agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Üyelerin Bahçeleri (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/)
-   -   asmalıtepe / Bahçe (https://www.agaclar.net/forum/uyelerin-bahceleri/34602.htm)

asmalıtepe 26-05-2014 20:01

Gazanyalarım

3 Eklenti(ler)
Aldığımda açık çiçekleri geçti yeni tomurcukları var.

asmalıtepe 26-05-2014 20:06

Aşılı Güllerim

4 Eklenti(ler)
Sarı gül boynunu büküyor neden ki..

münevver48 26-05-2014 22:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi asmalıtepe (Mesaj 1288195)
Sevgili Münevver; Sizin bu yüreklendirici yaklaşımınızı çok sevdim. Gerçekten size çok teşekkür ediyorum. Fikirler örtüşüyor muhakkak.
Hakikaten çok güzeller aşılı güller. çok gösterişli, ve zarifler.Hele renkleri, şekilleri itibarıyla oya gibiler. Emek veren ellerin de çok maarifeti var, ama(cümlenin burasına ''ama,, yazdığım için bağışlayın.) sanki canlı değiller seramikler bana göre.
Ya da bu aşısız ve kokulu olanlar bize çocukluğumuzu gençliğimizi getiriyorlar sanki. İşte ne derseniz.. Siz anladınız onu.
Evet budanması belki şimdiden gerekliydi de korktum yer değişikliği ile zaten şaşalamıştır.
Pembesi de var evet hele sizde en güzelleri var. çok güzel bir bahçeniz var. elllerinize sağlık. Bizimki çıraklık sizlerin yanında. Sürekli yanında olamadığınız, rüzgarların, güneşlerin altında, bol taşlı bir toprakta ne kadar olursa işte.
Olduğu kadar olmadığı kader diyelim..

sevgili asmalıtepe,bahçem için güzel övgü dolu sözleriniz için teşekkür ederim.evet bahçemde oldukça kokulu güllerim var.özellikle kokulu olanları yetiştirme gayreti içerisindeyim.mor tonlarındaki pembe, beyaz,turuncu ve bordo bir gülüm var ısparta gülü gibi kokuyor.ha ısparta gülüm de var.bodrum kurak ve çok sıcak.ben de küçük bir beldesinde oturmaktayım.daha sıcak.bu yüzden bahçemde güle çok yer verdim.bazen şartlara göre seçim yapmak zorunda kalıyorsun.bir küpe çiçeği dikiyorum. yaz sıcaklarına kurban gidiyor bakalım bu yıl ne olacak. keşke size daha yakın olsaydım.güllerimden paylaşırdım.genede bir isteğiniz olursa elimden geleni yapmaya çalışırım.
yeni aldığınız güllerde çok güzel.inşallah kokuları azda olsa vardır.yukarıda sardunya diye yazmışsınız galiba begonyadan söz ediyorsunuz.yaprak sararmasından bahsediyorsunuz.hava ve güneş alma durumu nasıl suyumu fazla geliyor acaba. şimdilik iyi akşanlar..;)

YeniGine 26-05-2014 23:45

Sevgili asmalıtepe; sardunya saksılarının altındaki saksıları al, sudaki sardunyalarını o saksılara dik. Hiç zahmetsizce, kolaylıkla kökleniyorlar.
Rastgelsin inşallah...
Hanımelinin kokusu muhteşem, senin hanımeline de maşallah!..

asmalıtepe 27-05-2014 07:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi YeniGine (Mesaj 1288581)
Sevgili asmalıtepe; sardunya saksılarının altındaki saksıları al, sudaki sardunyalarını o saksılara dik. Hiç zahmetsizce, kolaylıkla kökleniyorlar.
Rastgelsin inşallah...
Hanımelinin kokusu muhteşem, senin hanımeline de maşallah!..

