![]() |
Merhaba ,kolaylıklar dilerim. Resul bey mücadeleyi seven ve mücadele eden azimli bir arkadaşımız.Bir çok şeyi başardı. Tebrik ederim. Mücadeleye devam.
|
Alıntı:
|
Sarımsak Ekimi
3 Eklenti(ler)
Sera içerisine yeşili için biraz sarımsak ekimi yaptık .
Eklenti 660243 15 er gün arayla yeşil soğan yeşil sarımsak ekmeyi düşünüyorum. Eklenti 660244 Böylece kış boyu taze sarımsak ve soğan tüketebileceğiz. :cool: Eklenti 660245 |
Yeşillikler
5 Eklenti(ler)
Ay takvimine göre ekilen tohumlar. 23.09.2017 de ektiğimiz yeşillik tohumlarının son halleri ;)
Kıvırcık ve Eklenti 660246 Düz marul fideleri teklenerek kalıcı yerlerine alınacaklar. Eklenti 660247 Kalıcı ıspanak Eklenti 660248 Fındık Turpu Eklenti 660249 Roka Tere Maydonoz - tek sıra halinde ekelim dedik bayağı bir karıştırmışız anlaşılan . :cool: Eklenti 660250 |
Kereviz Hasatı
4 Eklenti(ler)
Hayatımda ilk defa kereviz yetiştirdim. Kerevizin minicik tohumlarını sera içerisine serpiştirmiştim daha çimlenmesini beklemeden üzerine maydonoz tohumları da eklenmişti , maydanoz hasat ediyoruz diye karışık olarak yeşil kerevizleri de birlikte toplamışız. Ne bileyim ? ;)
Yiyen bu nasıl maydanoz diyor ! tadı farklı bir garip geldi herkese , hanım da iş arkadaşlarına götürmüş demişler " Resul bey e söyleyin geniş yapraklı maydanoz yetiştirmesin ince yapraklı köy maydanozu yetiştirsin" önce çeşitten mi diye düşünürken meğer bizim maydanoz kereviz miş :D Ne kadar kereviz fidesi varsa kucak dolusu kereviz fidesini dağıttım. Bu tek kök kalmıştı , kendi halinde büyüdü ;) Eklenti 660251 Hasatı nı da yaptık :cool: Eklenti 660252 Bizde pek kültürü olmayan bize göre kokusu çok ağır bu sebzeyi nasıl değerlendirebiliriz. ? Eklenti 660253 Eklenti 660254 |
Kerevizin zeytinyağlı yemeği güzel olur ama tek baş olduğuna göre onu rendeleyin havuç ve turp ile güzel salatası olur. Tabii limon ve zeytinyağ ilavesi şart.
|
Alıntı:
|
Alıç Sirkesi
2 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz günlerde bir yayla gezisi yapmıştık. Kuşburnu ve armut tan dan sonra doğada 1500 rakımda alıç ve mantar topladık.
Mantarlar kuzinenin közünde pişirildi ve o anda tüketildiler. Eklenti 660262 Alıçların bir kısmını taze tüketip bir kısmını da sirke yapmaya karar verdik. ;) Eklenti 660261 Tarifi ; http://www.agaclar.net/forum/kiler/4...tm#post1522047 |
Tohumluk Kabaklar
5 Eklenti(ler)
Daha önce yediğim çok lezzetli bu sakız kabaklarından bahsetmiştim. Durmuş abiye çok fazla bırakma dediysemde ellememiş çok fazla kabak tohuma kalmış ;)
Hepsini bir araya getirince böyle bir manzara ortaya çıktı Halbuki 2 tanesi bize yeterdi :rolleyes: Eklenti 660323 Eklenti 660324 Çekirdekleri alındıktan sonra bayağı bir etli kısmı kalıyor nasıl değerlendirebiliriz ? Eklenti 660325 Bu koyu yeşil yeşil sakız kabaklarının tohumlarıda 2016-2017 Tohum Etkinliğinde Sn. Zekoş tan gelmişti , yeterince tohum aldık. İstek dahilinde paylaşıma açılabilir. Eklenti 660326 Çiçeklerde bizim siteden biraz renk katmak istedim. :cool: Eklenti 660327 |
Hasata Devam
5 Eklenti(ler)
Domates ağacı olarak paylaşıma sunduğum yöntemde başarılı sonuç elde ettik .
