![]() |
Alıntı:
Pembe domates değil de Blue Beauty Domates olabilir mi? |
Sn. YeniGine güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. ;)
Alıntı:
Sizin de geleceğiniz parlak benim ilk zamanlardaki durumumu gözlemliyorum sizde de, inşallah bizden daha iyi olacaksınız buna eminim. Verdiğiniz bilgiler ışığında bu fasulye çeşidini turşu olarak ta değerlendirmek istiyorum . Başarılar Alıntı:
Dediğiniz gibi domates çeşidimiz Blue Beauty'dir. Ben rengine istinaden öyle yazdım. Sıkı bir takipçisiniz maşallah gözünüzden kaçmamış ;) |
Fasulye Hasatına Devam
2 Eklenti(ler)
Fasulyelerimiz de 3. Çeşit hasatımızı da yaptık , elimizde bulunan 2 çeşit Lolaz ve Karagöbekli börülceler de meyve tutumuna geçtiler. Çok küçük oldukları için ileriki zamanlarda resim paylaşmayı düşünüyorum. ;)
Çiğ olarak tadına baktık ve çok beğendik kadifemsi yüzeyi ve kılçıksız bir yapısı var. Eklenti 653724 Eklenti 653725 |
Yer Kirazı Tohum Alma İşlemi
5 Eklenti(ler)
Bu yıl ilk defa tohumdan yetiştirdiğimiz ürünlerden eczane deposu olarak bilinen Yer Kirazı (Physalis Peruviana) meyvelerinden sararmış ve olgunlaşmış olanlarını seçip hasat ettikten 3 5 gün sonra tohum alma işlemini gerçekleştirdik.
Biraz zahmetli bir iş , o minicik tohumları bir araya toplamak kolay değil ;) Seçilen olgunlaşmış meyveleri Eklenti 653894 dış kabuklarından ayırıp Eklenti 653895 ince gözlü tel süzgeç üzerine iki parmak arasında ezilerek Eklenti 653896 akan su altında durulanarak tortusundan ayrıldılar. Eklenti 653897 Kağıt havlu üzerinde kurumaya bırakılan tohumlar daha sonra kilitli poşetlere alındılar. :cool: Eklenti 653899 |
Domateste Tohum Alma İşlemi
5 Eklenti(ler)
Domateslerimizden tohum alma işlemlerine başlamış bulunmaktayız.
Olgunlaşmış meyvelerden seçilen tohumluklar Eklenti 653900 enlemesine ortadan kesilip çay kaşığı yardımıyla çay tabağında biriken tohumlar Eklenti 653901 daha sonra çay bardağına alınarak bir mikrar su eklenip üzeri beyazlayana ve tohumlar dibe çökene kadar bekletilip Eklenti 653902 süzgeçte temizlenerek kağıt havlu üzerinde kurutuluyor. :cool: Eklenti 653903 Eklenti 653904 |
Yeni Ürünler
5 Eklenti(ler)
Yetiştirip resimlerini ilk defa paylaştıklarım.
Kavun Eklenti 653905 Karpuz Eklenti 653906 Kabak Eklenti 653907 Malabar Eklenti 653908 otlar :cool: Eklenti 653909 |
Hasata Devam
5 Eklenti(ler)
Bizimkiler bu otu pazı sanıp sarma yapmışlar :p
Eklenti 653910 yeni çeşit dolmalık kabağımız , bir kaç tane tohumluk bıraktık Eklenti 653911 fasulyeler toplandıkça kış için kurutuluyor. Eklenti 653912 yeni hazinemiz. gölgede olduğundan eşkimsi bir tadı vardı. Çelikleme ile çoğaltmayı düşünüyorum. Eklenti 653913 Tabaktakiler ; isot biber, yer salatalığı(şeker gibi mis kokulu), arnavut biber blu bety domates ;) Eklenti 653914 |
Domateslerde Verim
4 Eklenti(ler)
|
Biberlerde Verim
4 Eklenti(ler)
|
Turuncu Melemen
4 Eklenti(ler)
Fazlasıyla olgunlaşan loxton lass domatesleri hasat ettikten sonra
Eklenti 653945 çekirdeklerini çay kaşığı yardımıyla aldıktan sonra melemen yapalım dedik ;) Eklenti 653946 Eklenti 653947 İçerisine lezzet katalım dedik - Fermente edilmiş sucuk parçacıkları - dahil edildi. Eklenti 653948 |