Sevgili YeniGine doğrudur Begonya diyeceğime Sardunya telaffuz etmişim. Düzelttim teşekkürler. Bilmiyorum suyu fazla mı verdik ki. Bizim evde bitki çok yaşamaz geçmişte de çok salon çiçeğim zayi olmuştur. Ben sularım, eşim de gidip gelip sular. bu konuda bir türlü koordine olamadık. Bir de geçen kış eve taşıdık yarı açık balkonda tuttuk, cam arkasından evimizin tek güneş aldığı yerde acaba fazla güneşe maaruz mu bıraktık.Ya da yine yerleri mi yetmiyor daha mı genişletsem ki?
minik bahçeme övgüleriniz için de teşekkürler.

asmalıtepe 27-05-2014 07:43

Mini bahçem

1 Eklenti(ler)
Artık elime geçeni buraya mı dikerim ki..Yok canıım.

asmalıtepe 27-05-2014 07:52

Deniz evim'in Balkonu

4 Eklenti(ler)
Eskiden ''yazlık ev,, derdik. Şimdi yazların çoğunu Asmalıtepe'de geçirdiğim için artık sadece ''Deniz evi,, sıfatında kalmıştır. Asıl mevzuu balkon çiçeğimdi özür dilerim.

asmalıtepe 27-05-2014 07:56

Sahil yolumuz

2 Eklenti(ler)
Haydi bir de sahile doğru yürüyelim.

asmalıtepe 27-05-2014 08:08

Palmiyeler

1 Eklenti(ler)
Yolun devamı..

asmalıtepe 27-05-2014 08:13

ve Kum Zambaklarımız...

5 Eklenti(ler)
İşte ben bunların naçizane jandarmasıyımdır desem yeridir.

asmalıtepe 27-05-2014 08:26

Doğa ve kızım

3 Eklenti(ler)
Olmayan kızım yerine koyup 14 yıl baktığım, büyüttüğüm kızım Çiko.
O' da diğer aleme gitti dört yıl önce.

emel262 27-05-2014 08:45

Sy asmalıtepe herşey çok güzel görünüyor...

asmalıtepe 27-05-2014 09:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi emel262 (Mesaj 1288643)
Sy asmalıtepe herşey çok güzel görünüyor...

Sayın emel262; Güzel bakan güzel görür,güzel gören güzel düşünür. Teşekkürler..

asmalıtepe 27-05-2014 19:58

doğa gezisi

Bugün güzel bir doğa gezisi yaptım. Bir arkadaşımın kendi bağına.
Bu bağlar şehrin ilk bağları..neredeyse asırlık bağlar. Asırlık çınarlar, ceviz ağaçları, koca koca incir ağaçları, dut ağaçları..Yeryüzü şekli de ilginçti. Silifke,Anamur taraflarının daha doğrusu Torosların;tabandan akarsular geçen derinmi derin Kanyonları vardır. çok riskli yollarına rağmen, inersiniz bol ormanların içinden tabana, orada sizi muhteşem bir manzara, buz gibi şelale, şelale akan çağlayan akarsu ve üzerine kurulmuş çardaklar, piknik masaları karşılar...
İşte bugün gördüğüm bu bağ beni birazcık o kanyon vadilere götürdü sanki: çok yaşlı ağaçlar bir küçük vadinin iki yanına birikmişler en derinden de küçük te olsa kaynaksu akıyor. bağevlerinin içinden de bu kaynak suyu bahçelerde akıyor. Doğal su doğal hayat ve yeşilin her tonu bu suyla coşmuş. yerlerde bitkiler, çiçekler coşmuş.Çok güzeldi çok. İşte isbatı, yarın Asmalıtepe'de dikeceğim onları. Yine bir sarmaşık, papatya, adını hatırlayamadım, şifalı bir ot.

asmalıtepe 27-05-2014 20:15

yenilerim

1 Eklenti(ler)
açıklamam yukarı mesajdadır

münevver48 27-05-2014 20:35

sevgili asmalıtepe,gezinizden eli boş dönülmemiş.cezayir menekşesi mor çiçekleri açar. iri açan papatya ve yanılmıyorsam şifalı hatmi çiçeği gibi ebegümecinin yapraklarına da benziyor.emin olamadım. inşallah tutarlar.

asmalıtepe 27-05-2014 21:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1288905)
sevgili asmalıtepe,gezinizden eli boş dönülmemiş.cezayir menekşesi mor çiçekleri açar. iri açan papatya ve yanılmıyorsam şifalı hatmi çiçeği gibi ebegümecinin yapraklarına da benziyor.emin olamadım. inşallah tutarlar.

