![]() |
Evet balını emerdik bunun..
|
Sera'dan
5 Eklenti(ler)
Bugün sera içerisinde biraz çalışma yaptık. 4 aydan fazla bir süredir duran marullar acımaya başlamış bir kısmı söküldü , biraz yabancı ot temizliği yapıp 2. kez koyun gübresi uygulaması yaptık . Pazılar ve kalıcı ıspanakların da son hasatları yapılıyor.
Sera içerisinde bulunan maydanozlar biçildikten sonra , deneme amaçlı bir kap içerisine - 5-6 kök birleşik vaziyette - taşındılar. Eklenti 667707 Bu benim ilk deneyimim olan brokoli , şu an için derli toplu bir vaziyette ;) Eklenti 667708 Bakla çiçeklerimiz bol miktarda , Eklenti 667709 Çelik köklendirme saksımız - taflan, karanfil, kasımpatı çelikleri ve 2 kök çilek mavcut ;) Eklenti 667710 Yılın ilk bezelyeleri de görünmeye başladı :cool: Eklenti 667711 |
Çalışmalar Devam Ediyor
4 Eklenti(ler)
24 Şubatta starttını verdiğimiz tohum ekme işlemlerine devam ediyoruz.
Sera içerisine ekeceğimiz domateslerimizi tekli olarak viyollere aktarmaya başladık . ;) Eklenti 668499 Seranın kapısı açıldığında koşarak geliyor ve serada bulunan bir otu yemeye başlıyor bu yaramaz. Fide bekçiliği de yapıyor aynı zamanda , sera içerisinde bulunan böcekleri kelebekleri salyangozları avlıyor :rolleyes: Eklenti 668500 Mesai sonrası maydanozların üzerinde dinlenmeye geçti sanırım :D Eklenti 668501 Karma ekim. Eklenti 668502 |
Alıntı:
Kolaylıklar dilerim. |
Alıntı:
|
Yeşil Niksar'da İlk Bahar
3 Eklenti(ler)
Artık havalar iyiden iyiye ısınmaya başladı. Tarla bahçe işlerinin yorgunluğunu bu güzellerle atıyoruz. Bir nefes yetiyor tüm yorgunlukları kırmaya ;)
Bugün ; Köy Biber - Sn. Telato Üç Burunlu Mazamort Biber - Sn. akçabardak'tan Kendi tohumlarımız olan Ceneviz Fesleğeni ve Kekik tohumlarının ekimini gerçekleştirdik. 27.03.2018 de ise siyah havuç ve sarı havuç ( sn. ahaknet'ten gelen ) tohumları da ekildiler. Eklenti 669302 Vişne, Eklenti 669300 Elma. Eklenti 669301 |
Bakla Ve Bezelye Ekimi
5 Eklenti(ler)
Tohumdan sera içerisinde yetiştirdiğimiz bakla ve bezelye fidelerimiz çok güzel köklenmişler.
Bu yıl farklı bir uygulama olarak malçlama yöntemi sera dışında da deneme yapalım istedik. Bunlar 2. parti ekimler. Sera içerisindeki bezelyeler ve baklalar hasata gelmek üzereler. ;) Sera içerisinde 01.03.2018 tarihinde ekilen tohumlar. 24 Kök Bezelye ( sn. kader_bpkp den ) + 15 Kök Bakla ( Sn. gunerdr'den gelen ) Eklenti 669303 Söküm işleminden sonra Eklenti 669304 kalıcı yerlerindeler. Eklenti 669305 Eklenti 669306 Çok fazla yabancı ot olan bu alanda yaptığımız bu uygulama sayesinde çapa ve sulama zahmetinden bir nebze kurtulmuş olduk. Darısı da havuçlara olsun :cool: Eklenti 669307 |
4 Eklenti(ler)
Bugün de çalışmaya devam ettik . Sera içerisinde bulunan maydanozları biçip kalıcı ıspanakların da 2 kök tohuma bırakıp geri kalanını söktüm.
