karanfillerin,

Eklenti 675451

Görüntüsü ve kokusu çok güzel :cool:

Eklenti 675452

Tanoglu42 02-06-2018 12:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1512711)
İlk patlıcan hasatım. :cool:

Eklenti 653437

Bu kabak çeşidinden de ilk defa hasat ediyorum. ortalama 1 kg ağırlığında 2 adet hasat edildi.

Eklenti 653438

Tek kökte bir porsiyon yer kirazı hasat ettik sıcak havalardan dış zarı çabucak kurumuş kimisi kendiliğinden yere dökülmüştü , tohum almayı düşünüyorum.

Eklenti 653439

bu yer kirazı nedir ben ilk defa duyuyorum tohum paylaşmayı düşünürsniz denemek isterim.

Tanoglu42 02-06-2018 13:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1540909)
Bu yıl ilk defa deneme yaptığımız [Üç Kızkardeş] tekniği bakalım nasıl sonuç verecek . Mısırı sırık fasulye kabak birlikteliğini gözlemleme şansımız olacak mı ?

Mısır ın fasulye için sırık sağladığı, fasulyenin mısırın ihtiyaç duyduğu aşırı azot sağladığı, kabak yaprakları da malç isini görerek bitki köklerine gölge yaptığı, su buharlaşmasını azaltıp yabani ot büyümesini engellediği söylenmekte .. ;)

Eklenti 674301

mısırlar ile fasulyeyi aynı sıraya ekme işlemini bende yaptım bu yıl ama sızın kadar yeterlı arastırmamıstım azot sağlamasını düşünmek yerine sırık düşüncesiyle hemde salatalıga iki taraftn gölge olması düşüncesiyle yapmıştım

saleri 02-06-2018 19:08

Sn Resulgur. Bu bakla yemeklerinin tariflerini de istiyoruz. :p

Resulgur 02-06-2018 22:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TANOGLU42 (Mesaj 1542067)
bu yer kirazı nedir ben ilk defa duyuyorum tohum paylaşmayı düşünürsniz denemek isterim.

Sn. TANOGLU42 sayfama hoş geldiniz. Forumda yeterli bilgi mevcut biraz araştırırsanız. Tohum paylaşım etkinliğinde talepte bulunabilirisiniz. Paylaşımcı olmaz sa da ben seve seve size gönderebilirim.

http://www.agaclar.net/forum/1513264-post214.htm burada tohum çıkarma olyını paylışmıştım. Ananas tadında , çikolata sosu ile de tüketilebilen bir meyve işte ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saleri (Mesaj 1542081)
Sn Resulgur. Bu bakla yemeklerinin tariflerini de istiyoruz. :p

Sn. saleri onları da araya sıkıştırıyordum aslında , tarifleri ilgili başlıklarda paylaşmak gerekiyormuş ;) yine de bir kaç tarif ten zarar gelmez herhalde :D

Resulgur 03-06-2018 21:38

Bilgi Notu

1 Eklenti(ler)
Biraz da neler yaptığımızdan bahsedelim.

Son bir haftadır, bahçedeki damlama borularının sıra arası ve sıra üzeri yabancı ot temizliği , sırıkların hereklere alınması , domateslerde ve hıyarlarda koltuk alma , çilek ve bakla hasatı , yeni fidelerin dikimi, çapa işleri derken son zamanlarda da havaların yağmurlu gitmesi akabinde havaların ısınması ile zararlıların ve mantar hastalıklarının baş göstermesi kaçınılmaz olduğundan temizlenen sıralara toz kükürt uygulaması yapıldı.

Fidelerin gelişmesi ile bakımı derken sürekli bir uğraş içerisinde oluyoruz. Bu işler yorucu ama zevkli ;)

Eklenti 675534

its_just_a_ride 03-06-2018 23:57

Forumda açmış ekinezya görmeyeli uzun zaman oldu :). Darısı sn. TCM'ninkilerin başına.

TCM 04-06-2018 17:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi its_just_a_ride (Mesaj 1542168)
Forumda açmış ekinezya görmeyeli uzun zaman oldu :). Darısı sn. TCM'ninkilerin başına.

Eski yerinden çıkmış benimki, büyüyor, sanırım çiçeğini görebilecez.

Resulgur 07-06-2018 20:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1542277)

Uygun iklim şartlarında aynı kökten 10 yıl boyunca çiçek hasatı yapılabildiğini duydum. Ne kadar doğru bilmiyorum . ;)

TCM 07-06-2018 23:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1542500)
Uygun iklim şartlarında aynı kökten 10 yıl boyunca çiçek hasatı yapılabildiğini duydum. Ne kadar doğru bilmiyorum . ;)

Üçü kesin, kaldı yedi.

its_just_a_ride 07-06-2018 23:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1542277)

Valla bu sene artık sizden çelik mi olur, tohum mu olur ona siz karar verirsiniz artık. Gerçi ben söz verdim kendime tohumundan uzak duracağım :D

Resulgur 09-06-2018 16:47

Büyük Hasata Doğru

3 Eklenti(ler)
Artık ; kabak , hıyar , biftek otu , pazı , yeşil soğan , sarımsak, maydanoz , dere otu , semizotu, çilek ve biber hasat listemizde . :D

Eklenti 676048

Kendi tohumumuzdan yetiştirilen sakız kabaklarımız. Taze ve neredeyse her gün toplanıyor.

Eklenti 676049

Çilekler zaten günlük toplanıyor. :cool:

Eklenti 676050

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025