agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Resulgur / Bahçe, Sera (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/40464.htm)

Muda 11-07-2017 08:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1512894)
Tatlı rengiyle göz dolduran pembe domates ;)

Eklenti 653566

https://www.agaclar.net/forum/1415607-post6.htm

Pembe domates değil de Blue Beauty Domates olabilir mi?

Resulgur 11-07-2017 21:43

Sn. YeniGine güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi computerboy (Mesaj 1512919)
Sayın resulgur sayfanızı epeydir yakından takip ediyorum çok başarılı işler yaptınız. özellikle deneme yanılma yoluyla yaptığınız şeyler gerçekten çok güzel oluyor. sizi ve dongyul u gördükçe gelecek seneye daha düzenli ve prensipli çalışmalar yapmayı istiyorum. çok başarılı bahçeleriniz var.

son fasulyeler bizim köyde kışlık olarak dikilir. yemeğinden ziyade turşusu dayanıklı ve mükemmel olur. köydekiler bu fasulyeyi özellikle temmuz da dikerler kışa hazır olsun diye

Sn. computerboy ilginize çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ilk deneyimlerimi yaptığım gözlemlerimi sizlere faydalı olması açısından detaylı paylaşımlar yapıyorum. Üstad dongyulun benden daha çok bilgisi var bende ondan bir çok şey öğrendim , kendisine ayrıca teşekkür ediyorum buradan ;)

Sizin de geleceğiniz parlak benim ilk zamanlardaki durumumu gözlemliyorum sizde de, inşallah bizden daha iyi olacaksınız buna eminim. Verdiğiniz bilgiler ışığında bu fasulye çeşidini turşu olarak ta değerlendirmek istiyorum . Başarılar

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Muda (Mesaj 1512923)
https://www.agaclar.net/forum/1415607-post6.htm

Pembe domates değil de Blue Beauty Domates olabilir mi?

Sn. Muda sayfama hoş geldiniz siz değerli üyelerini sayfamda görmekten mutluluk duyuyorum.

Dediğiniz gibi domates çeşidimiz Blue Beauty'dir. Ben rengine istinaden öyle yazdım. Sıkı bir takipçisiniz maşallah gözünüzden kaçmamış ;)

Resulgur 12-07-2017 20:52

Fasulye Hasatına Devam
 
2 Eklenti(ler)
Fasulyelerimiz de 3. Çeşit hasatımızı da yaptık , elimizde bulunan 2 çeşit Lolaz ve Karagöbekli börülceler de meyve tutumuna geçtiler. Çok küçük oldukları için ileriki zamanlarda resim paylaşmayı düşünüyorum. ;)

Çiğ olarak tadına baktık ve çok beğendik kadifemsi yüzeyi ve kılçıksız bir yapısı var.

Eklenti 653724

Eklenti 653725

Resulgur 16-07-2017 13:20

Yer Kirazı Tohum Alma İşlemi
 
5 Eklenti(ler)
Bu yıl ilk defa tohumdan yetiştirdiğimiz ürünlerden eczane deposu olarak bilinen Yer Kirazı (Physalis Peruviana) meyvelerinden sararmış ve olgunlaşmış olanlarını seçip hasat ettikten 3 5 gün sonra tohum alma işlemini gerçekleştirdik.

Biraz zahmetli bir iş , o minicik tohumları bir araya toplamak kolay değil ;)

Seçilen olgunlaşmış meyveleri

Eklenti 653894

dış kabuklarından ayırıp

Eklenti 653895

ince gözlü tel süzgeç üzerine iki parmak arasında ezilerek

Eklenti 653896

akan su altında durulanarak tortusundan ayrıldılar.

Eklenti 653897

Kağıt havlu üzerinde kurumaya bırakılan tohumlar daha sonra kilitli poşetlere alındılar. :cool:

Eklenti 653899

Resulgur 16-07-2017 13:29

Domateste Tohum Alma İşlemi
 
5 Eklenti(ler)
Domateslerimizden tohum alma işlemlerine başlamış bulunmaktayız.

Olgunlaşmış meyvelerden seçilen tohumluklar

Eklenti 653900

enlemesine ortadan kesilip çay kaşığı yardımıyla çay tabağında biriken tohumlar

Eklenti 653901

daha sonra çay bardağına alınarak bir mikrar su eklenip üzeri beyazlayana ve tohumlar dibe çökene kadar bekletilip

Eklenti 653902

süzgeçte temizlenerek kağıt havlu üzerinde kurutuluyor. :cool:

Eklenti 653903

Eklenti 653904

Resulgur 16-07-2017 13:37

Yeni Ürünler
 
5 Eklenti(ler)
Yetiştirip resimlerini ilk defa paylaştıklarım.

Kavun

Eklenti 653905

Karpuz

Eklenti 653906

Kabak

Eklenti 653907

Malabar

Eklenti 653908

otlar :cool:

Eklenti 653909

Resulgur 16-07-2017 13:43

Hasata Devam
 
5 Eklenti(ler)
Bizimkiler bu otu pazı sanıp sarma yapmışlar :p

Eklenti 653910

yeni çeşit dolmalık kabağımız , bir kaç tane tohumluk bıraktık

Eklenti 653911

fasulyeler toplandıkça kış için kurutuluyor.

Eklenti 653912

yeni hazinemiz. gölgede olduğundan eşkimsi bir tadı vardı. Çelikleme ile çoğaltmayı düşünüyorum.

Eklenti 653913

Tabaktakiler ; isot biber, yer salatalığı(şeker gibi mis kokulu), arnavut biber blu bety domates ;)

Eklenti 653914

Resulgur 17-07-2017 10:19

Domateslerde Verim
 
4 Eklenti(ler)
Loxton Lass

Eklenti 653937

Rio Grande

Eklenti 653938

Heybetli

Eklenti 653939

Alis

Eklenti 653940

Resulgur 17-07-2017 10:21

Biberlerde Verim
 
4 Eklenti(ler)

Resulgur 17-07-2017 10:26

Turuncu Melemen
 
4 Eklenti(ler)
Fazlasıyla olgunlaşan loxton lass domatesleri hasat ettikten sonra

Eklenti 653945

çekirdeklerini çay kaşığı yardımıyla aldıktan sonra melemen yapalım dedik ;)

Eklenti 653946

Eklenti 653947

İçerisine lezzet katalım dedik - Fermente edilmiş sucuk parçacıkları - dahil edildi.

Eklenti 653948

Dutlubahçe 17-07-2017 14:05

Sizin paylaşımlarınızı gördükçe, benim bahçe işlerinin ne kadar gecikmiş olduğunu daha iyi anlıyorum. Siz domateslerden tohum alıyorsunuz, bizimkiler daha yemyeşil. Ne yapalım elimizden gelen bu kadar.:)

Resulgur 18-07-2017 14:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1513367)
Sizin paylaşımlarınızı gördükçe, benim bahçe işlerinin ne kadar gecikmiş olduğunu daha iyi anlıyorum. Siz domateslerden tohum alıyorsunuz, bizimkiler daha yemyeşil. Ne yapalım elimizden gelen bu kadar.:)

Sn. Dutlubahçe aslında gecikmiş sayılmazsınız. Bu yıl mevsimler dengesiz bir hal aldı farklı bölgeler ve mevsimsel değişiklikler sebebiyle böyle farklılıklar yaşanması normaldir. Elinize sağlık sizin işler de yolunda gidiyor ;)

Bazı üyeler hastalıklarla boğuşurken verimsiz bir yıl geçirmekteler.

telato 18-07-2017 22:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1513448)
Bazı üyeler hastalıklarla boğuşurken verimsiz bir yıl geçirmekteler.

Kulağım çınladı sanki:D

Resulgur 19-07-2017 23:25

Domateslerde Verim Devam
 
5 Eklenti(ler)
Domates fidelerini diktiğimiz bu alanda , bir çok çeşit mevcut ;)

Bahçe sahibi düzensiz bir şekilde domateslerin etrafında ay çiçeği ve mısır ekmişti , bu yüzden havalanma olasılığı kısıtlanan fidelerimiz mantar hastalığına yakalanmaktalar. Buna rağmen gelişim gösteren fidelerden bir kaç poz çekim yaptım.

Bursa Dağlı Kırmızı yetiştirdiğim 21 çeşit domateste en favori domatesimdi, beklentilerimi karşıladı çok şükür. :cool:

Eklenti 654122

Verimi Güzel

Eklenti 654123

iri çeri - verimi güzel fakat lezzet derecesinde geride

Eklenti 654124

Kara Domat

Eklenti 654125

Heybetli verim az ama lezzetli bir domates

Eklenti 654126

Resulgur 19-07-2017 23:39

Tohumluklar
 
5 Eklenti(ler)
Yeşillik grubunda olan tohumluklardan bol miktarda tohum almaya gayret gösteriyoruz. Daha önce almış olduğum roket roka tohumlarımı 3 yıl boyunca isteyen herekese dağıtmıştım :cool:

Cenova Fesleğeni

Eklenti 654127

Kıvırcık Marul - bahcedenn den

Eklenti 654128

Mizuna

Eklenti 654129

Kuzukulağı

Eklenti 654130

Latin çiçeği de tohumlarını dibine sermiş serpiştirmiş ;)

Eklenti 654134

Resulgur 19-07-2017 23:53

Hasata Devam
 
3 Eklenti(ler)
Bahçemizde ve serada ne varsa topladık fazla resim çekemedim. Fasulye patlıcan kabak turşuluk biber domates .. :cool:

Bu karede , isot biber, emcelli, stocky read roaster, pablano ancho, demre, alsancak f1 domates , alis pembe kiraz domates , arcadia f1 hıyar mevcut. ;)

Eklenti 654131

minik pembe atıştırmalık şekerler.

Eklenti 654132

Güzeller güzeli Principe Borghese

Eklenti 654133

Resulgur 22-07-2017 22:45

Kış İçin Hazırlıklar
 
4 Eklenti(ler)
Daha önce kış için fasulye kurutma ve turşu kurma işlemleriyle kış hazırlıklarına başlamıştık . Hasat ettiğimiz domateslerden elimize ne geçtiyse konserve yapalım dedik . Sn. SDurul un daha önce gazoz kapağı aleti kullanarak yaptığı işlemi bizde gerçekleştirdik.

Eklenti 654301

Kabukları soyulan domatesler blender den geçirildikten sonra bir şişeye bir çay kaşığı tuz ilave edilerek şişelere doldurup kapak kapatılıyor.

Eklenti 654302

Şişeler, tencere içerisinde suyun içinde 10-15 dakika kaynatılarak işlem tamamlanıyor.

Eklenti 654309

Şişe dibinde su birikip tortusu yukarıda kaldı , normal midir ? Bilmiyorum ilk denememiz daha inşallah yanlış bir şey yapmamışızdır. :rolleyes:

Eklenti 654304

Not : Gazoz kapağı kapatma aleti + 1000 adet kapak 60 Tl ye kargo dahil , alındı. Daha sonra farklı doğal içecekler yapıp şişelemeyi düşünüyorum. Tariflerimizi tabi ki sizler le de paylaşıcaz ;)

mimarCI 24-07-2017 08:01

Konserve yapımına çok hakim değilim ama kaynatma işleminin bir kaç saat yapıldığını biliyorum. 15 dak. yeterli gelir mi acaba?

Musa Gündoğan 24-07-2017 08:20

REsulgur bende geçen sene yaptım ancak sizin yaptığınız gibi değilde biz önce domatesleri pişirdik ki; bu şekilde sonradan kaynatmaya lüzum olmuyor hemde çökelme olmadan şişeler tam doluyor. aynı zamanda bir miktar yağ ile pişirildiğinden dolayı sonrasında hangi yemek ya da sos için geekli olursa hiç pişirmeden doğrudan ekliyoruz. pişen domatesleri şişelere bi huni yardımıyla koyup ağzına kapağı kapatıyoruz.

ve bu şekilde neredeyse 1 sene durdular hiç bir şey olmadı. gaz bile yapmadılar.sizin usulü hiç denemedim.

Musa Gündoğan 24-07-2017 10:37

bu arada sayın resulgur dediğim yöntemi diğer bir avantajı ise domatesleri blendırdan çekmediğiniz için normal melemenlik doğrar gibi doğruyorsunuz melemen gibi pişirdiğiniz içinde suyu domates pişerek doyuyor. tek dezavantajı şişelere koyarken biraz sıcak oluyor :) :)

ileride sos olarak kullanacağınız zaman pişmiş domatesi blendırdan geçirmek lezzetinde bozukluk yapmayacaktır.

Resulgur 24-07-2017 15:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mimarCI (Mesaj 1513935)
Konserve yapımına çok hakim değilim ama kaynatma işleminin bir kaç saat yapıldığını biliyorum. 15 dak. yeterli gelir mi acaba?

Sn. mimarCI sayfama hoş geldiniz. ;)

Şu an için ilk denemelerimiz biz de daha önce denemesini yapan kişilerden sorduk soruşturduk bunu zamanla göreceğiz , sizler için sonuçlarını sayfamda paylaşıyorum. Bakalım ne olacak :rolleyes:

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1513937)
REsulgur bende geçen sene yaptım ancak sizin yaptığınız gibi değilde biz önce domatesleri pişirdik ki; bu şekilde sonradan kaynatmaya lüzum olmuyor hemde çökelme olmadan şişeler tam doluyor. aynı zamanda bir miktar yağ ile pişirildiğinden dolayı sonrasında hangi yemek ya da sos için geekli olursa hiç pişirmeden doğrudan ekliyoruz. pişen domatesleri şişelere bi huni yardımıyla koyup ağzına kapağı kapatıyoruz.

ve bu şekilde neredeyse 1 sene durdular hiç bir şey olmadı. gaz bile yapmadılar.sizin usulü hiç denemedim.