Sizin paylaşımlarınızı gördükçe, benim bahçe işlerinin ne kadar gecikmiş olduğunu daha iyi anlıyorum. Siz domateslerden tohum alıyorsunuz, bizimkiler daha yemyeşil. Ne yapalım elimizden gelen bu kadar.:)
|
Alıntı:
Bazı üyeler hastalıklarla boğuşurken verimsiz bir yıl geçirmekteler. |
Alıntı:
|
Domateslerde Verim Devam
5 Eklenti(ler)
Domates fidelerini diktiğimiz bu alanda , bir çok çeşit mevcut ;)
Bahçe sahibi düzensiz bir şekilde domateslerin etrafında ay çiçeği ve mısır ekmişti , bu yüzden havalanma olasılığı kısıtlanan fidelerimiz mantar hastalığına yakalanmaktalar. Buna rağmen gelişim gösteren fidelerden bir kaç poz çekim yaptım. Bursa Dağlı Kırmızı yetiştirdiğim 21 çeşit domateste en favori domatesimdi, beklentilerimi karşıladı çok şükür. :cool: Eklenti 654122 Verimi Güzel Eklenti 654123 iri çeri - verimi güzel fakat lezzet derecesinde geride Eklenti 654124 Kara Domat Eklenti 654125 Heybetli verim az ama lezzetli bir domates Eklenti 654126 |
Tohumluklar
5 Eklenti(ler)
Yeşillik grubunda olan tohumluklardan bol miktarda tohum almaya gayret gösteriyoruz. Daha önce almış olduğum roket roka tohumlarımı 3 yıl boyunca isteyen herekese dağıtmıştım :cool:
Cenova Fesleğeni Eklenti 654127 Kıvırcık Marul - bahcedenn den Eklenti 654128 Mizuna Eklenti 654129 Kuzukulağı Eklenti 654130 Latin çiçeği de tohumlarını dibine sermiş serpiştirmiş ;) Eklenti 654134 |
Hasata Devam
3 Eklenti(ler)
Bahçemizde ve serada ne varsa topladık fazla resim çekemedim. Fasulye patlıcan kabak turşuluk biber domates .. :cool:
Bu karede , isot biber, emcelli, stocky read roaster, pablano ancho, demre, alsancak f1 domates , alis pembe kiraz domates , arcadia f1 hıyar mevcut. ;) Eklenti 654131 minik pembe atıştırmalık şekerler. Eklenti 654132 Güzeller güzeli Principe Borghese Eklenti 654133 |
Kış İçin Hazırlıklar
4 Eklenti(ler)
Daha önce kış için fasulye kurutma ve turşu kurma işlemleriyle kış hazırlıklarına başlamıştık . Hasat ettiğimiz domateslerden elimize ne geçtiyse konserve yapalım dedik . Sn. SDurul un daha önce gazoz kapağı aleti kullanarak yaptığı işlemi bizde gerçekleştirdik.
Eklenti 654301 Kabukları soyulan domatesler blender den geçirildikten sonra bir şişeye bir çay kaşığı tuz ilave edilerek şişelere doldurup kapak kapatılıyor. Eklenti 654302 Şişeler, tencere içerisinde suyun içinde 10-15 dakika kaynatılarak işlem tamamlanıyor. Eklenti 654309 Şişe dibinde su birikip tortusu yukarıda kaldı , normal midir ? Bilmiyorum ilk denememiz daha inşallah yanlış bir şey yapmamışızdır. :rolleyes: Eklenti 654304 Not : Gazoz kapağı kapatma aleti + 1000 adet kapak 60 Tl ye kargo dahil , alındı. Daha sonra farklı doğal içecekler yapıp şişelemeyi düşünüyorum. Tariflerimizi tabi ki sizler le de paylaşıcaz ;) |
Konserve yapımına çok hakim değilim ama kaynatma işleminin bir kaç saat yapıldığını biliyorum. 15 dak. yeterli gelir mi acaba?
|
REsulgur bende geçen sene yaptım ancak sizin yaptığınız gibi değilde biz önce domatesleri pişirdik ki; bu şekilde sonradan kaynatmaya lüzum olmuyor hemde çökelme olmadan şişeler tam doluyor. aynı zamanda bir miktar yağ ile pişirildiğinden dolayı sonrasında hangi yemek ya da sos için geekli olursa hiç pişirmeden doğrudan ekliyoruz. pişen domatesleri şişelere bi huni yardımıyla koyup ağzına kapağı kapatıyoruz.
