agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Resulgur / Bahçe, Sera (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/40464.htm)

Resulgur 29-06-2017 14:54

Biz bu tadı çok sevdik
 
5 Eklenti(ler)
Daha önce yaptığımız marmelatı çok sevdik ve tekrar yapalım dedik

http://www.agaclar.net/forum/1511131-post167.htm burada tarifini paylaşmıştık.

Eklenti 652902

baya irileşen pancarlar toplandı.

Eklenti 652903

iki kavanoz bir kase marmelat elde ettik .. Kaynattığınız sütün kaymağını bir kaba alıp 1 gün dolapta bekletip bu ikiliyi mutlaka deneyin lezzet ötesi :D

Eklenti 652904

çok fazla büyüyen kara lahanaları da hasat ettik

Eklenti 652905

Latin çiçeği uçtu resmen her kolda onlarca çiçek var.

Eklenti 652906

Resulgur 29-06-2017 15:05

Haşhaş Tarlası Gezmesi
 
3 Eklenti(ler)
Bayram gezmelerinden bir kaç paylaşım yapmak istiyorum.

Bayramın 3. günü Amasya Taşova ilçesine -çiftçi ailesi- tanıdıklara gezmeye gittik. Bağ bahçe bostanları gezdiğimiz sırada araçla giderken bu tarla gözüme çarptı sordum, haşhaş dediler araçtakilerden 1 dk izin istedim. Daha önce görmediğim haşhaş bitkisini , yerinde gözlemlemek kısmet oldu ve haşhaş nasıl kırılır onu öğrendim.

Eklenti 652907

haşhaş taneleri ayrı kalan kabukları ayrı olarak satışı yapılmaktaymış :cool:

Eklenti 652908

tepe kısmında zamanı geldiğinde kendiliğinden açılan odacıklardan dökülen taze haşhaş tanelerini atıştırarak gezmeye devam ettim ;)

Eklenti 652909

Resulgur 29-06-2017 15:21

Karışık Turşu Tarifi
 
4 Eklenti(ler)
Hasat ettiğimiz 1 kg kadar kırmızı havucu ilk aşamada Adana şalgamı yapmayı düşünmüştüm. İçini gördüğümde kararım değişti , turşu oldular :D

Eklenti 652913

ölçerek büyük bir kaba aldığımız sirke, su , tuz, 1 tatlı kaşığı şeker ve 3 5 tane limon tuzunu eriyene kadar bir güzel karıştırdık

Eklenti 652914

içerisinde neler yok ki hepsi taze hasat edilen sebzelerden yapıldı. 3 bidon 5 er litrelik turşumuz oldu.

Eklenti 652915

taze fasulye , kornişon salatalık , üç burunlu köy biberi, siyah havuç , dereotu , nane , yeşil domates , nohut ve bol bol sarımsak kullandık :cool:

Eklenti 652916

Milla 30-06-2017 08:55

Sayın Resulgur,
Eminim turşunuz da harika olacaktır ama havuçları şalgamda da kullanabilirdiniz. Ben de burada pazardan bir heves aldım ve eve gelince içinin sarı olduğunu gördüm. Yine de şalgam yapmaktan vazgeçmedim ve oldu. Tabi sonra Adana'dan asıl havuçlardan getirtip yaptım o çok daha güzel oldu ama özlem duyduğumuzda bu havuçtan da yapabiliriz :)

Resulgur 01-07-2017 20:40

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1512167)
Sayın Resulgur,
Eminim turşunuz da harika olacaktır ama havuçları şalgamda da kullanabilirdiniz. Ben de burada pazardan bir heves aldım ve eve gelince içinin sarı olduğunu gördüm. Yine de şalgam yapmaktan vazgeçmedim ve oldu. Tabi sonra Adana'dan asıl havuçlardan getirtip yaptım o çok daha güzel oldu ama özlem duyduğumuzda bu havuçtan da yapabiliriz :)

Sn. Milla ilginize çok teşekkür ederim. Dedğiniz gibi turşumuz çok güzel oldu, siyah havuç suyuna rengini vermiş çok ta lezzetli suyunu da içebiliyoruz. Eşkili hafif acılı tam istediğim gibi bir turşu olmuş yazarken bile canım çekti şimdi :D


Hatta bugün resim çekmiştim. Onu da atayım size, tabakta bulunan domates Blue Beuty :cool:

Eklenti 653059

Seradan hasat ettiğimiz biber patlıcan ve kabaklardan türlü bir yemek yaptım yanında keçi yoğurdu ve tarifini yukarıda paylaştığım taze turşumuz çok ta nefis bir öğün oldu.

