agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   asmalıtepe / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34602.htm)

asmalıtepe 05-03-2015 21:47

Domatesler şu anda

4 Eklenti(ler)
İlk iki sıra Red Robinler, Üçüncü sıra Totem,

Sağdaki yoğun bölge Cheri salkım Kirazlar

Ortadaki boşluksa; Zabotek Kızılderili denen cinste hiç bir kıpırtı yok.

Karışık ekmenin, aynı kasaya ekmenin zorluğu tecrübelerimize eklenecek:

Çimlenenler ışık ister, az su ister, hafiften rüzgar ister, direk olmayan güneş ister..

Henüz çimlenmeyenler ısı ister, spreyleme su ister, toprak nemini kaybetmesin
diye şeffaf örtü ister v.b

Neyse ilk deneme yine de fena sayılmaz. Domates cinslerinde de bir nebze fikir oluştu.

Aşağıda dikdörtgen saksıda çimlenen bölge köylü komşudan alınan yerli tohumlardan.

Aksi yöndeki boşluk sa biber ama iki tanecik cotyledon sanırım domates karışmış olabilir.

asmalıtepe 06-03-2015 17:07

çok değerli edinimlerim

4 Eklenti(ler)
Değerli bir arkadaşımın elinin emeği güzelim çiçeklerinden bana tahsis ettikleri:

Kokulu Güller, Pasifloren, Arap Yasemeni ve isimlerini bilemediklerim..

asmalıtepe 07-03-2015 17:05

Gül Çeliklerim

5 Eklenti(ler)
Belki paylaşmakta acele ediyorum. Çünki şu mevsimde tohumdan ve ya çelikten yetiştirme çalışmaları herkesin vardır. Onlar sanırım çimlendirdikten veya köklendirdikten sonra paylaşıyordurlar ama ben çömez olduğumdan heyecanımı yenemiyorum. Haa çimlenenlerimi de paylaşmadığım söylenemez tabii..

Ve.. can arkadaşımdan gelenleri bu gün toprakla buluşturdum. Çok saksılama yaptık.

Saksı harcım da; Çelikler için 0 numara ince kum ve 1/3 yanmış koyun gübresi

olarak uyguladım.

Köklü gelenlere de 1 ölçü kum, 2 ölçü bahçe toprağı, 2 ölçü yanmış k.gübresi

uyguladım. Harcın güzel olduğunu sanıyorum da Ponza gelmişti, aceleden unutmuşum. Kökler kurumasın, rüzgara maaruz kalmasın diye biraz koşuşturdum. İnşaAllah arkadaşımın da bizim de emeğimiz heba olmaz.

En önemlisi bitkilerim heba olmasın. Hayırlısı bakalım..

akçabardak 07-03-2015 17:46

Sevgili asmalıtepe yeni bitkiler gelince nasıl heyecanlanıyoruz değil mi... hemen telaşa kapılıveriyoruz, inşallah hepsi de tutar ve çiçeklendiklerini görmek nasip olur.
Güle güle büyütün yeni gelen bitkilerinizi, hepsi de biribirinden güzeller. Sevgiler

asmalıtepe 07-03-2015 17:59

Devam edelim

4 Eklenti(ler)
Sakız Sardunyalar, Karanfiller, Arap Yasemen, Pasifloren, Maviş,Sümbüller ve adını bilemediğim fidecikler... Allah ne dileğin var sa versin kardeşim. Çok emek vermiş çok güzel hazırlamışsın.

münevver48 07-03-2015 18:04

sevgili asmalıtepe, hepsi çok güzel görünüyor. sizin yüreğinizdeki bu sevgi ve yaşatma duygusu olduktan sonra,onlarda mutlaka hayata tutunmaya çalışarak size çiçekleriyle ödül olarak sunacaklardır. inşallah hep birlikte çiçeklerini de görmek dileği ile. sevgilerimle.

asmalıtepe 07-03-2015 18:25

Sevgili Münevver48, sevgili Akçabardak gerçekten müthiş bir heyecan bu. Aynı duyguları paylaşıyoruz ve biribirimizi çok iyi anlıyoruz. Bu dahi çok büyük bir nimet. İnsanlar hayatta hangi konularda bu kadar iyi anlar biribirini ki.

