![]() |
Sayın dongyul, görünüşte öyle ama rüzgarı, soğuğu, ayazı bizi bitirdi 😀
Isırgandan besini ben de düşünüyorum ama uygun tarifi bir türlü bulamadım sitede 😳 |
Sayın Milla; irfan çayını düşünün irfan çayı yapımında ısırgan ve ebegümeci kullanın.... Sitede bir sürü yerde yapılışı var... Eğer ısırganları yazın bulamam derseniz güzelcene toplayıp kurutun yazın yaparsınız...
|
Alıntı:
|
Sayın dongyul, İrfan çayını şimdı yapsam ve biriktirsem, sürekli kullansam bozulur mu acaba?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ama dediğim gibi kurutup yazın yapabilirsiniz... |
1 Eklenti(ler)
Bu şirin şeyi nergisler ne alem diye bakmaya bahçeye çıktığımda topraktan bana gülümserken gördüm :) Bir çok yeşillik ekmiştim ama çıkmadılar diye hayıflanıyordum. Bu gün baktım pek çoğu olmaya başlamış. Çok sevindim. Bu şirin şeyi büyük bir şey zannetmeyin hepi topu kiraz kadar bir şey :)
|
1 Eklenti(ler)
Tohum etkinliği yeni bitti ben şimdiden gelecek sene için tohum toplamaya başladım :) Isırgan otunu seven arkadaşlara tavsiye ederim. Bir saksıya ekip unutsunlar. Sonra bol bol kavurmasını ya da böreğini yapıp yerler :)
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeğin ömrünün uzunluğuna bayılıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Saksıların dibinden nereden gittiği belli olmayan marullar çıkıyor. Ufak bir operasyonla bahçeye almak lazım bunları.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçenin her santimi ısırgan otu :)
|
Alıntı:
:)Sevgili Milla; farklı bir marul türü değil ise pazıya çok benziyor. klivyan çok güzel açmış. kokusu var mı? |
Alıntı:
Klivya gerçekten çok güzel bir çiçek ve çok güzel açıyor, çok da dayanıklı ama maalesef kokusu yok :( |
Alıntı:
Bu soğukta üşenmedim gittim yeniden baktım ve bir marulla karşılaştırdım haklısın bir kaç kök pazım var artık :) |
sevgili milla, senin adına sevindim. tohumu toprağa düşmeye görsün artık bundan sonra bol bol pazı böreği, sarması, kavurmasını yaparsınız. sevgiler......
|
Mehaba Millacim nasilsin bahcen harika gorunuyor.Clivya masallah harika ciceklenmis.Kirmizimi rengi merak ettim bayagi koyu gorunuyor benimki günes gormediginden epey açik acti.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar arkadaşım ve nişanlısının yazın Bulgaristandan bizi ziyarete gelirken getirdiği hediye tohumlar. Sakladığım çekmeceyi haftada en az bir iki kez ziyaret edip, bakıp, iç çekip geri kaldırıyorum. En erken ekim önerisi iç mekanda Şubat olduğu için az daha beklemem gerekecek. Artık çok sabırsızlanıyorum :)
|
Sayın Milla;
Bin bir kere maşallah diyeyim. Sebzeler, çiçekler ne kadar güzel öyle. Ellerinize sağlık. Şu mandalina ağaçları yok mu? Ne zaman bir yol kenarında bir bahçede dolu dolu mandalina ağacı görsem şöyle doya doya aşina ile bakarım. Harika bir görüntüsü var. Patates denemesi ben de yapmıştım. Üstelik saksıda. Fakat İzmir'e son zamanlara kar yağmadan önce don vurunca çiçeği ve yeşilliği dondu gitti. Bende merakla acaba saksının içinde duruyor mudur var mıdır merakıyla saksıyı boşalttığım da içinden minik minik patateslerin çıktığını gördüm ve ona rağmen çok sevinmiştim :) Diğer saksıda da öyle don olunca tamamıyla saksıya çöp poşeti geçirdim. Bakalım biraz daha zaman geçsin onlara da bakmayı düşünüyorum dört gözle. Sevgiyle kalın. |
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için sayın gürcan_keskin.
Keşke yakınlarda olunsa da bol bol bütün arkadaşlarım mandalina toplayabilse ağaçlardan. Hem eşimin işi de azalırdı. Her gün yağmur ve rüzgarla düşen en az 80-90 tane mandalina toplayıp atıyor :) Patates serüveni çok eğlenceli ve bereketliydi gerçekten. Bu sene yine yapmayı düşünüyorum. Sürpriz oluyor insana. Var mı yok mu diye beklemek çok heyecanlı. İnşallah sizin diğer patatesler daha bereketli çıkar. Paylaşımınızı bekleyeceğiz :) |
Alıntı:
Masallah bu sene bahce dahafa senlenecek |
Sevgili sonkez bu durumda sarının özlemini gidermek için ben bu güzelin ışığını keseceğim :) Yok kıyamam ne renk açarsa açsın çok güzeller. Buralarda şenlik yakın sanırım. İlk cemreyle birlikte şov başlar :)
|
2 Eklenti(ler)
Dün hava çok güzeldi. Biz de kızım Tekila ile balığa çıkmaya karar verdik. Yolda sarı oxalislerin haricinde açmış ilk sarı papatyaları gördüm ve bunların baharda açtığını henüz erken olduğunu düşündüm. Kafamı bir kaldırdım ve bizim güzel badem ağacımızın gelinliğine bürünmeye başladığını gördüm. Çok şaşırdım. İlk defa bu kadar erken açıyor. Yine de bir o kadar etkileyici güzellik :)
|
4 Eklenti(ler)
Yağmur güzelleri :)
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sezondan kalan sökmediğim karalahanalar yeniden büyümeye başladılar. Yazın sıkıca budamıştım.
|
1 Eklenti(ler)
Bu güzel kızın resmini yeniden yayınlamaktan kendimi alamadım. Çünkü çok sevdiğim bir çiçek ve direncine hayranım. Bu çiçekten bir kaç saksıyı değişik zamanlarda çiçeklenecek şekilde ekmeyi düşünüyorum. Tüm sene çiçeksiz kalmam :) Rengi inanılmaz bir pozitif enerji veriyor. Şu anda son bir iki tomurcuğu kaldı açılmamış. Bir yandan da ilk açanlar çiçeklerini düşürüp tohum bağlamaya başladılar sanırım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın hobiciakvarist; benimde 2 defa hüsranla sonuçlanan çuvalda patates denemem oldu ilk toprağı ayarlayamadım diye düşündüm ancak sonra tekrar kompost toprağına ekim yapıp takviye besin yaptım hiçte denildiği gibi bir sonuca ulaşamadım... İrili ufaklı 3 4 tane patates yumrusu çıktı... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025