Yağmurlardan önce domateslerin %90 ı kızarmış olarak görüldüler. Eklenti 660331 Eklenti 660332 Yeterince kızarmışlar. Artık bahçedeki ürünlerin sonuna geldik , son günlerde yaşadığımız soğuk havalar nedeniyle tüm sebzelere don vurmuş ve böylece bahçe hasatının son resimleri bunlar. ;) Eklenti 660333 Sonbahar gelmesine rağmen sanki bahar gelmişçesine çiçeklenen ufak tefek te olsa tek tük kızaran Ali's Pembe Kiraz Domates in son domatesleri .. 2017 yılının verim şampiyonu Ali's in macerası da burada bitiyor. Eklenti 660334 Biberler de sera içerisinden toplandılar. Emcelli , Stocky red roaster , jalapeno , isot :cool: Eklenti 660335 |
Çorba Zamanı
4 Eklenti(ler)
Tohumunu aldığımız kabak ve hasat edilen kereviz en sonunda çorba oldular. :D
Eklenti 660378 Kereviz Havuç Kabak küp küp .. Biraz ekşi limon ve karabiber ile çok lezzetli oldu. Eklenti 660379 Ekmekler de sıcacık az önce fırından çıktılar. :cool: Eklenti 660381 Kalan kabakların da üzerine kaynar su döktüm. Onuda bir kaç gün sonra bebeğimiz için çorba yapmayı düşünüyorum. Eklenti 660382 Siz de kerevizin bol olduğu bu dönemde , tohumunu aldığınız kabakların kalan etli kısımlarını çorba yaparak değerlendirebilirsiniz. Tarifini ilk defa denediğim çok güzel bir kış çorbası oldu. NOt : ilk resimde küçük bir ayrıntı var! Bakalım ilk kim fark edecek ? :) |
fark ettim sayın resulgur. iyi adam ayrıntıda gizlidir desem sanırım anlaşılır
|
Alıntı:
|
Gördük gördük sayın Resulgur, kendinizi özenle gizliyordunuz bugüne kadar ama sonunda yakayı ele verdiniz :)
Bakar bakmaz farkettim hem de:) Not: Çocukların sayesinde TRT Çocuk hiç kapanmaz bizim evde. "Elif'in Düşleri" diye bir çizgi film var, oradan öğrendiğime göre kereviz K vitamini deposuymuş, afiyet olsun, çorbanın görüntüsü çok güzel :)) |
Alıntı:
Evet yumru sebzelerin geneli çok vitaminli ve çok faydalı , pancar, patates ve havucu da bu listeye ekleyebiliriz. Kereviz, Kırmızı pancar ve şeker pancarını seneye daha çok ekmeyi düşünüyorum. |
Ben de farkettim, ben de... ;) Herşey çok güzel maşallah sevgili Resulgur. En kısa zamanda sebze çorbası yapılacak...
|
Fideleme işlemi
3 Eklenti(ler)
Sera içerisine sıra halinde ekilen tohumlardan çıkan fidelerimizi tekliyoruz. Burada fideleme diyorlar. ;)
Yaklaşık 4 metrekare bir alana 20 Lt yanmış hayvan gübresini serip Eklenti 660492 tesviyesini yaptıktan sonra biraz marul Eklenti 660493 biraz da fındık turpu fideledik , bakalım gelişimi nasıl olacak .. :cool: Eklenti 660494 |
Mısır Taneleme İşlemi
3 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz günlerde Çiftçilik yapıp yetiştirdiği ürünleri Niksar pazarında satan Durmuş abiyi ziyarete gitmiştim. Baktım mısır tanelerini bir makine ile ayıklıyor. Dikkatimi çeken bu yöntemi ilk defa görüyorum. Sizlerle paylaşmak istedim ;)
Karadenizliler mısır çorbasını çok sever. Burada mısır çorbası genelde kırık beyaz mısırdan yapılıyor. Yıllardır kendi yetiştirdikleri beyaz mısır Eklenti 660875 Çok eski yıllardan kalma mısır taneleme makinesi, mısır koçanlarını üstten hazneye yerleştirip kolu çeviriyorsunuz. Taneleri ayıklanan mısırların somağı da yan gözden dışarı atılıyor. Çok zevkli bir iş :p Eklenti 660876 Kırılmaya hazır mısır taneleri , isterseniz tohumluk da ayırabilirsiniz. :cool: Eklenti 660877 |
Sonbaharda Çilekler
4 Eklenti(ler)
Çilek yetiştiriciliğinde en kolay yöntem bu olsa gerek :D
Sera içerisine 3 5 kök ekilen çilek fidelerimizi çoğaltıyoruz. Eklenti 660880 Çok güzel köklenmişler. Eklenti 660881 Kesilen kollar ve temizlenen yapraklardan sonra çilek fidemiz hazır. ;) Eklenti 660882 Dört koldan kök salan çilekler araları açılarak yeni yerlerine ekildiler. :cool: Eklenti 660883 |
Büyük Serada işler yolunda
5 Eklenti(ler)
Yeni sezonda büyük serada marul , yeşil soğan , tere , dereotu , maydanoz , roka ekimi yapıldı. Niksar'da yeşillikler kışın 2 - 2,5 TL gibi yüksek fiyatlarda satılıyor.
