agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Resulgur / Bahçe, Sera (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/40464.htm)

Selma_321 03-06-2017 01:23

Maşallah güle güle afiyetle yiyin inşallah.Bol bereketli olsun.Bildiğim o ki Tokat topraklarıda verimli oluyor.Herşey yetişiyor.Ne mutlu size

Resulgur 04-06-2017 16:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 (Mesaj 1509441)
Maşallah güle güle afiyetle yiyin inşallah.Bol bereketli olsun.Bildiğim o ki Tokat topraklarıda verimli oluyor.Herşey yetişiyor.Ne mutlu size

Sn. Selma_321 çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi iklim müsait biz de altın gibi bir yıl yaşıyoruz. İlk defa yetiştirdiğim onlarca çeşit ürün var.

Ziraat mühendisleri, ziraatçiler, seracılar, çiftçiler ve bir çok kişiyle bilgi alışverişi yaparak uygulama yapıyor, kendimi daha da geliştirmeye çalışıyorum. Hasat kadar daha çok şey öğreneceğiz inşallah .. ;)

Resulgur 04-06-2017 17:12

Patates Hasatı

5 Eklenti(ler)
Seramızın yanında ve arka kısmında bulunan patateslerden biraz topladık. Su ve gübre verilmeden yetiştirildi.

Domates ile yan yana gelen bir kaç kök patates yerinden söküldü.

Eklenti 650396

Aynı gün içerisinde büyükleri akşam iftar için kuzine sobada tavuklu patates olarak

Eklenti 650402

minikleri ise atıştırmalık olarak yine kuzinemizde tereyağ tuz ve toz biber ile pişirdik

Eklenti 650398

mükemmel bir tat mutlaka deneyin. :D

Eklenti 650399

Bir de yakından bakın.

Eklenti 650400

Resulgur 04-06-2017 17:25

Kuluçkadaki Yumurtaların Işıkla Kontrolü

5 Eklenti(ler)
14.05.2017 tarihinde kuluçkaya yatırdığımız tavuğumuz. Tavuğun altına 17 adet yumurta sürmüştük, sonra tavuk 3 tanesini dışarı atmış fazla geldi herhalde , biz de 15 yapalım dedik. !Tek rakamlar olması gerek

Eklenti 650404

Beyaz strafor

Eklenti 650405

ve el feneri yardımıyla 12. günden sonra yapılabilen - biz 15. günde yaptık - kontrollerimizde boş yumurta 3 adet

Eklenti 650407

kesin olmamakla beraber 12 dolu yumurtamız mevcut

Eklenti 650406

ve doğru tahmin. ;)

Eklenti 650408

mutlu_inan 04-06-2017 18:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1509597)
14.05.2017 tarihinde kuluçkaya yatırdığımız tavuğumuz. Tavuğun altına 17 adet yumurta sürmüştük, sonra tavuk 3 tanesini dışarı atmış fazla geldi herhalde , biz de 15 yapalım dedik. !Tek rakamlar olması gerek

Eklenti 650404

Beyaz strafor

Eklenti 650405

ve el feneri yardımıyla 12. günden sonra yapılabilen - biz 15. günde yaptık - kontrollerimizde boş yumurta 3 adet

Eklenti 650407

kesin olmamakla beraber 12 dolu yumurtamız mevcut

Eklenti 650406

ve doğru tahmin. ;)

Eklenti 650408

Sayın resul gür tavuk boş olan yumurtaları mı dışarı atmış. Yoksa 17 yumurtta mı fazla ileri doğru başımıza gelirse diye soruyorum

Resulgur 05-06-2017 03:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mutlu_inan (Mesaj 1509602)
Sayın resul gür tavuk boş olan yumurtaları mı dışarı atmış. Yoksa 17 yumurtta mı fazla ileri doğru başımıza gelirse diye soruyorum