Eklenti 653060

Resulgur 01-07-2017 21:03

Misk Adaçayı - Salvia sclarea
 
3 Eklenti(ler)
Bulunduğumuz yerde doğal olarak yetişen bir çok şifalı otla tanışma şansımız oldu. Yeri geldikçe araştırıp merak ettiğim türler hakkında bilgi edinmekteyim.

ilk defa karşılaştığımız kokusu esans gibi çok güzel olan hoşuma giden bir bitkiyi sizinle de tanıştırmak istiyorum.

Yenilebilir Kullanım Alanları
Yenilebilir Parçalar: Çiçekler ; Yapraklar ; Yağ .
Yenilebilir Kullanılanlar: Baharat ; Yağ .

Yapraklar - çiğ veya pişirilmiş. Güçlü, sıcak, aromalı bir tat ve koku [244]. Çoğunlukla pişmiş gıdalarda aroma olarak kullanılır [2, 27, 37, 105], adaçayı (S. officinalis) [1] 'e benzemektedirler. Yapraklar, meyilli olarak batırılabilir ve lezzetli börekler yapmak için pişirilebilir [183, 244]. Çiçekler - çiğ Hoş bir tat, doğranmış salata [183, 238] üzerine serpilebilir ya da bir çay haline getirilebilir [238]. Bitki bazen biranın tadına bakmada önemli bir acı ve sarhoş edici özellik kazandıran [4] bir atlama yerine kullanılır [4] - ya insanlara ölü ya sarhoş ya da delicesine heyecanlı davranıyor [244].

Tıbbi Kullanımlar


Bir Gelecek İçin Bitkiler, bitki kullanımından kaynaklanacak olumsuz etkilerden dolayı hiçbir sorumluluk alamaz. Tıbbi bir bitki kullanmadan önce daima profesyonellerden tavsiyeler alın.

Antispazmodik ; Meze ; Aromaterapi ; Aromatik ; Sıkıştırıcı ; Balzamik ; Rüzgar enerjisi ; Oftalmik ;
Pektoral ; Tonik .

Clary hem bilgece (Salvia officinalis) zayıf bir biçimi olarak hem de önemli bir bitki olarak algılanmıştır [254]. Antispazmodik ve aromatik bir bitki, esasen rüzgar ve hazımsızlık gibi sindirim problemlerini tedavi etmek için kullanılır [254]. Aynı zamanda bir tonik olarak kabul edilir, Sakinleştirici ot, dönem ağrısı ve menstrüel öncesi sorunları hafifletmeye yardımcı olur. Östrojen uyarıcı etkisi nedeniyle, bu hormon seviyeleri düşük olduğunda en etkilidir [254]. Tüm bitki ve özellikle yapraklar, antispazmodik, iştah açıcı, aromatik, sıkıcı, balzamik, karminatif, pektoral ve toniktir [4]. Mide ve böbrek bozukluklarının tedavisinde yararlıdır ve menopozla ilişkili şikayetlerin, özellikle sıcak yıkamada, değerli bir çare olduğu için yararlıdır [4, 254]. Hamile kadınlar için reçete edilmemelidir [238]. Yapraklar taze veya kurutulur, kuruması için bitki çiçeklenmeden hasat edilir [238]. Tohum, suda birkaç dakika batırıldığında kalın bir esans oluşturur. Bu, gözlerden küçük toz parçacıklarının alınmasında etkilidir [4, 238]. Uçucu yağ, aromaterapide kullanılır.

Detaylı bilgileri bu kaynaktan alabilirsiniz.

Salvia sclarea Clary, Europe sage, Clary Sage PFAF Plant Database

Hazır bilgi edinmişken bir çay yapalım dedik topladığım çiçeklerin üzerine kaynar su döküp içerisine bir iki limon dilimi attım ve 3 5 saat demlenmeye bıraktım.

