![]() |
Günün Bereketi
4 Eklenti(ler)
Seramızın içerisinde yazdan kalan son biberlerimizi de hasat ettik - isot ve jalapeno -
Eklenti 663083 Adana'dan gelecek olan misafirlerimiz acıyı çok ta severler. ;) Eklenti 663084 Bu minik şirin turpların hasatına devam ediyoruz. Eklenti 663085 Gün yeşillik günü oldu diyebiliriz. Neler yok ki - yeşil soğan, tere, maydanoz roka, kuzukulağı, dereotu , turp :cool: Eklenti 663086 |
Üretime Devam
5 Eklenti(ler)
Daha önce yetiştirmiş olduğumuz utrillo çeşit bezelye den deneme amaçlı biraz ektik
Eklenti 663087 Ormandaki çam diplerinden topladığımız orman toprağında ekimini yaptığımız tohumlar Eklenti 663088 çok güzel kök yapmışlar. ;) Eklenti 663089 Tek sıra halinde ekilen marul tohumlarımızın şaşırtma işlemlerini de bitirdik . Eklenti 663090 Sera içerisine gelen misafirlerimiz sebze yapraklarını afiyetle tüketiyorlar. Bir tane kabuksuz salyangozu ortamdan uzaklaştırdık fakat geceleri ortalığa çıkan bu sümüklülere, gece baskınları yapmak lazım. Şu an için ilaç kullanmayı düşünmüyorum. :rolleyes: Eklenti 663091 |
sayın resulgur
salyangozlar için 12 voltluk akü ile bariyer oluşturulduğunu duymuştum bir deneyin isterseniz. salyangozlar bu şekilde olunca bir daha uğramayıp çekip gidiyorlarmış |
Sayın Resulgür eski gazeteleri huni şeklinde katlayıp seranın çeşitli yerlerine dağıtın. Sabah gidip salyangozları gazetelerin içerisinden toplarsınız.
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Biz bezelyeyi doğrudan toprağa ekerdik. Fide olarak dikildiğini ilk defa görüyorum. :confused:
|
Sn. kerkenez basit bir çözüm olsa gerek , mutlaka deneyeceğim. Merak ettim şimdi :D[/QUOTE]
Sonucundan haberdar edin mutlaka sayın Resulgur, benim duyduğum başka bir pratik yöntem ise yarım şişe birayı yayvan bir tabağa koyarak toprak seviyesine yerleştirip beklemek. Sabaha sarhoşluktan kendinden geçen 1 tabak salyangoz sizi bekliyor olacak. |
Alıntı:
|
Son Durumlar
3 Eklenti(ler)
Sürekli olarak hasat ettiğimiz maydanoz tere roka yeşil soğan vb. yeşilliklerimiz halen ürün vermeye devam ediyor. Sera içerisine yaylalarda kekikle beslenen koyunlardan, 2 çuval koyun gübresi getirttim. İlerleyen günlerde 1 çuval gübre sera içerisine yayılacak 1 çuval da fideleme aşamasında kullanılacak . ;)
Eklenti 664345 Son günlerde bol bol marul ve ıspanak tüketiyoruz. :cool: Eklenti 664346 Eklenti 664347 |
Marullar
4 Eklenti(ler)
Bu kış 3 çeşit marul yetiştirdik .
Eklenti 664818 Geçen yıl tad ve aromasını beğendiğim. Tohumlarını aldığımız marulumuz. ;) Eklenti 664819 Etkinlikten gelen kıvırcık .. Eklenti 664820 İlk yapraklardan biraz hasat ettik . Eklenti 664821 |
Hasata Devam Ediyoruz
5 Eklenti(ler)
Yeşillik hasatına devam ediyoruz. Doğal olarak yetiştirdiğimiz sebzelerde hiç ilaç kullanmadım. Son günlerde lahana ve marullarda zararlılar görülmeye başladı.
Salyangoz için gazete kağıdından yaptığımız külahlar işe yaramadı . :p Yeşil soğan aroması tam yerinde , burcu burcu kokuyor :D Eklenti 664822 Etkinlikten gelen turplarımız sulu ve çıtır çıtır. Eklenti 664823 Pazıların 2. hasatı daha öncekilerde sarma yapıldı. :rolleyes: Eklenti 664824 Eklenti 664825 Sera içerisinde buz dolabı poşetlerine koyduğumuz yeşiller direkt buz dolabında yerini alıyor. :cool: Eklenti 664826 |
Gübreleme İşlemi
2 Eklenti(ler)
Daha önce bahsetmiş olduğumuz 2 çuval gübreden kova içerisine aktarıp ortalama 20 lt , hasat sonrası sera içerisine serpiştirilerek uygulama yapıldı.