.Sevgili Münevver hanım evet kısa günün kÂrı iyi oldu. çok güzeller bir de sağ salim dikersem kökleriyle aldım çünki. evet diğeri ebegümeci.Biraz daha yetişeyim de sizlerden de rica edeceğim çiçekler yok değil.Örneğin HASEKİ. Onu da çok beğeniyorum. Şimdilik hayırla kalınız.

asmalıtepe 29-05-2014 08:01

yeni dikimler

5 Eklenti(ler)
Herkese günaydınlar..
Önceki gün muhteşem yerlerinden sökerek götürüp diktiğim o güzelim sarmaşıklar, papatyaların hali böyle oldu. Acaba gövdelerinden yukarısını kesmemmi gerekiyor? Yaşamazlarsa çok veballerinde kalacağım Allah korusun. Çok güzel yerdelerdi yazık olur.

asmalıtepe 29-05-2014 08:10

beyaz sardunya

1 Eklenti(ler)
kolundan kırarak üç beş gün suda bekletip diktim sn. YeniGine'nin önerisi ile.

asmalıtepe 29-05-2014 08:17

uykudan uyanmışlar

2 Eklenti(ler)
Geçen yıldan mevsimliklerin saksılarının arasında bu üçü kendiliğinden yeşerdi ama nedir bilmiyorum.

asmalıtepe 29-05-2014 08:49

günbatımında bulutlar

3 Eklenti(ler)
Güneşle bulutların saklambaç oyununda; Karşı dağların gölgelenişi, slueti...

asmalıtepe 29-05-2014 08:57

fidelerim çiçeklenmek üzre

2 Eklenti(ler)
Domates ve biber çiçeleri yolda

asmalıtepe 29-05-2014 09:15

Ekşi ağaçlarım

3 Eklenti(ler)
Ekşi ağaçları çiçeklendi. Sumakları geçen yıl kesmeyip üstünde bırakmıştık, bu sene sumak vermeyeceğini söylediler çok üzülmüştüm. ama hiç te denilen gibi olmadı.Çok şükür.

asmalıtepe 29-05-2014 16:10

üzümler

2 Eklenti(ler)
Erkenci üzümler tanelendi, diğerleri hÂla çiçek durumda.

asmalıtepe 29-05-2014 16:15

asmalar manzaram

1 Eklenti(ler)
Çiçeklerini gözleriyle sevenler gibidir benim de asmalarıma sevgim. Salonda otururken seyrederim asmalarımı..

asmalıtepe 29-05-2014 16:21

Sukulendler

2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim doğal sukulendlerim. Bunları da ben çoğaltmayı,açık yerleri örtmeyi deneyeceğim.

asmalıtepe 29-05-2014 16:27

kendigüzeller

1 Eklenti(ler)
Doğanın kendigüzelleri diyorum ben bunlara...

asmalıtepe 29-05-2014 16:39

Bunlar da güzel

4 Eklenti(ler)
Canlarım bunlar benim...Mutfağımda biraz el altındalarsa da güzel kalabalıklar. O yüzden biraz yükselttim, hem dalları kolları incinmesin diye.
Gazanyaları dışarı çiçekliğe alacağım.

münevver48 29-05-2014 17:11

sevgili asmalıtepe,çiçekleriniz yerlerini dikilmişler.hadi hayırlısı olsun.sanırım sarmaşıklarınız yukarıya doğru saran değil de yerde kendi halinde saran bir tür gibi geliyor.bende olmadığı için kesin birşey diyemiyeceğim.fakat çevremde sıkça bunun gibi sarmaşığa raslıyorum.bence sarmaşığıda topraktan 20-25 cm.yukarıdan kesmelisiniz.papatyalarınızın boyu kısa olanların dışında uzunların da üç dört yaprak (boğumdan uç almalısınız)yukarıdan koparmalısınız.başka arkadaşlarında önerilerini olursa onlarıda değerlendirirsiniz.doğal sukuletiniz çok güzel.saksıdaki çiçeklerinizde yıldız çiçeği(dahilla)ya benziyor.ebegümecini dikmedinizmi?aslında pek çok yerde doğal kendiliğinden yetişir. biz yemeğini ıspanak gibi kavururuz.çok da güzel tadı vardır. konuyu nereden nerelere getirtik.yakında yemek tarifide veriyormuşum hiç farkına varmadan.neyse konumuza dönelim,maşallah asmalarınıza pek güzel görünüyor. eh artık bol bol sarma yapıyorsunuzdur.bak yine yemek konusuna geldim.eniyisi ben size sevgilerimi göndererek hoşçakalın diyorum.......

