agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   Milla / Bahçe, avlu (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/37744.htm)

Milla 15-01-2017 16:23

Sayın dongyul, görünüşte öyle ama rüzgarı, soğuğu, ayazı bizi bitirdi 😀
Isırgandan besini ben de düşünüyorum ama uygun tarifi bir türlü bulamadım sitede 😳

dongyul 15-01-2017 17:08

Sayın Milla; irfan çayını düşünün irfan çayı yapımında ısırgan ve ebegümeci kullanın.... Sitede bir sürü yerde yapılışı var... Eğer ısırganları yazın bulamam derseniz güzelcene toplayıp kurutun yazın yaparsınız...

Zekoş 15-01-2017 17:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1492510)
Ballıcalar yaz kış hiç geçmeden devam ediyor.

Sn.Milla baharda bende bu ballıcaların tohumundan ekmistim lila renkli cicekler actı cok keskin olmasa da cok hos kokuları vardı. Tohumlarının cogu dökülmüstü.Acaba yeniden ekmem gerekir mi?

Milla 15-01-2017 17:48

Sayın dongyul, İrfan çayını şimdı yapsam ve biriktirsem, sürekli kullansam bozulur mu acaba?

Milla 15-01-2017 17:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1492520)
Sn.Milla baharda bende bu ballıcaların tohumundan ekmistim lila renkli cicekler actı cok keskin olmasa da cok hos kokuları vardı. Tohumlarının cogu dökülmüstü.Acaba yeniden ekmem gerekir mi?

Sayın Zekoş,i ben de ilkbaharda tohumdan ekmistim. Dökülen tohumlarından yayıldılar. Bence başka bir renk istiyorsanız yeniden ekin derim.

dongyul 15-01-2017 19:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1492522)
Sayın dongyul, İrfan çayını şimdı yapsam ve biriktirsem, sürekli kullansam bozulur mu acaba?

İrfan çayında en önemli husus mikroorganizmaların canlılığıdır. Yani uzun süre saklanmaz...

Ama dediğim gibi kurutup yazın yapabilirsiniz...

Milla 25-01-2017 13:21

1 Eklenti(ler)
Bu şirin şeyi nergisler ne alem diye bakmaya bahçeye çıktığımda topraktan bana gülümserken gördüm :) Bir çok yeşillik ekmiştim ama çıkmadılar diye hayıflanıyordum. Bu gün baktım pek çoğu olmaya başlamış. Çok sevindim. Bu şirin şeyi büyük bir şey zannetmeyin hepi topu kiraz kadar bir şey :)

Milla 25-01-2017 13:35

1 Eklenti(ler)
Tohum etkinliği yeni bitti ben şimdiden gelecek sene için tohum toplamaya başladım :) Isırgan otunu seven arkadaşlara tavsiye ederim. Bir saksıya ekip unutsunlar. Sonra bol bol kavurmasını ya da böreğini yapıp yerler :)

Milla 26-01-2017 09:39

1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin ömrünün uzunluğuna bayılıyorum.

Milla 26-01-2017 09:40

1 Eklenti(ler)
Saksıların dibinden nereden gittiği belli olmayan marullar çıkıyor. Ufak bir operasyonla bahçeye almak lazım bunları.

Milla 26-01-2017 09:41

1 Eklenti(ler)
Bahçenin her santimi ısırgan otu :)

münevver48 26-01-2017 13:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1493338)
Saksıların dibinden nereden gittiği belli olmayan marullar çıkıyor. Ufak bir operasyonla bahçeye almak lazım bunları.

:)Sevgili Milla; farklı bir marul türü değil ise pazıya çok benziyor. klivyan çok güzel açmış. kokusu var mı?

Milla 26-01-2017 14:08

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1493351)
:)Sevgili Milla; farklı bir marul türü değil ise pazıya çok benziyor. klivyan çok güzel açmış. kokusu var mı?

Sevgili münevver48, buraya taşındık taşınalı pazı tohumu peşindeyim, hiç bulup ekemedim ama önceki topraklarımla gelip çimlenmişse çok daha fazla sevinirim :) O nedenle çok da incelemeden marul dedim sanırım :)
Klivya gerçekten çok güzel bir çiçek ve çok güzel açıyor, çok da dayanıklı ama maalesef kokusu yok :(

Milla 26-01-2017 14:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1493351)

Sevgili münevver48,
Bu soğukta üşenmedim gittim yeniden baktım ve bir marulla karşılaştırdım haklısın bir kaç kök pazım var artık :)

münevver48 27-01-2017 17:58

sevgili milla, senin adına sevindim. tohumu toprağa düşmeye görsün artık bundan sonra bol bol pazı böreği, sarması, kavurmasını yaparsınız. sevgiler......

sonkez 27-01-2017 20:30

Mehaba Millacim nasilsin bahcen harika gorunuyor.Clivya masallah harika ciceklenmis.Kirmizimi rengi merak ettim bayagi koyu gorunuyor benimki günes gormediginden epey açik acti.