Sn. mutlu_inan ilk günlerde koyduğumuz 17 yumurtadan 3 tanesinin tavuğun yan tarafında dışarıda olduğunu gördük , tavuk almadı yani biz de yumurta sayısını 15 yapalım dedik ve gruka 15 adet yumurta yatırıldı. ;)

yelizkahraman 05-06-2017 23:33

Çok ilginç ve müthiş bir olay civcivler şimdi den analı babalı büyüsün uzun ömürlü olsun

Resulgur 07-06-2017 10:07

Latin Çiçeği Hasatı

4 Eklenti(ler)
Yetiştirdiğimiz latinler çiçeklerini göstermeye başladı. Gördüğümüz kadarıyla Şu an için elimizde 3 renk latin çiçeği oldu ;)

Katmerli

Eklenti 650763

Sarı

Eklenti 650764

Turuncu , hasat edilen yaprak ve çiçeklerin tadına baktığımızda , tere roka arası bir aroması olduğunu gördük .

Eklenti 650765

Bahçemizde sürekli karşılaştığımız uğur böcekleri , bu yılın uğurlu geçeceğine mi işaret ? ;)

Eklenti 650766

Resulgur 12-06-2017 21:25

Mizuna Hasatı

3 Eklenti(ler)
İftar için biraz yeşillik hasat ettik .

Bizim körpe mizunalar yetişmiş te tohuma gidiyor. Birazını hasat edip tadına bakalım dedik .. ;)

Eklenti 651334

Pek bir aroması yok gibi , besin değeri olarak çok fazla miktarda vitamin yüklü olduğunu biliyoruz.

Eklenti 651335

Kuzu kulağı da artık tohuma gidiyor derken biz yine payımıza düşeni aldık . :D

Eklenti 651336

Resulgur 12-06-2017 22:06

At Kuyruğu (Kırkkilit) Otu Özütü

5 Eklenti(ler)
At kuyruğu özütü, mildiyö, pas hastalığı, yaprak kıvırcıklığı, monilya ve kara leke hastalığı gibi kriptogamik hastalıklara karşı muhteşem doğal bir fungisittir.

Eklenti 651341

Tarla atkuyruğu özütü mükemmel bir fungisittir, yani kriptogamik hastalıkların çoğunda etkilidir.
• Külleme hastalığı: domateste ve birçok sebzede, çilekte, meyve ağaçlarında ve gülde etkilidir
• Mildiyö hastalığı: üzüm asması, domates ve patates gibi birçok sebzede etkilidir
• Şeftali Yaprak Kıvırcıklığı
• Elma ve armut karalekesi hastalığı ve monilya hastalığı: büyük ve küçük çekirdekli ağaçlar üzerinde izlenir
• Pas hastalığında: birçok çamgillerde, le groseillier, armut ağacında, fasulyede patates, gül, gülhatmi (alcea rosae)...
• Septoria hastalığı: tahıl (arpa), sebze (domates, kereviz), meyve (çilek ağacı, armut, Frenk üzümü) ve çiçek (şakayık, glayöl, açelya)
• Fide kök çürüklüğü

Eklenti 651342
At kuyruğu fermante özütü mantar (fungus) hastalıklarını önler ve de aynı zamanda zararlı böcek uzaklaştırıcısı/ kovucusudur. Mildiyö, pas hastalığı, yaprak kıvırcıklığı, monilya ve kara leke hastalığı gibi kriptogamik hastalıklara karşı muhteşem doğal bir fungisit olmanın yanı sıra da iyi bir gübreleyici/ gelişim aktivatörüdür. Bu yabani otun kaynatması ise bitkilerin direncini artırır.
Bahçede At kuyruğunun yetiştirilmesi
Bahçenizde bulundurmak istiyorsanız, onu asla doğrudan toprağa ekmeyin ! Nitekim son derece istilacı bir bitkidir çünkü o bambu gibi, dayanıklı ve görülmeyen köksapları sayesinde yeraltından çoğalır. Doğada yetişen bir at kuyruğunun bir sapını toplayın ya da bir fide satın alıp, onu geniş bir saksıya dikin.