asmalıtepe 29-05-2014 18:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 (Mesaj 1289644)
sevgili asmalıtepe,çiçekleriniz yerlerini dikilmişler.hadi hayırlısı olsun.sanırım sarmaşıklarınız yukarıya doğru saran değil de yerde kendi halinde saran bir tür gibi geliyor.bende olmadığı için kesin birşey diyemiyeceğim.fakat çevremde sıkça bunun gibi sarmaşığa raslıyorum.bence sarmaşığıda topraktan 20-25 cm.yukarıdan kesmelisiniz.papatyalarınızın boyu kısa olanların dışında uzunların da üç dört yaprak (boğumdan uç almalısınız)yukarıdan koparmalısınız.başka arkadaşlarında önerilerini olursa onlarıda değerlendirirsiniz.doğal sukuletiniz çok güzel.saksıdaki çiçeklerinizde yıldız çiçeği(dahilla)ya benziyor.ebegümecini dikmedinizmi?aslında pek çok yerde doğal kendiliğinden yetişir. biz yemeğini ıspanak gibi kavururuz.çok da güzel tadı vardır. konuyu nereden nerelere getirtik.yakında yemek tarifide veriyormuşum hiç farkına varmadan.neyse konumuza dönelim,maşallah asmalarınıza pek güzel görünüyor. eh artık bol bol sarma yapıyorsunuzdur.bak yine yemek konusuna geldim.eniyisi ben size sevgilerimi göndererek hoşçakalın diyorum.......

Canım münevver hanım. Güzel yorumlarınıza ve yardımlarınıza teşekkürler ediyorum. Siz de olmasanız kimse ilgilenmiyor bu çömezle. Beğenilerini yabana atamam arkadaşlarımızın; Allah sizden de onlardan da razı olsun, sizin nezdinizde; Nacizane sayfamı ziyaret eden, beğen butonuna tıklayan, tıklamayan herkese sonsuz teşekkürler ederim. Yüreklendiriyorsunuz. En önemlisi de bu güzellikleri, bu duyguları birileriyle paylaşabilmek bulunmaz bir nimet. Kendinizi ifade edebilmek çok güzel bir imkan.
Sevgili kardeşim; Evet bağın yaprağından sarmaları. üzümünden pekmezi, pekmez sucuklarını, kurutulmuş üzümlerini falan..(ağzınıza lâyık)
Ha bende sınırda diyabet de olsa, azıcık falan..Gerçi inanır mısınız bu doğal şeker hiç şeker değil sanki; çok bozmuyor metabolizmayı.
yeni dikimleri görmüş ve merak ettiğim sorular cevaplamışsınız teşekkür hemen yarın gidip keseyim. Ebegümecini çok otlu bir yerlere diktim ottan utandım çekmedim foto. Bir ara otları biçmeliyim o vakit çekerim. Aynen.Ebegümecini yemek amaçlı diktim. Ben de Adana da öğrendim bazı bitkilerin yemeklerini.
Sarmaşıkları söktüğüm yerler akan su ayağında ağaç diplerindeydi. Her ne kadar suya yakın diksem de o yerleri bulamaz zavallılar. Ama azimle ölmelerine izin vermeyeceğim Allah'ın izniyle. Ha bu çiçeklikte hepsi bir arada nasıl olurlar ama. köklensinler biraz bir iki yıl sonra rahatlatırım sanırım. Rüzgarsız ve suya yakın olsunlar istedim.
Sukulendlerim:) benim de ilgimi çekti ilk defa gelmişler.Hoşgelmişler..
Birkaç kökünü söküp olmayan taraflara taşımayı düşünüyorum. Doğal çözümler.
Bugün yine marketlere vurdum kendimi,Koçtaş'tan,Migros'tan çiçek tohumu alayım diye ama birkaç hiç tanımadığım çiçek dışında birşey bulamadım yine fidancıdan dolu çıktım. Tohumdan üretmeyi çok isterdim ya, yine bir kaç saksı birşeyler aldım...bu hastalığa yeni düştüm Allah hayır getire...Bir de yazın bir kısmında bizim ev üyelerinin deniz düşkünlüğünden(gerçi benim kadar sevemezler de) Yazlığa gittiğimiz için Asmalıtepe ve çiçeklerim yalnız kalıyorlar.Geçen yıl azdılar komşuya bırakmıştım. bu yıl sabit çiçeklik nasıl kalı bakalım. Gerçi bu sene iş çok sebzelik te var. Artık bir saka falan tutarız dermişim. :)

Kardeşim kafanızı şişirdimse özür.Kalın sağlıcakla.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025