Eklenti 653066

Eklenti 653067

Çok yoğun kokulu hafif acımtrak esans gibi güçlü bir aromaya sahip , bitki üzerinde araştırmalarıma devam etmeyi düşümüyorum. Soğuk içiniz :)

Eklenti 653068

Resulgur 01-07-2017 21:18

Yapraktan Gübreleme
 
3 Eklenti(ler)
Sera içindeki ve dışındaki sebzelerimize yapraktan gübreleme uygulaması yaptık . ;)

Tarifini daha önce paylaştığım. Hodan özütü ile

Eklenti 653072

hümik asit içerikli yaprak gübresini karıştırıp

Eklenti 653073

uygulama yaptık. Bu ilaçlama pompasını ilk defa omuzladım. :D

Eklenti 653074

Resulgur 01-07-2017 23:15

Tohumluklarımız
 
3 Eklenti(ler)
Yeşillik tohumlarımızı yavaştan depolamaktayız. :cool:

İlk olarak elde ettiğimiz tere tohumu olmuştu , şu anda dereotu tohumlarımızda hazır oldular.

marul , kalıcı ıspanak tohumlarının toplanması da yakındır.

Eklenti 653076

Mizunalar tohum kapsüllerini oluşturdular.

Eklenti 653077

Kuzukulağı tohumlarımız da kurumayı bekliyor.

Eklenti 653078

Milla 02-07-2017 10:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1512271)
Sn. Milla ilginize çok teşekkür ederim. Dedğiniz gibi turşumuz çok güzel oldu, siyah havuç suyuna rengini vermiş çok ta lezzetli suyunu da içebiliyoruz. Eşkili hafif acılı tam istediğim gibi bir turşu olmuş yazarken bile canım çekti şimdi :D


Hatta bugün resim çekmiştim. Onu da atayım size, tabakta bulunan domates Blue Beuty :cool:

Eklenti 653059

Seradan hasat ettiğimiz biber patlıcan ve kabaklardan türlü bir yemek yaptım yanında keçi yoğurdu ve tarifini yukarıda paylaştığım taze turşumuz çok ta nefis bir öğün oldu.

Eklenti 653060

Sayın Resulgur,
Nasıl canım çekti şimdi o turşudan :(
Bizde daha yetişen hiç bir şey yok ki; bırakın turşuyu, yemeği kokusunu alsak yetecek :)
Ellerinize sağlık hepsi de nefis görünüyor.

Resulgur 02-07-2017 20:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1512297)
Sayın Resulgur,
Nasıl canım çekti şimdi o turşudan :(
Bizde daha yetişen hiç bir şey yok ki; bırakın turşuyu, yemeği kokusunu alsak yetecek :)
Ellerinize sağlık hepsi de nefis görünüyor.

Sn. Milla hakkınızı helal edin. 3 tane 5lt lik yapmıştım isterseniz 1 tanesini kargo ile yollarım ;)

Çok teşekkür ederim. Saygılar

MeyveliTepe 02-07-2017 23:39

Hodan özütü çalışmanız güzel. Tarif ettiğiniz gibi yaptıysanız 2 hafta sonra elde ettiğiniz sıvıda hodan yapraklarındaki minerallerin sıvıya geçmiş olmasının yanısıra kötü kokulu olması ihtimali var. Bunun sebebi anaerob ortamda patojen bakterilerin üremesidir. Bunu önlemek ve bakterilerin de faydalı bakteri olmasını sağlamak için iki metod önerebilirim.

Biri, aynen yaptığınız gibi yapın ancak içine laktik asit bakterisi (lactobacillus), çok az da melas veya pekmez ilave edin. Bunu laktik asit bakteri serumu hazırlayarak veya EMA kullanarak yapabilirsiniz. Bu durumda 2 hafta boyunca hava almasını da engellemelisiniz.

Diğeri, kuvvetli bir akvaryum pompasıyla sürekli havalandırın. Çözünmüş oksijen sebebiyle anaerob patojenler üreyemezler, bunun yerine faydalı bakteriler ürerler. Ayrıca bu yöntemde 2 hafta beklemenizde gerek yok, 4-5 gün içinde hazırdır.

Milla 03-07-2017 08:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1512333)
Sn. Milla hakkınızı helal edin. 3 tane 5lt lik yapmıştım isterseniz 1 tanesini kargo ile yollarım ;)

Çok teşekkür ederim. Saygılar

Çok teşekkür ederim sayın Resulgur,
Siz afiyetle yeyin, bizimle de resimleri ve tarifleri paylaşmaya devam edin. Bir gün yaptığınız turşulardan bir kap alacağım olsun :) Bu düşünce bile bana yeter.

