![]() |
2 Eklenti(ler)
Toplu çelik ekimleri kıpırdanmaya başladı. Küçük gül çeliğim de tutmuş :)
|
1 Eklenti(ler)
Bu günün son karesi kardeşimin karşı komşusunun (komşu çatlatan) clivyası :( Benimki hala tomurcuk vermedi. Geçen sene açmıştı bu sene de mutlaka açar diyorum.
|
Alıntı:
Biraz daha büyüsün bal kokusu sarar her yanı;) |
Alıntı:
|
Sevgili Milla ablam sizin oralara bahar çoktan geldi hatta bence yaz başı gibi ne kadar güzel, bizim buralarda ise soğanlılar bile daha yeni açacak ama hadi hayırlısı diyelim umarım çok iyi bir yaz daha geçiririz. ;)
O komşu çatlatan clivia var ya beni bile buradan çaaat diye çatlattı, hergün bu güzelin önünden geçerken yüz ifaden gözümün önüne geliyor. :D |
Hiç sorma Sevgili lusoari, belki 15 kök olmuş hala ayırmıyorlar o da inadına yeni yavrular veriyor. Hemen her zaman üzerinde çiçek var neredeyse.
Benim; kardeşimin hediyesi geçen sene açan yetişkin, senin hediyen genç ve benim tohumdan ektiğim 2 yaşında bebek clivialarım var. Açarsa bu sene ancak büyük olan açar gerisi seneye kısmetse. Buralar inanılmaz çabuk bahara girdi. İnsanlar şubat sonunda denize girdiler. Ben bile imrendim doğrusu :) Yazın da çok güzel geçeceğine inanıyorum. Özellikle de dostlar geldiğinde :) |
1 Eklenti(ler)
Açmış halimiz bu 😊
|
2 Eklenti(ler)
İki çeşit hint inciri. Sanırım meyve tutacaklar 😃
|
2 Eklenti(ler)
Baklaları toplayıp dolapta biriktermeye başladım :) Bezelyeler kendini yeni yeni gösteriyor.
|
2 Eklenti(ler)
Yeni dünyalar ayrılınca atağa geçtiler. Bu telgraf çiçeğim aşırı yağmurdan yok olmuştu neredeyse. Tamamen ölmeyip atağa geçmesi beni çok mutlu etti.
|
1 Eklenti(ler)
Dikenli kabak atakta. Çok yakında çiçeklenir sanırım.
|
2 Eklenti(ler)
Yabani böğürtlen bir çiçek daha açtı. Cassisin çiçekleri de o kadar minnoş ve hoş ki :)
|
1 Eklenti(ler)
Ballıcaları kalıcı saksıya geçirdim.
|
1 Eklenti(ler)
Mandalinalar tomurcuklandı. Yakında çiçeklenince bahçe baş döndürücü kokacak.
|
1 Eklenti(ler)
İnadına yaşama tutunmak :)
|
1 Eklenti(ler)
Bu kış bahçede bolca ısırgan otu ve ebe gömeci vardı. Tüm bahçe tohum bağladı. Sağlıklı almayı başarabilirsem, kısmetse seneye tohum paylaşım etkinliği için hazırlayacağım. Geleneksel eski lezzetler :)
|
2 Eklenti(ler)
Saksıya ektiğim bodrum papatyası ve nergis tohumu. Tohum gelişimini tamamladı artık olgunlaşıyor.
|
Sevgili Milla dikenli kabağınızı bahçeyemi ektiniz.
bendede bir tane var saksı kenarında filiz verdi bekletiyorum yağmur ve soğuklardan çürütürüm diye korktum. |
Alıntı:
|
Bilgilendirmen için sağolasın sevgili Milla.
peki kalıcı yerine ektiğinizde toprağa tamamen gömüyormusunuz yoksa yarımmı kalıyor. birde güneş durumunu yazın nasıl onuda merak ediyorum benim ilk yetiştirme yılım kaybetmekten korkuyorum. malum yazın çok sıcak oluyor bodrumla didim iklimi hemen hemen aynı. |
Alıntı:
Okuduklarıma göre bir dikenli kabaktan sezonda 300 civarı kabak alınabiliyormuş. Benim ikisi de tutar ve sebze verirse bütün yaz kabak yeriz herhalde :) Şu anda bol güneş alan bir yere koydum terasta, sevdi güneşi. Tabi daha sonra tam yaz sıcaklarında ya gölgelik file yapmam lazım üstüne ya da daha gölge bir yere taşımam. Yine de çok bilgi sahibi değilim. İyice araştırıp bilgi bulmaya bakacağım. Bu sene kaybederseniz üzülmeyin burada pazarda bol bol satılıyor. Başaramazsak yeniden deneriz :) |
1 Eklenti(ler)
Ömrümde ilk defa görebildiğim mercimek çiçeği :)
|
1 Eklenti(ler)
Boyuna bakmadan meyve vermeye çalışan 5-10 santim anca olan incir çeliğim. Bunun adını bacaksız koydum :)
|
1 Eklenti(ler)
Bodrum papatyasının bu rengini çok seviyorum. Gerçi her rengi güzel.
|
1 Eklenti(ler)
Bu da katlı bir oxalis çeşidi.
|
2 Eklenti(ler)
Kardeşimin hediye ettikleri.
|
3 Eklenti(ler)
Mandalinalar mis gibi çiçeklendi. Bahçede baş döndüren bir koku var. Bir de sürekli arı vızıltıları. Bir kovan koysam eminim çabucak balım olur. Malesef arı işinden hiç anlamıyorum :)
|
1 Eklenti(ler)
Frenk üzümüm meyveye döndü :)
|
1 Eklenti(ler)
Gömeçler tohumda.
|
1 Eklenti(ler)
İnsanın kendi yetiştirdiğini yemesi bir başka güzel oluyor :) Bunları bir güzel pişirdim. Üzerine de yine bahçeden taze sarımsak ve evde yaptığım yoğurdu ekledim. Mükemmeldi!... %100 maid in Milla olmasa da % 98. Benim bir ineğe ihtiyacım var sanırım :) Bir de zeytin ağacına.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:40. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025