Eklenti 669348 Toplu halde ektiğimiz tohumlardan çıkan fidelerimizi şaşırtma işlemine devam ediyoruz. Eklenti 669349 Bu iş bizi biraz uğraştırıyor ama olsun ;) Eklenti 669350 Sera içerisinde düşen tohumlardan kendiliğinden çimlenen latin çiçeğimiz kokusuyla ve güzelliğiyle göz kamaştırıyor. :cool: Eklenti 669351 |
Damlama Boruları Tamam
5 Eklenti(ler)
Bugün de çalışmalara devam ettik. :eek:
kağıt havlu arasında çimlendirmiş olduğumuz ; Büyük Turuncu Domates ve Dilimli Bal Kabağı ( Sn. Telato'dan ) Salkım Süs Biberi ( Sn. limon_sever den ) , Altın Çilek ( Sn. bahcedenn 'den ) gelen tohumlarımızı küçük kaplara aldık. Eklenti 669437 Şeker bezelyelerimiz hasat edilmeye yakınken Eklenti 669438 her gittiğimde üç beş tane atıştırmalık oluyor. :D Eklenti 669439 Seranın damlama hortumlarını da çektik , deneme yaptığımızda 1 kaçak çıktı onuda hallediverdik. Eklenti 669440 Köy horozu nu bir yerden getirdim , evin lider horozu bayağı bir pataklamış şimdi korkusundan tek tabanca geziyor. Bu aralar seranın çevresinde benim verdiğim ilaçsız kimyasal gübresiz yeşilliklerin keyfini çıkarıyor. Biraz daha etlensin yaşına değmeden kesilecek :cool: Eklenti 669441 |
resulgur uğraşlarınız çok güzel. her defasında ayrı özeniyorum. yolumuz bir gün tokat a düşerse sizi de ayrıca ziyaret etmek isterim.
bereketli bahçeniz olsun inşallah |
Alıntı:
|
Gölgeleme Tülü
4 Eklenti(ler)
Geçen yıl kullanmış olduğum ve çok memnun olduğum gölgeleme tülümüzü de seranın üzerine gerdirdik. ;)
Hava sıcaklığı 24 derecelerde iken sera içerisi 40 dereceleri görmüş, izine ayrılmadan bu işi de aradan çıkardık. :rolleyes: Eklenti 669600 Aslında seranın tamamını tülle kaplamak gerek , seramızın konumu için bu ebat az küçük geldi. Eklenti 669601 Karşılıklı olarak çekiştirerek gerdirebildiğimiz kadar gerdirdik . :eek: Eklenti 669602 %30 luk tül işimizi şimdilik görüyor. Herkese tavsiye ediyorum. En 7 metre boyunu siz belirleyin. Metresi 5 TL civarında :cool: Eklenti 669603 |
Bezelye Hasatı
4 Eklenti(ler)
2018 yılının ilk bezelye hasatını da yapmış olduk.
Bu şeker taneler çok hoşumuza gitti , seraya her gitmemizde atıştırıyoruz. Pişirmek kısmet olmadı :D Eklenti 669604 Dışarı ekilen 1 kez çapalanan baklaların durumu gayet iyi gidiyor. Eklenti 669605 Sn. ahaknet den gelen ve ticari olan oturak hıyarlar çıkmaya başlamış :rolleyes: Eklenti 669606 Sera içerisinde yetişen maydanozları kökleriyle söküp bu saksıya taşıdık , yavaş yavaş hasata geliyor. :cool: Eklenti 669607 |
Kısa Bir Aradan Sonra
5 Eklenti(ler)
İzin nedeniyle biraz ara vermiştik. Artık paylaşımlarımıza devem edebiliriz. ;)
Memleketimiz Adana da geçirdiğimiz 20 günlük süre zarfında da boş durmadık. Babam a biraz tohum götürmüştüm. Kendisi domates, biber, hıyar fidelerini zaten hazır hale getirmiş. Şehzade F1 hıyar , Nasuhi F1 hıyar , Alakır Domates , Tiny Tim Domates .. Eklenti 672066 Turşuluk Biberlerimiz Eklenti 672067 Bunlarda sarı linda türü domatesler. Eklenti 672068 Kendiliğinden dökülen tohumlardan çimlenen kekikler ve Eklenti 672069 iki yıldır kendiliğinden orda burda çimlenen malabar ıspanalarımız.:cool: Eklenti 672070 |
Sera'dan
5 Eklenti(ler)
Serada biz yokken bazı gelişmeler olmuş tabi ki de ;
Sıcağı hisseden naneler yaklaşık 50 cm boy yapmışlar. Eklenti 672071 Pek büyümeyen oğul otumuz da bayağı boylanmış , güzelleşmiş ;) Eklenti 672072 Latin çiçeği çok fazla çiçek dökmüş ilk defa böyle gördük, keyifler yerinde :cool: Eklenti 672073 Frenk üzümü de sıcaklardan nasiplenmiş , bakalım meyvesini görebilecek miyiz ? Eklenti 672074 Bunlar da sevgimden mahrum kalanlar , pek gelişmemişler. :rolleyes: Eklenti 672075 |
Bakla Hasatı
4 Eklenti(ler)
Baklalarımız sonunda hasata geldiler.
Eklenti 672247 Gelişimleri çok güzel görünüyor. Eklenti 672248 İlk defa bakla yetiştiriyorum ve ilk hasatımızı da yaptık çok şükür. Eklenti 672249 Uzun zamandır böyle lezzetli bakla yememiştim. :cool: Eklenti 672251 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Nane ve Melisa ( oğul otu ) Hasatı ve Kurutma İşlemi
4 Eklenti(ler)
Yeterli bir şekilde büyüyen nane ve melisalarımız kurumaya alındılar.