TCM 03-07-2017 09:37

@ Resulgur, her şey pek güzel, imrendim doğrusu, ellerinize sağlık...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1512297)
Sayın Resulgur,
Nasıl canım çekti şimdi o turşudan :(
Bizde daha yetişen hiç bir şey yok ki; bırakın turşuyu, yemeği kokusunu alsak yetecek :)
Ellerinize sağlık hepsi de nefis görünüyor.

Ömürler görün @Milla, bir cümle bazen çok şey anlatmaya yetiyor... :D

Resulgur 03-07-2017 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1512345)
Hodan özütü çalışmanız güzel. Tarif ettiğiniz gibi yaptıysanız 2 hafta sonra elde ettiğiniz sıvıda hodan yapraklarındaki minerallerin sıvıya geçmiş olmasının yanısıra kötü kokulu olması ihtimali var. Bunun sebebi anaerob ortamda patojen bakterilerin üremesidir. Bunu önlemek ve bakterilerin de faydalı bakteri olmasını sağlamak için iki metod önerebilirim.

Biri, aynen yaptığınız gibi yapın ancak içine laktik asit bakterisi (lactobacillus), çok az da melas veya pekmez ilave edin. Bunu laktik asit bakteri serumu hazırlayarak veya EMA kullanarak yapabilirsiniz. Bu durumda 2 hafta boyunca hava almasını da engellemelisiniz.

Diğeri, kuvvetli bir akvaryum pompasıyla sürekli havalandırın. Çözünmüş oksijen sebebiyle anaerob patojenler üreyemezler, bunun yerine faydalı bakteriler ürerler. Ayrıca bu yöntemde 2 hafta beklemenizde gerek yok, 4-5 gün içinde hazırdır.

Sn. MeyveliTepe sayfama tekrar hoş geldiniz. Dediğiniz gibi elde ettiğimiz sıvıda kokuşma başlamıştı ama ısırgandaki gibi rahatsız edecek düzeyde değildi. Yapacağım 2. uygulamayı belirttiğiniz gibi yapmayı düşünüyorum. Hatırlatmanız çok yerinde ve zamanında oldu ilginize çok teşekkür ederim. Saygılar ;)


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1512351)
Çok teşekkür ederim sayın Resulgur,
Siz afiyetle yeyin, bizimle de resimleri ve tarifleri paylaşmaya devam edin. Bir gün yaptığınız turşulardan bir kap alacağım olsun :) Bu düşünce bile bana yeter.

Sn. Milla sizin bende yeriniz başka, sayenizde tesadüfen tanıştığım foruma beni kazandıran nadir kimselerdensiniz çok teşekkür ederim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1512357)
@ Resulgur, her şey pek güzel, imrendim doğrusu, ellerinize sağlık...

Ömürler görün @Milla, bir cümle bazen çok şey anlatmaya yetiyor... :D

Sn. TCM çok teşekkürler. Sizler de güzel işler çıkarıyorsunuz takipdeyiz. ;)

Milla 04-07-2017 08:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tcm (Mesaj 1512357)
@ resulgur, her şey pek güzel, imrendim doğrusu, ellerinize sağlık...



ömürler görün @milla, bir cümle bazen çok şey anlatmaya yetiyor... :d

...


:d

Milla 04-07-2017 08:42

Sn. Milla sizin bende yeriniz başka, sayenizde tesadüfen tanıştığım foruma beni kazandıran nadir kimselerdensiniz çok teşekkür ederim.

Sayın Resulgur o günlerden bu yana yaşadığınız gerlişmeleri hep keyifle takip ediyorum. İnanılmaz bir hızla yol aldınız. Asıl ben sizi başarılarınızdan ötürü kutluyorum.

Resulgur 05-07-2017 23:35

Bahçede Son Durumlar
 
4 Eklenti(ler)
Koyu Yeşil Sakız Kabağı Sn. Zekoş tan gelmişti , kendisine çok teşekkür ederim.

3 kök kabak ekmiştim ortadaki kabak sarı renkte çıktı çapraz tozlaşma olduğunu düşünüyoruz.