Çok emek verilmiş çok şık bir ambalajı tek tek elimle açtım. Her çiçek kendi içinde de guruplanarak çok cici rengarenk kurdelalarla bağlanmış. Hatta güller kendi renklerinde kurdelalarla ayrı ayrı bağlanmış, sonra kağıt peçeteye daha sonra aleminyum folyoya sarılmış kökleri hiç kurumadan ıslatıldığı gibi gelmiş. İnşaAllah ben de özenerek diktim sanıyorum. Büyümelerini birlikte takip edeceğiz.

Yalnız bir merakım var bağışlayın. Çelikleri de köklüleri de Asmalıtepe' de üstü kapalı açık ortamda bırakıp geldik. Yarın gittiğimde çeliklere saksıya has bir sera yapacağım ama diğerleri açık durumda aynı yerde kalmaya devam edebilirler mi acaba? Gece ısısı tahminim 5-6 derece falandır.

sevgiler..

münevver48 07-03-2015 19:44

sevgili asmalıtepe,anladığım kadarıyla açık balkon da bıraktınız. korkmanıza gerek yok.sakız sardunya - ye düşerse tehlikeli olabilir.ama diğerleri hiç bir şey olmaz gönlünüz rahat olsun sadece şiddetli rüzgardan koruyun.rüzgar yeni sürgün verecek gözlerdeki filizleri kurutur. yine açık ama kuytu bir yer seçerseniz işiniz daha garanti olur. birde çelik gülleri yarı gölgede tutarsanız özellikle ilerleyen aylarda sıcaklığın arttığı zamanlarda yine köklenme de şansınız daha çok olacaktır.köklüler için fark etmez. sevgiler.

YeniGine 07-03-2015 23:36

Sevgili asmalıtepe maşallah kargonuz zengin gelmiş. Siz de hepsini biir güzel dikmişsiniz. İnşallah tutarlar ve bundan sonrası çiçeklerini görürüz hep beraber. Ellerinize sağlık.

asmalıtepe 08-03-2015 19:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1361682)
Sevgili asmalıtepe maşallah kargonuz zengin gelmiş. Siz de hepsini biir güzel dikmişsiniz. İnşallah tutarlar ve bundan sonrası çiçeklerini görürüz hep beraber. Ellerinize sağlık.

Sevgili YeniGine evet kargom hem de çok zengin geldi. Hani seradan çiçekleri aldığım gün fiyatı da güzel diye sevinip arkadaşı yorduğuna değmezmiş falan dedim ya yok değermiş doğrusu. Seradan almakla bir değil inan çok güzel ve çok değerli oluyor arkadaştan gelenler..

Bugün ve dün onları yerine yaerleştirmeye, bir minik dalını bile zayii etmemeye çalıştım. Gönderenin itimam ettiği kadar da ben özenerek, değer vererek yerlerine, topraklarına emanet ettim çok şükür.

Sizlerin de ellerine sağlık. sevgiler...

asmalıtepe 08-03-2015 19:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1361618)
sevgili asmalıtepe,anladığım kadarıyla açık balkon da bıraktınız. korkmanıza gerek yok.sakız sardunya - ye düşerse tehlikeli olabilir.ama diğerleri hiç bir şey olmaz gönlünüz rahat olsun sadece şiddetli rüzgardan koruyun.rüzgar yeni sürgün verecek gözlerdeki filizleri kurutur. yine açık ama kuytu bir yer seçerseniz işiniz daha garanti olur. birde çelik gülleri yarı gölgede tutarsanız özellikle ilerleyen aylarda sıcaklığın arttığı zamanlarda yine köklenme de şansınız daha çok olacaktır.köklüler için fark etmez. sevgiler.

Sevgili Münevver48; Biraz önce döndüm bağdan. Evet açık balkona bıraktım ama rüzgardan korunaklı ve sabahları güneş alacak şekilde yerleri.

Sakızları eve, Maviş'i, Karanfilleri eve, kapalı balkona getirdim.

Bu gün de çiçekliği budadım, çapasını yaptım. Saksılarda yıldızlar, Gazanyalar ve bazı çieklerin toprağını değişip budamasını yaptım.

Gül çeliklerinin saksısına minik sera yaptım, Üç aydan beri cotyledon durumundaki Tereyi torftan saksı harcına transfer ettim. Deste deste alıp kökleri silkeleyip, diğer saksıya diktim. Denek olarak kullandım tereleri ya yiyeceğiz ya hikaye kapanacak:)

İşte böyle, ama o kadar yoruldum ki anlatamam. Üç gün gitmem diyorum da gittiğimde de çok iş var.

