![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
İki kez niyetlendim gitmeye, yağmur yağınca vazgeçtim. Aklım orda, ben burda... Haftaya gider görürüm artık tekrar yağmur yağmazsa... Umarım sizinkiler de toparlarlar kendilerini ki örnekleri çoktur, merak etmeyin :) |
Alıntı:
Bir de hep değinmek istedim unuttum. Taşlıbahçe içinde akan dereniz çok güzel. Gerçi o parçayı sonradan eklediniz ya. Çok güzel birşey, geçmişten kalma bir değer kaynaktan gelen akan su. Onu siz çok güzel değerlendireceksiniz mutlaka. Mesela bir fikir, minik bir baraja, büyük bir gölete, veya bir havuza akıtıp ondan sonra kullanabilirsiniz. hem görsel olarak hem de daha bol kullanabilirsiniz. Bir de deniz görüyorsunuz çok güzel. Dağlarınız yemyeşil bunlar önemli özelliklerdir. Gerisini bu şevkle siz en güzel şekilde oluşturacaksınızdır Allah kolaylık versin. |
sevgili asmalıtepe, inşallah gitmişsinizdir ve bitkilerinizin güzel haberleriyle dönmüşünüzdür.sizin ve bitkilerin keyfi yerindedir. ufak tefek fireler varsada da üzülmeyin.telafiisi yapılır.sevgiler.
|
Alıntı:
Ne diyelim sağlık olsun, düzelirler elbet. Siz dostların destekleriyle biraz rahatladım. Bakarız yarın. Ben şimdi sizin bahçeyi bir ziyaret eder biraz daha iyi olurum. iyi geceler size. |
Gittim gördüm geldim
5 Eklenti(ler)
Dğişen birşeyler olmuş tabii. Yıldızların, Gazanyaların bir günde boynu düşen çiçeklerinin yerine hemen yenileri açmiş . Çiçeklerinin ömrü o kadar kısa olamazdı sanırım. Ama tomurcuğu olmayan güllerin içler acıtan hali şekil A'da görüldüğü gibi...
|
Aşısız Gülüm
2 Eklenti(ler)
Transfer ettiğim güzelim gül ağacım böyle oldu. Baktım ki yapraklar soldu, keserek gücünü harcamasını önledim kendimce..doğru yanlış bilmiyorum.
|
Bunlar da köklü dikilen Papatyaların akibeti.
|
Devam
2 Eklenti(ler)
Güller böyle oldu..
|
Fidelerim
3 Eklenti(ler)
Yüz güldürenler de var çok şükür:
Domateslerden biberden bazıları çiçek vermiş. Çilekler azıcık ta olsa kendini bulmuş gibi. |
çilek
1 Eklenti(ler)
Çileklerin dibinde su göllenenleri daha iyi..
|
İyileşenler
4 Eklenti(ler)
Güneşe günaydın ve güle güle diyen Gazanyaların bir kısmı ve Hercai Menekşeler epeyce alışmış görünüyorlar rüzgara..
|
Aşılamamın ilk yaprağı
3 Eklenti(ler)
Şu dört ayrı çeşit'e aşıladığım yabani asmamın dört kolu da tutmuş gibi.
iki kolda yapraklar meydana çıkmış. |
İki yıllık aşılı
1 Eklenti(ler)
İki yıl önce aşılamıştım bu sene üstünde üzüm çiçekleri var. O da kapı önünde.
|
sevgili asmalıtepe,herşey yolunda görünüyor.gülleriniz sağlıklı görünüyor. budamakla iyi etmişsiniz.kısa sürede kendini toparlar .açmakta olan güllerinizin,geçen çiçeğini 2,3 yaprak altan kesin.yani uç budaması yapın. böylece yeni filiz sürgünleri oluşarak tekrar çiçek açmasını teşvik etmiş olursunuz.diğer bitkileriniz özellikle hercail menekşesi çok güzelmiş.yıldızların ömrü galiba kısa .benimde farklı bir türü açmiştı. üç gün içinde birazda bugün esen şiddetli fırtına soldurmuş. bahçede ne varsa yerle bir oldu. ağaçlarda meyva lar hep döküldü.çiçeklerimin dalları kırıldı hele sakızlarım çiçeklerini döktü.senin anlıcan bugun bende biraz üzüldüm. sağlık olsun kökünden kurumadıkça toparlanırlar diyerek kendimi teselli ediyorum.sevgiler ....
|
Sevgili asmalıtepe maşallah maşallah renkleniyoruz, güzelleşiyoruz. Zamanla daha da güzelleşecek inşallah.