Gübreleri beyaz çuval içerisindeki poşet torbanın içerisinde muhafaza ediyoruz. Eklenti 664827 Bu da yakından , nasıl göründüğüne bir bakın. :cool: Eklenti 664828 |
Çelik Köklendirme Denemelerimiz
2 Eklenti(ler)
Bu yıl ilk defa çelik köklendirme denemeleri yapıyorum.
Dut , üzüm , Hurma , Altuni taflan , Erik , Böğürtlen çeşitlerinden biraz çelik yapıp daha önce hazırlamış olduğumuz Cocopeat + perlit karışımı toprakta köklendirmeye çalışacağız. Eklenti 665782 Bakalım hangisinde başarılı olacağız. ;) Eklenti 665783 |
Çalışmalar Devam Ediyor
4 Eklenti(ler)
İsmini bilmediğim bir salon bitkisi , bilinçsizce sürekli sulanmaktan yaprakları sararmış kökleri çürümeye başlamıştı , köklerini ayırarak elde ettiğimiz köklü fidelerin bir tanesini kendime aldım. Diğer 4 fide eşe dosta dağıtıldı. :rolleyes:
Eklenti 665784 Bugün lale soğanlarımızı da toprakla buluşturduk. Karışık renkli olarak elde ettiğimiz soğanlardan bakalım hangi renkler çıkacak , merakla bekliyorum. :rolleyes: Eklenti 665787 Kasımpatıların farklı renklerinden köklü dip sürgünlerinden elde ettiğimiz çelikleri kalıcı yerlerine dikdik . Kasım ayında bol çiçekli resimler paylaşmak nasip olur inşallah :D Eklenti 665785 Bu çilek te havalarında etkisiyle yıla hızlı başlamış görünüyor. Bayağı bir iştahlı maşallah :cool: Eklenti 665786 |
Kolay gelsin, ismini bilmediğiniz salon bitkisi dua çiçeği sanırım
|
Asma Çeliği Köklendirme
4 Eklenti(ler)
Yaprak sarması denilince akla gelen ilk yaprak türü tokat yaprağı olduğunu, yurt dışına ihraç edilen Türkiye de en kaliteli sarmalık yaprak cinsi olarak kayıtlara geçtiğini öğrendik.
Bizde bu yıl çelik köklendirme işine el attık , aranılan bu çeşit asma nın üzümü de çok güzel narin beyaz şeker oranı gayet yerinde .. 350 Rakımda yetişen bu türü çoğaltmak amacıyla biraz çelik köklendirmek istedik. Eklenti 666489 Temin ettiğimiz çeliklerin bir kısmını 11.02.2018 tarihinde tavlı toprağa , Eklenti 666490 ökçelerini de dikkate alarak Eklenti 666491 toprak üzerinde 2 göz kalacak şekilde diktik. Eklenti 666492 Kalan çelikleri de hazırlamış olduğumuz cocopeat + perlit karışımlı toprağın içerisinde köklendirmeyi deniyoruz. :cool: |
Vitamin Deposu İçecek
2 Eklenti(ler)
Biraz da sebze meyve suyu sıkalım dedik . :rolleyes:
Ara ara meyve suyu hazırlıyoruz. İlk defa meyvelerin yanında sebzelere de yer verdik . Pazardan satın aldığımız taze meyveler - portakal, elma, kivi - ve serada bahçede yetiştirdiğimiz - kereviz yaprağı, marul, maydanoz, karalahana, dereotu, pazı ve ıspanak - ürünleri katı meyve sıkacağından geçirdiğimizde ortaya tam bir vitamin deposu bu içecek çıktı :D Eklenti 666493 Rengi ve kıvamı çok hoş bir içecek mutlaka deneyin. Hasta olmazsınız :cool: Eklenti 666494 |
2018 Yılının Tohumları
1 Eklenti(ler)
Çok şükür tohumlarımıza kavuşabildik . Bu yıl ilk defa deneme yapacağım çeşitler olacak . Düzenli bir şekilde tohum ekiminden hasat dönemine kadar paylaşımlarımız devam edecek . Bereketli olsun inşallah :cool:
2018 yılında tohum çimlendirme işlemlerini ay takvimini de dikkate alarak , 24 Şubat tarihinden itibaren başlatmayı planlıyorum. Eklenti 666525 |
Toz Kükürt Uygulama
3 Eklenti(ler)
Daha önce kullanan tanıdıkların tavsiyesi ve araştırmalarımız doğrultusunda ilk defa kullanacak olduğumuz kükürt deneyimlerimizi burada paylaşacağız.