Sn. Musa Gündoğan sizde hoş geldiniz. ;)

Sizin yaptığınız aslında daha mantıklı gibi dediğiniz gibi çökelme olmayacaktır. Farklı fikirlere her zaman açığız. Sayfamda farklı yörelerin uyguladıkları yöntemlerden kendime uygun olanları deneme yanılma yoluyla öğrenmeye çalışıyorum. Resimli detaylarla paylaşarak sayfadaki takipçilere de örnek olmasından paylaşım yapıyorum. Pişirme yöntemini erik, üzüm, şeftali şişeleme de kullanmayı düşünüyorum.

İlginize teşekkür ederim. Saygılar ;)

Resulgur 24-07-2017 15:20

Kış İçin Hazırlıklara Devam
 
5 Eklenti(ler)
Kurutulan Sebzeler

Hasat edilen sebzelerden ilk olarak fasulye ve kabakla kurutma işlemlerine başlamıştık. Kabak yemekten bıktık artık , habire kurutuyoruz :D Şimdi de domates ve dolmalık biberler kurutuluyor. Kurutmada öncelikli olarak Temmuz ve Eylül ayları öneriliyor. Niksar hafif nemli olduğundan domates kuruması gecikiyor. Denemelerimiz devam edecek ..

Eklenti 654378

Domatesler hava bir kaç gündür kapalı olduğundan kuruma gecikti bozulan bir tepsiyi attık.

Eklenti 654379

Biberlerin keyfi yerinde .. isot - stocky read roaster - emcelli

Eklenti 654380

Eklenti 654381

Fasulye için seneye sırf kurutmalık bir çeşit yetiştirmeyi düşünüyorum. Bunlar da fena değil işte ;) Çeşit olarak ne öneriyorsunuz ???

Eklenti 654383

Musa Gündoğan 25-07-2017 08:05

sayın resulgur fasulyeleriniz kurumamış sanki bana göre yanmışlar. fasulyeler güneşte kurutulmamalı gölgede kurutulmalıdır. güneşte kuruyunca yeşilliklerini kaybetmektedirler. sırf bu yüzden geçen sene eşim güneşe astığından ve benim haberim olmadığından 2 ip dolusu fasulye çöp oldu. fasulye için en iyisi gölge kurutmalık alanlardır.

fasulyeleriniz yandığından dolayı yerken fark edersiniz, daha çok otsu bir tat gelecektir.

fasulye için kurutmalık türlerden çekirdeksiz ve etli olanlarını tercih ederseniz lezzet kaybı yaşamazsınız. ayrıca annemler yıllardır fasulyeleri dikine ikiye kesip sonunu koparmadan iğneyle ipe asarlar ki içi dışı aynı zamanda kuruyor ve lezzet kaybı olmuyor.

yelizkahraman 25-07-2017 14:41

Merhaba yeniden ben uzuuuun bir tatil in ardından yeniden burdayım bahçem şimdilik otlandığı için fotoğraf yok önce temizlik yapılmalı genel durum iyi yanlız domatesler de çatlak lar vardı ama sanırım öyle olacak bir kaç başka bahçe de de öyle görünüyor.domateseri gazoz yönetimi çok hoşuma gitti bende yapcam kapak ve alet alcam fakat şişe siz nereden aldınız

Baharcı 26-07-2017 18:54

Sizinkilerin pazı. sanıp sardığı ot aslında çok yararlı bizim buralarda yara otu denir kafif ateşte öldürülüp geçmeyen yaraların üstüne konulur

Resulgur 26-07-2017 19:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1514059)
sayın resulgur fasulyeleriniz kurumamış sanki bana göre yanmışlar. fasulyeler güneşte kurutulmamalı gölgede kurutulmalıdır. güneşte kuruyunca yeşilliklerini kaybetmektedirler. sırf bu yüzden geçen sene eşim güneşe astığından ve benim haberim olmadığından 2 ip dolusu fasulye çöp oldu. fasulye için en iyisi gölge kurutmalık alanlardır.

fasulyeleriniz yandığından dolayı yerken fark edersiniz, daha çok otsu bir tat gelecektir.

fasulye için kurutmalık türlerden çekirdeksiz ve etli olanlarını tercih ederseniz lezzet kaybı yaşamazsınız. ayrıca annemler yıllardır fasulyeleri dikine ikiye kesip sonunu koparmadan iğneyle ipe asarlar ki içi dışı aynı zamanda kuruyor ve lezzet kaybı olmuyor.