Eklenti 651343
At kuyruğu fermante özütünün hazırlanması
• 1 kg taze yaprak (veya 150 g kuru bitki)
• 10 litre yağmur suyunda yaklaşık 2 hafta fermente olmasını bekleyin (yüzeydeki kabarcıkların yok olması sıvının hazır olduğunu gösterir)
• Süzüp, bir kabın içine dökün.
• 1 litre bitki özünü 9 litre suyla seyreltip, püskürterek kullanın.
At kuyruğu fermante özütünün Kullanımı
At kuyruğu, kriptogamik hastalıkların birçoğuna karşı etkilidir
• külleme hastalığı,
• mildiyö,
• yaprak kıvırcıklığı hastalığı
• kara leke hastalığı
• pas hastalığı,
• moniliya hastalığı (güllerdeki kara lekeler)
• fide kök çürüklüğü...
Bu hastalıkları tedavi etmek için, püskürtücü ile tatbik edilir. Bitkilerin ihtiyaçlarına göre, onu ısırgan otu, karakafes veya eğrelti otu özütleri ile karıştmak ta mümkün.
Kullanımıyla ilgili birkaç tavsiye
Etkili olmaları için, bu doğal ilaçlar düzenli olarak tatbik edilmelidir.

Eklenti 651344
• 30 dakika kaynatın ve soğumasını bekleyin.
• Kahve filtre kâğıdı ya da eski bir külotlu çorapla süzün.
• 1 litre bitki özünü 9 litre suyla seyreltip, püskürterek kullanın.
• Fidelerin toprağına ilave edebilirsiniz.
• Dikim ve şaşırtma esnasında toprağı sulamak için kullanılabilir : böylece toprak hem dezenfekte olmuş hem de yeniden canlandırılmış olur. Daha sonra da , etkisini devam ettirebilmek için, hassas olan bitkiler düzenli bir şekilde (yaklaşık 15 günde bir) ilaçlanır.
• Havalar sıcak ve nemli olduğunda ya da fırtınadan sonra daha sık bir şekilde püskürtülür.

Eklenti 651345

Kaynak : Bilgiler Organikoop sitesinden temin edilmiş olup, resimler şahsıma aittir.

Resulgur 12-06-2017 22:50

Oradan Buradan

5 Eklenti(ler)
Fidelerimizin bir kısmını bu bahçeye diktik . Deşti ve Pembe domates , mor soğan tohumları , fesleğenler scorpion pepper ve daha diğer çeşitlerim .. ;)

Nazım abinin bahçesine ortak olduk, birlikte bazı çalışmalar yapıyoruz. Daha sonra bahçe resimlerini detaylı paylaşmayı düşünüyorum.

Eklenti 651347

Cenovalar hasata yaklaşıyor. 2 kök tohuma bırakılacak ..

Eklenti 651348

Eklenti 651349

Latin çiçeklerinden bir miktar hasat edildikten sonra , artık kendi haline bıraktık tohumlarını sunmasını bekliyoruz.

Eklenti 651350

Bizim çılgın ali'sler çiçekleriyle seramızın en dikkat çekeni :cool:

Eklenti 651351

Zekoş 13-06-2017 06:59

Sayın Resulgur tavuk konusu dikkatimi cekti ve yumurtalarin tek sayı olmasina takıldim;)Neden acaba?

Resulgur 14-06-2017 21:03

Tavuklar ve Civcivler

4 Eklenti(ler)
Gurk yatırdığımız yumurtalardan 5 adet civciv çıkmıştı daha ilk günlerde kalan 4 civcivden 1 paçalı beyaz 3 adet siyah civciv çıktı daha sonra paçalı beyaz civcivide kaybettik :( Paçalı civcivim oldu diye sevinirken bu sevincimiz çok kısa sürdü.

Bu olaydan sonra gurk tavuğun altına 6 adet kepezli civciv satın alıp koyduk.

Bu çılgın tavukların yumurtalarını almıştık. Anaçları RIR (Rhode Island Red) Horoz ve Atak-s tavuklar

Eklenti 651541

Horoz diye tahmin ediyoruz.

