agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Reklam


Beğeni Düzeni13Beğeniler
  • 6 Gönderen Resulgur
  • 2 Gönderen Resulgur
  • 3 Gönderen aydemiraydın
  • 2 Gönderen aydemiraydın

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 03-11-2017, 12:08   #1
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,240
Galeri: 9
Alıç Sirkesi

Bir çok yerde sirke yapımı hakkında tarifler öneriler mevcut , çok fazla araştırınca insanın kafası karışıyor.

Benimde bir kaç defa yanlış yaptığım oldu, ilk denemem. Sirke oluşumunu hızlandırmak için ekmek , sirke ( doğal olacak ) pekmez , bal , şeker v.s derken bir çok yöntemle hazırlanmış sirkeler görüyoruz. Sizce en doğru su hangisi ?

Yaylalardan topladığımız alıçları bir güzel yıkanıp bıçak ile kesi atılarak 10 lt lik kavanozun yarısına kadar doldurduk, üzerine klorsuz su ve 2 3 çorba kaşığı bal ekleyip tülbent tarzı bir bezle üzeri kapatılarak yaptığım alıç sirkesinin aşamalarını burada paylaşmayı düşünüyorum. Sizlerinde bilgileri ve tavsiyeleri doğrultusunda doğru sonuca ulaşabilecek miyiz. Hep birlikte görelim

Name:  20171021_202145.jpg
Views: 114
Size:  35.3 KB

Name:  20171020_123041.jpg
Views: 113
Size:  71.0 KB

Name:  20171023_080406.jpg
Views: 117
Size:  40.0 KB

Name:  20171023_080416.jpg
Views: 113
Size:  65.7 KB

 
Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-11-2017, 20:13   #2
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,240
Galeri: 9
Süzülen Sirkemiz

15 günlük bir süre sonunda tüm alıçlar dibe çöktü 1 2 gün daha bekleyip alıçlar süzüldü ve sirkemiz dinlenmeye bırakılıyor.

Name:  20171107_113420.jpg
Views: 78
Size:  28.0 KB

Karanlık bir odada kıpırdatmadan sirke anasının oluşmasını bekleyeceğiz. Kavanozun kapağını kapatsak olur mu sizce ?

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-11-2017, 12:56   #3
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 763
sirke yapmak için sadece sirke anası ilavesi yeterli.
meyveler dibe çökünce süzmenize gerek yok . karıştırmayı bırakın ve sirke anasının oluşup çökmesini bekleyin.
sirke anası çöktükten sonra hiç süzmeye uğraşmayın şarap-bira aktarma aparatı ile şişelere aktarın. kalan tortu ve artıklarıda bahçe toprağına gömün.

yaptığınız sirkeden beğendiğiniz tentürleri de yapabilirsiniz. örneğin zencefilli sirke, gazoz tadında oluyor.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2017, 18:41   #4
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,240
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
sirke yapmak için sadece sirke anası ilavesi yeterli.
meyveler dibe çökünce süzmenize gerek yok . karıştırmayı bırakın ve sirke anasının oluşup çökmesini bekleyin.
sirke anası çöktükten sonra hiç süzmeye uğraşmayın şarap-bira aktarma aparatı ile şişelere aktarın. kalan tortu ve artıklarıda bahçe toprağına gömün.

yaptığınız sirkeden beğendiğiniz tentürleri de yapabilirsiniz. örneğin zencefilli sirke, gazoz tadında oluyor.
Sn. aydemiraydın verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben ilk defa yaptığım ve elimde doğal yapılmış sirke bulunmadığından süreci bal ile hızlandırmak istedim. Dediğiniz gibi karıştırmayı bıraktık sirke anasının oluşmasını bekliyoruz. Sizin de yapmış olduğunuz sirke varsa nasıl yaptığınız tarif edebilir misiniz ? Resim varsa daha da güzel olur. Saygılar

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-11-2017, 09:00   #5
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 763
Resul bey, ben sürekli sirke yapıyorum. spediel firmasının tanklarında sirke yapıyorum.

Ferda hanımın tariflerini kullanıyorum. tüm fermente ürünlerin tarifini bu linkte bulabilirsiniz.

Fermente Mutfağım: Doğal fermente sirkeler

looktr ve Resulgur beğendi.
aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-11-2017, 21:01   #6
Ağaç Dostu
 
Resulgur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2015
Şehir: Tokat - Niksar
Mesajlar: 1,240
Galeri: 9
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
Resul bey, ben sürekli sirke yapıyorum. spediel firmasının tanklarında sirke yapıyorum.

Ferda hanımın tariflerini kullanıyorum. tüm fermente ürünlerin tarifini bu linkte bulabilirsiniz.

Fermente Mutfağım: Doğal fermente sirkeler
Sn. aydemiraydın maşallah siz bayağı yol kat etmişsiniz. Bahsettiğiniz siteye daha önce göz gezdirmiştim, dediğiniz gibi çok faydalı bilgiler mevcut, bu konuya ilgi duyanların mutlaka göz atması gerekiyor.

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2017, 10:24   #7
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-12-2014
Şehir: ZONGULDAK
Mesajlar: 78
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın Mesajı Göster
yaptığınız sirkeden beğendiğiniz tentürleri de yapabilirsiniz. örneğin zencefilli sirke, gazoz tadında oluyor.
Sn. aydemiraydın, zencefili sonradan mı ekliyorsunuz?
Sirke yapım aşamasında nane maydanoz vb malzemeler katabilir miyiz?

looktr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2017, 12:18   #8
Ağaç Dostu
 
aydemiraydın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-02-2015
Şehir: BURSA
Mesajlar: 763
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi looktr Mesajı Göster
Sn. aydemiraydın, zencefili sonradan mı ekliyorsunuz?
Sirke yapım aşamasında nane maydanoz vb malzemeler katabilir miyiz?

sirke olduktan sonra sifonlayıp dinlendirme kabına alıyorum o sırada zencefil , tarçın veya diğerlerini katıyorum. yaklaşık 1 ay sonra şişelere sifonluyorum.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2017