Milla 28-01-2017 09:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1493448)
sevgili milla, senin adına sevindim. tohumu toprağa düşmeye görsün artık bundan sonra bol bol pazı böreği, sarması, kavurmasını yaparsınız. sevgiler......

Çok teşekkür ederim sevgili münevver48, senin dikkatli gözlerin sayesinde pazılarıma kavuştum :) Pazıyı çok seviyorum. En çok da otlu börek ve sarmasını. Ay çok fena canım çekti şimdi. Çabuk büyüseler bari :)

Milla 28-01-2017 09:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1493457)
Mehaba Millacim nasilsin bahcen harika gorunuyor.Clivya masallah harika ciceklenmis.Kirmizimi rengi merak ettim bayagi koyu gorunuyor benimki günes gormediginden epey açik acti.

Merhaba sevgili sonkez, hoşgeldin bahçeme, balkonuma :) Bu, bahçede olduğu için güneşlenmesini de soğuklanmasını da tam yaptı. Muhtemelen ondan koyu oldu. Burada bir kaç kişide daha var. Hepsi dışarıda bakıyor ve hep bu renk oluyor. Ben de bu arada senin sarına hastayım :)

Milla 28-01-2017 12:08

1 Eklenti(ler)
Bunlar arkadaşım ve nişanlısının yazın Bulgaristandan bizi ziyarete gelirken getirdiği hediye tohumlar. Sakladığım çekmeceyi haftada en az bir iki kez ziyaret edip, bakıp, iç çekip geri kaldırıyorum. En erken ekim önerisi iç mekanda Şubat olduğu için az daha beklemem gerekecek. Artık çok sabırsızlanıyorum :)

gürcan_keskin 28-01-2017 14:53

Sayın Milla;
Bin bir kere maşallah diyeyim. Sebzeler, çiçekler ne kadar güzel öyle. Ellerinize sağlık.
Şu mandalina ağaçları yok mu? Ne zaman bir yol kenarında bir bahçede dolu dolu mandalina ağacı görsem şöyle doya doya aşina ile bakarım. Harika bir görüntüsü var.
Patates denemesi ben de yapmıştım. Üstelik saksıda. Fakat İzmir'e son zamanlara kar yağmadan önce don vurunca çiçeği ve yeşilliği dondu gitti. Bende merakla acaba saksının içinde duruyor mudur var mıdır merakıyla saksıyı boşalttığım da içinden minik minik patateslerin çıktığını gördüm ve ona rağmen çok sevinmiştim :)
Diğer saksıda da öyle don olunca tamamıyla saksıya çöp poşeti geçirdim. Bakalım biraz daha zaman geçsin onlara da bakmayı düşünüyorum dört gözle.
Sevgiyle kalın.

Milla 28-01-2017 15:04

Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için sayın gürcan_keskin.
Keşke yakınlarda olunsa da bol bol bütün arkadaşlarım mandalina toplayabilse ağaçlardan. Hem eşimin işi de azalırdı. Her gün yağmur ve rüzgarla düşen en az 80-90 tane mandalina toplayıp atıyor :)
Patates serüveni çok eğlenceli ve bereketliydi gerçekten. Bu sene yine yapmayı düşünüyorum. Sürpriz oluyor insana. Var mı yok mu diye beklemek çok heyecanlı. İnşallah sizin diğer patatesler daha bereketli çıkar. Paylaşımınızı bekleyeceğiz :)

sonkez 29-01-2017 20:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1493485)
Merhaba sevgili sonkez, hoşgeldin bahçeme, balkonuma :) Bu, bahçede olduğu için güneşlenmesini de soğuklanmasını da tam yaptı. Muhtemelen ondan koyu oldu. Burada bir kaç kişide daha var. Hepsi dışarıda bakıyor ve hep bu renk oluyor. Ben de bu arada senin sarına hastayım :)

Keske sari olsa arkadasim yeterli gün isigi olmayinca sari acti..Bizde sanki o renkmis gibi özkemimizi giderdik...
Masallah bu sene bahce dahafa senlenecek