Biraz soğan topladım. Eklenti 660929 Yabancı otlara bir çözüm olsa gerek sık dikim yapıldı. Eklenti 660930 Peyderpey soğan dikimleri süreklilik sağlamak amacıyla devam ediyor. Eklenti 660931 Marul çeşidimiz , maritima Eklenti 660932 Havaların iyi gitmesiyle onlarında keyfi yerinde :cool: Eklenti 660933 |
Serada Son Durumlar
5 Eklenti(ler)
Yaz ürünlerinden sera içerisinde sadece domates ve biber kalmıştı , domateslerin de tamamını hasat ettik . Alaca yeşilli olanları kuru toprağın üzerine dizip kızaran sararan pembeleşen domatesleri aralıklarla eve götürüyorum.
Eklenti 661548 Kol atan çileklerimizin tüm kollarını kesip 48 lik viyol içerisine Eklenti 661549 ve minik üretim saksılarına aldık . Bir kaç gün içinde toparlandılar. ;) Eklenti 661550 Yere düşen ve zamansız çimlenen Latin Çiçeği tohumlarından dış bahçede bir kaç tane görmüştüm. Bu garibanda sera içerisinde kışı atlatmaya çalışıyor. Eklenti 661551 Çoğaltmak amaçlı diktiğimiz kokulu pembe karanfilimiz çiçek açtı , üşenmeden eğilip kokladım mis gibi :cool: Eklenti 661552 |
Merhaba Resül Gür . Sizi başarılı görmek çok güzel. Azimle çalışıp başardınız .Tebrik ederim.Mücadeleci birisiniz.
|
Yeşilliklerde Son Durum
5 Eklenti(ler)
Sera içerisinde bir hat boyu toplu ekimi yapılan tohumlardan çıkan fidecikleri sera içerisinde gübreleri atarak hazırladığımız yeni yerlerine şaşırtma yaptık . Kendi yetiştirdiğimiz ürünlerin aromaları çok keskin çok lezzetli oluyor. Büyük serada kimyasal gübre (üre vs.) ile yetiştirilen roka ve soğandan yedim tatsız ve hemen bozulup çürüyorlar.
Karalahana Eklenti 661553 Pazı Eklenti 661554 Kırmızı Marul Eklenti 661555 Turplar dip oluşturmaya başlamış .. ;) Eklenti 661556 Roka Maydanoz Soğan ve Tere lerin hasatını yapmaya başladık. :cool: Eklenti 661557 |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Resulgur, epeydir uğrayamadığım seranızı uzun uzun gezdim. Her şey çok muhteşem görünüyor. Bu serayla ilgilenmekten sizin de büyük keyif aldığınıza eminim. Allah, uzun yıllar bu keyfi yaşamayı sizlere nasip etsin.
Beni en çok etkileyen fotoğraflardan biri de bu çorba ve yanındaki ekmek oldu. Bir dahaki sefere yaptığınızda içine 1-2 tane de kendi yetiştirdiğiniz acı biberlerin kurusundan atıverin. :cool: Afiyet olsun ;) |
Alıntı:
İlk defa yaptığım bu çorba gerçekten de çok güzel oldu. Bizim 11 aylık sıpa da çok severek içti çorbayı :D |
Yeşil Domateslerin Kızarması
3 Eklenti(ler)
Kısa bir aradan sonra , devam. :rolleyes:
Saman aralarında kızarması için 24.10.2017 tarihinde kolilediğimiz yeşil domatesler 20.11. 2017 tarihi itibariyle böyle iken ;) Eklenti 662645 [13.12.2017] sonralarda soğukların etkisiyle olsa gerek , çürüme yaptı Eklenti 662646 daha önce domates ağacı adı altında paylaşmış olduğumuz domateslerin kızarması için yaptığımız uygulamada başarı sağlamışken , malesef 2. yöntemde başarısız olduk . :eek: Eklenti 662647 |
Kısa Bir Aradan Sonra
4 Eklenti(ler)
Bu tarihte az da olsa çilek yemek nasip oldu çok şükür. :D
Eklenti 662648 Sn. hcorak tan gelen turp tohumu teşekkürler. Çok lezzetli imiş bol sulu çıtır çıtır ;) Eklenti 662649 Geç ektiğimiz marullar bayağı yavaştan alıyor. Eklenti 662650 Bu da fare kapan kedimiz. Sert bakışlı, cılız yapılı ama çok iyi bir avcıdır kendisi :p Eklenti 662651 |
Sayın Resulgur maşallahınız var.Çok güzel ilerlemeler yaptınız. Çok harika çalışmalar yaptınız.Güzel bitkiler yetiştirdiniz.
Sizin gibi çalışkan bir arkadaşımız olduğu için çok sevinçliyiz. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025