Eklenti 653304

Yine Sn. Zekoş tan gelen tohumlardan .. ;) Uzun Barbunya

Eklenti 653305

Lavatera Trimestris- Pamuk çiçeği Sn. Akçabardak buradan selamlar :cool:

Eklenti 653306

Eklenti 653307

Resulgur 05-07-2017 23:58

Patateste Başak Toplama
 
5 Eklenti(ler)
Komşu tarlada 40 dönümlük bir alanda ilk parti patates yetiştirildi. Bugün toplanan patatesler çuvallandıktan sonra bizde başak olarak patates toplamaya koyulduk . ;)

Tarla sahibi patatesleri çuvallayıp kamyona yükletmiş bile ;)

Eklenti 653315

dün tarla sahibi ile tanışma imkanımız oldu bugün gelip toplamamızı söyledi bizde bu cazip davete hayır diyemedik tabi , daldık tarlaya toprağın yüzünde patates dolu topla toplayabildiğin kadar :D

Eklenti 653316

Eklenti 653317

patates toplamaktan yorulsakta çok güzel bir gündü hava kapalı serin :rolleyes:

Eklenti 653318

biraz abartmışız 150 kg kadar olduğunu düşünüyoruz. :cool:

Eklenti 653319

Resulgur 06-07-2017 00:12

Büyük Serada Verim
 
5 Eklenti(ler)
Dursun abinin serasında işle tıkırında gidiyor. Günlük kasa kasa patlıcan hıyar domates biber toplanıyor. Dursun abi açık kasa transitiyle pazara çıkıyor ve köylere eşe dosta tanıdıklara manavlara satıyor. ;)

Alsancak Rn Domates kalın kabuk yapısı uzun raf ömrü sağlıyor.

Eklenti 653320

Eklenti 653321

Hıyarlar

Eklenti 653322

Aşılı Patlıcanlar

Eklenti 653323

Bu kasa da bizim istihkakımız :cool:

Eklenti 653324

YeniGine 06-07-2017 00:57

Maşallah maşallah, bereketi bol olsun inşallah Sayın Resulgur... Ama o domateslerin hiç yaprağı yok...

Yani hani ben çok sık diktim ya domates fidelerini, şimdi çare arıyorum açıkçası...

Resulgur 07-07-2017 08:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1512548)
Maşallah maşallah, bereketi bol olsun inşallah Sayın Resulgur... Ama o domateslerin hiç yaprağı yok...

Yani hani ben çok sık diktim ya domates fidelerini, şimdi çare arıyorum açıkçası...

Sn. YeniGine çok teşekkür ederim. Domates salkımlarında meyve tutumu olduktan bir müddet sonra yaprak budaması yapıyoruz. Sırık domates cinslerinde ayrıca ilk zamanlardan itibaren oluşan koltuklar ortalama 10 cm olduktan sonra da koltuk budamaları sürekli yapılıyor. Sera içerisinde daha az hastalık, nem , zarar , daha fazla havalandırma sağlanıyor.

Fideyi çok dikmek marifet değil aslında , mevcut alana yettiğince fide dikimi yapılıp bakımını güzel yaparak bol miktarda sebze hasat edebilirsiniz. Ben dahil bunu yapamıyoruz malesef :D

Siz de alt yapraklardan başlayarak yaprak ve koltukların durumuna göre değerlendirip budama yapabilirsiniz. ;)

Resulgur 08-07-2017 10:53

Oğul otu (Melisa Officinalis L.)
 
4 Eklenti(ler)
Doğal ortamında rastladığımız limon kokulu melisa otu öbeğini değerlendirmek istedik .. Halkımız arasında Kovan otu veya limon nanesi olarak da bilinir.

Birazını topladıktan sofra bezinde kurutup cam kavanoza doldurduk. Özellikle stres ve kaygıyı azaltmak, uyku düzenini sağlamak ve iştah açmak için kullanılan şifa çayını biz de deneyelim dedik ;)

Eklenti 653429

Eklenti 653430

Eklenti 653431

Rengi , kokusu ve içimi çok hoş bir bitki çayı oldu. Sabah zor uyandım :D herkese tavsiye ederim.

Eklenti 653432

Oğul otu denmesinin sebebi ise ; arı çağırmada kullanılıyor.