Eklenti 651542

Kepezliler

Eklenti 651543

Eklenti 651544

Resulgur 14-06-2017 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1510645)
Sayın Resulgur tavuk konusu dikkatimi cekti ve yumurtalarin tek sayı olmasina takıldim;)Neden acaba?

Sn. Zekoş eskiden süregelen , büyüklerimizden duyduklarımız bildiklerimiz bu yönde olduğundandır. ;)

Resulgur 14-06-2017 21:31

Gözdelerimiz

4 Eklenti(ler)
Yeni çeşidimiz , yeni gözdemiz. ;)

Yaprak Marul tohumluk bırakmayı düşünüyorum.

Eklenti 651554

Merakla kızarmasını bekliyoruz.

Eklenti 651555

Nazım abinin kivileride onun gözdesi , Niksar 'da başka bir yerde görmedim.

Eklenti 651556

Eklenti 651557

Resulgur 17-06-2017 10:32

Kabak Hasatı

3 Eklenti(ler)
Kabakları da toplanmaya başladık . Gün aşırı toplanmazsa çok büyüyorlar.

Bu ikinci parti topladığımız kabaklar. Daha önce toplamış yemeğini yapmıştık. O kadar lezzetli oldu ki hayatımda bu kadar lezzetli kabağı ne zaman yediğimi hatırlamıyorum. :cool:

Eklenti 651897

Bir kaç meyve tohumluk bırakıldı.

Eklenti 651898

Eklenti 651899

Resulgur 17-06-2017 10:44

Kırmızı Pancar Marmelatı

4 Eklenti(ler)
Yetiştirdiğimiz ürünlerden farklı lezzetler deniyoruz. Bizimkiler çok beğendiler afiyetle yedik. Ekmek üstü lezzet şöleni ;)

Ortalama 300 gr gelen pancar hasatımızı yaptık.

Eklenti 651900

Kırmızı Pancar yumuşayıncaya kadar haşlandı , kabukları soyuldu ve tencere içerisinde blenderden geçirildi.

Eklenti 651901

Derin tencerede bulunan pancarlara yarım çay bardağı su ve bir çay bardağı toz şeker ekleyip, kısık ateşte yaklaşık yarım saat koyulaşana kadar kaynattık. Yarım limon suyu ve 1 paket vanilya ekleyip , bir kaç taşım daha kaynattık.

Eklenti 651902

Afiyet olsun. :D

Eklenti 651903

akçabardak 17-06-2017 18:29

Bu tür bir tarif ilk defa duyuyorum, turşusunu ve salatasını yapıyorum ama içine şeker koyulduğuna göre bu reçel falan mı nedir anlayamadım... güzel bir şeye benziyor, görünümü çok güzel.

Sn. Resulgur umarım o pancarın yaprak ve saplarını atmamışsınızdır, ben onları soğanla kavurup yumurtalı yapıyorum, çok lezzetli oluyor.
Ellerinize emeklerinize sağlık, kabaklar da çok güzel görünüyorlar afiyetler olsun.

yelizkahraman 17-06-2017 22:09

Eyvah deprem oluyor tam da şu an deprem oluyor tam da size ellerinize sağlık yazıyordum sallanmaya başladı bu verdiğiz tarif pancar marmelat mı

Resulgur 18-06-2017 09:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1511170)
Bu tür bir tarif ilk defa duyuyorum, turşusunu ve salatasını yapıyorum ama içine şeker koyulduğuna göre bu reçel falan mı nedir anlayamadım... güzel bir şeye benziyor, görünümü çok güzel.

Sn. Resulgur umarım o pancarın yaprak ve saplarını atmamışsınızdır, ben onları soğanla kavurup yumurtalı yapıyorum, çok lezzetli oluyor.
Ellerinize emeklerinize sağlık, kabaklar da çok güzel görünüyorlar afiyetler olsun.

Sn. akçabardak elimde farklı bir çok tarif var tarifleri yaptıkça sizlerle paylaşmayı düşünüyorum. Marmelat yaptık tüm ailece bu tadı çok sevdik biz sizler de mutlaka deneyin. Hafif çok hoş bir tatlı oldu.