Hep dediğimiz gibi sağlık olsun yapalım inşaALLAH. Sevgiler...

asmalıtepe 08-03-2015 19:40

Mini seramız

3 Eklenti(ler)
Çelik Gülleri mini sera ile kapattımsa da nem koruyuculuğundan kuşkuluyum.
Çünki kum hiç su tutmuyor, dün sulayıp gelmiştim bu gün kum kurumuştu.

Hergün sulanacakmıdır böyle acaba?

İsmail Kuzucu 08-03-2015 20:07

Çelik olan saksının altına kalın ve alttan soğuğu geçirmeyecek bir ürün koyabilirsiniz. Alttan az bir soğuk gelse bile sıcaklığı etkileyecektir. Seranın içine küçük bir su kabı koyarsanız sıcaklık ile su buharlaşıp nem sağlayacaktır.

asmalıtepe 08-03-2015 20:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1361796)
Çelik olan saksının altına kalın ve alttan soğuğu geçirmeyecek bir ürün koyabilirsiniz. Alttan az bir soğuk gelse bile sıcaklığı etkileyecektir. Seranın içine küçük bir su kabı koyarsanız sıcaklık ile su buharlaşıp nem sağlayacaktır.

Ben de saksı tabanı ganişliğinde tahta koymuştum ama doğru keşke bir paspas falan da serseymişim.

Açık havada nemlenecek kadar ısınırmı dersiniz. Bol güneşli bir oda var oraya mı taşısam acaba sn. Kuzucu ?

İsmail Kuzucu 08-03-2015 20:37

Güneşli bir alan varsa daha iyi olacaktır. Üstüne tül gibi birşey yayarsanız direk güneşide engellersiniz.

asmalıtepe 08-03-2015 21:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu (Mesaj 1361804)
Güneşli bir alan varsa daha iyi olacaktır. Üstüne tül gibi birşey yayarsanız direk güneşide engellersiniz.

Şu an üstündeki sera naylonu ile bırakarak dediğiniz gibi içine su yerleştirsem de güneşli ve kapalı alanda mahzuru olmaz sanıyorum.

aleydi 08-03-2015 21:23

Sevgili asmalıtepe çeliklerinizi güle güle büyütün , büyüdüklerinde talip olucağım çünkü :)

Ben bu akçaağaç ,rubrum tohumunuzun durumunu merak ektim . İki şekil de ekim yapmıştınız . Bende bir tohum paylaşımından , bir arkadaştan bu tohum hediye geldi . Nasıl bir ekim yapacağıma karar veremedim . O yüzden sizinkilerin durumunu öğrenmek istedim .

Rengarenk soğanlar ekmiştiniz ,çiçeklenmiş hallerini görmek için sabırsızlanıyorum . Çiçeklendiklerin de lütfen hemen paylaşın sevgiler ..

asmalıtepe 08-03-2015 21:29

Soğanların son durumu

5 Eklenti(ler)
Of..sanki yıllar oldu bu soğanları gömdüğüme..Daha da hiç kıpramayanlar da var yani. Donmuş olsalar hepsi donardı diye umudumu besliyorum yine de.

asmalıtepe 08-03-2015 21:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aleydi (Mesaj 1361812)
Sevgili asmalıtepe çeliklerinizi güle güle büyütün , büyüdüklerinde talip olucağım çünkü :)

Ben bu akçaağaç ,rubrum tohumunuzun durumunu merak ektim . İki şekil de ekim yapmıştınız . Bende bir tohum paylaşımından , bir arkadaştan bu tohum hediye geldi . Nasıl bir ekim yapacağıma karar veremedim . O yüzden sizinkilerin durumunu öğrenmek istedim .

Rengarenk soğanlar ekmiştiniz ,çiçeklenmiş hallerini görmek için sabırsızlanıyorum . Çiçeklendiklerin de lütfen hemen paylaşın sevgiler ..

Sevgili aleydi şimdi ben de soğanlara sokranıyordum. 4. ay'a girdi donmadıklarını da anladım ama bazıları başverdi büyümüyor, diğerleri de hiç görünmediler. Zaman deyip bekleyeceğiz artık.

Akçaağaç tohumlarından buzdolabında bekleyenler için çok erken daha. Birbuçuk ay olmadı bile. üç ay en azından beklenmesi gerek sanıyorum.