Milla 30-01-2017 07:29

Sevgili sonkez bu durumda sarının özlemini gidermek için ben bu güzelin ışığını keseceğim :) Yok kıyamam ne renk açarsa açsın çok güzeller. Buralarda şenlik yakın sanırım. İlk cemreyle birlikte şov başlar :)

Milla 07-02-2017 07:24

2 Eklenti(ler)
Dün hava çok güzeldi. Biz de kızım Tekila ile balığa çıkmaya karar verdik. Yolda sarı oxalislerin haricinde açmış ilk sarı papatyaları gördüm ve bunların baharda açtığını henüz erken olduğunu düşündüm. Kafamı bir kaldırdım ve bizim güzel badem ağacımızın gelinliğine bürünmeye başladığını gördüm. Çok şaşırdım. İlk defa bu kadar erken açıyor. Yine de bir o kadar etkileyici güzellik :)

Milla 08-02-2017 09:03

4 Eklenti(ler)
Yağmur güzelleri :)

Milla 08-02-2017 09:04

1 Eklenti(ler)
Geçen sezondan kalan sökmediğim karalahanalar yeniden büyümeye başladılar. Yazın sıkıca budamıştım.

Milla 08-02-2017 09:08

1 Eklenti(ler)
Bu güzel kızın resmini yeniden yayınlamaktan kendimi alamadım. Çünkü çok sevdiğim bir çiçek ve direncine hayranım. Bu çiçekten bir kaç saksıyı değişik zamanlarda çiçeklenecek şekilde ekmeyi düşünüyorum. Tüm sene çiçeksiz kalmam :) Rengi inanılmaz bir pozitif enerji veriyor. Şu anda son bir iki tomurcuğu kaldı açılmamış. Bir yandan da ilk açanlar çiçeklerini düşürüp tohum bağlamaya başladılar sanırım.

hobiciakvarist 08-02-2017 13:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1494583)
Bu güzel kızın resmini yeniden yayınlamaktan kendimi alamadım. Çünkü çok sevdiğim bir çiçek ve direncine hayranım. Bu çiçekten bir kaç saksıyı değişik zamanlarda çiçeklenecek şekilde ekmeyi düşünüyorum. Tüm sene çiçeksiz kalmam :) Rengi inanılmaz bir pozitif enerji veriyor. Şu anda son bir iki tomurcuğu kaldı açılmamış. Bir yandan da ilk açanlar çiçeklerini düşürüp tohum bağlamaya başladılar sanırım.

Sayın Milla, şayet gözlerim beni yanıltmıyor ve bu bir clivia ise, nasıl bir toprakta baktığınız hakkında bilgi verebilirmisiniz? Zamanında bir komşudan bu bitkiden hediye gelmişti ancak toprağı yetersiz kaldığı için bitki gelişemedi ve çürüyüp gitti. Gerçi bitkinin zor bulunması nedeniyle bir daha edinmem mümkün değil gibi ama yine de bilgi olması açısından paylaşırsanız sevinirim.

hobiciakvarist 08-02-2017 13:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Resulgur (Mesaj 1486331)
Maşallah Sn. Milla emeğinize sağlık çok güzel bir duygu olsa gerek ;)

Seneye bende mutlaka denemeliyim bu çuvalda patatesi .. Saygılar

Çuval da patates denemenizin detaylarını içeren bir paylaşımınız oldu ise paylaşabilirmisiniz? Gerçekten çok ilgileniyorum. Ben bu sene denedim, hatta yurt dışından gelen bir arkadaşa rica ettim mor patates getirmişti sağolsun ama sonuç hüsran oldu da... Nerde hata yaptım anlamaya çalışıyorum. Toprağım biraz fazla yoğun ve killi idi muhtemelen ondan sebep ama emin olamıyorum.

dongyul 08-02-2017 14:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist (Mesaj 1494647)
Çuval da patates denemenizin detaylarını içeren bir paylaşımınız oldu ise paylaşabilirmisiniz? Gerçekten çok ilgileniyorum. Ben bu sene denedim, hatta yurt dışından gelen bir arkadaşa rica ettim mor patates getirmişti sağolsun ama sonuç hüsran oldu da... Nerde hata yaptım anlamaya çalışıyorum. Toprağım biraz fazla yoğun ve killi idi muhtemelen ondan sebep ama emin olamıyorum.

Sayın hobiciakvarist; benimde 2 defa hüsranla sonuçlanan çuvalda patates denemem oldu ilk toprağı ayarlayamadım diye düşündüm ancak sonra tekrar kompost toprağına ekim yapıp takviye besin yaptım hiçte denildiği gibi bir sonuca ulaşamadım... İrili ufaklı 3 4 tane patates yumrusu çıktı...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025