Arılar, oğul otunun kokusundan çok hoşlandığından, koparılan bir kaç yaprağın parmaklarla ezilip kokusu oğul alınacak kovanın üzerine üflenip sürülüyormuş ve arılar bu sayede kovanda toplanıyormuş :)

Resulgur 08-07-2017 11:02

Hasata Devam
 
3 Eklenti(ler)
İlk patlıcan hasatım. :cool:

Eklenti 653437

Bu kabak çeşidinden de ilk defa hasat ediyorum. ortalama 1 kg ağırlığında 2 adet hasat edildi.

Eklenti 653438

Tek kökte bir porsiyon yer kirazı hasat ettik sıcak havalardan dış zarı çabucak kurumuş kimisi kendiliğinden yere dökülmüştü , tohum almayı düşünüyorum.

Eklenti 653439

Resulgur 08-07-2017 11:33

Komşu Serada Çalışmak
 
5 Eklenti(ler)
Görüştüğümüz seracı dostlarımızla sürekli diyalog halindeyiz.

Geçtiğimiz günlerde gezmeye gittiğimde seranın bakımının aksadığını gördüm hava kapalı serin olunca biraz yardım etmek istedim. Durmuş abi severek kabul etti , işe koyulduk .

En acil olan iş sırasına göre yabancı ot temizliği yapılmayan ve yaprak koltuk budaması geciken seradan başladık . Üst kısımdan 1metre aşağısına kadar tabandan itibaren tüm koltuk ve yaprakları budadık. Açık tarlada fasulyelere damlamalarını çektik ..

Temiz bir nefes aldı sera ..

Eklenti 653440

F1 beef iri domatesler bir salkım ortalama 2 kg ağırlığında ;)

Eklenti 653441

Domates lekesi berbat bir şey evde elimi yüzümü yıkadığımda havlu sapsarı oluyor ve hanımdan 2 defadır fırça yiyorum :D

Eklenti 653442

Ödülümüzü fazlasıyla aldık karadut cinsi çok güzel kan kırmızı rengi ve şifasıyla göz dolduruyor.

Eklenti 653443

Kalan izler :cool:

Eklenti 653444

Dutlubahçe 08-07-2017 21:13

[QUOTE=Resulgur;1512714
En acil olan iş sırasına göre yabancı ot temizliği yapılmayan ve yaprak koltuk budaması geciken seradan başladık . Üst kısımdan 1metre aşağısına kadar tabandan itibaren tüm koltuk ve yaprakları budadık. Açık tarlada fasulyelere damlamalarını çektik ..

Temiz bir nefes aldı sera ..
[/QUOTE]

Budama işini el ile mi yoksa bir aletle mi yapıyorsunuz?

Resulgur 10-07-2017 21:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1512748)
Budama işini el ile mi yoksa bir aletle mi yapıyorsunuz?

Sn. Dulubahçe Biz elle bıçakla budama yaptık, budama makası da kullanabilirsiniz.

Resulgur 10-07-2017 21:26

Verim
 
5 Eklenti(ler)
Yetiştirdiğimiz sebzelerde verim. ;)

Eklenti 653560

Arnavut biberi

Eklenti 653561

Stocky Red Roaster

Eklenti 653562

Deşti de sarımsak iriliğinde bol miktarda meyve tutumu var.

Eklenti 653563

Eklenti 653564

Resulgur 10-07-2017 21:30

Verime Devam
 
4 Eklenti(ler)
Tatlı rengiyle göz dolduran pembe domates ;)

Eklenti 653566

Garnet Tinytim ve Alis Pembe Kiraz Domatesler.

Eklenti 653567

Yer salatalığı da verime geçti sonunda .. ;)

Eklenti 653568

Hasat ettiğimiz diğer bir tür fasulye ..

Eklenti 653569

YeniGine 10-07-2017 23:17

Çok güzeller çok... Maşallah maşallah!.. Daim olsun inşallah Sayın Resulgur.

Musa Gündoğan 11-07-2017 07:47

Sayın resulgur sayfanızı epeydir yakından takip ediyorum çok başarılı işler yaptınız. özellikle deneme yanılma yoluyla yaptığınız şeyler gerçekten çok güzel oluyor. sizi ve dongyul u gördükçe gelecek seneye daha düzenli ve prensipli çalışmalar yapmayı istiyorum. çok başarılı bahçeleriniz var.

son fasulyeler bizim köyde kışlık olarak dikilir. yemeğinden ziyade turşusu dayanıklı ve mükemmel olur. köydekiler bu fasulyeyi özellikle temmuz da dikerler kışa hazır olsun diye


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025