İki tane tohum da direk torfa ısıtmalı alanda dikmiştim bekliyoruz. Ben umudunu diri tutan biriyim ama Akçaağaç tohumlarının katlama yapmadan çimlenmesinin zorluğunu okumuştum. Ekim yaparken de mesajlarımın birinde göle yoğurt çalıyorum demiştim. Yine de çıkmadık canda umut vardır bekliyoruz. Henüz vakit var.

Arkadaşınızdan gelen tohumları ekme yöntemi için ilgili sayfaları öneririm. sevgiler...

asmalıtepe 08-03-2015 21:53

Yeni yerimiz

3 Eklenti(ler)
...

YeniGine 08-03-2015 23:12

Sevgili asmalıtepe ellerinize sağlık maşallah görüntü gerçekten çok güzel, hele bir de inşallah çiçeklerini de açınca daha da güzelleşecek bu görüntü. Rastgelsin!..

asmalıtepe 09-03-2015 08:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1361847)
Sevgili asmalıtepe ellerinize sağlık maşallah görüntü gerçekten çok güzel, hele bir de inşallah çiçeklerini de açınca daha da güzelleşecek bu görüntü. Rastgelsin!..

Teşekkür ederim amaç görüntü değil tabi, elbette gelişim evrelerini görmektir umudumuz çiçeklendiklerini,büyüdüklerini..

İşte tam da bunu demek istiyorum. Gereken herşeyi yaptım sadece harici müdahele yok: Güçlendirici, coşturucu gibi yapay gübreleri falan kullanmıyorum. Bizim meselemiz soğanlılar çok geç dikildi.

Emek var, gerisi gelir inşaALLAH.

münevver48 10-03-2015 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1361034)
Şakayık saksım aradan tomurcuk kaldımış, Sakızın diğer saksısı arkada kalmış. Bir de küf yeşili yapraklı bir saksı var Gazanya dediler ama ben benzetemedim.

Küpelim de iki saksı. Birşey alırken iki iki almak huyumdan.

Geçen bahar da böyle çokça almıştım çiçek, sadece menekşelerim yok şu an. Diğerlerin hepsi yaşıyor ve iyiler çok şükür. Şu var ki benim ve çiçeklerimin tek sıkıntısı oradan buraya buradan oraya taşınmak. Şu an Sonbahar'dan bu yana kış evimin camlı balkonundalar. Balkon çok küçük yoksa hiç götürmeyeceğim bağa. Çünki bana burada da gerek onlar. Can yoldaşım arkadaşım, herşeyim oldular..Bana bu evi de değiştirirler bu gidişle.Şöyle kocaman güneşli bir balkonu olan bir ev olsa ne güzel olacak.Hayırlısı..

sevgili asmalıteepe, şakayık dediğin çiçek şeker tabağı (çayır papatyası) bu bahçe dış mekan çiçeğidir. doğru çiçekten söz ediyoruzdur inşallah istersen bir fotoğrafını ekle daha emin oluruz. arkadaşlarda fikrini söyler.belki yerini de sevmemiş olabilir.içerideyse dışarıya koysan iyi edersin.sevgiler.

asmalıtepe 10-03-2015 21:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1362326)
sevgili asmalıteepe, şakayık dediğin çiçek şeker tabağı (çayır papatyası) bu bahçe dış mekan çiçeğidir. doğru çiçekten söz ediyoruzdur inşallah istersen bir fotoğrafını ekle daha emin oluruz. arkadaşlarda fikrini söyler.belki yerini de sevmemiş olabilir.içerideyse dışarıya koysan iyi edersin.sevgiler.

sevgili Münevver48, Şeker tabağı beyaz çiçekli olan, şakayık denen kasanın arka tarafında Sakızların yanında. Görünürde değil. Yarın paylaşmaya çalışırım.

Evin içinde de değil, açıkhavada da dğiller. Kapalı ama havadar balkondalar.