Dediğiniz gibi pancar yapraklarını daha önce yumurtalı yapmıştık pazı ve kırmızı pancar yapraklarını kavurup üzerine 2 yumurta kırdık çok ta güzel oldu. Bu pancarın yaprağını da salataya doğradık , salata da pek beğenmedim. ;) Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yelizkahraman (Mesaj 1511185)
Eyvah deprem oluyor tam da şu an deprem oluyor tam da size ellerinize sağlık yazıyordum sallanmaya başladı bu verdiğiz tarif pancar marmelat mı

Sn. yelizkahraman aman dikkat edin kötü bir şey olmamıştır inşallah ..

Kırmızı Pancarlar Marmelat oldular. Siz de deneyin mutlaka çok güzel oldu. ;)

g.c. 19-06-2017 08:40

Sevgili Resulgur, bahçenizde dolaşmaktan anlatımınızı dinlemekten keyif alıyorum. Umarım tariflerinize ve paylaşımlarınıza devam edersiniz. Sizden öğrenecek pek çok şeyim olduğunu düşünüyorum.

Resulgur 19-06-2017 21:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi g.c. (Mesaj 1511302)
Sevgili Resulgur, bahçenizde dolaşmaktan anlatımınızı dinlemekten keyif alıyorum. Umarım tariflerinize ve paylaşımlarınıza devam edersiniz. Sizden öğrenecek pek çok şeyim olduğunu düşünüyorum.

Sn. g.c. ilginize çok teşekkür ederim. Yetiştirdiğimiz ürünlerden yaptıklarımız bize daha çok keyif veriyor. Aslında bir çok şeyi bende yeni öğreniyorum ve tecrübelerimi sizlerle paylaşıyorum.

Dediğiniz gibi tatlı ve renkli paylaşımlar devam edecek .. Saygılar ;)

Resulgur 19-06-2017 21:40

Bezelye Hasatı

5 Eklenti(ler)
Sonunda bezelyelerimizi de hasat ettik ..

12.03.2017 tarihinde pamuk arasında 4 günde çimlenen bezelye tohumlarından 13 kök bezelye 18.06.2017 de hasat edildi. 2-3 kg civarında bir mahsul elde ettik.

Eklenti 652121

Seranın bir kenarına ektiğimiz bezelyeler file sistemi ile desteklendiler.

Eklenti 652122

Tatlı bezelyelerden kalan atıkları

Eklenti 652123

bahçemizin diğer sakinleri -2 tanesi 2 gün önce buzağılayan- ineklerle paylaştık, çok ta sevdiler. :D

Eklenti 652124

Eklenti 652125

Resulgur 19-06-2017 22:01

Hasata Devam

5 Eklenti(ler)
Çalıştığımdan 3 4 gündür seraya gidemedim. Dursun abi aradı nerdesin merak ettik dedi, sağolsun. Yarın geleceğimi söylemiştim. Dursun abiler serasındaki mahsülleri - biber, patlıcan ve salatalıklar - peyderpey hasat edip pazara satışa götürüyorlar.

Her gittiğimde biber topla götür, patlıcan topluyoruz sende al biraz diyorlar.

Bende var ihtiyaç olursa alırım dediğimde , "kendisi organik yetiştiriyor bak bak bizim yetiştirdiklerimizi yemiyor " diyorlar. Eve giderken baktım poşetle elime biber patlıcan tutuşturdular. Diğer ürünler kendi seramdan ..

Bir kaç gün gecikince salatalıklar büyümüş uzamış ..

Eklenti 652126

Domates salkımlarımız kendini göstermeye başladı da kızarmalarını bekliyoruz.