Nane yapraklarımız gayet iyi gelişmişler. ;) Eklenti 672568 Yıkandıktan sonra bir bez üzerine odamızın bir köşesinde gölge bir yerde kurumaya aldık. Eklenti 672569 Melisa çayının faydaları saymakla bitmez . Antidepresyon ve uyku sorunlarına biberir olduğu söyleniyor. Kilo da verdiriyormuş :D Eklenti 672570 Paket olarak aldığımız latin çiçeğinden 2. bir renk daha oldu çok şükür. Tohumlarını bekliyoruz. :cool: Eklenti 672571 |
Damlama Boruları Döşendi
5 Eklenti(ler)
04.05.2018 den ,
Sera dışında bulunan bahçemize damlama borularımızı da döşedik çok şükür. ;) Eklenti 673168 Bir tarafı kangal borulara vanalarla takılan damlama borularının, diğer uç kısmını bu şekilde kazık çakarak boruları gerdirip sabitledik. Eklenti 673169 Ertesi gün damlamaları açık vaziyette fide dikimleri yapıldı. Hıyar Eklenti 673170 Domates Eklenti 673171 Reyhan fideleri ve kavun, patlıcan, mısır, fasulye, bal kabağı, sakız kabak, karpuz ekimi yaptık. Bereketli olsun inşallah .. :cool: Eklenti 673172 |
Hasat Edilenler
5 Eklenti(ler)
Seraya her girdiğimizde bir iki avuç çilek topluyoruz. Minik oğlum severek yiyor. ;)
Eklenti 673173 Baklaların 3. parti hasatı , hepsini hasat etmedim biraz da iç doldurmasını bekleyeceğim. Eklenti 673174 Sera içerisinde bulunan tek kök karalahanadan epey bir iri yaprak hasat ettik . Eklenti 673175 Çıprıka kekiklerimizin tohum çimlenmesi rekor düzeyde, maşallah :cool: Eklenti 673176 Nanelerin görüntüsü hoşuma gidiyor. :rolleyes: Eklenti 673177 |
Tohum Ekimine Devam Ediyoruz
4 Eklenti(ler)
İlk defa yetiştireceğim ürünlerden , soya fasulyesi tohumlarını dün ektim. ;)
Eklenti 673178 Kabak karpuz acur kavun çeşidi tohumlarımız çimlenmeye başlamış .. Eklenti 673179 Bu yıl biraz da turşuluk kornişon yetiştirmeyi planlıyorum. Eklenti 673180 Latin çiçeğini ilk defa böyle görüyorum, yapraktan çok çiçek oluşumu var. :cool: Eklenti 673181 |
resulgur kornişonlar şimdi dikilirse yazın çok erken olmazlar mı? bende dikecektim fakat eylüle kadar çok olur diye haziran sonu temmuz başı gibi dikmeyi düşünüyordum acaba yanlış mı düşünüyorum?
|
Alıntı:
|
Köy Horozunu Kestik
2 Eklenti(ler)
Merhaba , daha önce seramızı ziyarete gelen horozumuzdan ve kesileceğinden bahsetmiştim.
Bugün kestiğim köy horozunu sizlerle paylaşmak istedim. :D Eklenti 673339 Mübarek kurban eti gibi , demek ki markette satılan tavuk eti değilmiş :rolleyes: Eklenti 673340 |
Toz Kükürt Uygulaması
4 Eklenti(ler)
Son günlerde sürekli olan yağışlar havaların ısınması ile mantar hastalıklarını getireceğini düşündüğümüzden , toz kükürt uygulaması yaptık. ;)
Eklenti 673659 Eklenti 673660 Eklenti 673661 Kül+Kükürt ten hazırladığımız karışımı serpme yöntemi ile fidelerin üzerine serpiştiriverdik. :rolleyes: Eklenti 673662 |
Kiraz Hasatı ve Anneler Günü
2 Eklenti(ler)
Bahçemizin içinde bulunan kiraz ağacımızdan bugün biraz kiraz topladık. ;)
Eklenti 673663 Küçük bir hediye, forumda bulunan tüm annelerimizin gününü kutlar; sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir yıl dilerim. ;) Eklenti 673664 |
[QUOTE=Resulgur;
Küçük bir hediye, forumda bulunan tüm annelerimizin gününü kutlar; sağlıklı, huzurlu ve bereketli bir yıl dilerim. ;) [/QUOTE] Babalar gününde unutulmamayı umuyoruz. |
Alıntı:
Anneler günü nezaketinize teşekkür ederim.. O kasayı bu tarafa doğru alsam..))). Maşallah bereketli olsun sayın Resulgur |
Alıntı:
Afiyet olsun :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025