Aslanağzı da aynı durumda.

münevver48 11-03-2015 14:36

sevgili asmalıtepe bende sizin adınıza çok sevindim. az emek çekmediniz. ne güzel emeğin karşılığı böyle sevinçli coşkulu olması,bir fidanın, goncanın verdiği pozitif enerjiyi mutluluğu hiç bir depresif ilaç verebilir mi? acaba. ablacım passiflora çiçeğini 40 cm yukarıdan kesebilirsin daha çabuk gelişir. istediğin tohumlarını da eke bilirsin. sana kolay gelsin.sevgiler.

asmalıtepe 11-03-2015 15:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1362517)
sevgili asmalıtepe bende sizin adınıza çok sevindim. az emek çekmediniz. ne güzel emeğin karşılığı böyle sevinçli coşkulu olması,bir fidanın, goncanın verdiği pozitif enerjiyi mutluluğu hiç bir depresif ilaç verebilir mi? acaba. ablacım passiflora çiçeğini 40 cm yukarıdan kesebilirsin daha çabuk gelişir. istediğin tohumlarını da eke bilirsin. sana kolay gelsin.sevgiler.

Çok sağol canım, sevincime katılman paylaşman çok mutlu kıldı beni hocam.

Evet Pasiflora'nın fazlasının kesilme vakti geldi. Keserim gittiğimde.

Aramızda kalsın)) domateslerim ve biberlerim de asıl yapraklarını vermeye başlamışlar.

İşte ben böyle çabuk korkup, çabuk sevinenlerdenim.

Biraz daha büyüsünler de çekeyim foto. Sevgiler...

asmalıtepe 12-03-2015 16:21

Yine ekim

3 Eklenti(ler)
Asmalı'ya çıkamayınca, oraya dair yaşamak adına yine ekim yaptım.

Ama burada çimlendirme ve fidelendirme kolaymış. Ev sıcak, yer müsait, bir odayı onlara tahsis ettim.

kaygılandığım domatesler ve biberler üçüncü yaprağa geçtiler.

Kasanın sağ yanı salkım Kiraz, sol yanı Red Robin onun yanı totem. Bunlarda durum iyi ortadaki boşluk Zabotek Kızılderili domates cinsi ama bir tane çimlenme var on tohumdan.

asmalıtepe 12-03-2015 16:46

Ekim

4 Eklenti(ler)
Elimde bulunan tohumları toprakla buluşturarak yeni heyecanlara yelken açtım:

Günlerimin bir amacı oldu. Bir tohumun uyanışını beklemek müthiş bir heyecan.

Bu alanda uğraştığımdan beri biraz değil çokça asosyal oldum. Ne gezmek ne eğlece herşeyden vazgeçtim.

'' Merdiven çıkarken sakız çiğneyememek,, diye bir espri vardır bizde. Direksiyon kullanırken muhabbeti sevmeyen bana çok derlerdi bunu ama bugünki bana da çok uydu: Bitkilere odaklanan ben, herbirşeyden el etek çektim desem yeridir.

Bu keyif bana çok yetiyor demekki.

Bugün saat 06:00 da başladım tohumlarımı toprağına koymaya, öğleyin anca bitti.

Bolca Allicium(Ballıca) ektim saksıya ve saksı harcına, toprak+kum+yanmış gübre

Begonya(katlı sarı) Coco pet' e iki paket

Sedum karışık Coco pet'e iki paket

Peygamber çiçeği mavi saksı toprağına ve saksıya

Limonlu Fesleğen kasaya ve saksı harcına iki paket

Cam güzeli saksı harcına

En son yine bir denek Enginar. Saksıya saksı harcına

Sanırım çimlenecekler, fidelenecekler Allah'ın izniyle.

Bir endişem bizim iklim Enginar'a uygun sayılmasa da bakacağız...

akçabardak 12-03-2015 17:03

Sevgili asmalıtepe ellerinize emeklerinize sağlık, sevginizi de katarak bütün ektiğiniz tohumlar inşallah sağlıkla çimlensinler ve çiçeklendiklerini görmeniz dileğimle, sevgiler.

asmalıtepe 12-03-2015 17:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi akçabardak (Mesaj 1362833)
Sevgili asmalıtepe ellerinize emeklerinize sağlık, sevginizi de katarak bütün ektiğiniz tohumlar inşallah sağlıkla çimlensinler ve çiçeklendiklerini görmeniz dileğimle, sevgiler.

Teşekkür ederim Sevgili Akçabardak. Görüyorsunuz canımız azcık üstümüze gelince yola devam çok şükür.

Bir kaç kez Asmalıya çıkıp inmek diriltti inanın. Öyle bir enerji yüklüyor ki orası bana bunu ancak sizler anlarsınız canım. Sevgiler..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025