ve bu şekilde neredeyse 1 sene durdular hiç bir şey olmadı. gaz bile yapmadılar.sizin usulü hiç denemedim. |
bu arada sayın resulgur dediğim yöntemi diğer bir avantajı ise domatesleri blendırdan çekmediğiniz için normal melemenlik doğrar gibi doğruyorsunuz melemen gibi pişirdiğiniz içinde suyu domates pişerek doyuyor. tek dezavantajı şişelere koyarken biraz sıcak oluyor :) :)
ileride sos olarak kullanacağınız zaman pişmiş domatesi blendırdan geçirmek lezzetinde bozukluk yapmayacaktır. |
Alıntı:
Şu an için ilk denemelerimiz biz de daha önce denemesini yapan kişilerden sorduk soruşturduk bunu zamanla göreceğiz , sizler için sonuçlarını sayfamda paylaşıyorum. Bakalım ne olacak :rolleyes: Alıntı:
Sizin yaptığınız aslında daha mantıklı gibi dediğiniz gibi çökelme olmayacaktır. Farklı fikirlere her zaman açığız. Sayfamda farklı yörelerin uyguladıkları yöntemlerden kendime uygun olanları deneme yanılma yoluyla öğrenmeye çalışıyorum. Resimli detaylarla paylaşarak sayfadaki takipçilere de örnek olmasından paylaşım yapıyorum. Pişirme yöntemini erik, üzüm, şeftali şişeleme de kullanmayı düşünüyorum. İlginize teşekkür ederim. Saygılar ;) |
Kış İçin Hazırlıklara Devam
5 Eklenti(ler)
Kurutulan Sebzeler
Hasat edilen sebzelerden ilk olarak fasulye ve kabakla kurutma işlemlerine başlamıştık. Kabak yemekten bıktık artık , habire kurutuyoruz :D Şimdi de domates ve dolmalık biberler kurutuluyor. Kurutmada öncelikli olarak Temmuz ve Eylül ayları öneriliyor. Niksar hafif nemli olduğundan domates kuruması gecikiyor. Denemelerimiz devam edecek .. Eklenti 654378 Domatesler hava bir kaç gündür kapalı olduğundan kuruma gecikti bozulan bir tepsiyi attık. Eklenti 654379 Biberlerin keyfi yerinde .. isot - stocky read roaster - emcelli Eklenti 654380 Eklenti 654381 Fasulye için seneye sırf kurutmalık bir çeşit yetiştirmeyi düşünüyorum. Bunlar da fena değil işte ;) Çeşit olarak ne öneriyorsunuz ??? Eklenti 654383 |
sayın resulgur fasulyeleriniz kurumamış sanki bana göre yanmışlar. fasulyeler güneşte kurutulmamalı gölgede kurutulmalıdır. güneşte kuruyunca yeşilliklerini kaybetmektedirler. sırf bu yüzden geçen sene eşim güneşe astığından ve benim haberim olmadığından 2 ip dolusu fasulye çöp oldu. fasulye için en iyisi gölge kurutmalık alanlardır.
fasulyeleriniz yandığından dolayı yerken fark edersiniz, daha çok otsu bir tat gelecektir. fasulye için kurutmalık türlerden çekirdeksiz ve etli olanlarını tercih ederseniz lezzet kaybı yaşamazsınız. ayrıca annemler yıllardır fasulyeleri dikine ikiye kesip sonunu koparmadan iğneyle ipe asarlar ki içi dışı aynı zamanda kuruyor ve lezzet kaybı olmuyor. |
Merhaba yeniden ben uzuuuun bir tatil in ardından yeniden burdayım bahçem şimdilik otlandığı için fotoğraf yok önce temizlik yapılmalı genel durum iyi yanlız domatesler de çatlak lar vardı ama sanırım öyle olacak bir kaç başka bahçe de de öyle görünüyor.domateseri gazoz yönetimi çok hoşuma gitti bende yapcam kapak ve alet alcam fakat şişe siz nereden aldınız
|
Sizinkilerin pazı. sanıp sardığı ot aslında çok yararlı bizim buralarda yara otu denir kafif ateşte öldürülüp geçmeyen yaraların üstüne konulur
|
Alıntı:
Alıntı:
Ürünü ben gitti gidiyordan satın aldım. "Şişe Kapatma Makinesi Kola Gazoz Soda Kapağı" şeklinde google den aratırsanız görebilirsiniz. Tavsiye ediyorum, alın mutlaka :) Alıntı:
|
Bugün Günlerden Domates
3 Eklenti(ler)
Bu yıl ektiğim 21 çeşit domates tohumundan en gözdemiz ve merakla beklediğimiz domates çeşidini sonunda hasat ettik. Verimi ve büyüklüğü çok güzel , tadı orta derecede seneye ekilecek tohumlar arasında 2. sırada olacak ;)
1. Sırada olan domates çeşidi daha sonra paylaşacağım. Merak edin biraz :D Eklenti 654483 Eklenti 654485 Eklenti 654484 |
Heybetli
3 Eklenti(ler)
Bu yıl en fazla ektiğim domates türü heybetli oldu. Verim çok az olduğundan seneye ekmeyi düşünmüyorum. Yine de heybetiyle ben buradayım diyor.
Eklenti 654486 Eklenti 654487 Eklenti 654488 |
Çanakkale Domatesi
2 Eklenti(ler)
Seneye ekeceğim domates çeşidinden biri de Çanakkale Domatesi olacak. Verimi gayet iyi, tadı orta derecede iyi ;)
Eklenti 654489 Yumruk iriliğe sahip domatesler , salça ve soslarda kullanılabilir. Eklenti 654490 |
Hasata Devam
5 Eklenti(ler)
Daha önceden kurumaya bıraktığımız Mizuna , Tere , Dereotu , Kuzukulağı tohumlarının kabuklarını üfleyip poşetledik. :D
Eklenti 654491 Çocuk bezinde çimlendirdiğim emcelli biber tohumlarından bugünkü manzaralar. ;) Eklenti 654492 Yeşil torpidolar beklemede :cool: Eklenti 654493 Böğürtlenlerin tadına bakmak ta nasip oldu çok şükür. Kendime bu çeşitten çoğaltmayı düşünüyorum Nazım abiye buradan selamlar. ;) Eklenti 654494 Kavun çeşidimiz. Hasat edilmeyi bekliyor. Az daha tatlansın dedik :rolleyes: Eklenti 654495 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025