ağaçlar.net çok şey öğretiyor; ama okuyarak, ama sorarak... Benim ilk öğrendiklerimden birisi geçen çiçekleri bitkinin üzerinde bırakma. Rastgelsin inşallah!.. |
Her şey yolunda görünüyor :)
|
Alıntı:
Sizinkilere çok üzüldüm demek fırtına oldu. Bu havaların böyle geleceği belliydi, Kış kışlığını yapmadı öfkesi içinde kaldı derim ben. İşte baharda yazda gösterecek. Toparlarlar dilerim. Biraz da nazardan dır:) Şaka değil hangi güzellik ve ya olgu ve ya canlı olur sa olsun; Beğeniyle de olsa bir enerjiye maaruz kalıyor. E bu enerji sayısını düşün. Hele sizin ve sizinki gibi bahçelerin seli, fırtınası çook olur. Geçer inşaAllah. |
Alıntı:
Bu bir iki günlük çiçeklerden tohum almak mümkün mü dür? Siz ustalardan yardım ricamdır. |
Alıntı:
|
Aşılarım
3 Eklenti(ler)
Bir yıllık aşılılarımdan bazı genç asmalarım.
|
Zeytin
4 Eklenti(ler)
Bu bahar diktiğimiz fidanlar, geçen yıl dikilenleri solladı. Çünki; Bu bahar biraz daha çok suladık. Bir diğer konu daha geniş ve derin çukurlar açıldı. Çiçekleri çok yoğun, geçen yılın fidanlarından 500 gr. zeytin yemiştik bu sene 5kg. umuyorum.
|
Alıntı:
İnşallah büyüsünler, kuvvetlensinler o zaman tohum alabilesin. |
Sevgili YeniGine, teşekkür ederim cevabınızı bekliyordum. Bu konularda(çiçek) hiç birşey bilmiyorum böyle böyle öğreneceğiz.
Bir sayfada okumuştum bel ağrısından şikayetinizi. İyileştiniz mi merak ettim çok geçmiş olsun. Hala sürüyorsa;Benim de size tavsiyelerim olabilir. İnşaAllah geçmiştir. Sevgilerle. |
Elma
1 Eklenti(ler)
Tufan dan kurtulan bir elma çiçeğinin meyveye dönüşmüş hali.
Bu sene tam da çiçeklenme evresinde; Don ve kasırgaya uğrayan meyva ağaçlarımızda tek tük rastlanan meyve..Geçen yıl yiyemeyince nasıl tüketeceğimizi düşündüğümüz, bir kısmını sirke yaptığımız dolu dolu elmalar nerede.. |
Tek elmalar
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl mumla çırayla arasan bu sene elma bulamayacağımızı söyleseler asla inanmazdık.
|
Badem ağaçları
1 Eklenti(ler)
Badem ağaçları don ve kasırgada çiçekte idiler. Yandı çiçekler ve yapraklar. Sonra kezbilendiler. Yarın ilaçlama var.
|
Soğanlar
1 Eklenti(ler)
Az bir soğan yeşilken yemek için.
|
kurtarılmış Asmam
1 Eklenti(ler)
Boyaların ne büyük zehir olduğunu bir kere daha deneyimlemek keşke bu güzelim asmamla olmasaydı.
Bu Asma çok büyük ve güçlüyü. Ev boyanırken az da olsa sıçramalara maaruz kalmıştı. Baktım uyanamadı yarısından kestim. Şimdi yavaş yavaş dirilişini görüyorum çok şükür. Darısı kırmızı gülüme.. |
Ceylan Gözü
4 Eklenti(ler)
Bugün yine bahçeleri, çiçekçileri talan ettim. Bu hastalık fena bulaştı. Her gidişte bu son olsun diyorum, sözümü tutamıyorum.
Toprak-su müd. diye eski bir kurum binası var evimin yakınında, bakımlı bir bahçesi vardı. Binası atıl durumdaydı ama şimdi ''Yabancılar Sağlık Kurumu,, diye bir birime çeviriyorken büyük bir tadilat var hem binada hem bahçede. Duydum ki bahçe bozuluyormuş biraz birşeyler alabildim. Birkaç çeşit köklü çiçek. Tabii yine mağdur etmezsem. Diktim hepsini yarınki çekimlerde yükleyeceğim. Sonra da çiçekçiye uğradım yol üzerimde. Bakın ben de ne aldım. Sardunyamın saksısını değiştim. Bu çiçeğin rengini çok sevdim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025