Eklenti 666811 %50 oranda [Kükürt + Kül] ile hazırladığımız karışımı sera içerisine plastik eldiven yardımı ile toprak yüzeyinden serpiştirerek ilk uygulama yapıldı. ;) Eklenti 666809 Organik tarımda kullanılan kükürt ün faydası saymakla bitmiyor. Eklenti 666810 |
Hazırlık Çalışmalarımız Devam Ediyor
3 Eklenti(ler)
Kükürt uygulamasından sonra sebze ekeceğimiz alanın traktörle sürümü yapıldı. Biraz toprak kuruyunca , toprak patozu ile toprak kesekleri ufalanacak ve ekime hazır hale gelecek . İlk olarak Patates , Bezelye , Bakla , Soğan ve Sarımsak ekimi yapmayı düşünüyorum.
Eklenti 666812 Sebze tohumu için daha önce internet ten sipariş verdiğimiz cocopeat ve perlit ile fide toprağı karışımımız da hazırlandı. :cool: Eklenti 666813 Eklenti 666814 |
Hadi bakalım Resul çalışmaların güzel gidiyor.Başarılarının daim olmasını temenni ederim.
|
Sayın Resulgür,
Öncelikle şimdiden hayırlı hasatlar dilerim. Kükürt kullanmadan önce toprağın PH değerini kontrol ettiniz mi? Kullandığınız miktara göre değişmekle birlikte PH değerini düşürecektir. |
Alıntı:
Alıntı:
|
Tohum Ekimi Hk.
2 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz yıl farklı tohum çimlendirme konusunda farklı ortamlarda denemelerimiz olmuştu,
( Çocuk bezi, peçete, kağıt havlu, pamuk vs. ) bu yıl sadece torf içinde ve kilitli poşet - kağıt havlu içerisinde tohum çimlendirme yapıyoruz. Bu yıl 24.02.2018 tarihinde tohum çimlendirme startını verdik ve şu anda toplam 55 çeşit tohum ekimi yapmışız. Eklenti 667093 Kilitli poşet içerisinde kağıt havlu arasında nemlendirilen tohumlar. Kısa süre içerisinde çimlendiler. Eklenti 667094 |
Tohum Ekimi Devam Ediyor
3 Eklenti(ler)
Dışarı soğan - sarımsak ve hiç tohum ekmemiştik .
04.03.2018 Kilosu 5 TL den satın aldığımız sıskalar. Eklenti 667098 Sera içerisinde daha önceden ekmiş olduğumuz sarımsaklar da dışarı taşındılar. Eklenti 667099 Fındık dalından yaptığımız bu çubuk çok işimize yaradı. ;) Eklenti 667102 Yer de hazır olunca elimiz değmişken - bakla, bezelye, nohut, mercimek te ekiverdik. :cool: |
Dilcikli İngiliz Aşısı
3 Eklenti(ler)
Bu yıl çelik köklendirme ve aşı yapma işine merak saldım ve ben neden yapmıyorum dedim. :D
Bir kez öğrenme amaçlı dut kaleminden dilcikli aşı denemesinden sonra , Kestiğimiz dalı aynı yere tekrar aşılayarak monte ettim. İlk yaptığım aşı incir oldu. ;) Eklenti 667106 Mahlep anaca, napolyon kiraz aşısı. Eklenti 667107 Eklenti 667108 03.03.2018 Bugün itibariyle, vaz ( küçük hurma ) anacına - cennet hurması 2 adet , çöğür ceviz anacına - chandler ceviz 2 adet , elma arapkızı, mayıs elması ve 1 adet te siyah incir toplamda 9 adet aşı yaptık . Bakalım kaç aşı tutacak , gelişmeleri paylaşmayı düşünüyorum. :cool: |
Hayırlı olsun, umarım hepsi tutar. Başarılar diliyorum.
|
Alıntı:
|
Karışık Resimler
4 Eklenti(ler)
Geçen sene sera içerisine ekmiş olduğumuz kök kereviz tohumlarından halen kurtulamadık :p
Sera içerisinde bulunan kerevizlerden 5 kök dışarı taşındı. Tohumluk bırakmayı düşünüyorum. Eklenti 667547 Sn. dongyul'dan gelen bir üzümsü fidan .. Çok teşekkür ederiz, kendisine buradan selamlar ;) Eklenti 667548 Miniklerin ışığa duyduğu hasreti son buldu. Daha fazla ışık alan bir yere taşındılar. :cool: Eklenti 667549 Bu yıl nereye gitsem kaşıma çıkan bu güzel otlar . Besi hayvanlarının çok sevdiği bir besin olsa gerek :rolleyes: Eklenti 667550 |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:30. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025