Eklenti 652127

Red Romaine marul da ilk defa yetiştirdiklerimiz arasında .. Tadı daha iyi sanki biraz da yağlı .. ;)

Eklenti 652130

Eklenti 652128

Eklenti 652129

yelizkahraman 21-06-2017 18:38

Sizin nasıl böyle erken oluyor herkes hasat ediyor biz daha çiçekiz

Resulgur 24-06-2017 12:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi yelizkahraman (Mesaj 1511522)
Sizin nasıl böyle erken oluyor herkes hasat ediyor biz daha çiçekiz

Sn. yelizkahraman sera sayesinde erkencilik sağlıyoruz. Yetiştirdiğimiz ürünlerin bir çoğu seradan , benim de sera dışındakiler sizler gibi hep çiçekte idi bugünlerde artık dışarıdan da fotoğraf paylaşmaya başlayacağım çünkü dışarıda da 1 haftadır meyve dökümü başladı. Saygılar ;)

Resulgur 24-06-2017 12:24

Reyhan Şerbeti

4 Eklenti(ler)
Sera içerisine 5 kök reyhan fidesi dikmiştim. Çok kısa sürede hasata gelen mor reyhanlardan ilk olarak salatalarda kullandık. Daha sonra Reyhan Şerbeti yapmaya karar verdik. ;) Tarifi mutlaka deneyin.

Bir demet reyhan

Eklenti 652461

tencerede yerini aldı - içerisine 1 adet çubuk tarçın , 2 3 adet karanfil ve bir kaç tane limon tuzunu ilave edip

Eklenti 652462

içerisine 1 litre kaynar su döküp ağzı kapalı şekilde 1 gün dinlenmeye bıraktığımız şerbetimiz

Eklenti 652463

servise hazır hale geldi :D

Eklenti 652464

Resulgur 24-06-2017 12:32

Havuç Hasatı

4 Eklenti(ler)
21.06.2017 tarihinde yeşil aksamının yeterince geliştiğini gördüğümüz havuçlarımızı hasat ettik. İlk tecrübem :p
Sera da baya bir yer kaplayan havuçlar bir taraftan da geçiş yolumuzu kapatmaya yönelmişti ki hasat etmeye karar verdim.

Eklenti 652466

dipten hafif açtığımızda siyah şekerler ortaya çıkmaya başladı ;)

Eklenti 652467

sökümü de çok hoşuma gitti çektikçe geliyor maşallah :D

Eklenti 652468

bu şekerleri turşu yapımında kullandım. :cool:

Eklenti 652469

Resulgur 24-06-2017 12:55

Hodan (Ispıt, Kaldirik, Zılbırık, Zembil çiçeği) Özütü

4 Eklenti(ler)
Yaprakları kalın, sert, tüylü ve çiçekleri mor açan mucize bitki bünyesinde potasyum barındıran lezzet deposu Hodan.

Daha önce hodan özütü yapmayı düşündüğümü söylemiştim. Karadeniz de bol miktarda bulunan kavrulup üzerine yumurta kırılıp yenebilen ve sarması yapılan bu lezzet deposu hodanı araştımaya başladım. Fide dikimi yaptığım bahçede bir kaç kök buldum, tohuma kalmasını beklerken malesef bahçe sakinleri otlarla birlikte hodanları da biçmişler. Burada yöresel adında kaldırık diyorlar.

Sonra bir yerde daha olduğunu öğrendim , geçen yıl pazarda da satışını yaparlarmış fakat bu yıl dokunmamışlar. Çok makbule geçti sağ olsunlar :D

Hodan tarlasını keşfettik ;)

Eklenti 652470

2 poşeti doldurduk

Eklenti 652471

yaprak ve sapları bir güzel doğrayıp

Eklenti 652472

25 lt lik bir fıçıya doldurduk yarıdan biraz az koyduğumuz hodanların üzerini suyla doldurup
1 hafta kadar demlenmeye bıraktık

Eklenti 652473

Resulgur 24-06-2017 13:05

Bamyalar da dikildi

4 Eklenti(ler)
23.06.2017 tarihinde bahçemize toplamda 24 adet 2 çeşit bamya fidesi dikip 50 kök mısır ekimi yaptık.

Çeşitler ; Sultan bamya -cetincerezci den- köy bamyası ve közlemelik şeker mısır -ticari tohum-

Eklenti 652486

Eklenti 652487

Eklenti 652488

Eklenti 652489

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:12.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025