Sn. Musa Gündoğan kurutulmuş taze fasulyenin tadına baktım şu an bir problem yok gibi , oda içerisinde sofra bezi üzerindeler, resim sizi yanıltmış olabilir. Kurutmalık olarak ve yöntem olarak sizin yaptığınız gibi yapmayı düşünüyorum bende , çok teşekkür ederim. Selamlar


Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yelizkahraman (Mesaj 1514115)
Merhaba yeniden ben uzuuuun bir tatil in ardından yeniden burdayım bahçem şimdilik otlandığı için fotoğraf yok önce temizlik yapılmalı genel durum iyi yanlız domatesler de çatlak lar vardı ama sanırım öyle olacak bir kaç başka bahçe de de öyle görünüyor.domateseri gazoz yönetimi çok hoşuma gitti bende yapcam kapak ve alet alcam fakat şişe siz nereden aldınız

Sn. yelizkahraman aramıza tekrar hoş geldiniz. Bu aralar bizde tatile çıkmayı düşünüyoruz bahçeyi bırakıp gideceğiz aklımız buralarda kalacak bakalım, nasip ;)

Ürünü ben gitti gidiyordan satın aldım. "Şişe Kapatma Makinesi Kola Gazoz Soda Kapağı" şeklinde google den aratırsanız görebilirsiniz. Tavsiye ediyorum, alın mutlaka :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Baharcı (Mesaj 1514232)
Sizinkilerin pazı. sanıp sardığı ot aslında çok yararlı bizim buralarda yara otu denir kafif ateşte öldürülüp geçmeyen yaraların üstüne konulur

Sn. Baharcı hoş geldiniz. Bu şifa kaynağı ot sinir otu bu yörelerde çıban otu da derler. enfeksiyonlu yaralara lapa halinde uygulandığında çok faydalı olduğu biliniyor ve daha bir çok faydaları var. Kolayca bulunabilen bir tür. ilginize teşekkür ederim. Saygılar ;)

Resulgur 26-07-2017 19:58

Bugün Günlerden Domates
 
3 Eklenti(ler)
Bu yıl ektiğim 21 çeşit domates tohumundan en gözdemiz ve merakla beklediğimiz domates çeşidini sonunda hasat ettik. Verimi ve büyüklüğü çok güzel , tadı orta derecede seneye ekilecek tohumlar arasında 2. sırada olacak ;)

1. Sırada olan domates çeşidi daha sonra paylaşacağım. Merak edin biraz :D

Eklenti 654483

Eklenti 654485

Eklenti 654484

Resulgur 26-07-2017 20:08

Heybetli
 
3 Eklenti(ler)
Bu yıl en fazla ektiğim domates türü heybetli oldu. Verim çok az olduğundan seneye ekmeyi düşünmüyorum. Yine de heybetiyle ben buradayım diyor.

Eklenti 654486

Eklenti 654487

Eklenti 654488

Resulgur 26-07-2017 20:13

Çanakkale Domatesi
 
2 Eklenti(ler)
Seneye ekeceğim domates çeşidinden biri de Çanakkale Domatesi olacak. Verimi gayet iyi, tadı orta derecede iyi ;)

Eklenti 654489

Yumruk iriliğe sahip domatesler , salça ve soslarda kullanılabilir.

Eklenti 654490

Resulgur 26-07-2017 20:23

Hasata Devam
 
5 Eklenti(ler)
Daha önceden kurumaya bıraktığımız Mizuna , Tere , Dereotu , Kuzukulağı tohumlarının kabuklarını üfleyip poşetledik. :D

Eklenti 654491

Çocuk bezinde çimlendirdiğim emcelli biber tohumlarından bugünkü manzaralar. ;)

Eklenti 654492

Yeşil torpidolar beklemede :cool:

Eklenti 654493

Böğürtlenlerin tadına bakmak ta nasip oldu çok şükür. Kendime bu çeşitten çoğaltmayı düşünüyorum Nazım abiye buradan selamlar. ;)

Eklenti 654494

Kavun çeşidimiz. Hasat edilmeyi bekliyor. Az daha tatlansın dedik :rolleyes:

Eklenti 654495


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025